Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.11.14  14:56

« Re: Vyhlášení výsledků

No nechcem vám brať radosť, že vás pochválili woodyho deti či žena, ale ako viete, woodyho sestra je profi fotografka a kohože fotka sa to najviac páčila jej? :-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.11.14  13:34

Tak je vidět, že tvá manželka má vytříbený vkus a rozumný pohled :-) :yes:
    Souhlasím s ní, že u některých fotek se téma hledalo dost špatně, pokud k tomu nebylo nějaké slovní doplnění >:-[] Ostatně podobný názor nakonec vyslovil i Mojito a White Label ;-)
    Měli byste se trochu polepšit! :-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.11.14  10:44

V recenzi Fotosoutěže došel prostor pro fotky. Oslovil jsem tedy redakci. Snad nám to brzo rozšíří a budu moci nahrát fotky medailistů a následně je "čestně" vyvěsit na titulce. Omluvte tímto menší zdržení.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.11.14  10:31

wl: No...ehm...vytříbený vkus. Na tvojí fotce prostě bylo hodně autíček. >:-[] Manželka to zase brala hodně tématicky, o historii Golfů GTI neví nic, o pověsti Fordů taky ne (nemluvě o tom, že z té iudexovy fotky ani Forda nepoznala), zatímco u Thomasina podle ní byla příprava na úspěch na závodech zcela zjevná. A taky se jí líbila Legova "fotka o fotce".
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.11.14  00:51

Tak ještě dodatečně gratuluji Woodymu, ať si taky jednou za dva roky užije slávy! :yes: Hip hip hurá! >:-[]

Jinak docela jsem se zase podivil nad některými názory. Zase tiskem proběhl článek, že odcházíme do raichu, což je pravda a hned "orientovaný" bloger píše:
    [odkaz]
    Cituji:
    "A nabídka 50-60.000,- + byt v menších městech okresních, nebo krajských nemocnic by těmto nemocnicím přivedla řadu obětavých lékařů."
    Tak ten je hustý. Chtěl jsem mu na to odpovědět, ale bez registrace to nejde, tak alespoň vám tady >:-[]
    50-60t u nás berou max. primáři, mladí ani ne třetinu, kdyby to nabídli nám, nikdo by neodcházel. Oni Ti Rusové sem nejdou proto, že ví kolik tady vyděláváme. A kdyby si ten Rus mohl vybrat, půjde za 50-60t k nám nebo za 100t do Německa? Asi do Německa, že... Pán je opravdu naivní snílek, jak píše v popisu. 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.11.14  00:33

w-a
    To by mě vážně zajímalo, po kom má tvoje dcera (navíc v tak ranném věku) tak vytříbený vkus..., ale podle "nebožky" (viz její hlas Thomasinovi) to asi nebude... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.11.14  00:26

w-a
    Jistě, v manželství je toto umění obvykle naprostá nutnost. ;-)
    Z časáku to být nemohlo, tam mívají podobné fotky moc malý formát, leda, že by to tam vložili jako plakát (minimálně na A4) a já ho pak podlepil tvrdším papírem. Odraz jsem musel nafotit sám, ale nějaký asistent by se docela hodil, protože tohle se muselo zaostřovat výhradně manuálně (automat totiž spolehlivě ostří na logo a samotný odraz je pak úplně rozmazaný). Takže jsem nejdřív tiskl na pevnější (pro jistotu matný) fotopapír, který jsem pak podlepil oboustrannou lepící páskou, která mi umožnila držet (přilepenou rukou) zezadu předlohu pro odraz tak, aby ruka nebyla vidět v odrazu. Ale držet v jedné ruce předlohu, ve druhé foťák a přitom ještě manuálně ostřit je úkol typický spíš pro chobotnici. >:D
    Problém je i vtom, že to "zrcadlo"/logo je dost "prořezané", takže se snadno stane, že to podstatné spadne do "černé díry" o nedorazí se.
    A tak to dopadlo vždycky tak, jak to dopadlo, ale nikdy ne úplně 100%ně dokonale. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.11.14  00:23

Ještě jsem chtěl poděkovat za gratulace. A měl bych dodat, že když už jsem takhle splašil některé členy mé rodiny, tak i oni se zajímali, jak to nakonec dopadlo. A z výsledku mají radost. ;-) Pokud někoho zajímá, jaké by byly volby vítěze od těch,kterým jsem galerii ukazoval, tak to dopadlo takto:

manželka - Thomasino
    maminka - iudex (ovšem při Ronaultově fotce se jí rozkmitalo obočí >:D )
    sestra - iudex
    synovec - Leg
    dcera - white label
    syn - Mickeyho klubík na vedlejším počítači >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.11.14  00:09

šn
    Jj, to byl základ pro tisk zvětšenin, samozřejmě obraz je v odrazu "otočený a zmenšený", takže tady mají auta volant na opačné straně.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.11.14  00:06

wl: A přitom stačilo říct PPP. Práce plná pr.del. >:-[] Osobně jsem sázel na ten časák s tím, žes stránku podlepil nebo jinak zpevnil a umístil na držák. Problém s "rybím okem" znaku a tudíž případným odrazem samotného fotografa/přístroje mi úplně nedošel. Že to ale nejsou reálná auta nebo modýlky jsem poznal v podstatě okamžitě.

PS: Taky se umím pochválit. Koneckonců jsem ženatej, v manželství je to dost zásadní disciplína. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.11.14  00:02

w-a
    Výborná volba..., myslím s tím Gilgitem. :yes: >:D

Jinak já to taky průběžně nesčítal, jinak bych přece logicky nemohl tak blbě hlasovat... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.11.14  23:59

wl: Průběžně jsem to nesčítal, ale máš pravdu. Před tvým hlasováním jste měli s iudexem dělené 2.místo a Leg byl o bodík za vámi. ;-) Cenu Fair Play máš tedy u mě ve vitrínce. Osobního předání se příležitostně ujme sám Gilgit. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.11.14  23:58

Dá se říct, že je to odraz zvětšené fotky, kterou jsem musel vytisknout v několika velikostech, protože musela mít velikost tak akorát. Proč? Protože to logo, kterým se otevírají zadní dveře je v podstatě vypuklé zrcadlo (viz fyzika, znáte asi nejspíš variantu z nepřehledných křižovatek), které se chová podobně jako širokáč, takže má větší "zorné" pole odrazu a objekty vlastně zmenšuje.
    Vzhledem k tom, že v odrazu není vidět žádný fotograf (nebo jeho přístroj ani jeho část) a fotky se tu nesmí nijak retušovat, včetně úpravy/změny pozadí apod., není to úplně snadné ani tak (viz nedokonalost na kterou upozorňoval woody). A i kdybych měl reálně k dispozici všechna auta (nebo jejich modely), musel bych je stejně nejdřív nafotit, abych je do tohoto odrazu v této podobě dostal.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.11.14  23:43

Jak? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 28.11.14  23:37

Vystříhnuté z videa? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 28.11.14  23:36

Je to plakát :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.11.14  23:31

Nejsou to přímo ani auta, ani modely a ani časák... ani s jednou z těchto tří variant by to takhle nešlo přímo udělat. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 28.11.14  23:10

white label

Hele nezamlouvej to... už nas nápínáš jak poterinko s HH >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.11.14  23:09

Tak to snad pozná i poloslepej, ne?? :-)

Gratulace vítězům !! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.11.14  22:50

Počkej, jak "kecáš"? Chceš tím snad říct, že jsem vás neposunul před sebe? Přece, než jsem hlasoval, museli jsme být logicky my dva (společně) na druhém místě (teda, pokud to má woody správně sečtené, jako obvykle). ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…