Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 29.11.14 13:34
« Re: Vyhlášení výsledků
Tak je vidět, že tvá manželka má vytříbený vkus a rozumný pohled :-) :yes:
Souhlasím s ní, že u některých fotek se téma hledalo dost špatně, pokud k tomu nebylo nějaké slovní doplnění >:-[] Ostatně podobný názor nakonec vyslovil i Mojito a White Label ;-)
Měli byste se trochu polepšit! :-) >:D -
woody-alien 29.11.14 10:31
wl: No...ehm...vytříbený vkus. Na tvojí fotce prostě bylo hodně autíček. >:-[] Manželka to zase brala hodně tématicky, o historii Golfů GTI neví nic, o pověsti Fordů taky ne (nemluvě o tom, že z té iudexovy fotky ani Forda nepoznala), zatímco u Thomasina podle ní byla příprava na úspěch na závodech zcela zjevná. A taky se jí líbila Legova "fotka o fotce". -
Ronault. 29.11.14 00:51
Tak ještě dodatečně gratuluji Woodymu, ať si taky jednou za dva roky užije slávy! :yes: Hip hip hurá! >:-[]
Jinak docela jsem se zase podivil nad některými názory. Zase tiskem proběhl článek, že odcházíme do raichu, což je pravda a hned "orientovaný" bloger píše:
[odkaz]
Cituji:
"A nabídka 50-60.000,- + byt v menších městech okresních, nebo krajských nemocnic by těmto nemocnicím přivedla řadu obětavých lékařů."
Tak ten je hustý. Chtěl jsem mu na to odpovědět, ale bez registrace to nejde, tak alespoň vám tady >:-[]
50-60t u nás berou max. primáři, mladí ani ne třetinu, kdyby to nabídli nám, nikdo by neodcházel. Oni Ti Rusové sem nejdou proto, že ví kolik tady vyděláváme. A kdyby si ten Rus mohl vybrat, půjde za 50-60t k nám nebo za 100t do Německa? Asi do Německa, že... Pán je opravdu naivní snílek, jak píše v popisu. 8-s >:D -
white label 29.11.14 00:26
w-a
Jistě, v manželství je toto umění obvykle naprostá nutnost. ;-)
Z časáku to být nemohlo, tam mívají podobné fotky moc malý formát, leda, že by to tam vložili jako plakát (minimálně na A4) a já ho pak podlepil tvrdším papírem. Odraz jsem musel nafotit sám, ale nějaký asistent by se docela hodil, protože tohle se muselo zaostřovat výhradně manuálně (automat totiž spolehlivě ostří na logo a samotný odraz je pak úplně rozmazaný). Takže jsem nejdřív tiskl na pevnější (pro jistotu matný) fotopapír, který jsem pak podlepil oboustrannou lepící páskou, která mi umožnila držet (přilepenou rukou) zezadu předlohu pro odraz tak, aby ruka nebyla vidět v odrazu. Ale držet v jedné ruce předlohu, ve druhé foťák a přitom ještě manuálně ostřit je úkol typický spíš pro chobotnici. >:D
Problém je i vtom, že to "zrcadlo"/logo je dost "prořezané", takže se snadno stane, že to podstatné spadne do "černé díry" o nedorazí se.
A tak to dopadlo vždycky tak, jak to dopadlo, ale nikdy ne úplně 100%ně dokonale. 8-s -
woody-alien 29.11.14 00:23
Ještě jsem chtěl poděkovat za gratulace. A měl bych dodat, že když už jsem takhle splašil některé členy mé rodiny, tak i oni se zajímali, jak to nakonec dopadlo. A z výsledku mají radost. ;-) Pokud někoho zajímá, jaké by byly volby vítěze od těch,kterým jsem galerii ukazoval, tak to dopadlo takto:
manželka - Thomasino
maminka - iudex (ovšem při Ronaultově fotce se jí rozkmitalo obočí >:D )
sestra - iudex
synovec - Leg
dcera - white label
syn - Mickeyho klubík na vedlejším počítači >:-[] -
woody-alien 29.11.14 00:06
wl: A přitom stačilo říct PPP. Práce plná pr.del. >:-[] Osobně jsem sázel na ten časák s tím, žes stránku podlepil nebo jinak zpevnil a umístil na držák. Problém s "rybím okem" znaku a tudíž případným odrazem samotného fotografa/přístroje mi úplně nedošel. Že to ale nejsou reálná auta nebo modýlky jsem poznal v podstatě okamžitě.
PS: Taky se umím pochválit. Koneckonců jsem ženatej, v manželství je to dost zásadní disciplína. >:D -
white label 28.11.14 23:58
Dá se říct, že je to odraz zvětšené fotky, kterou jsem musel vytisknout v několika velikostech, protože musela mít velikost tak akorát. Proč? Protože to logo, kterým se otevírají zadní dveře je v podstatě vypuklé zrcadlo (viz fyzika, znáte asi nejspíš variantu z nepřehledných křižovatek), které se chová podobně jako širokáč, takže má větší "zorné" pole odrazu a objekty vlastně zmenšuje.
Vzhledem k tom, že v odrazu není vidět žádný fotograf (nebo jeho přístroj ani jeho část) a fotky se tu nesmí nijak retušovat, včetně úpravy/změny pozadí apod., není to úplně snadné ani tak (viz nedokonalost na kterou upozorňoval woody). A i kdybych měl reálně k dispozici všechna auta (nebo jejich modely), musel bych je stejně nejdřív nafotit, abych je do tohoto odrazu v této podobě dostal.