Covenant 24.11.14 20:27
« Re: Ochrana laku
Ronault:
Nevím co průhledná ale kvalitní barevná folie včetně práce od dobré firmy vyjde na celé auto tak 21-25 tisíc, navíc neztratí lak po zafoliovaní určitý lesk a časem folie nezajde a nezmatní?... nemáte s tím někdo zkušenost?
Co se týká Matěje tak nejde ani tak o ochranu před hrubšími předměty jako kamínky a podobně to mi narovinu říkal...ta ochrana je náhrada vosku, ale s tím rozdíle, že na ní dává záruku dva roky a pokud se o ní člověk rozumně stará vydrží klidně tři i víc..
Efekt je v podstatě stejný jako u kvalitních vosků, je to vidět i na jeho videích, voda okamžitě stéká a špína se drží daleko míň, ale jde o tu výdrž a není to tak náchylné jako vosk.
Ronault. 24.11.14 20:08
« Re: Přihlašování zahájeno
Thomasino: No pěkné... i když pro mě asi... no oželím to a budu si ho dále leštit sám >:D
Ten odkaz na Matěje Vepřka trochu vmítá myšlenku, jestli se nevyplatí dát auto do celofolie, výjde to pomalu levněji a je to trvaejší ochrana laku. Sám pořád zvažuju dát folii na přední nárazník, kapotu a blatníky, jen jaksi nejsou zatím vyhrazené finance. Doufám, že letošní zima bude stejně milostivá a nezanechá na autě šrámy jako ta předešlá -
boost. 24.11.14 19:52
« Re: Přihlašování zahájeno
To mě strašně u turbobenzínů štve. Nemůžu si pomoct a vždycky i po krátké jízdě vezmu hadřík a jdu koncovky vyčistit. >:D
@ VW HH: Občas potkávám třídveřové GTIP v bílé barvě, s panoramou a na Austinech. Musím teda říct, že to je opravdu pěkné auto! Hned jsem si vzpomněl na woodyho, když jsem jej poprvé spatřil.
Leg: Krásná LMB 130i a slušný detailing gear. :-)
Woody: Super fotka a nápad. :yes: -
Thomasino 24.11.14 19:42
Výfuk se už stačil za těch 24 hod trochu zašpinit >:-[]
Umývám samozřejmě jen ručně a zlehka, ale teď prý bude stačit jen wapka, pokud to nenechám moc dlouho. Tak uvidíme, jsem zvědavej ;-)
P.S.: Kysky, to by šlo. Na běžné denní ježdění.. Jen mě stále vadí ta vysoká pr.del :-( S3 vypadá lépe.. -
boost. 24.11.14 19:39
« Re: Přihlašování zahájeno
No pěkný. SiO2 sealanty/coatingy nejsou nic neobvyklého, tak to je asi jeho spešl tvorba, že to tají. :-| ;-) Auto vypadá pěkně, to se musí nechat. Jen mě zarazilo, že se nijak nedotkl výfuku...
Pokud jsi doteď používal klasickou houbu na mytí a kdovíjaký šampón, šup na net a objednej něco normálního! Laku je na vozidlech velmi, velmi málo, až bych řekl, že čím dál míň, takže je potřeba dělat co nejmíň neplechy při mytí a sušení. :-) -
Thomasino 24.11.14 18:31
« Re: Přihlašování zahájeno
Tak ten přípravek je nějaký spešl sealant, coz je původem umělý vosk, tenhle je na bázi SiO2 (přesný název je zatím utajen, šéfkuchařovo tajemství :-) ).
Tady je popis pro Re(o)naulta a Covenanta:
Program Premium je určen pro dokonalé vyčištění Vašeho vozidla
a zároveň jeho ochranu. Obsahuje nejen dokonalé exteriérové umytí vozidla, disků a čištění oken z obou stran, ale i mezidveřních prostorů, prostorů mezi jednotlivými díly karosérie a čištění laku vozidla od průmyslové kontaminace tzv. “clay-ováním”. Samozřejmostí je šetrné bezdotykové sušení vzduchem a osuškou z jemného mikrovlákna, vysávání a čištění plastových částí interiéru. Následuje impregnace všech plastových částí v interiéru a exteriéru vozidla a aplikace jedné či dvou vrstev vosku z karnauby nebo sealantu (syntetického vosku). Tento program je vhodný na udržování vozidla, přičemž vyčištěním laku dosáhneme jeho vyššího lesku a aplikací vybraných vosků, nebo sealantů, bude vozidlo chráněné po dobu několika měsíců (podle vybraného produktu).
Program obsahuje:
• Předoplach vozidla na odstranění hrubé nečistoty
• Aplikace aktivní pěny na uvolnění zbylých nečistot
• Čištění mezidveřních prostor včetně prostoru mezi jednotlivými díly
karosérie
• Opláchnutí vozidla na odstranění aktivní pěny a nečistot
• Čištění hliníkových disků
• Umytí vozidla metodou 2 věder mikrovláknovou rukavicí a pH
neutrálním šampónem*
• Čistění vnějších stran oken
• Oplach vozidla
• Clay-ování – hloubkové čištění laku vozidla
• Clay-ování vnější strany oken
• Aplikace aktivní pěny po clay-ování
• Oplach vozidla od aktivní pěny po clay-ování
• Bezdotykové sušení vozidla vzduchem a setření zbytků vody osuškou z
jemného mikrovlákna
• Použití pre–wax čističe laku pro dokonalou přípravu povrchu pro
voskování
• Aplikace jedné vrstvy kvalitního vosku/sealantu
• Aplikace vosku na disky
• Aplikace tekutých stěračů
• Impregnace všech plastových častí vozidla na oživení
• Impregnace pneumatik
• Kompletní vysání interiéru
• Vyčistění a impregnace plastových částí v interiéru
• Čištění vnitřních stran oken
• Závěrečná kontrola kvality
Cena: od 3890 Kč (dle použitých vosků a jejich vrstev)
Čas: 6 až 8 hod (záleží od velikosti a znečištění vozidla)
Kdo bude chtít kontakt, tak přes SZ. Kámoš je z Brna a dost tomu detailingu hoví. Už tam bylo hodně známých a všichni spokojeni ;-)
Thomasino 24.11.14 17:12
« Re: Hotheč
No dostat to do takového stavu v jakém to bylo v pátek a sobotu docela problém je >:-[] Ten lak vypadal lépe než když bylo auto nové. Ale zatím se nedělalo (a nemuselo dělat) leštění laku, to dělal zatím na jiných autech, to jsou pak částky klidně kolem 8-12 tisíc podle stavu a délky práce. Ta moje péče stojí v rozmezí 3500-4000 Kč dle velikosti auta a stavu auta. Přesný přípravek zjistím, keramika to není, to by byly jiné cifry :-O 8-s
Má to vydržet tak 4-5 měsíců, podle péče. Nemá se umývat houbou, stačí ostříkat wapkou, samo to pak stíká díky tomu povlaku >:-[]
Leg - co máš proti zadní značce? Přední je bez podložky kvůli maximálnímu přístupu vzduchu k chladičům. Vzadu jsem nechal podložku s reklamou na prodejce, tam jsem s tím ok. Bez podložky by se odřel lak a dělalo by to kravál. Ale dá se dát oboustranná pěnová páska jako mám vpředu, aby to nedrnčelo (a nebylo to jen na šroubech a nepadal bordel pod značku) >:-[] -
Covenant 24.11.14 16:15
woody:
Díky moc woody :yes: ten ceramix chci řešit hned jak bude auto na značkách..už jsem se o tom s Matějem bavil, ale říkal jsem si, že třeba má thomasino ještě něco jiného.
Na FB (Páty příspěvek shora)má zrovna dodělané nové červené FR v kombíku [odkaz] -
Leg 24.11.14 13:09
« Re: Hotheč
Thom: pekne to máš naleštené, (necelý rok staré auto dostať do stavu skoronového zasa nie je až taký problém, ak majiteľ nie je hulvát :-) ), len tuším už neostali sily na výfuk. BTW prečo nemáš aj zadnú značku uchytenú tak pekne ako prednú?
iudex: pekné pekné, pripomína mi to trochu kolesá starej M6. Aj keď mne by sa páčila skôr menej kontrastná kombinácia strieborná/tmavosivá, ale podľa vkusu každého súdruha... A samozrejme by to chcelo kolečká s logom VW.
woody: >:D :yes:

Já mám od kamínků abnormálně zničený předek auta, to jen po pěti letech provozu. Díry jak hrom. Takže teď bych rozhodně volil folii min. na nárazník.
Tady jde o to, že coatings ti jak chrání auto před špínou a i v omezené míře a škrábancům, tak i zlepší vzhled laku (oproti carnauba voskům ale méně); fólie jen chrání. Ovšem nemůžeme si myslet, že fólie je všemocná. Škrábance od mytí atd. se stejně naň objeví (lze i vyleštit, ovšem závisí na typu a výrobci daně fólie) a přijde větší šutr a folie se zničí atd.
Proces sundavani fólie celého auta po letech provozu nebude zrovna lehká práce. Aj proto se přikláním raději ke coatings, jenž v optimálních (!) podmínkách vydrží tak dva roky, a třebas fólie na předek a prahy.
Musel bych si o tom něco přečíst, ale nemám poslední dobou skoro žádný čas se věnovat "mejdličkám" a voskům.