white label 27.11.14 14:30
Leg
V Německu jsou unibarvy (červená, černá, bílá) na Polo GTI bez příplatku, u nás zatím POLO GTI v konfigurátoru není, ale situace, kdy se právě u Pola GTI připlácelo za všechny barvy už u nás (v minulosti) byla. Dokonce jsem to tenkrát řešil s importérem s tím, že základní cena v ceníku je v podstatě klamavá, protože za ni prokazatelně nelze (oficiálně) nové auto koupit. Pak tam dali jednu barvu bez příplatku.
V ceníku ale máte červenou bez příplatku, takže to zřejmě jen špatně kopíruje cenu za červenou z ostatních verzí Pola.
U nás třeba vůbec není v nabídce CrossPolo 1.2 TSI v silnější verzi 81kW, nechápu proč zrovna u CrossPola, kde bych spíš chápal případnou absenci slabší verze 66kW.
Jinak ty česko/slovenské konfigurátory stojí obecně za prd, jak formou, tak obsahem (bývá tam plno chyb), viz ten český s překladem typu:
"Váš Nové Polo". -
iudex 27.11.14 13:35
« Re: HH vsuvka
woody: ako písal Leg, v základe nie je ani len farba (aj pastelové sú za príplatky, čo je už na hranici klamania spotrebiteľa, pretože za uvádzanú cenu sa vlastne auto nedá kúpiť), priplácaš si za zadné dvere, fullLED, autoklímu, parkovacie senzory, rádio s BT a podobné v koncerne obvyklé veci. Na druhej strane tie príplatky sú nižšie, ako u Golfa (svetlá za 840 eur vs. 1000/1500 u GGTI), plus oproti G GTI odpadá príplatok za kolesá (pre P GTI sú len 17ky a na auto tejto triedy sú dostačujúce, na rozdiel od Golfa). Moja skúšobná konfigurácia (5 dverí,biela farba, auto-klíma, full LED, balík komfort s tempomatom...) bola tuším 19700 eur, čo je stále o vyše tisícku menej, ako základná FieSTa.
Leg 27.11.14 13:25
1. woody
2. iudex
3. label
_________
Tentoraz to bolo celkom jednoduché, woody konkurenciu prevalcoval výborným nápadom a vôbec som sa pobavil už len tým, že som si predstavil, ako daná fotka vznikala. Škoda, že si nespravil behind the scenes video, to by mohla byť celkom sranda. S odstupom dorazil pelotón, ktorý prešpurtoval iudex za pomoci tradične výborného spracovania. O prsia nasleduje whitelabel, ktorý mal dobrý nápad i prevedenie, ale na prvých dvoch to bohužiaľ nestačilo. V hromadnom dojazde bez určenia poradia skončil Ronault s vtipnou lekársko-úchylnou fotkou, tradičný racingový thomasino, materialistický kysky i evidentne nevybujačený poterienko. Treba povedať, že nikto nezaostal a všetky fotky splnili akýsi nepísaný fotosúťažný štandard. -
Leg 27.11.14 13:11
« Re: HH vsuvka
Ja neviem kto ho volil, ale viem, že určite to nie je biely kôň HZDS (Hnutie Za Dostupné Športiaky).
Pozeral som konfigurátor a mám pocit, že toto je hádam prvé auto, ktoré si v základnej cene nekúpiš jednoducho preto, že každá farba je príplatková. Teda aspoň u nás. Jedine že by ho boli schopný dodať nelakované. -
iudex 27.11.14 12:16
« HH vsuvka
Tak už má slovenskú cenu nové Polo GTI: 17670 eur. To myslím nie je zlá cena za 141 kW hotheč, jednak v kontexte konkurencie (napr. FieSTa je za 20990 eur), jednak v kontexte ostatných motorizácií Pola (napr. 1,4TSI stojí 16020 eur, teda rozdiel 1650 eur, za ktorý človek dostane o 42k silnejší motor a lepšiu výbavu, považujem za veľmi prijateľný). :yes:
Inak keď som pri cenách, včera mi prišiel mail od môjho predajcu Fordu, že už sa predáva faceliftovaný Focus, plus akciový cenník. Napriek nominálne veľkým zľavám oproti štandardnému cenníku je Focus stále dosť drahý, napr. ak by som chcel motor 1,5EB, ten stojí 20890 eur, čo mi príde sakra veľa za kompaktný hatch. Pre ilustráciu hatch s 1,0EB 92 kW stojí 16390 eur a kombík s 1,6TDCI 85 kW stojí 19090 eur. -
poterienko 27.11.14 09:13
« Re: Hlasování pokračuje
Ron, WA: Možná tomu nebudete věřit, ale mou fotku jsem plánoval už od doby, kdy mi v PČB řekli, že dostanu benzínového Golfa. Předtím jsem měl v plánu ještě A4 stojící pod cedulí AAA, ale na to nebyl čas a ani koule (aby mi to neodtáhli dovnitř a nezamknuli >:-[] ) -
woody-alien 26.11.14 21:13
« Re: Hlasování pokračuje
Takže já hlasuji. Na to, že téma nebylo úplně triviální, musím ocenit pěknou účast. :yes:
A být psychologem,nejspíš bych řekl, že o každém z nás ta fotka něco vypovídá. Kysky a já jsme jednoznačně na prachy, Thomasino si naopak peněz neváží, když mu není líto vrážet je do úprav v marné snaze zdvojnásobit hodnotu francouzské rachotiny. ;-)
Pro white labela je nadevše důležitá tradice a kontinuita. Poterienko sice pokrytecky tvrdí, že s kombíkem do zatáčky 160 nejezdí, ale 200 mu tak úplně proti mysli není. >:-[]
Iudex nám neustále musí dokazovat, že fakt vlakem zpátky nejezdí
;-) a Legovy touhy oscilují mezi neprůstřelně ošetřeným lakem a úspěchem v soutěži. A co Ronault ? Však víte. Co se týče jeho chtíče, nejradši se...atd.
>:D A resultát tedy je:
1. iudex
2. white label
3. Leg
U iudexe jsem ocenil především vysoce kvalitní zpracování. Nápad je tak trochu u Fordu očekávatelný, ale ta fotka je fakt krásná. :yes:
white label u mě bodoval jednak nápadem, druhak i velmi solidním zpracováním. Odrazy jsou, zdá se, už jeho specialita... ;-)
Leg zaujal pro mě nečekaným nápadem, a zpracování nijak nezaostává. Až si někdy říkám, že je takových hezkých fotek pro 1-er škoda. >:-[] ;-)
Thomasino tématicky bezchybně, podobně jako Ronault tam tu přípravu na úspěch vidím, a vyfoceno taky na pochvalu. Jen prostě bedna nemá tolik míst. ;-)
Ronault s tématem vyšplouchl vtipně a po doktorsku. Ale fotku samotnou tentokrát beru spíš jako snahu podpořit účast. Což není kritika, sám to dělám prakticky v každém kole. ;-)
Kyskyho napadlo něco podobného jako mě, jen si eura vydělává (zřejmě) poctivě. Tož nezbývá než popřát mu dostatek trpělivosti, aby u toho vydržel. A ne jako já. >:D
poterienko si po kolech tučných vybral oddych a já se těším na jeho fotku v dalším kole. ;-) -
woody-alien 26.11.14 20:52
« Hlasování pokračuje
Probíhá hlasování. Hlasovat můžete až do 28.11.2014 do 22.00 hod, a to příspěvkem v diskusi Fotosoutěže s uvedením pořadí tří vámi vybraných fotek. Hlasovat může kdokoliv, tedy nejen soutěžící. Pro soutěžící je hlasování povinné. Do soutěže jsou přihlášeni:
Leg
Kysky
woody-alien
poterienko
iudex
Ronault
Thomasino
white label
Přihlášené fotky můžete vidět zde: [odkaz]

Ron: zobral si to obdobne ako ja: humor do vlastných radov a nadväznosť na klišé o značke, to sa cení. Možno len z fotografického hľadiska tomu chýba viac "páčivosti".
Kysky: vtipná interpretácia témy; inak Ty si nechávaš platiť v eurách, česká mena Ti nie je dosť tvrdá? ;-)
woody: jednoznačne fotka tohto kola, najvtipnejšie a najoriginálnejšie uchopenie témy, oceňujem námahu pri jej tvorbe (zapojenie dvoch figurantov, riskovanie minimálne zaťukania na čelo od okoloidúcich).
Poterienko: beriem to ako olympijskú fotku a zdokumentovanie, že si dal predvádzačke zabrať, fotograficky máš na viac.
Thomasino: už tradične Tvoja obľúbená interpretácia témy smerovaná k jazdeniu a okruhom, téma je naplnená, technicky tiež veľmi slušné (tá G16 má fotky ostré ako britva), možno chýba trošku väčší impakt.
white label: na fotke vidieť Tvoj jasný rukopis (obľúbená téma odrazu). Cesta k úspechu interpretovaná úplne logicky a jasne: dodržiavanie tradície a kontinuálne zlepšovanie, teda téma splnená na 100%. Len by ma zaujímalo, či manželka vie, aké drahé hračky zbieraš (čo som pozeral modely GTI na ebay, tak sú kľudne aj cez 100 eur). >:-[]
Poradie:
1. woody alien