Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 12.12.14 15:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dva nové hotheče
Tom: keby som bol taký vodič ako "tatko od rodiny" na tom videu, bol by som veľmi spokojný (pozn. Rasťo Chvála má 4 deti). ;-) A ten pätvalec v tom "fotrovskom" Audi znie fantasticky, výfuk krásne prská, rapoce a strieľa, to by som si vedel predstaviť počúvať v mojom aute. :-) -
Thomasino 12.12.14 15:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Dva nové hotheče
Tak já doufám, že M2 bude výrazně více hardcore než M235i a než M4 také, nejlépe na způsob 1M kupé >:-[] Pak zůstane RS3 pro ty univerzálněji zaměřené, nebo taťky od rodin >:-[] >:-[]
A jak jsi správně napsal, AMG zase trochu utře, ikdyž pár extrovertů se jistě najde. -
iudex 12.12.14 15:36
« Re: Re: Re: Re: Dva nové hotheče
AudiRS6: ja to vidím tak, že im išlo najmä o to predbehnúť A45AMG a to sa podarilo (ako nominálnym výkonom, tak dynamikou). A stavím fľašu Rieslingu, že ani M2 nebude mať 400 koní, určite to bude niečo menej, takže tie rozdiely v rámci konkurencie koncernových "uberhatchov" budú párkilowattové, voľba bude závisieť skôr od vkusu (AMG pre kolotočárov, RS pre ľudí s vkusom >:-[] ) a od preferovanej konfigurácie motorov (R4-R5-R6) a pohonu (4x4, zadok). Z čoho mi vychádza, že AMG kráľom nebude. >:-[]
Cov: veru, pusti si toto video s Rasťom Chválom na RS3 od 1:00 min, to je zvukový orgazmus: [odkaz] -
AUDIRS6 12.12.14 15:25
« Re: Re: Re: Dva nové hotheče
Nedavno som zachytil clanok o tom, ze sice sa RS modely predavaju stale viac, su schopny si predstavit, ze by to mohlo byt o dost lepsie. Ze rozmyslaju o tom, ktora kasna by sa na RS-y hodila celosvetovo najviac 8-s - tu predsa nieje o com rozmyslat:
USA - sedan, Cina - sedan ! Plus, vraj sa zvazuje este 1 kar. verzia pre RS3 - co by mohlo vela napovedat. ;-)
Za mna RS3 sedan :yes:
...len nechapem, preco nechavaju taky velky vykonovy odskok od buducich RS4/5 !
BMW spekuluje o M2 s cca 375-400 konmi, M3/4 ich ma 431. - im teda staci "marketingovych" 50 koni rozdielu a tu im treba skoro 100 ??? :-O
...aleboooo bude RS4/5 este slabsia ? 8-s :-! -
iudex 12.12.14 15:25
« Re: Re: Dva nové hotheče
No vidíš, a ja presne naopak kvitujem, že výkonné autá môžu byť aj praktické, nielen trojdveráky ako v nedávnej minulosti. Je ale pravda, že na niektorých fotkách (hlavne tá druhá zozadu) pôsobí Sportback ako kombík, k čomu napomáhajú hlavne tie zvýraznené na strieborno lakované hagusy.
Cov: práve preto som si namiesto klasického N95 dnes doprial aditivovaný. :-)
Tom: no ja by som to nevidel čiste prizmou výkonu (aj keď je to stále 67 koní navyše, čo nie je málo, o krútiaku nehovoriac), ale hlavne odlišným charakterom, daným väčším motorom s valcom naviac. R5 má skrátka iné čaro ako R4 (a stále je tam veľký potenciál na ladenie, ak by sa Ti žiadalo 400+). ;-) -
Thomasino 12.12.14 15:19
« Re: Levný benzín a nafta...
Však víš jak je to s tou hierarchií >:-[] Seat - Škoda - VW - Audi :-)
Na někom vydělávat musí... Na tobě to asi nebude tolik jako na iudexovi a Woodym, a co teprve pak u White Labela ;-) >:-[]
Ale když koukám na parametry S3 a RS3, tak je fakt že by stačilo klidně to S3, zvláště pokud se mluví o faceliftu a malém posílení motoru. -
Thomasino 12.12.14 14:41
« Re: Re: Dva nové hotheče
Jako taky jsem čekal, že z 2,5T bude ten výkon u RS3 kolem 400 koní :-O :-(
Jde o to, jaká bude samozřejmě cena. Že to bude hlavně Spaceback bylo jasné, ale za menší a lehčí 3-dveřovou verzi bych se nezlobil - samozřejmě levnější >:-[]
Stejně jako by byl fajn sedan, protože S3 sedan vypadá hodně dobře :yes:
Třeba až se za pár let "vyblbnu" (na okruzích) a usadím, tak by mě podobné auto "stačilo" na běžné ježdění jako jediné rodinné vozítko >:-[] Vzhledem k tomu, že s posledním Haldexem je to prý už mnohem zajímavější svezení, než tomu bylo dříve ;-) A oproti Golfu se dá na zadek a boční profil A3 koukat o něco více ;-) :-) -
white label 12.12.14 14:25
« Re: Dva nové hotheče
Pokud bude mít nová RS3 "jen" 367 koní (čekal jsem výraznější výkonový odskok od A45AMG), pak bych na nějaký GR400 s avizovaným výkonem 400-420 koní spíš rychle zapomněl. Leda, že by to byla hodně přísná limitka, ale i tak tomu moc nevěřím. RS3 je OK, ale na tolik dveří moc malé auto, mohli by udělat nějakou variaci na RS3/TTRS s 3dv. karoserií SB, už i ten FoRS má jen 5dv. verzi, kam to spěje..., ale čemu se divit v době, kdy už i tzv. "kupé" mají 4/5 dv. 8-s :no: -
iudex 12.12.14 13:20
« Dva nové hotheče
Audi práve predstavilo novú RS3: motor 2,5R5 TFSI, ako minule, ale s výkonom zvýšeným na 270 kW (367k), parametre sú 280 km/h a 4,3s: [odkaz] Teda klasicky decentné Audi, žiadny cirkus Affalterbach.
A takto nejako by mal vyzerať Focus RS, ktorý oficiálne dostal zelenú (príde až 2016): [odkaz]
Btw. dnes ma na D1 vyblikávalo Volvo C70, ktoré má vzápätí predbehlo zľava a zaradilo sa do pravého pruhu (ja som šiel v strednom) a nechalo sa predbehnúť; už už som sa mu chystal posunkovou rečou oznámiť, čo si o jeho manévroch myslím, keď vidím, že sa to na mňa zubí kolega jazva (ktorý v Rožnove moje GTI poriadne prevetral skôr, ako ja). :-) -
AUDIRS6 12.12.14 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Náhlá potřeba" splynutí muže a stroje
2x u tych co ma poznaju, a raz na pumpe, kde robila ina smena - nove baby - a tie boli z toho vystrasene, nevedeli moc reagovat, tak to riesili hentak.
Rano totiz zvyknem kontrolovat obsah "tasticky" - ci je tam vsetko, no a par krat sa stalo, ze som neskontroloval stav financii, tak to tak dopadlo. :-! -
AUDIRS6 12.12.14 10:47
« Re: Re: Re: Re: "Náhlá potřeba" splynutí muže a stroje
Ak sa ti to stane na pumpe, kde ta nepoznaju, tak budu chciet od teba asi obc. preukaz do zalohy - toto sa mi stalo podobne ako tebe asi 3x. Na tych pumpach kde ma poznaju - a chvalabohu za to, aky som ich "klient" ( mnozstvo a castost tankovania >:-[] ) len mavli rukou - " na buduce si hlavu zabudni ! " >:D - a bol som vybaveny :-)
Samozrejme ze za kratku dobu ( hodinka, 2 - podla toho, kolko som mal akt. roboty ) sa to hned dalo na poriadok.
Len neviem, ci je to s tym OP v ich pravomoci... :-! -
Leg 12.12.14 10:46
« Re: "Náhlá potřeba" splynutí muže a stroje
Páni,
vidím, že Ronaultova príhoda je tu populárnym terčom rôznych vtipov a narážok, namiesto toho, aby sme z nej niečo vyťažili. A ja si myslím, že okrem poznatku, že sa počas dlhej cesty neoplatí jesť u "žltých" (a je jedno či sú to aziati alebo našinci chorí na žltačku) by sme to túto (ne)veselú príhodu mohli využiť aj na rozhýbanie a potrápenie našich mozgových závitov. Preto som si dovolil vytvoriť jednoduchú hádanku:
Majiteľ béžového osobného motorového vozidla Renanault Megane Grandtour 1.6 dci sa vydal z hlavného mesta svojej vlasti na cestu domov. Po ceste sa zastavil na svoje obľúbené rezance "Bobika" a pokračoval ďalej. Napriek svojmu vzdelaniu nedokázal odhadnúť čas prechodu Bobika svojim tráviacim ústrojenstvom a hnaný živočíšnymi pudmi zvýšil rýchlosť a predbiehal všetko čo sa dalo, vrátane kolóny vedenej nákladným vozidlom značky Avia. Bohužiaľ, po 10 km od predbehnutia nákladného vozidla značky Avia bola situácia neúnosná a mladý muž musel odstaviť svoje osobné motorové vozidlo Renault Megane Grandtour v lese a vykonať, čo bolo vykonať treba. Kolóna vedená nákladným vozidlom značky Avia sa prehnala okolo miesta vykonania potreby o 10 minút od začiatku vykonania potreby. Otázka: o koľko väčšia bola priemerná rýchlosť osobného motorového vozidla Renanault Megane Grandtour 1.6 dci oproti nákladnému vozidlu značky Avia? Pomôcka: výsledok nie je exaktným číslom, vyjadrite výsledok ako funkciu rýchlosti osobného motorového vozidla Renanault Megane Grandtour 1.6 dci.
;-)