Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  19:29

« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)

Bully - jeden z důvodů proč silný turbobenzín je ten, že to musí případně zvládnout vozík s celkovou nosností tak 1400 - 1600 kg >:-[] (Kokta RS TSI a TDI mají oboje 1600kg) - Caterham na vozíku je ideální stav !! ;-) Kdyby mě ruplo v hlavě tak krásně jako tobě !
    A na naftu se moc netvářím :-( Zvláště u VW group jsou ty diesely stále dost hrubé :-O Ke všemu jezdím převážně krátké trasy a jen někdy dlouhé.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.12.14  19:07

Bully: Líbí se mi ta sebeironie s "normálním autem na přívěsu" :yes: >:D

Thomasino: Když už bys chtěl teda nafťáky v kombíku, tak ten Megane GT se dělá i s 2,0 dCi, jen se u nás neprodává ;-) Samozřejmě ti ho nechci vnucovat, z prodejů Renaultu nemám žádné provize, sice jsem teď přesvědčil 27 lidí na Renaulta, ale ta velká sleva ne Megana s tím nemá nic společného... >:-[] >:D

PS: Kdybych za pár let začal všem doporučovat BMW nebo něco takového, vůbec v tom samozřejmě NIC nehledejte, jsem nezávislý, nestranný a samozřejmě neÚPLATNÝ rádce :-! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 05.12.14  19:01

Thomasino:
    druhe auto jednoznacne kombik v nafte a s taznym, abys za sebou mohl ekonomicky tahat normalni auto na privesu >:D No, zni to jako legrace, ale sam o tom obcas trosku premyslim, jestli bych do toho nesel (kombi v nafte uz mam :-! ).

Jinak nikomu samozrejme nikdy zadne kazani nedelam, jenom obcas vyjadrim svuj nazor. Muj Lotus ma normalni halogeny a proto jde o naprosto nemozne auto :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  18:35

Velikostne staci Leon ST nebo Kokta Liftback - a ta je az moc dlouha. U 5D Golfa se mi stale moc nelibi zadek. Leon ST vypada lepe, tuhle jsem ho potkal vecer v sede s LED svetlama a valil jsem oci :-) U GTI bych ten zadek a kufr mozna zkousl.. Nebo A3 Sportback..
    Ad syndrom, to vis zima je dlouha a prace obcas taky >:-[] A vybirani aut nas prece bavi, nebo ne??

P.S. ale sedadla Ergoaktiv v Golfu nemaji chybu! ;-) U me jsou sedadla dulezita, stejne jako aby to trochu jelo a sedelo.. Klidne bych prezil "druhorady" Leon ST
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 05.12.14  18:00

Konečně hledáš pořádné auto? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.12.14  18:00

Thomasino: A proč chceš Leon ST? A naopak proč dáváš teda přednost liftbacku oktávky před kombíkem? A když teda už vybereš GTI, proč tam by ti případně malý kufr nevadil?
    No a proč tam třeba nemáš Megana Grandtour GT 220? Cenově by ses určitě dostal pod půl milionu, jízdně to je velmi schopné, kufr velký, jen je to malinko tvrdší, ale nic nepohodlného. ;-)

A nebo zkus nějakou korejskou m...u, třeba Ceeda GT [odkaz] Věřím, že by soudruzi s tou cenou ještě uměli jít dolů. ;-)

Ale z druhé strany, je to sotva rok a je tu zpátky Thomasinův syndrom nákupčího nového auta >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.14  17:52

« A zase ty HotHatche (no skoro)

Tak to tady zase lehce oživíme >:-[]
    Dneska jsem odpoledne u kafíčka zkoušel konfiguraci Kokty RS 2.0 TSI nebo Leonu kombi FR 1.8T, jako takového normální auta na denní svižnější ježdění (co snad časem pořeším, vedle MRS). Představa po slevě kolem 650 tisíc u Kokty, u Leona by to mohlo být kolem 560-570 tisíc. Následně jsem zkusil taky Golf kombi, kde ale chybí 1,8T a 2,0T - takže jsem trochu snížil "výkonové požadavky" a šel trochu dolů k 1,4 TSI (taky prý ale slušný motor). Taky jsem zkusil GTI 5D (bez Performance), ale to je už zbytečně mimo :-)
    Tady jsou ty 4 konfigurace (tato a následné 3 fotky). A teď do mě a na mě s názory a radami ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.14  12:09

« Re: Ešte jedna fotka

Leg: Já už ani přesně nevím, jak to bylo, to by spíš věděl wl. Řešilo se to denní svícení (hlavně tedy co tam mají ty levnější xenony) a taky jestli náhodou u těch levnějších nechybí ta červená linka. Byl v tom zmatek vzhledem k tomu, že v Německu jsou ty levnější xenony u GTI už v sérii, nějak jsme se nemohli dobrat přesného vzhledu. Konfigurátory taky nemůžeš brát úplně za bernou minci, především ty český a slovenský jsou nepřesný.

O GTI toho Bullymu zatím moc nenapíšu, ale pokud by ho zajímaly dojmy z rumunsko/marockého benzínového turbo-draka, může být.... >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.12.14  11:49

Aha, ja som nevedel, že sa vzhľadovo líšia okrem toho denného svietenia a že je tam aj nejaká linka navyše. Ale u GTI voľbu chápem, jednak tam si už v trochu vyššom cenovom pásme a jednak pri hothatchi sa trochu viac dbá na podobné vychytávky. A v Poľsku kľudne dostaneš aj originál ... ukradnutý nejakému chudákovi na západe. >:-[] (to som zvedavý, či sem ešte predtým ako to tu zavrie poľská veľvyslankyňa stihne vtrhnúť Bully a urobiť nám kázanie, čo tu zasa riešime linky a farbičky a nebavíme sa o tom, jak to jazdí >:D )
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.14  11:30

Leg: >:D Pěkná "veselá příhoda z natáčení". Mohls na ně houknout "No co, sichruju se, na techniku se dneska nedá spolehnout." >:-[]

ad Golf: Jen jestli všechny ty bi-xenony na Golfech jsou opravdu přímo z výroby. V Polsku ti je prej vyměněj za pár šupů a od originálu to na pár metrů nepoznáš. >:D Aj, aj, tahle diskuse asi bude brzo ukončena. ;-)

My jsme ty xenony s wl a iudexem dlouho řešili, a popravdě musím přiznat, že kromě výhody natáčení jsme řešili hlavně vzhled. Linku a to denní svícení, které opticky Golf rozšiřuje. Ale nakonec rozhodl hlavně článek, ve kterém se píše, že se VW propadly marže na nových autech. Tak jsem si řek: Dám těm chudákům vydělat. >:D >:D

PS: Nevím, jestli se marže mezitím zase nezvedly,ale zatím to vypadá, že o to "vydělání" zas tak moc nestojej. 8-s A pak mi někdo bude předhazovat, že jsem nestálej zákazníka a měním značky jak fusekle. Příště je na řadě Jaguar a uvidíme. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 05.12.14  11:17

« Re: Vánoční inspirace

Leg: Já kupovat a sestavovat nového Golfa, tak bych si rozhodně volil ty dražší, protože obzvláště v dnešní době - světla dělají auto.

Cov: Pěkné, vlastně to samé, co má nová A8/7/6.
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.12.14  11:09

« Ešte jedna fotka

Ozaj, ešte malá story k mojej minulej súťažnej fotografii... plán bol taký, že telefón postavím na statív (doslova, telefón bol na statíve iba voľne položený a som rád, že to nedopadlo nejakou nehodou) a za neho dám foťák na druhý statív. Samozrejme, nedalo sa nezvečniť túto trochu nezvyčajnú fotografickú konfiguráciu, ale už nebolo na čo fotiť. Našťastie mám ešte tablet, tak som ho zobral so sebou a zrovna, keď som si fotil svoje veľdielo, došla na parkovisko skupinka asi piatich ľudí. Ktovie, čo si mysleli, keď ma videli, ako fotím na tablet ako fotím na zrkadlovku ako fotím na telefón svoje auto: [odkaz] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.12.14  10:31

Woody, iudex: ja som celkom prekvapený, koľko Golfov so xenónami po našich cestách jazdí, vzhľadom na pomer výšky príplatku k cene auta. A ešte viac ma prekvapuje, že drvivá väčšina má drahšiu verziu, pritom lacnejšia verzia mi príde ako ideálny kompromis medzi cenou a úžitkovými vlastnosťami, predsalen 400€ za natáčanie a krajšie denné svietenie mi príde celkom dosť.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.14  10:12

Cov: Jj, připlácel. Byl jsem pro ně rozhodnutej i bez ohledu na funkci z čistě "ostudněpetrolheadského" důvodu, tedy vzhledu. ;-) V době mojí objednávky mi navíc rozhodnutí ulehčilo to, že je "šoupli" do akčního paketu spolu s jinými věcmi, které jsem chtěl (Austiny 18", LED mlhovky, zatmavený skla, sklopný zrcátka atd.)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.12.14  09:43

No ja na mojich adaptívnych natáčacích bixenónoch nejak nepozorujem to natáčanie, skutočne v reálne neviem povedať, či sa tam niečo deje, natáča, podľa osvetlenia cesty pred autom nič také nevidím. Z tohto hľadiska sa mi to nezdá ako potrebná investícia nad rámec jednoduchších xenónov. Ak niečo registrujem, je to len prisvecovanie do zákrut, to je naozaj citeľné.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 05.12.14  07:27

Ronault, poterienko
    No sám jsem na to zvědavý v reálu...přeci jen je tohle amatérské video, každopádně na tenhle systém od Oplu to asi mít nebude:
    [odkaz]

PS: co ty Woody připlácel jsi za lepší bixenony s natáčením do zatáček?

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.12.14  23:14

No docela pěkné, už ty tlumené svítí dobře. Spíše mě ale zarazily ty mlhovky, ty svítí hodně parádně, skoro jako tlumené :-O
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 04.12.14  22:53

Cov: Svítí to teda luxusně ;).
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 04.12.14  21:58

Pro rychlejší noční průjezdy jsem si doobědnal senzor automatický dálkových světel ;-)
    od 8:30 min
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.12.14  21:15

Thomasino: O výměně tlumených taky přemýšlím, právě kvůli tomu vzhledu s diodami, ani ne tak pro výkon, ten se mi zdá adekvátní. Měl jsem teď ten ix35 a především dálková světla byla lepší než v Meganu a taky měl projektorová světla. Ale možná je to tím, že jsou umístěna výše.
    Samozřejmě, že po projetí pár zatáček v noci na světla zapomeneš, neb neuvidíš překážku >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…