Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 29.11.14 00:06
« Re: Vyhlášení výsledků
wl: A přitom stačilo říct PPP. Práce plná pr.del. >:-[] Osobně jsem sázel na ten časák s tím, žes stránku podlepil nebo jinak zpevnil a umístil na držák. Problém s "rybím okem" znaku a tudíž případným odrazem samotného fotografa/přístroje mi úplně nedošel. Že to ale nejsou reálná auta nebo modýlky jsem poznal v podstatě okamžitě.
PS: Taky se umím pochválit. Koneckonců jsem ženatej, v manželství je to dost zásadní disciplína. >:D -
white label 28.11.14 23:58
Dá se říct, že je to odraz zvětšené fotky, kterou jsem musel vytisknout v několika velikostech, protože musela mít velikost tak akorát. Proč? Protože to logo, kterým se otevírají zadní dveře je v podstatě vypuklé zrcadlo (viz fyzika, znáte asi nejspíš variantu z nepřehledných křižovatek), které se chová podobně jako širokáč, takže má větší "zorné" pole odrazu a objekty vlastně zmenšuje.
Vzhledem k tom, že v odrazu není vidět žádný fotograf (nebo jeho přístroj ani jeho část) a fotky se tu nesmí nijak retušovat, včetně úpravy/změny pozadí apod., není to úplně snadné ani tak (viz nedokonalost na kterou upozorňoval woody). A i kdybych měl reálně k dispozici všechna auta (nebo jejich modely), musel bych je stejně nejdřív nafotit, abych je do tohoto odrazu v této podobě dostal. -
white label 28.11.14 22:37
w-a
V souvislosti s tím finišem, bych rád upozornil na fakt, že jsem svým (posledním) hlasováním posunul před sebe jak Lega, tak i iudexe, čímž jsem objektivně prokázal svůj vrozený smysl pro fair play, čímž děkuji všem za (případné) uznání... >:D
P.S. Pochválit sám sebe je (svým způsobem) také umění... >:-[] -
white label 28.11.14 22:23
« Re: Hlasování až do 22.00
1. woody allien
2. Leg
3. iudex
Leg - Líbí se mi to moc (včetně nápadu), ale woody to prostě přebil vtipem a odvahou
Kysky - nevidím tam sice přímou souvislost s cestou za úspěchem, ale lásku k tvrdé měně máme rozhodně společnou... >:-[]
woody - trefa do černého, má to nápad (viz téma) a vtip, což je podle mě základ, případná technická kvalita může být velmi příjemný bonus, ale základ je základ.
pot - uznávám, že 199km/h s 1,6 TDI je svým způsobem (velký) "úspěch", ale jako cesta je sto spíš cesta za "průserem", než za úspěchem... >:-[] ;-)
iudex - fotka, jako taková, skvělá (za to nakonec na bednu "musela"), ale velmi málo tématická, i když jsem třeba své ženě vysvětlil, že tu jde o variaci na profláklé téma ohledně spolehlivost Fordů, dostal jsem další logickou otázku: "A jak z té fotky poznám, že se jedná o značku Ford?" :-O
Ron- vtipné, i když to téma je tam až na druhý pohled/"přečtení"... :-)
Thomasino - tentokrát "jen" bramborová medaile, ale rozhodoval jsem se docela dlouho, přece jen to máš tématičtější, než nakonec celkově bronzový iudex.
P.S. Celkově mi tohle kolo přišlo (až na pár výjimek) nějak málo "tématické". Možná by se nemělo tolik spoléhat na to, jak dobře se navzájem známe a téma by mělo s fotek "vyzařovat" i pro náhodné "kolemjdoucí", uchopit téma po svém/netradičně je zcela v pořádku, ale přesto by mělo být vidět i bez dalšího "návodu", samozřejmě to platí i pro mě a taky v jiných kolech. -
-
šmoula nešika 28.11.14 22:19
Po dvou letech? Tak to gratuluju. :yes: :-) Jakož i ostatním soutěžícím. Vyblbli jste se zase. >:-[]
No, moc se mi hodnocení psát nechce, ale když si ho budete chtít přečíst, budu brát, že ano, tak tradici neporuším. (už je to taky víc jak rok, co poctivě dávám hodnocení každý měsíc :-) ) -
woody-alien 28.11.14 22:11
« Vyhlášení výsledků
Svým hlasováním jste rozhodli o následujícím pořadí v Listopadovém kole Fotosoutěže:
1. woody-alien - 31 bodů
2. iudex, Leg - 16 bodů (Leg finišoval ve stylu Petera Sagana ;-) )
3. white label - 15 bodů
--------------------------------------… />4. Thomasino - 4 body
5. poterienko - 2 body
6. Ronault, Kysky - bez bodu.
Díky všem za účast a hlasování. :yes:
PS: Díky všem, kteří ocenili mojí snahu a přivedli mě k vítězství přesně po 2 letech.!!! ;-)

Jj, to byl základ pro tisk zvětšenin, samozřejmě obraz je v odrazu "otočený a zmenšený", takže tady mají auta volant na opačné straně.