Ronault. 28.11.14 21:59
« Re: Hlasování až do 22.00
iudex: Jo, jsem si toho vědom, že mé trasy jsou pro diesel opravdu ideální a i docela dobré pro spotřebu. Pravda, dálnic je tam docela dost, ale přesto lepší než popojížděčky.
Právě pro to srovnání spotřeby jsem ix35 zatížil jako Megana na stejné trase a čekal výsledek. Jel jsem i stejným stylem, možná jeden kousek jsem jel o 10 km/h více, ale zae jiný pomaleji vzhledem ke stavebním pracím. Kufr byl na běžné poměry naopak spíše prázdný. Výsledek mě ale překvapil negativně.
Negativně mě v podstatě zaskočil svým projevem i motor. Přitom jeho silnější 100 kW verzi jsem zkoušel v 40 a tam jsem ke kultivovanosti nemohl říct ani půl slova... -
iudex 28.11.14 21:53
« Re: Hlasování až do 22.00
Ronault: 5,2 litra na sto, to je veľmi pekná spotreba na 130k kombík. Zase jazdíš predovšetkým pomerne dlhé trasy medzi domovom a prácou, plus Tvoje tisíckilometrové štreky, to má na spotrebu pozitívny vplyv. Aj moje Mondeo (7,29 l) by zrejme jazdilo za viac, keby na ňom polovička nerobila takmer výhradne mimomesto. Na druhej strane GTI stále držím tesne pod 8 litrov aj pri krátkych trasách: [odkaz] čo je dosť dobré na 230 koní. ;-) -
woody-alien 28.11.14 21:41
« Re: OT: Drobné rýpnutí
Ron: Jasně, víme o co jde. Já jen že i když to u nás v ČR není v pořádku ani zdaleka, nemyslím, že by bylo potřeba nějakého sebemrskačství. Vzít si příklad z míst, kde společnost funguje, to je v pořádku. Nikoliv ovšem vzhlížet k západu jako k božstvu, protože i tam mají svých problémů dost a ani tam nejsou všichni obyvatelé vzorem ctnosti.
A Jakub nám navíc Západ předhazoval jen kvůli tomu, že se někdo odvážil nechtít Espace. ;-) -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 28.11.14 21:37
« Re: Hlasování až do 22.00
iudex - máš pravdu, ale i včetně té poslední věty, nicméně víš, že jsem vždy měl rád tvůj styl, techniku a hodnocení jednotlivých soutěžících a o fotkách jsme si spolu napsali spoustu příspěvků ;-) A Fordem ta a bl, bla je opravdu velký klišé :-) -
woody-alien 28.11.14 21:25
« OT: Drobné rýpnutí
Jakže to napsal Jakub "Avantime" v debatě pod Espacem ? Aha, už vím.
" Lidé, řekněme, méně vyvinutí (a zároveň značně agresivní, drzí a arogantní) si na znáček obzvlášť potrpí. Nejvíce jich je na východě a bohužel i nás. ČLOVĚK ZÁPADNÍ KULTURY TOHLE NEMÁ ZAPOTŘEBÍ."
[odkaz] 8-s -
Ronault. 28.11.14 21:17
« Re: Hlasování až do 22.00
Woody: No jsem tak nějak čím dál tím více spokojený s tím 1,6 dCi, jak to tak dneska vidím. [odkaz] V podstatě za těch 230 km, co jsem udělal, jsem projel tak o 130 Kč více, nepohodlněji, hlučněji a ještě to moc nejede. Jedna má kamarádka si ix35 koupila, když jsem ji říkal, že jestli se zbláznila, proč si to koupili jako rodinné auto, tak se na mě křivě koukala a asi jsem ji zkazil radost z nového auta. Teď mají malé mimčo, jsem zvědav, jak se tam do toho plytkého kufru nacpe kočárek, dali za to určitě o dost více jak já, více jim o žere... no pro mě nepochopitelná volba... ještě bych chápal, kdyby měla 70 roků a nemobli do nízkého auta nastoupit... -
iudex 28.11.14 21:16
« Re: Hlasování až do 22.00
Mojito: tak k mojej fotke bol aj vysvetľujúci koment, je založená na klišé "Fordom tam, vlakom späť" a teda pointa fotky bola v tom, že pre Ford je každý návrat do garáže úspechom. ;-) Ak sa tu len raz za polrok zastavíš a narýchlo pozrieš samotné fotky, kontext nevnímaš. Na druhej strane ak tá fotka potrebuje komentár, dovysvetlenie, asi nie je až taká dobrá. >:-[] ;-\ -
Ronault. 28.11.14 21:04
« Re: Hlasování až do 22.00
Woody: No čekal jsem tak litr více, auta se liší především ve výšce.
Megane: Délka x šířka x výška (mm) 4567 x 1804 x 1507
ix35: Délka x šířka x výška (mm) 4410 x 1820 x 1655
A taky ve hmotnosti, dle dat z auto.cz by měl být ix35 o 95 kg těžší, tzn. jako bych v Meganu byl 1x já navíc.
Jde vidět, že aerodynamika dělá svoje. Najeto to má asi 1400 km, takže pravda, je to ještě nezajeté. Z druhé strany zase Megane od začátku má v podstatě stejnou spotřebu.
Bederní páteř mě v autě docela často pobolívá. Potíže jsem měl ve Favoritu, tam jsem si na dlouhé trasy (6h a více) bral někdy polštář místo bederní opěrky. Taky mě občas záda bolela v Laguně, ale to hlavně poté, co jsem si rozbil bederní opěrku. A taky oba auta měla už notně prosezená sedadla. V Meganu mám docela klid. I ten letošní maraton do HR v pohodě. Tady prostě po hodině jsme ve předu oba prostě nadávali, dokonce i pasažérka vzadu při vystupování říkala, že až to budu vracet, mám jim říct, že teda sedadla bída, že jí bolí záda...
Zase jsou věci, kde je Megane horší. Tak má horší ostřikovače oken, ale i v ix35 to nějak stříká moc dolů a taky ix35 udrží naladěnou stanici. Celé to ale zabije softwre radia, který si neporadí ani se složkami na USB flashce a třeba vytočit ze senamu o 300 kontaktech někoho s jménem uprostřed abecedy,, ačkoliv to má mít ovládání na volantu, je docela opruz.
Jo a docela chválím odhlučnění aerodynamiky, to jsem čekal na SUV horší. A i ty jízdní vlastnosti takové skoro dodávky nejsou špatné. Ne výborné a chce to zvyk než jsem přestal mít strach brzdit ve 130 na dálnici, ale OK.
No asi to bude chtít hodit na blog.... -
woody-alien 28.11.14 20:51
« Re: Hlasování až do 22.00
Mojito: Dík za hlasování, tu technickou stránku věci si uvědomuju, ale doufám, že fotka zaujala něčím jiným. To s tím Megošem coby "francouzskou rachotinou", to jsem byl já ve svým komentu ;-) a samozřejmě to bylo míněno ve srandě (ostatně jako celej ten koment) a Thomasino to moc dobře ví. :-) -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 28.11.14 20:45
« Re: Hlasování až do 22.00
1. white label - zajímavá kompozice (nechápu, jak dal do kupy ty auta, pokud to není přefoceno z plakátu), tématicky splněno na výbornou
2.thomasino - dobře odfoceno, přesně splněný téma (jednoznačně nejlíp s horalem), styl fotky mě nepřekvapil
3.woody - fajn nápad, to technické stránce je fotka, podle mě, slabší
o fousíček
4.ronault - pobavilo mě to :yes: (pomocný bod pro příští kolo)
Když odhlédnu o tématu, tak mě nejvíc zaujala fotka iudexe, moc dobrá práce, jen tématicky to u mě na bednu nebylo.....
Kousek níž jsem zachytil text, kde někdo (nechce se mi hledat kdo) o Meganu RS píše jako o křápu, nebo tak nějak. Pro mě téměř všechna auta mají svou duši, takže to vidím jinak. Já bych si ho třeba asi nekoupil, ale rozhodně si to auto zaslouží respekt, snad to bylo myšleno s nadsázkou :-)
woody-alien 28.11.14 20:21
« Re: Hlasování až do 22.00
Ron: A ty patříš mezi ty, které záda bolí ? Že SUV žere víc než kombík není zas tak překvapivé, ale 2 litry je celkem dost. Na druhou stranu jestli se to pohybuje do/kolem 7 litrů, tak je to v intencích toho, co předvádí SUV konkurence. Kolik to má vůbec najeto ?
Doufám, že ještě nějaký dojmy přihodíš. Jak se rád svezu čímkoliv prostě kvůli přehledu, tak zrovna v případě ix35 k tomu žádnou chuť nemám, takže trp i za mě. >:-[] -
woody-alien 28.11.14 20:16
« Hlasování až do 22.00
Ještě do 22.00 hod. můžete hlasovat pro své favority ve Fotosoutěži za Listopad 2014. Téma je "Moje auto na cestě za úspěchem". Přihlášeni jsou:
Leg
white label
Soutěžní fotky můžete vidět zde: [odkaz] -
Ronault. 28.11.14 20:13
« Re: Poslední den hlasování
Tak, 3 ze 4 cestujících v ix35 bolí po půl hodině bederní páteř, žere to (stejnou trasu stejným stylem Megane skoro o 2 litry úsporněji) a spoustu nedoladěných vlastností. 8-s Tak jestli je tohle nejlepší české SUV, máme se my češi za svá SUV co stydět. 8-s