Ronault. 25.11.14 19:02
« Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
WL: Jeden kolega gynekolog má taky Megana v kombíku, takže tato kombinace se opravdu nevylučuje >:-[] Já si ten vztah raději udržím na bázi koníčka... případně na pejska >:-[] >:D
Woody: Jako nechci práskat... ale... neměl by taky poterienko být jakože diskvalifikován, když ten Golf není jeho, ale je to náhradní vozidlo? O:-) Samozřejěm mi to nijak nevadí a přežiju to, recenzi tady dokonce má :-) -
Ronault. 25.11.14 18:52
« Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Woody: Máš pravdu. Jenže je rozdíl používat kosočtverec jakožto logo jemně, s humorem či jako nadsázku nebo jako sprostou vulgární nadávku. ;-)
Já k tomuto orgánu mám docela vřelý a přátelský vztah >:-[] takže si to můžu dovolit >:-[] -
woody-alien 25.11.14 18:49
« Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Ještě dnes 25.11.2014 až do 22.00 hod. můžete přihlásit svou fotku ve Fotosoutěži za Listopad 2014. Téma je "Moje auto na cestě za úspěchem". Přihlášeni jsou:
iudex
Ronault
Přihlášené fotky můžete vidět zde: [odkaz]
Ron: >:-[] Mně se líbí, jak Renaulťáci v diskusích obhajují "diamant", ale jakmile se jim to hodí, hned je z toho "pasy". ;-) Ten "náš člověk" na Hradě je stejně v anglině dobrej. Moh by si podat ruku s Josefem.458, kterého výborná znalost angličtiny vynesla až k vlastnictví Ferrari. >:D -
Ronault. 25.11.14 14:35
« Re: Poslední den přihlašování
WA: >:D :yes:
nicméně přispěju se svou troškou do mlýna i já:
Cestou k úspěchu je v péči o auto vždy kvalitní servis od profesionálů, kteří se soustředí na ten správný obor. Já využívám kolegy ze spřáteleného oddělení, zde je žádanka:
>:-[]
iudex: Ono to voskování, když se dělá často, tak jde rychle. Jel jsem s kamarádem (má tady ty dvě E39) umýt auta do ručního mytí. On šel první do boxu a než jsem já pak umyl Favorita a vysušil jej, tak měl navoskováno. Ale jak říkám, chce to voskovat často, pak i jde vosk pěkně dolů a není to taková dřina. -
iudex 25.11.14 12:28
« Prihlasujem sa
Ako vidí majiteľ Fordu cestu za úspechom, resp. úspešnú cestu? Úspechom pre každé auto značky Ford je, keď príde naspäť domov po vlastných kolesách. >:D
V tomto duchu teda pridávam svoj súťažný príspevok s názvom "Príchod do vlastnej garáže - najvyšší cieľ Fordu": [odkaz] -
woody-alien 25.11.14 11:39
« Poslední den přihlašování
Ještě dnes 25.11.2014 můžete až do 22.00 hod přihlašovat své fotky ve Fotosoutěži za Listopad 2014. Téma je "Moje auto na cestě za úspěchem". Přihlášení zatím jsou:
Přihlášené fotky si můžete prohlédnout zde: [odkaz] -
iudex 25.11.14 10:07
« Re: Ochrana laku
No ja evidentne nezapadnem do miestneho klubu leštičov a voskovačov ;-) , lebo Mondeo som za jeho život len raz prebehol Turtle Waxom a Golf ešte ani raz. Osobne sa divím, kde na to beriete čas, lebo u mňa len umytie a vysušenie auta trvá minimálne 2 hodiny, plus hodina interiér a keby som mal ešte aj leštiť/voskovať, to sú tak ďalšie 2 hodiny a toľko času dopravnému prostriedku venovať nehodlám (nehovoriac o tom, že mám 2 autá). Rovnako by som nebol ochotný vrážať také prachy do špičkových prostriedkov á la karnaubský vosk (pozeral som, že ten od Sonaxu stojí 76 eur - čo ste sa zbláznili?), max. by som dal Turtle wax teflon ako Ronault za nejakých 15 eur.
EDIT: tak som sa nechal zblbnúť a objednal si tvrdý vosk Sonax: [odkaz] >:-[] Kedy to ale budem voskovať, je otázne. ;-) -
Ronault. 24.11.14 21:52
« Re: Ochrana laku
Legacy: Chápu, co tím myslíš a máš pravdu. Já zatím taky jen voskuju a ne nějakým extradrahým, jak píšu, klasika Turtle waxem, možná časem pořídím něco lepšího, ale právě při tom voskování mě vždy vytočí drobné ťukance na laku od kamínků. Pravda, na meganu jsou tušim jen 2 na kapotě a jeden na dveřích, plus asi 6 1mm teček hnědé barvy (podezírám, že mi odněkud muselo na kapotu kápnout trochu barvy odněkud nebo nějaké agresivní látky, naštěstí to je opravdu malinké) a tyhle momenty vzteku bych si chtěl odpustit >:D
Jinak nemáš nějaký odkaz na ten karnaubský vosk nebo sealant v e-schopu? Resp. co to stojí...?
Jinak se snažím voskovat alespoň 3x za rok - před zimou, po zimě a před létem, někdy častjěji. Naštěstí je Megane garážovaný, Favorit to měl horší, taky jsem jej voskoval častěji. -
Leg 24.11.14 21:40
« Re: Ochrana laku
Fólia je fólia a lak je lak, pekne udržiavaná metalíza je niečo, čo súčasné fólie nedokážu úplne napodobniť. Jasne, z dvoch metrov nerozoznáš rozdiel, ale tá hra svetla a farieb pri bližšom pohľade stoja za všetku námahu a komplikácie. :-)
V poslednom čase mi dosť vŕtajú v hlave reči výrobcov a propagátorov sealantov, voskov a rôznych nanoprípravkov o tom, ako dramaticky sa zníži špinenie, zjednoduší sa údržba a zvýši sa ochrana laku vášho drahocenného tátoša. Uznávam, auto sa oveľa jednoduchšie umýva (aj keď wapka mi na to nikdy nestačila, nehovoriac o zaschnutej tvrdej vode, čo po jej použití zanechávala mapy na laku) a keď zaprší, ostávajú na aute pekné kvapôčky, ale o menšom špinení mám značné pochybnosti. Tudiž som učinil menší experiment, na zadné čelo som naniesol z jednej tretiny syntetický sealant, ktorý používam v zime kvôli výdrži, z jednej tretiny fajnový karnaubský vosk, ktorý používam v lete kvôli efektu a z jednej tretiny som lak nechal len tak. Výsledok? Ani ťuk, auto sa špiní všade rovnako, po použití wapky zlezie špina rovnako, tak neviem... Možno som to mal vyskúšať na inom, prúdiacemu vzduchu viac exponovanom mieste, tam by sa možno viac prejavila schopnosť odpudzovať vodu. Každopádne výsledok je taký, že dvakrát do roka pol dňa laku budem naďalej venovať, kvôli vzhľadu, ochrane a následne jednoduchšej údržbe, ale voči rečiam o menšom špinení a oplachovaní wapkou som tak trochu imúnny. Alebo je čas prejsť na nanosealanty...
Thom: myslím, že tá značka bez rámika a reklamy by vyzerala oveľa lepšie, čistejšie. -
woody-alien 24.11.14 21:26
« Re: Přihlašování pokračuje
All: Díky za ohlasy. ;-) Byl docela klid, ale stejně to byla sranda. Původně plánovanou banku jsem vzdal, člověk nikdy neví co se může semlít. >:-[] Došlo i na neplánované překvapení. Otvory v kukle jsem vystřihl podle sebe a figurantovi nesedly. Takže místo plánovaného: "Nasadit kuklu a akce" jsem mu asi minutu na ulici za zvědavého přihlížení obyvatelky sousedícího domu pečlivě upravoval kuklu na obličeji, aby viděl na obě oči. Přece nepůjde loupit jako vandrák. ;-) Problém byl taky v tom, že řidička nám tlumeně nadávala, ať děláme, a přitom měla takový veselý výraz v obličeji, že mi to nedávalo smysl. >:D
Ronault. 24.11.14 21:12
« Re: Přihlašování pokračuje
Please smile:
Asi bude záležet na tom, kdo to provádí a jakou kvalitní folii používají. Levné folie asi potíže dělat budou, jsou ale firmy, které garantují 7 let a že Folie půjde bez poškození laku sundat. [odkaz] [odkaz]
Samozřejmě pochybuju, že půjde folie udržet natolik lesklá jako dokonale rozleštěný lak.
No a trochu jsem i přemýšlel, jestli bych na Megana nedal černou lesklou folii na střechu. Ale pořád nejsem rozhodnut, jestli se mi to líbí nebo ne, jestli to není na kombi trochu mimo a jestli už to dneska není trochu kýč. Pravda, že Megany s panoramatickou střechou ji mají taky celou černou a vypadá to docela dobře.[odkaz] -
woody-alien 24.11.14 21:06
« Přihlašování pokračuje
Ještě do zítra 25.11.2014 až do 22.00 hod.můžete přihlašovat svoje fotky do Fotosoutěže za Listopad 2014. Téma je "Moje auto na cestě za úspěchem". Zatím jsou přihlášeni:
poterienko
Přihlášené fotky si můžete prohlédnout zde. [odkaz]

Při aktuální účasti (6 soutěžících) bych už raději nikoho nevyřazoval. Spíš sem něco přihoď. ;-)