poterienko 04.12.14 07:53
« Re: Epizoda ze života čekatele na auto
Woody: Já to měl podobně, ale trochu jinak. Když se audi přitáhla, tak přijela samozřejmě na valníku a tudíž bez značek. Jakmile byla v čr, tak jsem vyrazil na úřad (týden před vánocemi) s malým úplatkem doufajíc, že na Vánoce už se budem vozit. Bohužel to nevyšlo, úplatek jsem si vypil s přítelkyní a auto bylo až po silvestru. Na druhou stranu mi chlapík z úřadu zavolal v týden, kdy ještě neměli úřední dny, což bylo fajn. -
white label 03.12.14 19:16
w-a
Vidím, že sis (poučen zkušenostmi z Fordu) z nového příplatkového pogramu VW ("VolksindiWidual") vybral multifunkční volič dsg z dřevěného masivu (žádná laciná imitace ala Ford Ghia) a přírodního kaučuku. Výborná volba, je vidět, že zraješ správným směrem! :yes: >:D >:-[] -
woody-alien 03.12.14 18:45
« Re: Epizoda ze života čekatele na auto
iudex: To máš pravdu, s Mondeem to bylo podobný. Tenkrát jsem si říkal, že takovou čekačku už absolvovat nechci a bum...je to tu znova. Osud mi nepřeje. ;-) Ledovice, neledovice - co je doma, to se počítá. I kdybych měl domů doklouzat a v garáži se z donucení proměnit v pouhého leštiče alá Leg. >:D -
Thomasino 03.12.14 16:50
« Re: Epizoda ze života čekatele na auto
No tak ho budeš mít v březnu, no a co >:-[]
Přece by sis ho nešpinil od soli a riskoval podřenou kapotu od kamínků v zimě ;-)
Já řešil opačný problém. Objednal jsem MRS v půlce listopadu s tím, že bude začátkem března a nakonec bylo u prodejce na konci ledna a další 2-3 týdny tam čekalo, než jsem si ho předčasně v půlce února vzal. A to jen díky mírné zimě. -
iudex 03.12.14 15:44
« Re: Epizoda ze života čekatele na auto
Moja sústrasť, woody. ;-) Akosi Ti to s tým čakaním na autá nevychádza, už pri Mondeu si pamätám Tvoju tortúru a čakanie, pritom ja som mal auto za dva týždne; teraz pri Golfe rovnako, ja som čakal 9 týždňov a Ty zase podstatne dlhšie (a možno namiesto mikulášskeho darčeku to bude až darček vianočný). Ale ber to pozitívne, aj tak v tej vašej aktuálnej poľadovici by si si ho vôbec neužil. >:D -
woody-alien 03.12.14 14:51
« Epizoda ze života čekatele na auto
Hlavou muže, sedícího u kancelářského stolu, se honí cornwallští raraši a překřikují jeden druhého.
"Zavolej mu."
"Co by mu volal, má svoji důstojnost."
"To vidím, dyť je z něj hromádka neštěstí, úplnej neurotik."
"Klídek, taková troska to není."
"Hele, venku je pochmurno, každá dobrá zpráva se hodí."
"Jak víš, ty chytrej, že bude dobrá ?"
"Slíbili 49.tejden a kolik asi dní zbejvá ? To by to auto museli někam zahrabat."
"Znáš je, to jsou nějaký procedury než to konečně dovezou."
"Kecáš, ať mu zavolá. Má klid a my můžem jít konečně spát."
"Zavolej mu, zavolej mu, zavolej mu......"
Muž pohledem zkontroluje hodiny na stěně, pak pozvolna zvedne mobilní telefon a zmáčkne uložené číslo.
Píp, píp, píp, píp, píp...."Vonásek, Interauto, dobrý den."
"Dobrý den, pane Vonásek, chci se zeptat, jestli nemáte nějaké nové informace."
"Dobrý den, pane V, no, zatím Vám nic nového neřeknu. Auto tady ještě není, ale platí, co jsme si řekli. V tomhle týdnu ho mají dodat. Já vám hned zavolám, nemusíte se bát, že by tady stálo a nevěděl jste o tom."
"Tak děkuju. A nashledanou."
Muž položil telefon zpět na stůl a ve vteřině se pracně budovaná fasáda důstojnosti a vyrovnanosti sesypala jako domeček z karet. Ticho v místnosti přerušilo hlasité štkaní.
"Já budu brečet. Oni ho nedovezou. Už NIKDY ho nedovezou." >:D >:D ;-) -
white label 03.12.14 12:49
Cov
Ohledně té nadbytečně hmotnosti jde hlavně o to, že je to "závaží" na nevhodném místě vzhledem k těžišti vozu. Jinak jsem jezdil s G7 hb (GTD) s panoramou a s místem na hlavu tam problém nebyl. Okno totiž nezajíždí pod střechu (jako dřív u klasických šíbrů), ale nad střechu, čímž tento typický problém prakticky odpadá.
Naopak třeba v nové Ma6 jsem tento problém měl i u verze bez šíbru, protože (zřejmě v rámci úspor nákladů) dělají snížený strop i pro verze bez šíbru. 8-s -
Covenant 03.12.14 11:28
white label
Modrou jsem bohužel v Budějovicích minul..schválně jsem se stavoval u VW, ale na solónu nebyl. Jinak s kým jsem za ten rok u dealeru bavil a byl trochu fanda do aut, tak panoramu do sportovně střiženého auta nedoporučoval..větší váha, míň místa nad hlavou a nižší tuhost karoserie... -
white label 02.12.14 23:51
Cov
Lapiz Blue je fotogenická, ale v reálu to je to není tak živý odstín jako na profi promo fotkách (nebo i na DE konfigurátoru), i tady na tom videu je místy vidět, že je to poměrně dost tmavý odstín. Proto se k němu nehodí konfigurace (viz 3dv. hb) s černými zrcátky a hlavně s černými 19" koly Pretoria, jejichž krásu černá varianta úplně zabíjí, v původním kovově stříbrném provedení je to naopak "šperk", přitom v tomto černém provedení stojí dokonce ještě o 50 éček víc. Co mi k eRku moc nesedí jsou ta panaromatická střešní okna, zvlášť to dvojité u kombíku.
Jinak Ogimu asi dali schválně kombajna s pasažéry na palubě, aby mohl dokázat, že to dá i s případným handicapem. ;-)

Obecně k čekání na auto. Já jsem jednoznačně pro to, když už si auto vyberu, tak ho mít co nejdřív. Někomu čekání moc nevadí, navíc chce auto v určitou dobu (třeba až na jaře) a objednává podle předpokládané dodací doby. Já to ale snáším těžce a tyhle 4 měsíce (vlastně už víc) jsou pro mě maximální doba. Vůbec si nedovedu představit, že někdo čeká třeba třičtvrtě roku. Je tady jedna recenze na ORS, kde majitel čekal 5 měsíců na auto, pak s ním po dohodě s prodejcem jezdil (aby si ho sám zajel) a pak jim ho ještě na 2 měsíce vrátil na salón jako predváděčku. Kvůli ceně ,pochopitelně. Z toho jdou na mě mrákoty. >:D