Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 06.12.14 18:31
« Re: Víkend s nejlepším českým SUV
Ron: Teď bez medu kolem huby. ;-) Samozřejmě jsem začal číst, ale zjistil jsem, že to je natolik zajímavé, že si to nechám na večer ke kafíčku. Ne že to odfláknu v chvatu pracovních povinností. Takže koment můžeš očekávat někdy kolem 21.00. -
-
woody-alien 06.12.14 17:20
« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)
Cov: Já jel Cupru se standardními sedačkami a skořepiny nikdy ani neviděl. Ale s těmi standardními jsem byl spokojenej. U skořepin je trochu problém, že se ti musej dost trefit na tělo, jinak je to neštěstí. Třeba u Fiesty ST se to podle mého moc nepovedlo a Recara jsou spíše malá. Aspoň pro mě. -
Covenant 06.12.14 17:16
Thomasino
Kdyby sis vzpomněl dřív mohl si zajezdit v Olomouci s Cuprou ještě na letních gumách, kde jsou hodně podobné sedačky jako FR a mněl by si jasno.....zkoušel jsem i ty příplatkové skořepiny a s radostí jsem se vrátil k těm standardním...
Jinak Cupra je tam na svezení pořád, ale už na 17 zimních...což je už trochu problém na ten výkon.
-
woody-alien 06.12.14 17:09
Thom: "Každopádně ani v Leonu, ani v Golfu toho místa za mnou moc nezůstane"...
tedy já nevím, mám 186 cm a 86 kg a prostor za mnou mě jak v 5D Golfu, tak v 5D Leonu vyloženě příjemně překvapil. A to až tak, že třeba v dojmech z Cupry jsem to neopomněl zmínit, přestože měření prostoru nebylo zrovna hlavním cílem předváděčky. ;-) -
Thomasino 06.12.14 16:43
...nejlepší české SUV je přece služební auto, to ví každej !! >:D >:D
Však jsem psal, že Fabka 1.4TSI by nebyla na tahání vozíku, ale Meggie by zůstala stále přijatelná i na ježdění po pěkných silnicích a na okruhové ježdění >:-[]
Jak jsi správně napsal, je to v poslední řadě hlavně o prachách >:D
Kdyby néé, tak na okruh si pořídím Pragu R1 Turbo, na okresky Cayman S a na denní ježdění třeba Golf R kombi ;-) -
Thomasino 06.12.14 16:35
Jinak jsem dneska viděl a seděl v Leonu ST FR, ten interiér není tak pěkný jako v Golfu (v tom jsem seděl o 20 min později, stejně jako v Oktávce RS), ale nijak neuráží, dalo by se to přežít, Středový tunel je sice poměrně tvrdý a lehce tlačí do lýtka, ale jak jsem zjistil o chvilku později skoro to samé je v Golfu (v MRS je tam místo na nohu, nic netlačí, ale ani si ji nemůžeš o nic opřít). Podobné jako v Golfu je to v Oktávce. Co se interiéru týká, odpovídí to cenám, takže pořadí od nejlevnější a nejhoršího k nejlepšímu je Leon, Kokta, Golf :-) Ale v sedadlech výbavy FR se v Leonu sedí celkem dobře, bočnice jsou sice měkčí než jsem zvyklý (ale to je asi skoro všechno! >:D ), ale celkem asi podrží a na běžní ježdění je to v pohodě. Podobné sedadla byly také v Golfu s paketem R-Line, ale ty Ergoaktiv jsou co si vzpomínám ještě lepší. Každopádně ani v Leonu, ani v Golfu toho místa za mnou moc nezůstane, v Koktě je to samozřejmě lepší, ale také je už celkově o hodně větší než Golf kombi a Leon ST. Ale klidně by mě na denní ježdění stačila i nějaká Fabia kombi Monte Carlo s motorem 1.4 TSI, ale zatím dělají Fábku jen s 1.2 :-( To by pak ale nebylo použitelné na vozík, samozřejmě... -
Ronault. 06.12.14 16:33
« Víkend s nejlepším českým SUV
Kdybyste chtěli mrknout na konečné resumé weekendu s ix35:
[odkaz]
Jen bych do diskuze poprosil o nějaký komentář ve stylu "kolik ti Hyundai zaplatil?", "Ty fandíš Hyundai!", "Tolik chvály na takovou mr..u!?"... první mimo auto.ct reakce byla:
"Tys to auto popravil! Ti už nikdy nic z Hyundai nepučí, neprodají a zakážou vstup do všech prodejen" :-O
Já bych teda řekl, že jsem auto dostatečně pochválil a ačkoliv mě několikrát vytočilo (kolizní situace s autoradiem a sedačky), tak jsem se nakonec snažil o objektivitu. To, že jsem jej pojmenoval "šklebící bramborou" není urážka, brambora je základní světová potravina! >:-[] >:D -
Ronault. 06.12.14 16:28
Bully: Ano, to máš naprostor pravdu. Proto i na konci píšu, že jde o bezpečnost a výdrž, proto bych asi volil něco na delší trasy uzpůsobenějšího. Třeba za 5D Golfem 1,4 TSI tahat lafetu s Meganem RS nebude nic příjemného pro řidiče i auto... Ideální minimum bych viděl alespoď dvoulitrový diesel ve střední třídě.
Thomasion: Všechny tvé "potíže" by samozřejmě vyřešily peníze... nebo psychoterapeut >:-[] >:D

Sorry, vážně jsem nevěděl, že u adaptivních bixenonů G7 použili kombinaci dynamického natáčení xenonů se statickým přisvětlením. Na G6 GTI jsou "jen" natáčecí bixenony, přičemž pro statické přisvětlení mohli klidně použít mlhovky, a stejný případ je allroad. Mám osobní zkušenost s oběma systémy, ale pouze zvlášť, tedy ne v kombinaci obou na jednom voze. Každopádně natáčení bixenonů je pro dynamičtější jízdu v noci mnohem přínosnější, pouhé statické přisvětlení je proti tomu "dětská hračka", ale dohromady to může fungovat dobře. V každém případě je to další + pro případnou obhajobu vysoké ceny příplatku. Jenom se divím, že to neumí, jinak velmi schopný, marketing VW prodat a nikde přímo neuvádí, že jde vlastně o kombinaci "dynamiky a statiky" ve společném tělese reflektoru.
Ostatně aspoň ty ses tu o tom mohl zmínit už dřív, myslím "hned", jak jsi to zjistil.
Tady na tom video je vidět, že hlavní roli hraje dynamické natáčení a statické přisvětlení do toho pouze občas "štěkne".
[odkaz]