Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 08.12.14  18:48

« Re: Garmin - nenapravitelný výrobce

Ron:

Tak jestli máš nějakou N95, nedivím se, že se Ti seká. Kup už něco nového. Ať jsi taky in. :-! >:D

Já navigaci nepotřebuji (v autě je vestavěná), ale když jsem byl v zahraničí a chodil po městech pěšky, offline e Sygic fungoval bez problémů.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.12.14  18:13

iudex: Tak já do hlavního města jen s navigací a především s příručkou: VESNIČAN VE MĚSTĚ.>:D Už mám i sbaleno: [odkaz]
    Já mám nejlepší zkušenost s navigací v Nokii, výborně se ovládá, má krásnou grafiku a docela rozumně poskládané mapy, bohužel mi mobil dělá problémy na nabíječce v autě a poté, co jsem stáhl aktuálizaci, tak se navigace seká... prostě věk mobilu už je moc velký.

Zino: Taky jsem projel s Garminem jak píšu celou letošní dovolenou a nebyl jediný problém. Bohužel narážím na to, že se ta navigace děsně špatně ovládá, je nepřehledná a to co píšeš o průjezdních bodech, je moc optimistický pohled.
    Nechal jsem si ukázat kudy by mě poslala na mé trase, vypočítala toto: [odkaz]
    To se mi ale moc nelíbí, protože přes Tišnov vede nic moc cesta a průjezd centrem Prahy ve špičce bude časově delší než okruh, plus cesta přes Nové město a Veselí (stavím se za Zemanem na Vysočinu), takže chci tudy: [odkaz]
    Jenže naházet tam ty průjezdní body z mapy, kde nejde poznat kde jsou jednotlivá města, silnice jsou špatně označené, mapa se seká a pohybuje se to jak... to je tak na hodinu. 8-s
    A teď si představ, že zpátky chci jet tudy: [odkaz] To abych si před cestou sedl někde na kafe a zadával 8-s >:D

Ale co, ročílil jsem se už dost, kašlu na to >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 08.12.14  17:13

ja mám garmin 5 rokov a stačí sa s ním naučiť jazdiť >:-[] teraz by som inú navi nechcel, mapy do toho "krekujem" a tú tetu nepočúvam, zvuk vypnem, mozog zapnem takže poľné cestičky sa nekonajú ;-) no je pravda, že pred každou cestou do neznáma si pozriem, kadiaľ ma bude viesť a ak sa mi to nepozdáva dám si pre istotu prejazdný bod
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.12.14  17:02

Ron: nemusíš sa hanbiť, nie si sám, aj ja jazdím do nášho hlavného mesta s navigáciou. >:-[] :*)
    Inak ja mám lacný Tomtom XL2 a nejak ma nerozčuľuje; najväčší nedostatok je absencia doživotnej aktualizácie, čo ma nakoniec, keď mi na nových cestách ukazovalo, že idem po poli, prinútilo tento rok zaplatiť si ročnú aktualizáciu (v cene polovice navigácie). Ak som teda poblúdil, bolo to v dôsledku neaktuálnosti mapy, event. v dôsledku vlastnej neskorej reakcie na pokyn. Boli ale situácie, keď sa navi nechytala, napr. vo Viedni boli súčasne tri odbočovacie pruhy a navi hlásila proste: choďte na výjazd vpravo.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.12.14  15:24

« Garmin - nenapravitelný výrobce

Ve středu mě čeká cesto do Prahy (jo, vím, je to hrozná díra, ale co už... >:-[] ) ,protože má letitá Nokia zlobí, tak jsem si půjčil od kolegy rok starou navigaci Garmin Nüvi 1490. Otec má letitou Garmin 1250 s kterou jsem teď projel Chorvatsko.
    Můžu Garmin pocválit, že jsme celou estu docela dobře zvládli, navigovala dobře. Pravda, další výlet na Šíravu dopadl tak, že jsme skončili někde kolem Košic na polní cestě, kamardova navigace v mobilu ukazovala jinou trasu po silnici.
    Ale budiž...

Problém Garminu je v tom, že má TOTÁLNĚ impotetní a nemožné ovládání. Tak například:
    - nejde si vybrat postupně průjezdní body, když se tam zadají a člověk je chce změnit, tak musí CELOU trasu zadat znova
    - grafika mapy je snad z Comodore...
    - na mapě e ukazují názvy malých vesniček, ale velká města tam nejsou. Třeba Žďár nad Sázavou to neukáže, ale název dědiny vedle ano
    - úplně špatně je zobrazena významnost silnic, např. s.č. 43 má stejnou barvu jako D1, dálnice Olomouc moholice jako okreska, nebo D11 jako okreska, naopak ukazuje se bezváznamná silnice Ostrava-Šumperk, R35 už při nejmenším přiblížení
    - takže naplánovat si sám jednu cestu tak jak chci a ne jak chce navigace (ne vždy vybere tu nejlepší trasu například mě do Motole posílá přes centrum a podle mě rychlejší jet po okruhu)jsou hodiny nervů... však taky před dovolenou jsem chystal navigaci skoro celý den...

Tohle všechno se týká taťkovy letité verze... tak si říkám, jestli se něco zlepšilo u nové navigace a ne... ÚPLNĚ STEJNÉ KRETÉNSKÉ OVLÁDÁNÍ, jen se dá zadat více průjezdnit bodů, ale nedají se měnit... a přibyl BT, který je k ničemu

Jak tohle může být produkt roku a nejprodávanější navigace na trhu 8-s :no: Vždyť moje Nokia 5800 strčí tenhle bazmek po strance ovládání a funkcí do kapsy ;-\

Zajímalo by mě, jestli třeba MIO a nebo TomTom jsou schopnější. Zvažoval jsem, že si koupím navigaci letos, ale asi zůstanu u chytrého telefonu s větším displayem, kde případný odfláknutý software půjde nahradit jiným a třeba nahrát aplikace i k telemetrii... tohle opravdu ne :-(

PS: tímto nenadávám majiteli navigace, který se tu beztak přiřítí až zjistí, že kritizuju jeho navigaci >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.12.14  14:01

« Re: passat na sněhu

iudex
    ....chová se to tak trochu jako 4x4

Nefungovalo mi video v článku, tak pokud má někdo podobný problém, tu je funkční odkaz na youtube: [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.12.14  12:38

« Re: HH po milióntykrát

iudex
    To zní zajímavě.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.12.14  12:36

« Re: Vánoční inspirace

w-a
    :*) Promiň(te) , ale zřejmě se Koubkovi nepodařilo udržet mou pozornost déle, než po dobu pěti minut, což je vzhledem k informační hodnotě jeho testu docela pochopitelné. Slibuji, že to byl (ode mě) poslední pokus se ho zastat.
    Každopádně to máš u mě schované... :-O >:D

P.S. Samozřejmě myslím tu zmrzlinu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.12.14  12:07

« HH po milióntykrát

208 GTI dostala limitovanú Edition 30, čo znamená nárast výkonu na 153 kW, brzdy Brembo a hlavne samosvor z RCZ (jediné auto so samosvorom v triede): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.12.14  10:55

iudex: Nemám rád, když někomu, kdo navíc je zcela normálně inteligentní člověk, ne žádný idiot, něco 3x vysvětluju, on pořád opakuje totéž a nakonec z něj vypadne, že to vlastně ani nečte... ale reagovat bude... prostě jako ve škole s puberťákama >:-[] Nicméně nikde jsem jej neoznačil za hlupáka, ale když nečte na co reaguje, tak pak logicky za hlupáka bude... nebo blonďáka... ;-)

Ad rasto: No já jsem se jen chtěl ujistit, že jsem to poznal >:-[] >:D Byl jsem teď v říjnu na ŠÍravě a to jejich hutorení je daleko větší extrém.
    A nechal jsi tam Rastovi v tom Passatu nějaký vzkaz? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.12.14  09:50

wl: Promiň, ale zřejmě jsi nedával dobrý pozor. ;-) Při hodnocení jízdy zkoušeného kusu Koubek doslova říká: "a jediná věc, na kterou si na navlhlých silnicích musíte dávat pozor, je absence samosvorného diferenciálu". Zhruba v 5:22. Mám u tebe zmrzku. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.12.14  09:48

Bully: auto vyzerá super, ako nové, ten vek sa absolútne nedá poznať. Plus kvalitne nafotené (evidentne nejaké svetelné sklo). Tak nech Ti zima rýchlo prejde a môžeš čo najskôr na okruhy. :-) :yes:
    Leg: tak to Ti Bullyho kára prišla vhod, konečne tu už nie si majiteľ najstrohejšieho a najmenej vybaveného auta. >:-[]
    Ron: ta to Rasťo hutori po vychodňarsky, ta tomu nerozumiš, ci pana? >:D
    Inak tu sa Rasťo zabáva na snehu s Passatom (presne tým istým, čo popisujem na blogu): [odkaz]
    Btw. Ron netreba sem vnášať diskusné obyčaje z diskusií na ACZ; útoky ad hominem, označenie za hlupákov a blondiakov by som vynechal, zotrvajme na úrovni jemnej, neurážajúcej irónie. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 08.12.14  09:36

Bully: klima a dva airbagy, ty to máš pekne našlapané výbavou. :-) btw ten úzky priestor za motorom, to je bagážnik? Má to kufor aj vpredu?
  • 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.12.14  09:17

« Octavia

Nic proti Oktávce..jednu taky mám, ale aby byla třikrát za týden na hlavní straně...to už je jak NADAUTO... já asi zruším objednávku a půjdu ke Škodovce ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.12.14  00:49

Th, w-a, (Ron)
    Kritiku Koubka u testu MRS s vámi v podstatě sdílím (viz trapas "MRS z Dieppe") , ale v jednom se ho musím zastat, on přece nikde netvrdí, že tento kousek není s Cupovým podvozkem a samosvorem, pouze (v úvodu) říká, že tento kus nemá všechno to, co má verze Trophy a to je sakra rozdíl. Pusťte si ten úvod znovu (od 42 s) a poslouchejte pozorně. Levnější verzí zřetelně myslí MRS (bez ohledu na noCup/Cup) a tou dražší verzi Trophy a z verze Trophy testovaná verze MRSC opravdu nemá všechny ty možné věci, které tam Koubek vyjmenovává (+10 PS, nastavitelné tlumiče, titanový výfuk).

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 08.12.14  00:38

Ronault:
    airbagy tam jsou a hned 2 :-) ,ve volantu a pred spolujezdcem. Mam uz doma ctyrbodove pasy, po jejich montazi tam bagy budou sice k nicemu, ale proste tam jsou.
    H-C jinak neni zadne "moje forum", ale asi nejlepe vedene a nejnavstevovanejsi forum nadsencu nejake automobilove znacky v CR vubec. Ze nekdo jezdi Hondou jinak prece nemuze znamenat, ze by mel byt hned takovy nebo makovy ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  23:38

Thomasino: Tak doteď jsem tě považoval jen za blonďáka, tak ze sebe nedělej uplakanou blondýnku 8-s >:-[] Navíc bys ani nebyl moc pěkná blondýnka aby ti to bylo odpuštěno >:-[] >:D
    Agresivity určitě ne, nadmíru trpělivosti s vysvětlováním, to jsem opravdu použil. ;-)

Bully: Ještě tam hledám airbag >:-[]
    Jinak to tvé forum je úkaz toho, že Hondisti nejsou tak vyhrazení jak se o nich někdy tvrdí... nebo Honda přestává dělat auta pro Hondisty... Tak co tam máme za přírůstky: S-Max, Š100, Mini, Saab... no a jeden Legend, ať se neřekne >:-[]

Teď jsem koukal na Rasťu Chválu, sice asi nic co vás zaujme, ale
    [odkaz] v 10 minutě pokud se nepletu a potřebuju nějakého rodilého slováka, tak přepnul na Vychodňárštinu, že? >:D Docela jsem se zsamál a jde vidět, že slovenštinu zvládám lépe a lépe... ještě doladit tu guločku >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.12.14  22:53

« Re: Lotus

Covenant:
    s takovym autem toho lidi najezdi jak s motorkou, je to stejna filozofie. Takze najit auto s malym najezdem neni takova vzacnost, jenom se to dost projevi i na jeho cene.

w-a:
    youtube je plny get into a Lotus (get out ..), je to jak stare dobre grotesky >:D Jako daily car to pouzivat asi nejde, ale s trochou cviku se do nej da poskladat docela v pohode.

Ronault:
    interier je proste.. funkcni. A ano, ten muj Exige ma i klimatizaci :-) Obsiti volantu a stredoveho tunelu alcantarou je uz aftermarket, neco podobneho ale planuju trosku rozsirit i na dalsi casti interieru. Kvuli trosce parady i kvuli funkci, ty plasty jsou nic moc a na nevhodnych mistech je videt uz ted, ze se daji lehce odrit.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  22:51

Rone - kvůli jednomu špatnému pochopní nepřesně napsaného textu, čteného ke všemu v rychlosti, z toho zase děláš zbytečně kovbojku a jsi zbytečně agresivní a útočný ;-) Proč ty silné vyjádření kvůli "ničemu" ?? Občas tě nechápu :-( Ale jestli ti to dělá dobře, tak ok...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  21:19

Bully: Paráda :yes: K tomu asi není co dodat, teda fascinuje mě ten interiér, sice ty výdechy klimatizace mi připomínají nějaký Ford, možná minulou generaci Fiesty, ale to obšití kolem řadičky je takové minimalisticky dokonalé.

Legacy: No já to tvé vyjádření dobře pochopil a souhlasím s ním. Bohužel Thomasino opět předvedl blonďatou etudu >:-[] A koukám, že Thomasinův syndrom se stává docela běžným pojmem >:-[] Ad mazda - přesně tak se mi to taky líbí :-)

ad BMW - vypadá to lépe než původní, což není tak složitý úkol, ale přesto malinko naroubovaně...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…