Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 24.11.14  20:47

« Re: Ochrana laku

Folie vydrží tak pár let, pak zažloutne a jde těžko sundat. Nevím o tom moc, ale viděl jsem fotky, jak někdo sundával z kapoty folii po deseti letech...

Já mám od kamínků abnormálně zničený předek auta, to jen po pěti letech provozu. Díry jak hrom. Takže teď bych rozhodně volil folii min. na nárazník.

Tady jde o to, že coatings ti jak chrání auto před špínou a i v omezené míře a škrábancům, tak i zlepší vzhled laku (oproti carnauba voskům ale méně); fólie jen chrání. Ovšem nemůžeme si myslet, že fólie je všemocná. Škrábance od mytí atd. se stejně naň objeví (lze i vyleštit, ovšem závisí na typu a výrobci daně fólie) a přijde větší šutr a folie se zničí atd.

Proces sundavani fólie celého auta po letech provozu nebude zrovna lehká práce. Aj proto se přikláním raději ke coatings, jenž v optimálních (!) podmínkách vydrží tak dva roky, a třebas fólie na předek a prahy.

Musel bych si o tom něco přečíst, ale nemám poslední dobou skoro žádný čas se věnovat "mejdličkám" a voskům.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 24.11.14  20:27

« Re: Ochrana laku

Ronault:
    Nevím co průhledná ale kvalitní barevná folie včetně práce od dobré firmy vyjde na celé auto tak 21-25 tisíc, navíc neztratí lak po zafoliovaní určitý lesk a časem folie nezajde a nezmatní?... nemáte s tím někdo zkušenost?

Co se týká Matěje tak nejde ani tak o ochranu před hrubšími předměty jako kamínky a podobně to mi narovinu říkal...ta ochrana je náhrada vosku, ale s tím rozdíle, že na ní dává záruku dva roky a pokud se o ní člověk rozumně stará vydrží klidně tři i víc..

Efekt je v podstatě stejný jako u kvalitních vosků, je to vidět i na jeho videích, voda okamžitě stéká a špína se drží daleko míň, ale jde o tu výdrž a není to tak náchylné jako vosk.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.11.14  20:08

« Re: Přihlašování zahájeno

Thomasino: No pěkné... i když pro mě asi... no oželím to a budu si ho dále leštit sám >:D
    Ten odkaz na Matěje Vepřka trochu vmítá myšlenku, jestli se nevyplatí dát auto do celofolie, výjde to pomalu levněji a je to trvaejší ochrana laku. Sám pořád zvažuju dát folii na přední nárazník, kapotu a blatníky, jen jaksi nejsou zatím vyhrazené finance. Doufám, že letošní zima bude stejně milostivá a nezanechá na autě šrámy jako ta předešlá
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 24.11.14  19:52

To mě strašně u turbobenzínů štve. Nemůžu si pomoct a vždycky i po krátké jízdě vezmu hadřík a jdu koncovky vyčistit. >:D

@ VW HH: Občas potkávám třídveřové GTIP v bílé barvě, s panoramou a na Austinech. Musím teda říct, že to je opravdu pěkné auto! Hned jsem si vzpomněl na woodyho, když jsem jej poprvé spatřil.

Leg: Krásná LMB 130i a slušný detailing gear. :-)
    Woody: Super fotka a nápad. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.11.14  19:42

Výfuk se už stačil za těch 24 hod trochu zašpinit >:-[]
    Umývám samozřejmě jen ručně a zlehka, ale teď prý bude stačit jen wapka, pokud to nenechám moc dlouho. Tak uvidíme, jsem zvědavej ;-)

P.S.: Kysky, to by šlo. Na běžné denní ježdění.. Jen mě stále vadí ta vysoká pr.del :-( S3 vypadá lépe..
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 24.11.14  19:39

No pěkný. SiO2 sealanty/coatingy nejsou nic neobvyklého, tak to je asi jeho spešl tvorba, že to tají. :-| ;-) Auto vypadá pěkně, to se musí nechat. Jen mě zarazilo, že se nijak nedotkl výfuku...

Pokud jsi doteď používal klasickou houbu na mytí a kdovíjaký šampón, šup na net a objednej něco normálního! Laku je na vozidlech velmi, velmi málo, až bych řekl, že čím dál míň, takže je potřeba dělat co nejmíň neplechy při mytí a sušení. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 24.11.14  19:09

« Re: Hotheč

Dnes jsem potkal auto, který by vás žhavý-poklopy (Hothatcháky) určitě nenechalo klidný. Abych řekl pravdu, taky se mi líbílo, tak jsem vám ho i vyfotil ;-) Líbí se mi kor po sobotním osmihodinovém s(v)ezení v jeho 3x slabším, o kufr delším bráškovi >:D
    A teď už na věc. Fotky:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.11.14  18:31

Tak ten přípravek je nějaký spešl sealant, coz je původem umělý vosk, tenhle je na bázi SiO2 (přesný název je zatím utajen, šéfkuchařovo tajemství :-) ).
    Tady je popis pro Re(o)naulta a Covenanta:
    Program Premium je určen pro dokonalé vyčištění Vašeho vozidla
    a zároveň jeho ochranu. Obsahuje nejen dokonalé exteriérové umytí vozidla, disků a čištění oken z obou stran, ale i mezidveřních prostorů, prostorů mezi jednotlivými díly karosérie a čištění laku vozidla od průmyslové kontaminace tzv. “clay-ováním”. Samozřejmostí je šetrné bezdotykové sušení vzduchem a osuškou z jemného mikrovlákna, vysávání a čištění plastových částí interiéru. Následuje impregnace všech plastových částí v interiéru a exteriéru vozidla a aplikace jedné či dvou vrstev vosku z karnauby nebo sealantu (syntetického vosku). Tento program je vhodný na udržování vozidla, přičemž vyčištěním laku dosáhneme jeho vyššího lesku a aplikací vybraných vosků, nebo sealantů, bude vozidlo chráněné po dobu několika měsíců (podle vybraného produktu).
    Program obsahuje:
    • Předoplach vozidla na odstranění hrubé nečistoty
    • Aplikace aktivní pěny na uvolnění zbylých nečistot
    • Čištění mezidveřních prostor včetně prostoru mezi jednotlivými díly
    karosérie
    • Opláchnutí vozidla na odstranění aktivní pěny a nečistot
    • Čištění hliníkových disků
    • Umytí vozidla metodou 2 věder mikrovláknovou rukavicí a pH
    neutrálním šampónem*
    • Čistění vnějších stran oken
    • Oplach vozidla
    • Clay-ování – hloubkové čištění laku vozidla
    • Clay-ování vnější strany oken
    • Aplikace aktivní pěny po clay-ování
    • Oplach vozidla od aktivní pěny po clay-ování
    • Bezdotykové sušení vozidla vzduchem a setření zbytků vody osuškou z
    jemného mikrovlákna
    • Použití pre–wax čističe laku pro dokonalou přípravu povrchu pro
    voskování
    • Aplikace jedné vrstvy kvalitního vosku/sealantu
    • Aplikace vosku na disky
    • Aplikace tekutých stěračů
    • Impregnace všech plastových častí vozidla na oživení
    • Impregnace pneumatik
    • Kompletní vysání interiéru
    • Vyčistění a impregnace plastových částí v interiéru
    • Čištění vnitřních stran oken
    • Závěrečná kontrola kvality
    Cena: od 3890 Kč (dle použitých vosků a jejich vrstev)
    Čas: 6 až 8 hod (záleží od velikosti a znečištění vozidla)

Kdo bude chtít kontakt, tak přes SZ. Kámoš je z Brna a dost tomu detailingu hoví. Už tam bylo hodně známých a všichni spokojeni ;-)

• « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 24.11.14  17:59

« Re: ANTIVIBRAČNÍ PODLOŽKA pod SPZ

[odkaz] :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.11.14  17:12

No dostat to do takového stavu v jakém to bylo v pátek a sobotu docela problém je >:-[] Ten lak vypadal lépe než když bylo auto nové. Ale zatím se nedělalo (a nemuselo dělat) leštění laku, to dělal zatím na jiných autech, to jsou pak částky klidně kolem 8-12 tisíc podle stavu a délky práce. Ta moje péče stojí v rozmezí 3500-4000 Kč dle velikosti auta a stavu auta. Přesný přípravek zjistím, keramika to není, to by byly jiné cifry :-O 8-s
    Má to vydržet tak 4-5 měsíců, podle péče. Nemá se umývat houbou, stačí ostříkat wapkou, samo to pak stíká díky tomu povlaku >:-[]

Leg - co máš proti zadní značce? Přední je bez podložky kvůli maximálnímu přístupu vzduchu k chladičům. Vzadu jsem nechal podložku s reklamou na prodejce, tam jsem s tím ok. Bez podložky by se odřel lak a dělalo by to kravál. Ale dá se dát oboustranná pěnová páska jako mám vpředu, aby to nedrnčelo (a nebylo to jen na šroubech a nepadal bordel pod značku) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 24.11.14  16:15

woody:
    Díky moc woody :yes: ten ceramix chci řešit hned jak bude auto na značkách..už jsem se o tom s Matějem bavil, ale říkal jsem si, že třeba má thomasino ještě něco jiného.
    Na FB (Páty příspěvek shora)má zrovna dodělané nové červené FR v kombíku [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.11.14  15:31

Cov: Pro představu. Tohle je docela známej člověk z diskusí o šlechtění aut. ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 24.11.14  15:18

« Re: Přihlašuji se (pozdrav z Kajmanských ostrovů)

WA: a koukal jsi do toho kufříku? Jestli jeho obsah už náhodou není na mojí kapotě >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 24.11.14  14:50

Thomasino:

jak píše Ronault, taky bě mě zajímalo co to stálo? A co to jsou za přípravky? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 24.11.14  13:09

Thom: pekne to máš naleštené, (necelý rok staré auto dostať do stavu skoronového zasa nie je až taký problém, ak majiteľ nie je hulvát :-) ), len tuším už neostali sily na výfuk. BTW prečo nemáš aj zadnú značku uchytenú tak pekne ako prednú?

iudex: pekné pekné, pripomína mi to trochu kolesá starej M6. Aj keď mne by sa páčila skôr menej kontrastná kombinácia strieborná/tmavosivá, ale podľa vkusu každého súdruha... A samozrejme by to chcelo kolečká s logom VW.
    woody: >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.11.14  20:17

w-a
    >:-[] :yes:

P.S. Zajímalo by mě, která venkovská pošta měla hotovost, která stála za přesun na Kajmanské ostrovy, zvlášť den před tím, než ti zavolá dealer ohledně dlouho očekávaného GTIP. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 23.11.14  19:45

« Re: Přihlašuji se (pozdrav ze servisu VW)

Pro výkonný vůz Golf 1.6TDI to byla opravdu cesta k úspěchu.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 23.11.14  18:21

woody: Tak to je moc... >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.11.14  17:08

woody
    Povedená práce..řídí manželka ? >:D
  • « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.11.14  16:45

« Přihlašuji se (pozdrav z Kajmanských ostrovů)

Všechno dobře dopadlo, jen mám za sebou náročnej den.... ;-) Přihlašuji se:
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…