Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 10.12.14  21:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...

Chudák. Nešel náhodou pro modýlek GTIčka, aby aspoň na koberci mohl dělat brrrm vroom psssch brrrrrrm...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.14  20:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.14  20:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...

Podle posledních (ne)reakcí woodyho to vypadá, že už ztratil trpělivost nejen s čekáním na GTIčko, ale i se čtením našich blbých keců na tohle téma... :*) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.12.14  19:51

« Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...

woody - o víkendu jsem viděl GTI 5D na 18" v Carbon Steel v Porsche Brno. Ale stálo venku, takže asi předváděčka ;-) Nezatoulalo se jim tam třeba to tvoje?? Pak ti vynulují tachometr a pošlou k tobě >:-[] >:-[]
    Ale být na tvém místě, počkal bych si na to tvoje GTI, i kdyby mělo být v únoru. Stejně si ho v zimě pořádně neužiješ a ke všemu když ho přihlásíš takticky až v lednu (což udělej i kdyby dojelo zítra), máš rázem papírově o rok mladší auto a jednou za X let se to bude hodit při případném prodeji ;-) Určitě ale můžeš prudit prodejce, lehce pohrozit že se podíváš po jiném autě a uvést třeba tu skladovou Cupru tam a tam (jen ať vidí že to nejsou plané řeči) a vydolovat z něj ještě 1-2% slevu, klidně formou bezplatného servisu na rok či dva apod. Na podobné věci ohledně servisu někdo slyší, protože mají jistotu že zákazník neuteče se servisem jinam. V dnešní době je pro ně business hlavně ten servis s předraženými díly :-)
    Na druhou stranu to nesmíš přehnat, přece jen je asi o GTI zájem, tak aby tě neposlali do háje a obratem neprodali s větším ziskem nekomu jinému ;-)

P.S: Teď jsem kouknul na skladovky GTI a jsou k dispozici 3 ks, ale všechny v manuálu. Tuším jsi chtěl DSG. Dvě bílé, jedno červené. Ikdyž se tváří jako 3-Dv., jsou 5-Dv. a všechny Preformance. Druhé bílé má ale střešní okno..
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.12.14  16:58

Woody: buď rád, že sa vyhlasujú na termín dodania. Až bude kurz na to, či ti ho vôbec niekedy dodajú, to len bude depka. >:-[] ;-)

Inak včera som zrovna "tvoje" červené clio r.s. videl naživo a bol som trochu sklamaný. Ale je pravda, že bolo dosť špinavé, čo dosť kazí celkový dojem. A druhýkrát tento týždeň som znova videl Polo R WRC. To je šťastie, aká je šanca, že nezávisle na sebe behom pár dní narazíte na dve rôzne autá z 2500 kusovej série? Asi mám šťastie a mal by som si na niečo vsadiť. Žeby na to woodyho GTI? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.14  16:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...

w-a
    Jo, to už jsem viděl, majitel má jistě nějaké německé auto, třeba Hjondééé. >:D

P.S. To eRko s dsg je v jaké barvě?
    V nejhorším můžeme zajet pro nějakou skladovku nach Deutschland, ať nemáš úplně prázdno pod stromkem. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.12.14  16:01

No keby si býval bližšie ako na úplne opačnom konci susedného štátu, pre útechu by som Ti ponúkol zvezenie s mojím. Aj keď na zimných tenších gumách a pri teplote okolo nuly to nie je úplne ono.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.12.14  15:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...

iudex: No, zřejmě bych tu byl za rekordmana. Vyměnit auto, které ještě ani nemám, to už je opravdu silný kafe. >:D

Jinak mě ovšem fakt, že se z mého nákupu prakticky stala reality show a ve Fortuně se na termín dodání GTI už vyhlašujou kurzy >:D , nijak zvlášť netěší. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.12.14  15:36

No ale taká GT86ka by nemusela byť zlá, na rozdiel odo mňa Ti 3-dverák neprekáža a bol by si tu za pravého petrolheada so zábavnou puristickou zadokolkou (na rozdiel odo mňa s nudným predohrabom) . A i na to Clio by som sa zo zvedavosti informoval (a predostrel im cenu, ktorú si nakoniec vyhandloval naposledy). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.12.14  14:39

« Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...

iudex: 16 týdnů by bylo ještě zlatých. Momentálně "jedu" 19.týden a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by mělo být mé martyrium u konce. Ve smlouvě je nicméně maximum celkově 20 týdnů, a tak mě chytil thomasino-ronaultův syndrom a ze zajímavosti jsem se podíval, co by bylo aktuálně u nás k okamžitému odběru. Myslím s nulou (nebo tedy 5-10 km) na tachometru. Pro úplnost dodám, že jsem ty inzeráty neověřoval, čili nemusí už platit, ale výběr to úplně nezajímavý není.

Je tam jedno 5D R-ko s DSG, jedna Cupra manuál v Pirineos šedé, jedna Astra OPC v té jejich OPC modré, dokonce Clio RS v "mojí" červené Flamme s 18" kolama, jeden Megane RS bez Cupu stříbrný, jedno Zetko 370 manuál, dvě GT-86 - a to je myslím všechno. Žádnej Focus ST nebo FieSTa, žádné GTI, žádnej M-RS Cup. Samozřejmě by se dalo zalovit v Německu, mám to za rohem a výběr by byl úplně jinej...ale to jsou zatím jen teoretické řečičky.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.12.14  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...

wl: Nejde jen o barvu, z bazénů se na auto nehodí i ledacos jiného. ;-) [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 10.12.14  11:50

Ron
    Tu světlemodrou nechej bazénům, auto by mělo vypadat jako auto... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.12.14  11:17

Poterienko: GT220 je sice zajímavá varianta, ael podle kompjůtru ne >:-[]

iudex: Samozřejmě je to zajímavá možnost GT220 na LPG. Musí to být bomba zážitek mít bombu v kufru >:-[] Průběžně pak dávej vědět, co ta kola budou dělat.

Legacy: tak to aktuálně nehrozí, loni jsem si rekonstruoval zaměstnanecký byt, který mi zatím vyhovuje, docela slušný nájem, 50 metrů chůze do práce a hlavně dispozice bytu je ideální: 1+1+2, tedy kuchyň, pokoj a 2 garáže >:D

Thomasino: Samozřejmě zvládám obojí, spoření na byt je samozřejmý odvod části ze mzdy, teď bych jej snad mohl i malinko navýšit, uvidíme jak to zítra dopadne.

Jinak ty důvody přemýšlní o novém autě jsou spíše pragmatické, výjde nastejno jestli za 3 roky ztratím 90t Kč nebo za 10 let 300t Kč, plus po skončení záruky budu muset platit servisní prohlídky apod. Požadavky by byly úplně stejné a vzhledem k cenovce, co jsem ochoten zapaltit, by to byl opět Megane 1,6 dCi >:D Váhám jen mezi Modrou Majorelle a tou, co má Thomasino na R.S. >:D
    [odkaz]
    [odkaz]

Ale jak říkám, za to mé uvažování a myšlenky může Thomasino, že tady šíří ten svůj syndrom ;-\ >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.12.14  10:06

Při jeho šikovnosti, alespoň podle řečí, hravě zvládne oboje >:-[] >:-[]
    (taky platím o něco více za bydlení, než splátky za auto, a není to zrovna sranda :-( )
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.12.14  10:00

Ronault: ak ešte žiadny nemáš, tak kúp byt alebo postav dom. To ťa z Thomasinovho syndrómu na niekoľko rokov spoľahlivo vylieči. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.12.14  08:58

« Re: Re: Rozměr kol není v TP...

Cov: červené FR, ktoré občas vídavaš v Rožnove, je zrejme jedného nášho diskusného kolegu a je známe tým, že pri trošku ostrejšej jazde v rožnovských kopcoch mu svieti kontrolka poruchy motora. >:D Inak až začnú tie Cupry konečne chodiť majiteľom, možno dobehnete počtom Octavie RS, ktorých je (najmä v modrej race) ako maku a trošku tým strácajú na výnimočnosti.
    Ron: nenazval by som svoje rozhodnutie odvahou, skôr nerozmýšľaním nad dôsledkami >:-[] skrátka sa mi páčili a šiel som do nich bez rozmýšľania, čo bude o 5 rokov.
    Inak ešte k dodacej lehote: mne hovorili, aby som počítal s dodacou lehotou 10 až 12 týždňov a nakoniec auto prišlo za 9. Woodyho 16 či koľko týždňov je sakra veľa. Ale čo je to oproti Penelope, ktorá čakala na Odysea 11 rokov. >:-[]
    Pot: GT220 je fajn, ale pri tej spotrebe by ho Ron musel prerobiť na plyn a plynovým hothečom (resp. hotkombi) by moc dojem nespravil. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 10.12.14  06:13

Ron: Tak konečně GT220?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.12.14  01:10

« Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...

WL: Tak přesně o tom to bude. Když auto umyješ 2x za zimu, což po některé je i tak hodně, tak to pro ta kola nic neznamená. Já jsem byl rád, když jsem Lagunu umyl 2x za zimu, stála venku v Brně na ulici, takže tam ne, když jsem to udělal doma před garáží, tak jsem tam vytvořil v tom klesání výbornou sklínku, načež mi taťka vynadal. Megana jem loňskou zimu mnohokrát myl, ale víme jaká byla loňská zima. Kombinace kamínků které jemně oťukají povrch a do toho sůl která střídavě roztává při jízdě a v teplé garáži a tuhne při stání... to opravdu ne... Já bych do leštěných na zimu prostě nešel a docela obdivuju odvahu iudexe, ten je podle mě má.

Na léto klidně leštěné ano, ale chce to mít dobrý tvar, kdy jednolivé paprsky nevystupují široce nad okraj gumy, pak stačí se jen podívat na patník z 5 metrů a je tam škrábanec.

Thomasino, dej s tím tvým syndromem pokoj! Mě končí úvěr na auto letos v srpnu a díky tvému plánování sám se občas přistuhnu nad úvahami, co dál... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.12.14  23:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI

Ještě bych mohl zavčas objednat Golf GTI Edition 40 co bude za rok a kousek ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.12.14  23:36

« Re: Re: Rozměr kol není v TP...

Jak jsme tu nedávno řešili vhodnost leštěných kol pro zimní provoz, tak Audi se teď jistí upozorněním o nevhodnosti takových kol v zimním provozu:
    "Důležité upozornění. Informace o kolech: kola s leštěnými prvky, leštěná kola nebo částečně leštěná hliníková kola nesmí být používána v zimních podmínkách. Tato kola nemají vzhledem k použité technologii výroby optimální povrchovou úpravu pro ochranu proti korozi a z toho důvodu může dojít v důsledku působení posypové soli apod. k jejich trvalému poškození."

Osobně jsem taková kola používal v zimě několik sezon na GTI5 (a používáme je i na GTI6) a nebyly s tím problémy, ale možná ten, kdo myje auto dvakrát za zimu a jezdí denně a více km s tím případný problém mít může.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…