Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Bully_ 14.12.14 18:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..
U meziplynu neni dulezite, jestli je uchyceni plynu u podlahy nebo shora. Dulezite je umisteni pedalu, jejich draha, citlivost, chod, tvar atd., mela by tam byt proste urcita souhra. Jak kdosi nedavno napsal- treba u Hondy jdou (urcite pres jina negativa) sazet meziplyny prakticky u jakehokoli modelu, a to i s dieselem. -
woody-alien 14.12.14 18:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..
šmoula: >:D :yes: za Jandu
V případě toho Subárka bych tedy hlavně nechtěl být jeden z těch kameramanů. Mohl bych dopadnout jako při natáčení Návštěvníků. Známá scéna s cisternou, která nechtěla poslouchat.
[odkaz] -
white label 14.12.14 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..
Leg
Sorry, když to po sobě dneska čtu, musel jsem být v noci asi pěkně zhulený... :*) >:D
Samozřejmě máš pravdu, přitom stačilo napsat, že ty plynové pedály máte s iudexem uchyceny naopak. 8-s
Nedávno jsme to řešili s (na BMW orientovaným) Dinarem, který taky říkal, že u G7GTI mu ty meziplyny (se současným brzděním) nejdou dávat a já jsem to tu vzpomínal po zkušební jízdě s G7R. Každopádně to uchycení plynu u předchozích g. Golfu (ala BMW) mi přišlo lepší, i když u dsg je to celkem jedno. U alllroadu mám ale taky uchycený plyn vrchem. -
Ronault. 14.12.14 17:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..
šmoula: Jo, to je přesně on, jen měl teda lakýrky, košili s manžetovými knoflíky atd... >:D Viděl jsem z blízka jeho jízdu, pak jsem ho i zaregistroval na letišti, ale netušil jsem, že je to on, jen mě pak někdo upozornil, takže bych jej dnes už nepoznal.
Leg.: Jo, to je velká výhoda, ty reakce jsou opravdu bleskurychlé, to se nedá srovnat s běžnými novými auty.
Woody: Brždění levou jsem se musel učit ze stejného důvodu. Jednu dobu mi Laguna do zahřátí na volnoběh na lpg chcípala, pokročilo to pak dtak daleko, že pořád, nakonec se přetěsnilo sání a bylo to OK, ale jinak to nešlo, jen přepínat na benzín... a ten je drahý >:D -
šmoula nešika 14.12.14 13:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..
Covenant: To je možné, že Janda něco závodí. Zkusím se podívat... Taky jsem četl kdesi, že byl kdysi dávno testovací jezdec či co, což by jeho bezmozkovému stylu jízdy i v běžném p(r)ovozu odpovídalo.
Edit: Dobrá profilovka... [odkaz] Ronault může být pyšný, že ho viděl na vlastní oči. >:D -
woody-alien 14.12.14 10:28
« Re: Re: Re: Re: Meziplyny
Leg: V3S jsem nejel, ale připomněls mi scénu ze seriálu M.A.S.H., kde se Jeep řízený Radarem dostal do dělostřelecké palby. Jak tak kličkoval ze strany na stranu po cestě, jeden z doktorů vzadu (myslím že Hawkey) zařval na Radara: Jak to krucinál jedeš ?
Promiňte, pane, ale v takové palbě se blbě dávaj meziplyny. >:D
-
Leg 14.12.14 10:11
« Re: Re: Re: Meziplyny
woody: s brzdením ľavou nohou som na tom podobne. Občas som to len tak skúšal a aby som brzdil primerane, musel som sa na to absolútne sústrediť, čo je nemysliteľné pri nejakom ostrejšom prejazde zákrutou. Ale myslím, že absencia citu v ľavej nohe nie je len o preferencii ľavák - pravák ako skôr o tom, že bežný človek má ľavú nohu skôr vycvičenú na to, že proste bez citu stlačí spojku naplno a potom ju keď tak plynule povoľuje. To je opak u brzdy, na ktorú spravidla treba ísť s citom a uvoľniť sa dá aj prudšie. Ale to je skôr otázka na ľudí, čo majú sa fungovanie ľudského tela školu ... -
Leg 14.12.14 10:04
« Re: Re: Re: Meziplyny
covenant: ja to tak nejak intuitívne chápem tak, že sa snažíš dosiahnuť otáčky, čo budeš mať po preradení, čím zaistíš plynulé spojenie kolies a motoru bez rázov a šklbnutia. Ale v tomto som úplny samouk, nie som žiadny Malchárek a keby si videl, ako to tam mrskám počas mojej úbohej snahy o svižnú jazdu, radšej by si sa ma ani nepýtal. >:D BTW výborná škola na toto je jazda s V3S, tam musíš dávať medziplyny aj pri radení smerom hore a zakaždým s dvojitým vyšlapovaním spojky. -
woody-alien 14.12.14 09:19
« Re: Re: Meziplyny
Leg: Díky, takovou oběť od tebe nežádám. ;-) Ale napadlo mě, jestli ta patová situace kolem H-H není nějaký znamení. Třeba že FWD is OUT. >:-[]
Brzdění levou nohou je pro absolutního praváka jako jsem já dost náročné, nemám v té noze cit. Ale okolnosti mě přinutily se to učit už u 120ky, když mi škodověnka (než jsem to opravil) při přiblížení se k volnoběžným otáčkám prostě chcípala. Takže jsem musel při příjezdu ke křižovatce zároveň brzdit, řadit a přidávat plyn. Když jsem pak vyčistil karburátor, stejně jsem si koupil takovej origo plechovej nástavec na plynovej pedál, čímž se mi dařilo brzdit a přidávat plyn zároveň. ;-)