Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.12.14  23:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI

No a mě se divíte, že vybírám auto rok dopředu >:-[] >:-[] >:D
    Aktuální čekací doba na Koktu RS III 2.0 TSI je taky prý 5-6 měsíců.. Takže v překladu třičtvrtě roku???

Jinak "Ronaltův odpíchnutý skok do pole" je pěkný pojem :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.12.14  21:07

Cov: "...tak aby pak na cestě potkat Gti nebyla větší rarita " Hmm, další důvod pro GTI. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.12.14  21:04

« Re: Rozměr kol není v TP...

Ron: Zajímavá záležitost. Tak vám dali zimáky na normální 207. U Dokkera je to podobný - normál jezdí na 15" a jiný v TP nemá (i příplatkový origo hliníky jsou 15"), zatímco Stepway má 16". Jsem zvědav jak dopadnete. Já jsem se jen pro zajímavost zeptal, jestli by se dalo ty 16" dopsat do TP, a prý že ne. Ale moc jsem to neřešil, protože u toho Dokkera je to fuk.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 09.12.14  20:35

« Re: Rozměr kol není v TP...

Ronault

To mě napadlo jako první a bavil jsem se o tom s prodejcem, ale žádné reexporty to nejsou...jen se prostě víc lidi v Česku domluvilo, aby dostali větší slevu a ten týpek to zastřešuje, nejdou na vývoz.

Největší reexportér je Pyramida v Praze kde jezdí Němci a pak něco málo třeba České Budějovice.....Olomouc je mimo.
    To že je nepotkáváme, bude asi tím, že jich ještě čeká hodně na výrobu >:D ale je fakt že v R. p R potkávám jen jedno červené FR a jedno v alur modré.
  • 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.12.14  20:18

« Rozměr kol není v TP...

Docela zvláštní situaci aktuálně řeším s Peugeotem. Volal mi dneska taťka, že byl na STK, žádnou závadu nenašli, ale řekli mu, že na těch pneumatikách nesmí jezdit, protože tuhle velikost nemá v TP.
    Taťka nevěřícně koukal, protože ty 15" zimáky na kterých auto dojelo na STK, dostal přímo v Peugeotu, když jsme auto kupovali. Takže prodejce nám dal pneumatiky, které nebyly v TP. :-O
    Samozřejmě P207 jezdí normálně na 15", ale Outdoor má z výroby 16".
    Tak jsem prodejci volal, co s tím, tak to budou řešit s ofic. dovozcem.

Zajímalo by mě, jestli by šlo z nich po právní stránce dodatečně chtít nějakou kompenzaci nebo nejlépe aspoň 16" disky, když by se nepodařilo do TP dopsat 15". :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.12.14  20:08

Covenat: Tolik Cuper? Tak to koukám. Přitom já jsem naživo potkal samotného Leona jen párkrát, Cupru asi jen jednu. Podle mě je to všechno v těhle počtech reexport. Stačí se podívat na statistiky prodejů očištěných od reexportů a najednou Seat zmizí z TOP10.
    A pak že se tady čeká na Cupru 6 měsíců, když si ji sem jezdí kupovat třeba Němci...

WL: Jo, Thomasino mě taky napadl, ale on už toho má hodně, Thomasinůc syndrom zná třeba už každý. Já zase někdy používám pojem chodící konfigrátor VW dle WL >:D

• « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 09.12.14  19:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI

white label, woody
    Ono jim to klukům španělským taky pěkně litá :-) ... nejdřív to bylo pět měsíců...a mě tam dokonce skočil až konec března, pak dostali várku motorů a prodejce měl předváděčku ani né za 3 měsíce (a to mají zákaznická auta přednost), mě to pro změnu skočil na druhý týden v lednu no a aktuálně je teď 9 týden.

Na konci září si tam borec objednával najednou 19 Cuper...a přijdou chvíli za mnou....to bude pak nadílka, až to začnou skládat :-)

Jinak v Olomouci jich za ten ani né 3/4 rok prodali tak 70-90 ...tak aby pak na cestě potkat Gti nebyla větší rarita

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.12.14  18:48

« Re: Re: Re: Re: Re: GTI

Cov: Prostě tradiční "slibem nezarmoutíš". Jeden z dealerů mě opravdu varoval, že dodací lhůty jsou klidně i 6 až 7 měsíců, čímž mi ovšem objednávku vlastně rozmluvil. Takže trochu kontraproduktivní. >:D Fakt je, že 6 až 7 měsíců je pro mě v rámci relativně běžných aut naprosto nepřijatelná doba a vědět o to dopředu, tak takové auto prostě neobjednám.

wl: ad Clio RS - jo, to máš pravdu, ten jejich přístup zase přispěl k rychlému rozhodnutí mezi C-RS a GTI. To byla taky povedená taškařice. 8-s

Ronault: Ano, přehnaná nájezdová rychlost, naštěstí suchá silnice, takže pokus o odpíchnutého Ronaulta nevyšel. >:-[]

Leg: Ano, kazí mi to radost z celé akce, ale holt musím zachovat chladnou hlavu. Jde to ale těžko.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.14  18:41

Ron
    Mě teď napadá jen tzv. "Thomasinova záměna" (provozních kapalin). >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.12.14  18:37

« Re: Re: Re: Re: GTI

Leg: Samozřejmě, vše by mělo mít své klasifikace. Já jsem tím teď malinko poškozený neb mě ve čtvrtek čeká test ze svého oboru a je tady tisíce klasifikací podle různých lidí...
    Nicméně ano, lepší je, když po mně pojmenují skok bez následků než třeba jít přes budku v opilosti... a teď mě nikdo nenapadá. >:D

WL: A nebo by mu to mohli dočasně dodat s 1,2 TSI, přecejen začínat by se mělo spíše na slabším stroji, jak se to s GTI naučí, dostane plný výkon. >:D

Woody: Jinak S. vždy když mě vidí, že píšu na auto.cz a zahlédne přes rameno tvůj nick, tak se ptá "Tak co, už má to GTI? Ne?! To není možný!" >:D Držíme ti palce všichni >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.14  18:33

Cov
    Tak mohli woodymu dodat aspoň to auto (na vyplnění mezery v garáži) a motor až na jaře, až úplně oschnou cesty. >:D ;-)
    Ty budeš pochopitelně čekat ještě mnohem déle, logicky dle tradiční koncernovwé hierarchie. >:-[] :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 09.12.14  18:26

Čekám na auto od konce záři..přesněji od 25.9 ale problém je v tom, že VW slibuje nesplnitelné, když prostě nejsou motory ...mě na to prodejce upozornil, čekačka se pohybuje až 5 měsíců... aktuálně dnes byla v systému naplánovaná výroba na 9 týden 2015...konec února.

Kdyby to Woodymu řekli narovinu, nebylo by tolik zklamání...tedy pokud by pak raději nešel do Clia ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.14  18:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI

Leg
    Jo, chuť jít o dům dál z toho logicky vzniknout může, ale hlavou zeď neprorazíš, takže ve finále opravdu vítězí spíš pragmatičtější přístup. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 09.12.14  18:11

« Re: Re: Re: GTI

Ronault: aha, takže jak majú krasokorčuliari svojho Rittbergera, tak motoristi budú odteraz dávať do poľa Ronaulta? >:D

Názorný príklad:
    "Ty Jano, počul si, že Jožo včera vyletel do poľa, keď sa vracal autom ožratý z krčmy?"
    "Hej, počul, ale nič sa mu nestalo, bol to čistý Ronault, takže má akurát trochu poškriabaný zadný narazník a to na tej starej Felde ani nie je vidieť."
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 09.12.14  18:04

Wl: tiež by mi nevadila dlhšia dodacia doba, dajme tomu do 5 mesiacov. Problém vidím, že ak sa dohodneš na niečom a potom je z toho niečo úplne iné, nastáva frustrácia a znechutenie a chuť ísť o dom ďalej, aj keď to v konečnom dôsledku znamená ešte dlhšie čakanie. Tak to teda vnímam ja, samozrejme každý má na to iný názor. Samozrejme, vydržať a pokúsiť sa vytrieskať z toho nejaké bolestné, to je asi najpragmatickejší prístup.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.14  17:50

w-a
    Nemyslel jsem jen dodací lhůtu na CRS, ale ty potíže s tím, aby ti udělali konečnou nabídku včetně reálné slevy.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.12.14  17:48

« Re: Re: GTI

WL: V daleko více ohledech, třeba v designu a prémiových motorech. Rozumíš lowend, který používá motory z prémie... no kde to máš?

woody: Skoky do polí mají svou přesnou klasifikaci a jeden z nich je onen Ronaultův, kdy musíš splnit několik podmínek: nepokoušíš se o zatáčení, prostě tam vjedeš s vědomím, že silnice pokračuje dál a samozřejmě auto musí být po skoku pojízdné a na první pohled na něm nesmí být viditelné známky poškození.
    Pokud jsi tu zatáčku viděl, ale přehnal nájezdovou rychlost, pak jsi to srovnával, tak to je skok "majitele Dacie jezdícího do té doby ve Fordu" >:D Nebo taky se mu říká skok do pole řidiče, který přešel z gum 225 na 165" >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.12.14  17:43

wl: Jj, Clio RS bylo taky na 4 měsíce, dorazilo by (teoreticky) koncem listopadu. Takže 4 měsíce u GTI jsem přijmul a odtrpěl si to. Jenže teď už to není ani vtipné. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.12.14  17:38

« Re: GTI

Mým národům >:D : Podle smlouvy přece jen ještě nějakej čas na dodání mají, konkrétně do 20.prosince. Jiná věc je, že mi tvrdili, že to bude dřív a ten závěr prosince je pro mě prostě časově krušnej. Ale budiž, třeba mě vztek nakonec přejde.

Pakliže GTI nedodají do smluvního termínu, jsou samozřejmě v podstatě dvě možnosti. 1. Vyjednat buď další slevu (případ Mondeo) nebo příslušenství (taky případ Mondeo).
    2. Od smlouvy odstoupit. Jenže co dál ?

Představa, že bych měl znovu tohle podstoupit (a nikde žádný brand-new HH nečeká, všechno jsou to předváděčky, případně referenční auta) mě přivádí k mrákotám. Kdybych chtěl zůstat u GTI, druhá nejlepší nabídka byla o 4% (tedy cca 30 tisíc) dražší v době objednání. Mezitím GTI zase zdražilo. To by nemělo žádnou logiku, to je lepší se dohodnout s "opozdilcem".

No a kdybych chtěl zkusit něco jiného (třeba Tajpár s křídlem, woe >:-[] ), tak jsem zase na začátku a nákup by se protáhl o.....ani nemluvím. 8-s

Pravda, Dokker je střela >:D , zrovna včera jsem (prázdnej) zametl s jednou Zafirou tak, že se z toho vzpamatovává ještě dneska, jenže v následné zatáčce jsem pak v obličeji vystřídal celou barevnou škálu, abych nezopakoval Ronaultův oblíbený výlet do polí. >:-[] Můžu taky jezdit Swiftem nebo na koloběžce, nicméně není to úplně to, co jsem si při prodeji Mondea představoval. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.14  17:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI

Takže v tomto ohledu dokonce předběhla i Hjondééé... >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…