Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  17:20

« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)

Cov: Já jel Cupru se standardními sedačkami a skořepiny nikdy ani neviděl. Ale s těmi standardními jsem byl spokojenej. U skořepin je trochu problém, že se ti musej dost trefit na tělo, jinak je to neštěstí. Třeba u Fiesty ST se to podle mého moc nepovedlo a Recara jsou spíše malá. Aspoň pro mě.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.12.14  17:16

Thomasino
    Kdyby sis vzpomněl dřív mohl si zajezdit v Olomouci s Cuprou ještě na letních gumách, kde jsou hodně podobné sedačky jako FR a mněl by si jasno.....zkoušel jsem i ty příplatkové skořepiny a s radostí jsem se vrátil k těm standardním...

Jinak Cupra je tam na svezení pořád, ale už na 17 zimních...což je už trochu problém na ten výkon.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  17:09

« Re: Víkend s nejlepším českým SUV

Thom: "Každopádně ani v Leonu, ani v Golfu toho místa za mnou moc nezůstane"...

tedy já nevím, mám 186 cm a 86 kg a prostor za mnou mě jak v 5D Golfu, tak v 5D Leonu vyloženě příjemně překvapil. A to až tak, že třeba v dojmech z Cupry jsem to neopomněl zmínit, přestože měření prostoru nebylo zrovna hlavním cílem předváděčky. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  16:43

...nejlepší české SUV je přece služební auto, to ví každej !! >:D >:D

Však jsem psal, že Fabka 1.4TSI by nebyla na tahání vozíku, ale Meggie by zůstala stále přijatelná i na ježdění po pěkných silnicích a na okruhové ježdění >:-[]
    Jak jsi správně napsal, je to v poslední řadě hlavně o prachách >:D
    Kdyby néé, tak na okruh si pořídím Pragu R1 Turbo, na okresky Cayman S a na denní ježdění třeba Golf R kombi ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  16:38

Thomasino: Nepředělávej mi pořád ten titulek >:-[] Žádná Fabia ani s 1,4 TSI nebude vhodná pro lafetu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  16:35

Jinak jsem dneska viděl a seděl v Leonu ST FR, ten interiér není tak pěkný jako v Golfu (v tom jsem seděl o 20 min později, stejně jako v Oktávce RS), ale nijak neuráží, dalo by se to přežít, Středový tunel je sice poměrně tvrdý a lehce tlačí do lýtka, ale jak jsem zjistil o chvilku později skoro to samé je v Golfu (v MRS je tam místo na nohu, nic netlačí, ale ani si ji nemůžeš o nic opřít). Podobné jako v Golfu je to v Oktávce. Co se interiéru týká, odpovídí to cenám, takže pořadí od nejlevnější a nejhoršího k nejlepšímu je Leon, Kokta, Golf :-) Ale v sedadlech výbavy FR se v Leonu sedí celkem dobře, bočnice jsou sice měkčí než jsem zvyklý (ale to je asi skoro všechno! >:D ), ale celkem asi podrží a na běžní ježdění je to v pohodě. Podobné sedadla byly také v Golfu s paketem R-Line, ale ty Ergoaktiv jsou co si vzpomínám ještě lepší. Každopádně ani v Leonu, ani v Golfu toho místa za mnou moc nezůstane, v Koktě je to samozřejmě lepší, ale také je už celkově o hodně větší než Golf kombi a Leon ST. Ale klidně by mě na denní ježdění stačila i nějaká Fabia kombi Monte Carlo s motorem 1.4 TSI, ale zatím dělají Fábku jen s 1.2 :-( To by pak ale nebylo použitelné na vozík, samozřejmě...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  16:33

« Víkend s nejlepším českým SUV

Kdybyste chtěli mrknout na konečné resumé weekendu s ix35:
    [odkaz]
    Jen bych do diskuze poprosil o nějaký komentář ve stylu "kolik ti Hyundai zaplatil?", "Ty fandíš Hyundai!", "Tolik chvály na takovou mr..u!?"... první mimo auto.ct reakce byla:
    "Tys to auto popravil! Ti už nikdy nic z Hyundai nepučí, neprodají a zakážou vstup do všech prodejen" :-O

Já bych teda řekl, že jsem auto dostatečně pochválil a ačkoliv mě několikrát vytočilo (kolizní situace s autoradiem a sedačky), tak jsem se nakonec snažil o objektivitu. To, že jsem jej pojmenoval "šklebící bramborou" není urážka, brambora je základní světová potravina! >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  16:28

Bully: Ano, to máš naprostor pravdu. Proto i na konci píšu, že jde o bezpečnost a výdrž, proto bych asi volil něco na delší trasy uzpůsobenějšího. Třeba za 5D Golfem 1,4 TSI tahat lafetu s Meganem RS nebude nic příjemného pro řidiče i auto... Ideální minimum bych viděl alespoď dvoulitrový diesel ve střední třídě.

Thomasion: Všechny tvé "potíže" by samozřejmě vyřešily peníze... nebo psychoterapeut >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  16:23

No hlavně si musím dobře rozmyslet, kterou cestou se vydám. Zatím samouřejmě musí Meggie zůstat v použitelném stavu i pro denní ježdění, ikdyž nějaké další postupné úpravy se ještě dají udělat. A taky si dobře spočítat, jestli budu mít na to, mít rodinné auto, které zároveň může táhnout na vozíku jiné sportovní auto, nebo zda bude stačit mít rodinné auto "normálnější" (a levnější), a k tomu sportovní co bude více hardcore, ale zároveň se s tím bude dát občas dojet na Nurbutgring, do Spa, Dolomity apod. >:-[]
    Hodně by asi vyřešil pořádný drahý plně stavitelný podvozek, např. KW Clubsport či V3.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 06.12.14  15:23

Ronault:
    auto muzes vzdycky pretizit mnohem vic, nez udava vyrobce jako povolenou hodnotu. Vic nez nahodna policejni kontrola by me asi ale osobne mrzelo vyrazne vyssi opotrebeni tazneho vozidla, ktere na to neni stavene (spojka, brzdy, vsechny komponenty odpruzeni atd.). Jasne, ze pri jenom vyjimecnem pouzivani a hodne opatrne jizde to nebude az takova hruza, ale nechtel bych byt v kuzi toho, co si pozdeji auto koupi jako ojetinu >:D
    Bezpecnost jezdeni s takovou soupravou, co ma o par metraku navic, bude pri nejake ev. krizovce asi taky nekde jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  14:13

thomasino: Reálně utáhne to auto vždy více. Jednou mi nasypal na přívěs nakladač na přívěs necelou tunu štěrku, ačkoliv nosnost přívěsu byla nějakých 500 kg a za Favoritem nebržděný přívěs maximum měl 700 kg... dost jsem nadával, když jsem vyjel na váhu, ale odvezli jsme to. Podle mě problém může nastat ve chvíli silniční kontroly. Pochybuju, že český policista bude mít váhu, ale z technického průkazu přívěsu a Meganu na něm ti řekne, že táhneš více než můžeš a že to máš odlehčené... V Německu by si tě podle mě klidně provážili.
    Spíše půjde o pohodlí a výdrž. Takový Transporter, Transit nebo Traffic by byl ideálnější a ještě bys měl prostor ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  13:45

Uz ted jsem zrejme pod 1300, ale zvazime na jare. Jak jsem psal, v AutoCaru to zvazili a navazili 1325 kg s naplnemi. Kola jsou -15, sedacky -18 az -20kg. Ale ted jsem prisel na to, ze ctyrkolka Kokta nebo Golf kombi 2.0 TDI (takze asi taky Leon) utahne 2000 kg, coz by bylo nejen na Cata nebo vykuchany Clio, ale i na MRS s 1250 kg - coz je asi snadno dosazitelna hodnota >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.12.14  12:53

iudex
    Dáme pak třeba sraz na celnici a můžeme porovnat ;-)

Před čtrnácti dny jsem si prohlížel funglovku přesně tvého GTI v černé barvě a rozdíl tam ve prospěch golfu je, ale pro mě né až tak zásadní..auto s interiérem který by se mi vyloženě nelíbil, bych si nekoupil. Každopádně jak se mi nelíbily ty kárované sedačky na fotkách, tak v reálu to vypadá dobře a sedělo mi to k červeně prošitému volantu, interiér pak působil o něco živěji.

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 06.12.14  12:14

Thomasino:
    ty se chces vejit do 1600 kg? Trochu slusny prives pod 500 kg mit nebude. Pokud jde vubec verit tovarnim udajum, tak se da u Megane predpokladat "sucha" hmotnost cca 1350 kg (bez ridice a s prazdnou nadrzi). Dokazes si predstavit, co bys musel udelat, abys na aute shodil 250 (!!!) kg? I kdyz nebudes mit vubec zadne tlumici hmoty, koberecky, zadne zadni sedacky, misto prednich das skorepiny, vytahas kompletni audio a kabely k nemu, vyhodis klimatizaci, demontujes airbagy, tak shodis mozna metrak.
    Navic osobne nevidim zadny vyznam v tom si koupit nove, komfortni a vybavene sportovne-rodinne auto a delat z neho neco uplne jineho. Za drahe penize dosahnes jenom jeho vyrazneho snizeni hodnoty (te financni pri ev. prodeji, pokud ho tak neucinis rovnou neprodejnym).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.12.14  11:09

Cov: jasné, že by to bola alternatíva, lenže v dobe môjho výberu Cupra ešte nebola. Každopádne sa mi veľmi pozdáva, vizuálne sa mi snáď páči ešte viac, ako Golf. Na druhej strane zvnútra to zrejme nebude dosahovať úrovne Golfa (súdiac podľa FR, Cupru som live nevidel). Ten podstatne vyšší výkon je lákavý, nižšia základná cena detto, ako aj fakt, že pri Cupre by som nemusel priplácať za to, čo u GTI (svetlá, 18ky). Je otázka, či by som kvôli týmto výhodám prekúsol slabší interiér (ale ja som mal Focusa, takže som nebol náročný >:D ). Ale najskôr by to rozhodla osobná skúsenosť a jazda, ako u woodyho.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  10:28

No ale tady je to opačne a nesouvisí to s tím jestli je to Hatch, liftback nebo kombi. Leon je na tom stejně jako 5D i jako kombi, Kokta stejně tak. Akorát že u motoru 1.8T má Leon prostě méně :-( Takže kdybych potřeboval těch 1600kg a chtěl Leon ST, musel bych jít do 2.0 TDI :-( To raději tu Koktu III RS ;-)
    Mimochodem jsem u VW nenašel tyto údaje u Golfa kombíka a Sportsvanu :-(

P.S.: Jedu se teď na živo podívat na jeden šedý Leon kombi FR ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.12.14  09:56

woody
    Dík za odpověď ;-) .....iudex na mě evidentně prdí, jak na placatý kámen >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.12.14  08:44

« Re: Vánoční inspirace

wl: síce sa Ti to stáva pri VW zriedkavo, ale tentokrát si mimo Ty. ;-)
    Natáčanie xenónov je niečo iné, ako prisvecovanie do zákrut; ako správne píšeš, tie natáčacie bixenóny sa mierne točia spolu s volantom, ale prisvecovanie do zákrut je niečo iné, to nerobia xenónové výbojky. To sa rozsvieti samostatná halogénová žiarovka, ktorá svieti do boku, funguje to len pri výraznejšom natočení volantu a len pri malých rýchlostiach a po vyrovnaní kolies zhasne. Viď tu: [odkaz] 36. sekunda.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.12.14  08:15

Thomasino
    Jedničková oktávka to taky tak mněla. Stejné auto, ale za klasickou si mohl táhnout míň než za kombík, který mněl vzadu například tužší pružiny. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  01:11

Tak jedna zajímavost, kterou úplně nechápu. Leon ST 1.8T má možnost táhnout bržděný přívěs 1500 kg, ale Kokta III 1.8T má 1600 kg :-O :-O Stejně pak má Kokta RS taky 1600 kg, ať už benzín nebo diesel. Jako s CATem nebo vybrakovaným Cliem je těch 1500 kg v pohodě, ale kdyby se odstrojila Meggie, tak by těch 1600 kg se slušným vlekem ještě šlo (bylo na hraně či trochu přes >:-[] )
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…