boost. 18.11.14 17:25
Ronault
To máš ještě dobrý. Když jsem leštil na jaře auto, otec se mermomocí rozhodl vzít ho na výlet do Prahy, a jelikož mi to šlo pomalu, auto bylo z jedné půlky totálně zaprášené a z druhé poloviny vyleštěné. Mohl jsem hodit na lak jednu vrstvu sealantu, ale nechtělo se mi poté té ochrany laku pracně zbavovat, abych mohl začít znovu leštit... >:D -
Ronault. 18.11.14 17:00
« Re: OT fotenie
Woody: Tady taky už čtyři dny pernamanentně.... Díky tomu počasí mám navoskovanou jen půlku Meganu, protože na pravé straně je moc blízko zeď garáže a kdybych vyjel ven otočit, tak mi celé auto zmokne... >:D Tímhle počasím je ohrožena i fotosoutěž, asi budu muset vytvořit fotku v garáži >:D Je to hrozný osud, když máš čistá oba auta a nechceš si je zašpinit, dopadá to tak, že na delší cesty si pučuješ Hjoundé a na kratší Fabii HTP >:D
Pořád občas tak přemýšlím, jestli bych si neměl koupit nějaké opravdové auto na popojížděčky, nějakou korejsou mr... teda třeba Elantru nebo accenta 8-s >:D -
boost. 17.11.14 23:04
« Re: OT fotenie
Souhlasím. Statické objekty (auta) jsou prostě nejlepší. Nehýbou se... Pokud je ovšem zabrzdíš. 8-s >:D
Jako co se týče rychlosti focení, tak DSLR je DSLR a právě kvůli tomuhle nedám na ni dopustit. Cvak, cvak a šup na kartu. Zatímco u kompaktu, který jsem primárně používal předtím to bylo: cvak, foooooocuuuusing, cvak, zpracovávání fotky, mějte strpení... Prostě k vzteku. -
Ronault. 17.11.14 13:17
« Re: Když dva dělají totéž...
poterienko: A měl bych snad vytahovat něco, co kritizovat nejde? To by přece nedávalo smysl.
Cena testovaného kousku je 446t Kč, ceníková, až zkusí stejnou ceníkovou cenu u stejně výkonného dieselu udělat u konkurence, jestli se mu to podaří. K půlmilionu se blíží max. vybavený silnější 1,6 dCi vč, chybí jen pan. okno. to už pak přes půl mega jde. Reálně jsou ceny samozřejmě nižší, však já se bez navigace s servisem na 5 let a 1,6 dCi nedostal ani přes 400.
Tak proč to kritizuje, když se to dá vypnout. A jak píše woody, navigace přece nemůže za to, že ve městě jsou školy a radary. Co já bych dal za to, kdyby taťkův starší Garmin uměl totéž, minimálně 600 Kč bych za to s radostí dal, protože tolik mě stál průjezd tunelem na pražském okruhu.
Porovnání má podle mě smysl u nového auta s předchůdcem, 6 let zpátky srovnávat...? Navíc za tu dobu to už evidentně zapomněl, protože v MII GT i MIII GT je místa vzadu zhruba stejně, protože oba mají proti HB delší rozvor.
No já bych rád věděl, co tím myslí, přece neplácám něco jen tak.
Woody: Tak jest. Podle mě antipatii k Renaultu má, ale prostě zkritizovat Megane RS, to už by mu jeho reputace klesla tak nízko, že by už mu nikdo nevěřil.
S multilinkem máš pravdu, jel jsem Ceeda I a II těsně po sobě a první generace byla opravdu otřesná I na 15" kolech, II. generace je na tom při užití 16" komfortem a odskakováním velmi podobně. 17" už Megane prostě snáší hůře, to teď cítím při přechodu na zimní 16", jak je auto komofortnější. Ale zase pravda, že 17" jsoui na rovném asfaltu při prudkých změnách směru opravdu jistější, i při stejné šíři, tady je to ale jasně dáno gumou.
Covenat: Díky za info, konečně. Sice tam jedu tak 1-2x za rok, ale i tak je to dobře.
Video parádní. Podobně u nás ve městě rozvážili pizzu s Favoritem >:D Ale dodávka, no :yes: >:D
iudex: No, focení na svatbě... to chce nervy. Teď jsem na jedné na SK byl a teda fotograf měl pořádnou výbavu, dělal jsem osvětlovače odrazem a kamarád dělal bleska >:D -
iudex 17.11.14 12:18
« Re: OT fotenie
Pot: samozrejme mám externý blesk, blýskam odrazom o strop, kompenzujem manuálne; čo ma ale prekvapilo, bolo rôzne správanie blesku s rôznymi objektívmi: s 18-35kou to bolo OK, s 15kou boli ale všetky fotky hrubo podexponované, odhadom o 3 EV a to už sa ani z RAWu nedalo vytiahnuť. Zlaté autá. Čo mi pripomína, že nemám ešte nafotené do súťaže. -
woody-alien 17.11.14 12:18
« Re: OT fotenie
pot, iudex: Jj, sestra by mohla vyprávět historky. Nejvíc mě baví, jak si někteří aktéři těchto oslav nejprve na sobě vytvoří kreaci kombinovanou z Frankensteina, Quasimoda, Lady Gaga a Gorgony Medúzy a pak si stěžují, že to foťák automaticky neupravil do vizuálně přijatelného stavu. >:D

Woody: Co naděláš... takový je osud... budeš si muset taky koupit nějakého Ponyho místo luxusní lowendové Dacie... a teď si ještě představ, že jednoho krásného dne, někdy kolem roku 2016-2020 ti příjde GTI a s tím už budeš úplně trnout >:D
pleasmile: Můj osobní rekord je 20 minut po voskování déšť >:D Byl to takový zvláštní pocit kdy se ve mě bil pocit dobře odvedené a zároveň zničené práce >:D