Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.12.14  16:42

« Re: Vánoční inspirace

No to je teda informácií. Ja mám štandartne na prístrojovom štíte ručičkový rýchlomer, otáčkomer a palivomer. Medzi budíkmi digitálny čas, teplomer a počítadlo km. Displej defaultne zavretý. A to je všetko. Čo ma štve (a v takto zameranom aute zaráža) je, že nemám ani ukazovateľ teploty oleja ani teploty chladiacej kvapaliny. Ale inak viac info nepotrebujem, štandartne jazdím bez navi, rádio počúvam v podstate len jedno, spotreba ma za jazdy netrápi, dojazd sledujem ak sa občas dostanem pod 100 km a tlak v pneu zmerať nedokážem.

Mimochodom, včera som v Brne videl Polo R WRC, to je vcelku raritka a vlastne som si spomenul, že nedávno som videl ešte väčšiu raritku podobného zamerania od VW Group: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  16:15

Rone - mít jenom digitální rychloměr bych teda popravdě nechtěl, ale asi je to otázka zvyku. Nemám problém s rychlým odečítáním na analogovém rychloměru a na palubáku mám většinou tlak v předních pneu, občas pro krácení chvíle okamžitou spotřebu, nebo když se blíží prázdná nádrž, tak aktuální dojezd >:-[]
    Nahoře na dipleji je pak stále vidět teplota venku, čas a nádledně záleží co tam mám přepnuté, jestli kombinaci navigace v menším okně spolu s radiem a infem o zařazeném stupni, nebo nejraději tam mám přehled teplot:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  15:55

Už interiér v Golfu VI a VII je lepší než u Meganu, ale taky lepší než u 1-er :-)
    Ale interiér není to hlavní, co všichni na MRS Cup obdivují ;-)

Stejně tak to má Koubek pomotaný s tím názvem a údajnou změnou pod kapotou při faceliftu. Facelift je tady už více než rok, první MRS s faceliftem tady jezdí od února (novinářská flotila od dubna), ale verze Trophy a Trophy-R s 275 koníky představili až v červnu a jde o limitovanou edici >:-[] Navíc přehrát v řídící jednotce software z 265 na 275 koní je otázka chvilky a není vyloučené, že modelový rok 2015 bude mít také 275 koní.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  14:44

Thom: Napsal jsem - myšleno NE základní verze třeba 1-er. Napsal jsem to poněkud neobratně, to je fakt. Když Koubek vytáhl jako srovnání prémii, jistě měl na mysli něco lepšího. ;-) A právě proto to srovnání pokulhává.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  14:36

WL: Však to píšu, že v těch materiálech Megane svůj vzor převyšuje, ale v jednotlivostech a detailech tam ty rozdíly jsou přesto, že na první pohled to vypadá v drtivou porážku násobně dražšího BMW... samozřejmě novší generace a i předchůdce (e39) je někde jinde, to máš pravdu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  14:25

Woody, zrovna 1-er ma na BMW bidny interier, s tim se da MRS klidne srovnavat! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.12.14  14:14

Ron
    Pokud máš na mysli interiér 5er/E60, tak to je pro mě (zejména před faceliftem) typický neprémiový interiér (zejména palubka/přístrojovka) v prémiovém voze a doslova ostuda BMW. Vše co bylo v 5er před tím i po tom je (na svou dobu) nesrovnatelně lepší.
  • « 10 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  13:59

Woody: Ono interiér Meganu třeba v materiálech je docela, no, téměř prémiový... teda v jednotlivostech. Konkrétně horní část palubní desky je prostě udělaná z tak kvalitního materiálu, který není ani v originálu, od kterého Renault kopíroval - BMW. Dokonce bych řekl, že i povrchová úprava tlačítek docela nadchne, nebo ony dekory před spolujezdcem. Jenže ono to neznamená prémiový interiér. Když se člověk pak posadí do toho originálu (e60). který sice pohledově materiály je dokonce pozadu od Meganu, tak v jednotlivostech prostě Megane ukazuje, že prémie je dál. Třeba jen chod tlačítek, ukotvení některých ovládacích prvků a třeba ten ovladač i-Drivu je úplně něco jiného, za jízdy se jej dá pěkně ovládat, na konci menu se zastaví (ačkoliv každé menu má jiný počet položek), má pěkně vymezené dráhy atd...
  • « 10 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  13:50

Ať už jsem si říkal, že na Koubka koukat nebudu, protože je to totální trotl, navíc nijak schopný, tak jsem se zase nechal ukecat...

Jak už píše Thomasino, Megane RS se dělá ve Španělské Palencii [odkaz] společně se ostatními běžnými Megany na stejné lince, ŽÁDNÁ ruční montáž, takže ty kecy kolem prémii blížicímu se interiéru po videu [odkaz] , kde tvrdí něco o nekvalitních detailech je výsměch.
    Jediné rozdíly v interiéru Meganu RS a třeba onoho testovaného Meganu 1,5 dCi jsou ty, co uvedl Thomasino, čili je jiná dekorační lišta před spolujezdcem a červeně obšitá kůže oproti bílé obšité kůži. RS ještě má stejně jako např Bose (u nás se neprodává) klavírový lak kolem řadičky.
    Další non-sens je kritika digitálního tachometru a velebení analogového, který má Megane RS, že to "funguje lépe". NEFUNGUJE. Megane má hodně sklopený tachometr s malými písmeny a odečíst rychle aktuální rychlost je NÁSOBNĚ SNAŽŠÍ na těch v klasickém Meganu. Spousta lidí tvrdí, že ručičky jsou lepší, ale stačí se kouknout, kdo všechno jezdí s Maxidotem přepnutým na ukazatel aktuální rychlosti a když ne to, tak za jak krátkou dobu jízdy s navigací na skle řidič odečítá rychlsot z toho místa. Právě ta kombinace otáčkoměru, který má udávat orietační hodnotu otáček (asi je jedno jestli mám 4532 nebo 4584 ot/min) vhodnější oproti přesné hodnotě rychlosti (je rozdíl projet kolem policistů v obci 55 a 75 km/h). Ale to jsem odbočil

Koubek opět ukázal, že je především plácal bez špetky soudnosti, sebereflexe... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  13:47

Thom: Jj, Koubek to má trochu pomotaný. Podle všeho by tenhle konkrétní kus měl mít Cup podvozek a samosvor. Má pravdu v tom, že teď už se nedělá Lux verze ale jenom RS nebo RS Trophy a k RS je Cup za příplatek. Ten zahrnuje i samosvor a červený Bremba, které nelze doplatit zvlášť. A tenhle kus evidentně červený Bremba má. Pokud to tedy nejsou plastové krytky Made in China. >:D

Koubek je do M-RS evidentní nadšenec, což je vidět třeba na hodnocení toho interiéru. Ne že bych měl interiér M-RS za špatnej, ale srovnání s prémií (myšleno ne základní verze třeba BMW 1-er) mu dost ulítlo.

Jinak fajn, já mám RS Renaulty rád, předevčírem jsem potkal chlápka mýho věku v Twingu RS, mrknul jsem na něj blinkrama, on mě předjel a kousek dál na kruháči mi předvedl, že ho má na hraní. Jako malej kluk. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  13:16

Jo na to jsem taky zíral !! Stejně jako moc nevěřím tomu "ručnímu sestavování" >:-[] >:D Možná Honzovi Koubkovi ušlo, že MRS se už nekompletuje v Dieppe, ale vyrábí se ve Španělsku na běžné lilce jako Megane obyčejný. Což je divné, když se Clio RS v Dieppe ještě dělá, ale při tom značně vyměklo a nejvíce "sportovní" model je jasně MRS Cup 8-s (Ale je samozřejmě možné, že věci jako samosvor, tužší stabilizátory, jiné nápravy apod se dávají ručně někde mimo linku). Možná to souvisí s tím, že v Dieppe připravují závodní Clio CUP..
    Každopádně interiér není o moc odlišnější od běžného Megana, pár serepetiček jako červené prošívání, červené linky, červené pásy a samozřejmě když si zaplatíš, tak skvělé sedačky Recaro (aktuálně mírně vrzající :-O :'-( ).
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.12.14  13:06

Thomasino
    Už jsem na to ráno taky koukal...no prý máš interiér skoro hodný premie >:D ...tak na to se teda pak budu muset u tebe podívat.. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  13:00

Pěkný testík faceliftovaného Megana R.S. 265 CUP od Honzy Koubky. Akorát tam má zásadní chybu, pokud je mi známo, tento konkrétní kus měl podvozek CUP a tudíž i samosvor, kdežto v testu říká, že je škoda, že ho nemá. No i mistr tesař se někdy utne >:-[] Možná nejel tak rychle, aby ho poznal ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  10:20

« OT pro dobré ráno

aneb DžejSí dělá Krále >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.12.14  02:20

wl:
    jako z cukrarny je tohle >:D : [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.12.14  02:01

Bully
    No..., pěkně ti to svítí, hlavně ty "věnečky" vzadu jsou luxusní, skoro jako z cukrárny. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.12.14  01:57

w-a
    Jj..., vzpomínaný G6 GTI má taky mlhovky docela dost na boku, na případný "corner" téměř ideal...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.12.14  01:07

Vlastne mam taky nejakou fotku-mobilofku z toho, jak mne sviti svetla :-) Prisvecovani do zatacek funguje na 1* = sviti to vsude, kam zatocim. Mlhovky nepotrebuju, ty musi svitit na vozovku uplne u zeme a to splnuji uz tyhle svetlomety. Funkci interieroveho osvetleni mne zabezpecuji vsechny protijedouci vozy. Nekdy tedy, pravda, az prilis. Krome tech od nakladaku a SUV, ty mne sviti pres strechu a nepomuzou. To foto je tady: [odkaz]
    Ale trocha te pokrocile techniky (krome sekeromlatu na dopravni zacpy) se mi do auta prece jenom dostala, vzadu to ma LED diody: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  01:03

wl and all: No, nejspíš není statické přisvěcování do zatáček mlhovkou tak účinné, ale asi záleží i na provedení. U Mondea to bylo zřetelné velmi, možná proto že má mlhovku spíš do boku než rovně dopředu. [odkaz]

Každopádně mi to v noci dost pomáhalo, bylo to jako by mi nějakej mužíček posvítil baterkou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.12.14  23:39

Leg
    Jasně, mlhovka svítí do boku jen částečně..., myslím ve srovnání s origoš "cornerem" (pokud možno neplést s coronerem). >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…