Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.12.14  23:31

« Re: Vánoční inspirace

Já u svého auta natáčení světel, když jedu dejme tomu ne úplně rychle zákrutami o menším poloměru, příliš nevnímám. Musel bych se místo na to, jak jedu, koukat, jak mi svítí světla. Ale například ve městě je natáčení a přisvěcování halogeny k tomu "viditelné" a příjemné.

Jednou jsem takhle při mém pravidelném víkendovém mytí vzal hadicí i zadní část podvozku a ejhle, začal jsem svítit xenony do očí protijedoucích chudáků. >:D Bohužel, mechanické nastavení sklonu šroubovákem zafungovalo jen na určitou dobu. Teď mi přijde, že světla "spadla" dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.12.14  23:24

Poterienko: a či to nebude tým, že hmlovka svieti dopredu zatiaľčo origoš "corner" svetlo možno svieti do predoboku. Neviem, tipujem. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 06.12.14  23:14

Ano ten a psal jsem o nasvědcování pomocí corning (světlo v mlhovce).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.12.14  23:13

pot
    Který G7 máš na mysli, na tom "tvém" kombíku přece byly jen základní halogeny...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  23:07

« Re: Víkend s nejlepším českým SUV

woody: Samozřejěm je to trochu zjednodušená verze, co jsi podal. Vše prochází přísným algoritmem a pokud se vynahradí počet lichotek ona kritika Megana, tak se příspěvek vloží. Jak píšu v blogu - vědecký přístup.

RS6: Děkuji. Ale tak možná 3,5 hvězdy by to bylo s přihlédnutím k ceně auta a odhlédnutím od toho, že mi tenhle segment nic neříká :-)
  • 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 06.12.14  22:54

« Tak tu sa vsetci zadrbavate :-)))

edit: poondaty server... - vraj sa neda vlozit, a ono to tu je...
  • 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 06.12.14  22:52

« Tak tu sa vsetci zaj€bavat€ :-)))

...ked nieje nic zaujimave, na co reagovat v diskusiach ;-\
    Inac Ronaulte: Slusny testik toho srotu >:-[] - v hodnoteni na "hviezdicky" mi to od teba vychadza ako keby na 3, z toho 2,5 z milosti >:D
    iudexovi tiez dakujem za pre mna o dost zaujimavejsi testik Passatu ;-)
    Tak aspon teraz viem, kde sa nieco deje, aj ked sa na ACZ nedeje nic... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 06.12.14  22:34

WL: Ad xenony + přisvícení čistě mlhovkou je úplně naprd. Sám jsem si to dokódoval do A4 (tzn. pod 40km/h při natočení volantem nebo blinkru se rozsvítí mlhovka na požadované straně) a tu mlhovku poznáš jen, když se na to fakt soustředíš. U G7, s kterým jsem jezdil, byl opravdový cornering a tam to svítí v podstatě za roh.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.12.14  22:05

iudex
    Sorry, vážně jsem nevěděl, že u adaptivních bixenonů G7 použili kombinaci dynamického natáčení xenonů se statickým přisvětlením. Na G6 GTI jsou "jen" natáčecí bixenony, přičemž pro statické přisvětlení mohli klidně použít mlhovky, a stejný případ je allroad. Mám osobní zkušenost s oběma systémy, ale pouze zvlášť, tedy ne v kombinaci obou na jednom voze. Každopádně natáčení bixenonů je pro dynamičtější jízdu v noci mnohem přínosnější, pouhé statické přisvětlení je proti tomu "dětská hračka", ale dohromady to může fungovat dobře. V každém případě je to další + pro případnou obhajobu vysoké ceny příplatku. Jenom se divím, že to neumí, jinak velmi schopný, marketing VW prodat a nikde přímo neuvádí, že jde vlastně o kombinaci "dynamiky a statiky" ve společném tělese reflektoru.
    Ostatně aspoň ty ses tu o tom mohl zmínit už dřív, myslím "hned", jak jsi to zjistil.
    Tady na tom video je vidět, že hlavní roli hraje dynamické natáčení a statické přisvětlení do toho pouze občas "štěkne".
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  21:42

Ron: Jen se nedělej, iudex se navážel do Megoše při tvých úvahách o výměně. Takže jsi mu zařízl (prozatím jen) příspěvky, no. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  21:37

iudex: zvláštní, kontroloval jsem i spamy a podobně a nikde tvůj příspěvek neskončil...
    Já zase nemůžu to auto zkritizovat až tak tvrdě, náš ředitel jej má >:D
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 06.12.14  20:54

Já bych si ho koupil, kdyby vypadalo jako SQ5 a mělo jeho motor >:-[] .
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.12.14  20:39

Ron: pekne a bez servítky si to české SUV zhodnotil. Aj som Ti napísal koment, ale neprechádza mi to. Inak auto ako také úplne mimo môj záber (a asi všetkých tu) a skutočna ťažko chápem toho, kto si takéto auto kúpi.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  18:31

Ron: Teď bez medu kolem huby. ;-) Samozřejmě jsem začal číst, ale zjistil jsem, že to je natolik zajímavé, že si to nechám na večer ke kafíčku. Ne že to odfláknu v chvatu pracovních povinností. Takže koment můžeš očekávat někdy kolem 21.00.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.12.14  18:30

Teda ty máš ale rozpětí výběru aut... Od O3 RS přes Leona k Fóbii 1.4. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  18:09

Woody: ano, snaha se cní, avšak ještě bys to měl nějak pozitivně okomentovat >:-[]

Thomasino: Zatím žádná má operace neskončila pitvou a první takovouc konverzi mám v plánu provést až když se na stole objevíš ty >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  17:54

Myslíš na pitevně?? To už bude skoro jedno, ne?? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  17:48

« Víkend s nejlepším českým SUV

Cov: No tak aspoň ušetřenejch (myslím ?) 30 tisíc. ;-)

Přepsal jsem titulek kvůli Ronaultovi. Snad mi to bude jednou (na operačním sále) k užitku. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  17:48

No musel jsem se za sebe trošku poskládat, nebylo to nic moc :-( Mám o něco více v obou směrech, ale už ne o moc ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.12.14  17:38

« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)

woody
    No tady taky nebyly moc povedené...možná dobré na okruh, ale né na běžné jezdění...moc tvrdé bočnice co tlačily do kyčli....zkoušel je i brácha a pocity stejné, přitom máme oba normální postavu a on je bych řek ještě štíhlejší.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…