Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 13.11.14 15:15
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
Ad: čoho sa najviac predá, to sa najviac sype: nemusí to byť tak. Range Roverov sa takisto nepredajú tisíce a servisák jeho motor V8 TDI označil ako najporuchovejší motor, s akým sa kedy stretol, cit.: "na tom motore je zlé všetko". A keď sa vrátim k TSI: reťazové 1,2 odchádzajú, kdežto 1,4TSI 90 kW sú v pohode a opäť 1,4TSI twinchargery sú v servise často. Ale aby som nenosil len jóbovky, na atmobenzíny BMW nepovedal pol zlého slova (takže Leg môže kľudne spávať). ;-) -
woody-alien 13.11.14 14:10
Ron: Právě naopak. Řekneš prodejci - "Jedu zrovna z mytí, chci ten krám okamžitě prodat a koupit opravdový auto. Tak co ta Fabie ? " >:-[]
Říkal jsem si, že se taky příležitostně podívám, ale u nás teď všichni přestavujou. V Teplicích předělávaj VW a tudíž se přesunuli do salónu Audi, a v Děčíně předělávaj Škodovku a ta je zas nastěhovaná v novém salóně VW. Takže zmatek.
Jinak jistěže existujou nechvalně proslulý motory a jejich pověst nevznikla jenom náhodou, ale já zatím jedinej (zato několikrát po sobě) motorickej problém řešil u motoru, kterej se obecně považuje za spolehlivej. 1.9 TDI 81kW v Octě 1. A to byla ojetina, sice jenom roční ale ojetina. -
Ronault. 13.11.14 13:51
Jo a dneska jsem poprvé na živo viděl novou Fabii, už stojí v Blansku před showroomem... nevypadá tedy špatně, ve srovnání s minulou generací je náááádherná, ale to není divu >:D Chtěl jsem rovnou k prodejně odbočit, prohlédnout z blízka a projet, ale pak jsem si uvědomil, že jedu z ručního mytí a mám na sobě monterky a vytahanou mikinu, takže bych asi vypadal divně... a asi ani nový Megane bynepřesvědčil prodejce aby se mi věnoval. >:D -
Ronault. 13.11.14 13:47
WL: Do Frankfurtu byh se taky asi přidal, kdyby se jelo, ale co bude za rok...
Ono to s tou spolehlivostí je takové všelijaké... profláklé potíže některé motory prostě mají, často se tyto problémy pak ale týkají bazarových kupců, tam už je třeba obezřetnost o hodně větší. Jen si nemyslím, že platí takový ten posledí doou platící slogan, že stará auta byla spolehlivější a podobně. To je podle mě jen syndrom principu '"s láskou budeme vzpomínat na tyhle zkur.ené roky". I před lety byly nepodařené motory a např. Renault, který v té době byl v podstatě evropský leader (v prodejích) by mohl vyprávět o 2,2 dCi a 2,0 IDE, teď je leaderem VW a čeho se nejvíce kusů prodá, toho se taky nejvíce sype, logicky, že ano. -
white label 13.11.14 12:38
« Re: GR 400
w-a
Těžko říct, jestli by to bylo moje budoucí auto, to by se vidělo..., samozřejmě záleží hodně i na ceně, pokud by se cena GR 400 (vybaveného dle mých představ) např. začala podezřele blížit základní ceně M4, přestalo by to pro mě dávat smysl. A pak je tu taky otázka jak dopadne nová RS3 a variace na ni a taky M2. Právě Frankfurt 2015 by případně mohl odpovědět na víc otázek, než jen na G R400. -
iudex 13.11.14 11:55
A ešte klebeta zo servisu: v tomto "mojom" servisuje svoj vozový park aj jeden trnavský miliardár a šedá eminencia vládnucej strany. Je tvorený: 2 Lamborghini (Murcielago a Gallardo), 4 Ferrari (F430 a i.), Bentley (zrejme Continental) a Mercedesom SLR McLaren 722 Edition. Väčšinou fungujú ako objekt kochania v garáži a najazdia toho málo, každopádne keď si ich idú k majiteľovi prevziať a vezú k nim do servisu (...musí hora k Mohamedovi), tak to je vraj dosť pôsobivý sprievod.
woody: no Ty to robíš asi najlepšie, zbavíš sa tých áut po pár rokoch ešte v dobrom stave a preto spoľahlivosť moc riešiť nemusíš. >:D
wl: hmm, Golf za 50000 eur, to už vyžaduje silnú lojalitu k značke/modelu. Každopádne nenápadnejšieho sleepera a Porsche-killera asi nenájdeš. -
woody-alien 13.11.14 11:12
Cov: iudex momentálně nic nekupuje, tak nas.írá..... >:D ;-) Hele, já věřím na osud. Mám za sebou několik servisně profláklých motorů, kupovaných od novoty, a s žádným nikdy nebyl problém. Ať už to byl 1.9 dCi v Masteru (malé šíleně se točící turbo, rozvodový řemen praskal buď sám o sobě nebo po zamotání se s řemenem příslušenství), 1.9 dCi ve Vitaře (to samé, turbo a rozvody), 1.5 dCi v Meganu (zadírání se na klice) atd. Vždycky jsem měnil olej maximálně po roce (do 15.000 km), motor jezdil v různých režimech, záhul i pohoda, a byl klid. I z toho důvodu jsem neměl žádné obavy z 1.2 TCe a nemám ani z 2.0 TSI. Jasně, možná jsem prostě Lucky Boy, ale taky je to možná s motorama jako se psem. Když se ho bojíš, vycítí to a rafne tě. >:-[] -
Leg 13.11.14 08:42
Iudex: ako sa hovorí, kto sa moc pýta, moc sa dozvie. >:D Ak už máš nakúpené, je tieto veci lepšie dopredu neriešiť a užívať si auto kým funguje. Čo sa má stať, stane sa. >:-[]
Ja som zvedavý, čo za časovanú bombu mám ja v garáži, 30i v mojej verzii síce vyslovene slabé miesta nemá, ale jazdenka je jazdenka a od dôchodcu čo na nej jazdil k lekárovi a do kostola som ju (prekvapivo) nekupoval. A aj keby, ako sa nás vo svojej osvetovej reklame snažil presvedčiť Holandský importér značky VW, ani to nie je zárukou úspechu.
BTW zaujímalo by ma, po koľkých km sa u VW zvykne opotrebovať spotrebný materiál typu rozvodová reťaz 8-s -
iudex 13.11.14 08:32
« Spoľahlivosť 2,0TSI
Včera som bol s Mondeom v servise (áno, áno, Ford... >:-[] ) a mal dlhšiu debatu s majiteľom. Špecializujú sa na koncernové autá, príp. prémiovky a exoty typu Lambo a nedávno vraj už opravovali prvý Golf R. Mal už vyťahanú rozvodovú reťaz, ktorá po štarte hrkotala a museli meniť reťaz, napináky a súvisiace prkotiny. Predajca a i priamo importér VW sa vyjadrili, že to nie je vada, ale opotrebenie spotrebného materiálu a na garančku to neuznali. To auto má pritom pár mesiacov. Tak sa zdá, že "reťazová" 1,2TSI (ktoré majú na dielni skoro denne) nie je jediná čierna ovca v rodine TSI. >:-[] 8-s Ale chalan ma "ukľudnil", že vyťahané reťaze sú bežné aj u iných značiek, práve mal na dielni rozobraté dva bavoráky s 3,0d s rovnakým problémom (tie ale mali cez 100t km).
Má veľa skúseností aj s DSG a "mokré" 6-st. DSG označil za spoľahlivé, na rozdiel od 7-st., a to nielen tú pre malé autá, ale aj tú najnovšiu "silnú" 7st. pre motory do 550 Nm, kde vraj sú pastorky z plastu a vraj absolútne poddimenzované.
Skrátka je fajn pokecať si s profíkom, človeka to dosť ukľudní. >:-[] -
David Silver 12.11.14 23:49
« Re: Na Severu je veselo
Mojito: Ač tu potom byly nějaké rozpory, tak člověk na to i rád vzpomíná :-) Však taky já jsem tomuto serveru objetoval pubertu >:D a těch hodin u kompu ani nemluvím >:D
Thomasino: co je na tom úseku mezi Třebíčí a Náměští tak super?? Jediný co tam lze, tak jet jak kkt >:D

A to je pre mňa premostením k tomu, čo som si nedávno všimol na nie úplne reprezentatívnej vzorke rôznych známych okolo mňa: možno si to len nahováram, ale mám pocit, že tí, čo si svoje auto kúpili ako nové s ním majú oveľa menej často problémy ako tí, čo si kúpili ojazdené. Pritom nejde len o to, že by si niekto kupoval auto čo dva roky a tým pádom sa mu ani nestihlo nič pokaziť, vo svojom okolí mám často autá, ktoré sú v rodine často aj 7-8 rokov aj viac, a v podstate bez vážnejších porúch. Naopak, poznám takých, čo doviezli ročnú voňavku z nemecka a tá sa začala podozrivo skoro sypať. Samozrejme, ne je to nejaké zlaté pravidlo a občas človek kúpi vďačné staršie auto (musím si aj ja zaklopať na drevo) alebo sa mu začne rozpadať zánovné auto, ale ak chce človek predísť problémom, asi bude lepší nový Ford s francúzkym motorom ako poctivá japonská Toyota po poctivom nemeckom dôchodcovi.
No ale každopádne, ak bolo auto vyrobené v piatok poobede v deň 50-tych narodenín vedúceho smeny, tak je to asi všetko aj tak jedno. >:D