woody-alien 07.12.14 13:47
« Re: Vánoční inspirace
Thom: Jj, Koubek to má trochu pomotaný. Podle všeho by tenhle konkrétní kus měl mít Cup podvozek a samosvor. Má pravdu v tom, že teď už se nedělá Lux verze ale jenom RS nebo RS Trophy a k RS je Cup za příplatek. Ten zahrnuje i samosvor a červený Bremba, které nelze doplatit zvlášť. A tenhle kus evidentně červený Bremba má. Pokud to tedy nejsou plastové krytky Made in China. >:D
Koubek je do M-RS evidentní nadšenec, což je vidět třeba na hodnocení toho interiéru. Ne že bych měl interiér M-RS za špatnej, ale srovnání s prémií (myšleno ne základní verze třeba BMW 1-er) mu dost ulítlo.
Jinak fajn, já mám RS Renaulty rád, předevčírem jsem potkal chlápka mýho věku v Twingu RS, mrknul jsem na něj blinkrama, on mě předjel a kousek dál na kruháči mi předvedl, že ho má na hraní. Jako malej kluk. >:-[] -
Thomasino 07.12.14 13:16
« Re: Vánoční inspirace
Jo na to jsem taky zíral !! Stejně jako moc nevěřím tomu "ručnímu sestavování" >:-[] >:D Možná Honzovi Koubkovi ušlo, že MRS se už nekompletuje v Dieppe, ale vyrábí se ve Španělsku na běžné lilce jako Megane obyčejný. Což je divné, když se Clio RS v Dieppe ještě dělá, ale při tom značně vyměklo a nejvíce "sportovní" model je jasně MRS Cup 8-s (Ale je samozřejmě možné, že věci jako samosvor, tužší stabilizátory, jiné nápravy apod se dávají ručně někde mimo linku). Možná to souvisí s tím, že v Dieppe připravují závodní Clio CUP..
Každopádně interiér není o moc odlišnější od běžného Megana, pár serepetiček jako červené prošívání, červené linky, červené pásy a samozřejmě když si zaplatíš, tak skvělé sedačky Recaro (aktuálně mírně vrzající :-O :'-( ). -
Thomasino 07.12.14 13:00
« Re: Vánoční inspirace
Pěkný testík faceliftovaného Megana R.S. 265 CUP od Honzy Koubky. Akorát tam má zásadní chybu, pokud je mi známo, tento konkrétní kus měl podvozek CUP a tudíž i samosvor, kdežto v testu říká, že je škoda, že ho nemá. No i mistr tesař se někdy utne >:-[] Možná nejel tak rychle, aby ho poznal ;-)
Bully_ 07.12.14 01:07
« Re: Vánoční inspirace
Vlastne mam taky nejakou fotku-mobilofku z toho, jak mne sviti svetla :-) Prisvecovani do zatacek funguje na 1* = sviti to vsude, kam zatocim. Mlhovky nepotrebuju, ty musi svitit na vozovku uplne u zeme a to splnuji uz tyhle svetlomety. Funkci interieroveho osvetleni mne zabezpecuji vsechny protijedouci vozy. Nekdy tedy, pravda, az prilis. Krome tech od nakladaku a SUV, ty mne sviti pres strechu a nepomuzou. To foto je tady: [odkaz]
Ale trocha te pokrocile techniky (krome sekeromlatu na dopravni zacpy) se mi do auta prece jenom dostala, vzadu to ma LED diody: [odkaz] -
woody-alien 07.12.14 01:03
« Re: Vánoční inspirace
wl and all: No, nejspíš není statické přisvěcování do zatáček mlhovkou tak účinné, ale asi záleží i na provedení. U Mondea to bylo zřetelné velmi, možná proto že má mlhovku spíš do boku než rovně dopředu. [odkaz]
Každopádně mi to v noci dost pomáhalo, bylo to jako by mi nějakej mužíček posvítil baterkou. >:D -
boost. 06.12.14 23:31
« Re: Vánoční inspirace
Já u svého auta natáčení světel, když jedu dejme tomu ne úplně rychle zákrutami o menším poloměru, příliš nevnímám. Musel bych se místo na to, jak jedu, koukat, jak mi svítí světla. Ale například ve městě je natáčení a přisvěcování halogeny k tomu "viditelné" a příjemné.
Jednou jsem takhle při mém pravidelném víkendovém mytí vzal hadicí i zadní část podvozku a ejhle, začal jsem svítit xenony do očí protijedoucích chudáků. >:D Bohužel, mechanické nastavení sklonu šroubovákem zafungovalo jen na určitou dobu. Teď mi přijde, že světla "spadla" dolů. -
Ronault. 06.12.14 23:07
« Re: Víkend s nejlepším českým SUV
woody: Samozřejěm je to trochu zjednodušená verze, co jsi podal. Vše prochází přísným algoritmem a pokud se vynahradí počet lichotek ona kritika Megana, tak se příspěvek vloží. Jak píšu v blogu - vědecký přístup.
RS6: Děkuji. Ale tak možná 3,5 hvězdy by to bylo s přihlédnutím k ceně auta a odhlédnutím od toho, že mi tenhle segment nic neříká :-) -
AUDIRS6 06.12.14 22:52
« Tak tu sa vsetci zaj€bavat€ :-)))
...ked nieje nic zaujimave, na co reagovat v diskusiach ;-\
Inac Ronaulte: Slusny testik toho srotu >:-[] - v hodnoteni na "hviezdicky" mi to od teba vychadza ako keby na 3, z toho 2,5 z milosti >:D
iudexovi tiez dakujem za pre mna o dost zaujimavejsi testik Passatu ;-)
Tak aspon teraz viem, kde sa nieco deje, aj ked sa na ACZ nedeje nic... :-! -
poterienko 06.12.14 22:34
« Re: Vánoční inspirace
WL: Ad xenony + přisvícení čistě mlhovkou je úplně naprd. Sám jsem si to dokódoval do A4 (tzn. pod 40km/h při natočení volantem nebo blinkru se rozsvítí mlhovka na požadované straně) a tu mlhovku poznáš jen, když se na to fakt soustředíš. U G7, s kterým jsem jezdil, byl opravdový cornering a tam to svítí v podstatě za roh.

Jak už píše Thomasino, Megane RS se dělá ve Španělské Palencii [odkaz] společně se ostatními běžnými Megany na stejné lince, ŽÁDNÁ ruční montáž, takže ty kecy kolem prémii blížicímu se interiéru po videu [odkaz] , kde tvrdí něco o nekvalitních detailech je výsměch.
Jediné rozdíly v interiéru Meganu RS a třeba onoho testovaného Meganu 1,5 dCi jsou ty, co uvedl Thomasino, čili je jiná dekorační lišta před spolujezdcem a červeně obšitá kůže oproti bílé obšité kůži. RS ještě má stejně jako např Bose (u nás se neprodává) klavírový lak kolem řadičky.
Další non-sens je kritika digitálního tachometru a velebení analogového, který má Megane RS, že to "funguje lépe". NEFUNGUJE. Megane má hodně sklopený tachometr s malými písmeny a odečíst rychle aktuální rychlost je NÁSOBNĚ SNAŽŠÍ na těch v klasickém Meganu. Spousta lidí tvrdí, že ručičky jsou lepší, ale stačí se kouknout, kdo všechno jezdí s Maxidotem přepnutým na ukazatel aktuální rychlosti a když ne to, tak za jak krátkou dobu jízdy s navigací na skle řidič odečítá rychlsot z toho místa. Právě ta kombinace otáčkoměru, který má udávat orietační hodnotu otáček (asi je jedno jestli mám 4532 nebo 4584 ot/min) vhodnější oproti přesné hodnotě rychlosti (je rozdíl projet kolem policistů v obci 55 a 75 km/h). Ale to jsem odbočil
Koubek opět ukázal, že je především plácal bez špetky soudnosti, sebereflexe... :no: