Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
Ronault. 20.11.14 14:36
« Re: Hotheč
Covenat: Z interiéru bych tolik strach neměl, pořád je to kupé, které se tolik nekroutí, takže by se nemělo tolik rozvrzat, spíše bych měl strach, co ten motor, ten i v "základní" verzi 115 kW nemá nějakou valnou pověst, co teprve se 200 kW :-O
Samozřejmě, takhle se dá ale předělat cokoliv, to bych mohl říct, že i můj Favorit takhle za 40-50t může vypadat ;-) -
iudex 20.11.14 14:16
Tak asi naozaj naše prosociálne vlády spolu komunikujú a tieto "výborné nápady" od seba odkukávajú. U nás zase prešlo, že už nielen ten, kto predáva tovar musí mať registračnú pokladnicu, ale aj tí, čo poskytujú služby (lekári, notári, advokáti...) budú musieť mať pokladnicu (aj keď tí malí len tzv. virtuálnu, cez internet). Ako hovoríš, Gričská čarodejnica v praxi sociálneho štátu, pričom tou prenasledovanou a upaľovanou čarodejnicou sú malí podnikatelia. 8-s -
Covenant 20.11.14 12:53
Ronault
že vypadá např. ta palubka dobře máš pravdu :-)
Na druhou stranu si za to dost zaplatíš, pokud by šlo o ten interiér, tak ho můžu nechat udělat celý v alcantaře nebo v kůži za cca 40-50 tisíc i do Cupry a pořád dost peněž zbude.
Viz ukázky co už jsem tu dával:
[odkaz]
Ale jinak mi nešlo o to hanit RCZ jako celek, jen by mi vadili asi ta nejistota když vysolím tolik peněz co to asi vydrží...
-
Ronault. 20.11.14 12:04
Já teda zkoušekl RCZ-R které jezdilo v rámci Peugeot Road days, už mělo nemálo najeto, resp. určitě více než 10t km, dokonce už museli jednou měnit brzdy, protože při tom zacházení byly sjeté... a teda interiér se mi zdál naprosto v pohodě. Naopak mě třeba příjde o hodně útulnější a luxusněji vypadající (už jen to pěkné obšití kůží) než v Cupře :-) Ale každému dle chuti ;-) -
Covenant 20.11.14 11:46
iudex:
RCZ je zajímavé auto, ale bohužel kvalit interieru není slavná a nahrává špatné pověsti některých francouzských aut....abych dal za auto někde kolem mega a po 2 tisících měl prošoupanou sedačku je fakt mazec....a vrzající interiér po pár tisících km tomu moc nepřidá...
viz. video od 10:40
[odkaz]
Že bude RCZ jízdně o něco lepší a má třeba polozávodní brzdy je věc druhá ;-)
[odkaz] ..Rasto Chvala -
iudex 20.11.14 11:15
Veru, ja som platil 1300 eur a teda ťažko sa mi tie peniaze dávali, najmä keď viem, že je to úplne za nič, skrátka len nová daň (hoci sa to kamufluje ako registračný poplatok, z ekonomického hľadiska to nie je nič iné, ako daň) napriek sľubom našej sociálnej vlády o nezvyšovaní daní. A poplatok za Cupru či nebodaj Rko to je úplný des. Hlavne ten progresívny nárast: medzi RCZ-R a Cuprou je len 7 kW rozdiel, ale v poplatku je to 350 eur.
Cov: inak zaujímavý a veľmi obsiahly test, zdá sa, že Peugeot je to pravé orechové pre Thomasina (a user-friendly koncernové HH pre nás ostatných). :-) -
Thomasino 19.11.14 17:57
:yes: :yes: >:D
"Keby sme mali vybrať stroj na dvadsaťminútovú prechádzku po parádnej ceste, ľahko by sme dospeli k záveru, že sa oplatí obetovať schopnosti a rýchlosť Seatu za animálny, skoro pretekársky priamočiary charakter Renaultu. Ostrý hatchback ale nie je tretie až n-té auto v domácnosti, ktoré majiteľ vytiahne, keď si chce skrátiť nedeľné popoludnie. Typicky plní úlohu hlavného dopravného prostriedku so všetkými z toho vyplývajúcimi povinnosťami, na ktoré je Leon Cupra pripravený omnoho lepšie. Po kvalitnom spánku a dobrých raňajkách by som sa možno tešil na cestu do práce v Renaulte. Nie som si ale istý, či by ma jeho hlučná, tvrdá povaha po ťažkom dni v kancelárii a hustej popoludňajšej prevádzke nadobro nedorazila. Možno starnem."
- jednoduché řešení snad, ne ?? Tak to prostě objedu zdaleka po pěkných silnicích a trochu si tu jízdu užiju, ne?? ;-) Ale uznávám, motor má aktuálně asi lepší Leon, ikdyž mu chybí výbušnost, špička a charakter Renaultu (a taky asi o 1-2 litr vyšší spotřeba) >:-[] -
Ronault. 19.11.14 17:18
Ad pojišťovny - jak já loni, v podstatě už to je rok, řešil onen výlet do pole, tak problém v Renaultu nebyl. přivezl jsem ho tam ráno, hodili mě do práce, pak jsem si odpoledne došel, ukázali mi, co vše musí vyměnit, mohl jsem si jej odvést domů, za dva dny jsem ho tam přivezl a tuším do dvou dnů byl hotov. Chyběla jen nalakovat ta černá krytka kolem mlhovky, tu mi nedali a přijel jsem si pro ní až po weekendu. Vše řešili s pojišťovnou, já jen podepsal, že souhlasím. Pravda, náhradní vozidlo jsem nepotřeboval, takže asi o to méně starostí. Ale přístup měli teda výborný.
Leg.: No já je kupovat nebudu, jen jsem uvedl tu možnost :-) Chlupaté by byly originální ve Fanoušovi, taky jsme je v devadesátých měli, dokonce s leopardním vzorem >:D Taťka s tím byl frajer, byl to problém sehnat >:D
WL: V tom asi taky bude zakopaný pes, já neměl s Meganem loni problém, škoda asi 48t Kč, musel bych se podívat kolik přesně a teda ani bych to neřekl, ale je to Uniqua a ta má smlouvu přímo s úvěrovkou přes kterou Renault dělá úvěry, proto to šlo rychle. Z druhé strany mám pocit, že Uniqua je docela drahá. -
poterienko 19.11.14 14:34
A to je přesně to. Porsche ČB je jednak smluvním servisem, tzn. problémy s vyplácením by měli být minimální, kor když likvidaci má na starosti také PČB a hlavně je to nadnárodní bohatá společnost, kterou by pár tisíc nepoložilo (kdyby se něco stalo). -
white label 19.11.14 14:07
iudex
Ano, to má logiku, ovšem pokud je tam přímá spolupráce autorizovaného servisu s konkrétní smluvní pojišťovnou je to přece na domluvě a důvěře mezi nimi jako partnery, a mě to jako zákazníka obou těchto partnerů nezajímá. Přece se logicky nejdřív likviduje škoda prohlídkou vozu zástupcem pojišťovny, pak stanoví servis kalkulaci s podrobným popisem prací které se musí na voze udělat a pojišťovna to musí předem odsouhlasit a dál v tom nevidím problém. Sám si vybírám pojišťovnu i s ohledem na to, jestli je přímým partnerem mého autorizovaného servisu a funguje to. Při poslední pojistné události jsem při škodě za cca 90 tis. zaplatil pouze spoluúčast 1000 Kč při převzetí vozu a tím to pro mě haslo. Platím (a rozhodně ne málo) za služby, které by tomu měly celkově odpovídat.