Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 14.12.14  19:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

V Praze pod Petřínem jsem na konci července viděl bílou, ta byla polepená reklamou na prodejce komplet. Ten zvuk... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 14.12.14  19:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Aneb jak zajet fungl nové STi... Některá auta jsou fakt chudáci. :-(
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.14  19:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

w-a
    Jo, na víkend jsi ji půjčila jen jedna opatrná "holandská babička"... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.14  19:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.14  19:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Bully
    Jasně, že to není jen o uchycení, ale i o vzájemné poloze pedálů a o všem dalším o čem píšeš.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 14.12.14  18:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

U meziplynu neni dulezite, jestli je uchyceni plynu u podlahy nebo shora. Dulezite je umisteni pedalu, jejich draha, citlivost, chod, tvar atd., mela by tam byt proste urcita souhra. Jak kdosi nedavno napsal- treba u Hondy jdou (urcite pres jina negativa) sazet meziplyny prakticky u jakehokoli modelu, a to i s dieselem.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.12.14  18:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

wl: Jistě pane, předváděčka, ale s tím jsme jezdili jenom po Praze a za mého dohledu. Nemusíte mít obavy, ta je netknutá jak Panna Maria. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.12.14  18:38

šmoula: >:D :yes: za Jandu

V případě toho Subárka bych tedy hlavně nechtěl být jeden z těch kameramanů. Mohl bych dopadnout jako při natáčení Návštěvníků. Známá scéna s cisternou, která nechtěla poslouchat.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.14  18:34

šn
    To vypadá na nějakou předváděčku z Prahy, jen tak lehce na víkend... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 14.12.14  17:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

WL: To se stává... ;-)

Když jsme u těch drsných jízd, Daňa dostal do rukou nové WRX STI a teda chudák auto. >:D Valašská férovka. >:-[]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.14  17:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Leg
    Sorry, když to po sobě dneska čtu, musel jsem být v noci asi pěkně zhulený... :*) >:D
    Samozřejmě máš pravdu, přitom stačilo napsat, že ty plynové pedály máte s iudexem uchyceny naopak. 8-s
    Nedávno jsme to řešili s (na BMW orientovaným) Dinarem, který taky říkal, že u G7GTI mu ty meziplyny (se současným brzděním) nejdou dávat a já jsem to tu vzpomínal po zkušební jízdě s G7R. Každopádně to uchycení plynu u předchozích g. Golfu (ala BMW) mi přišlo lepší, i když u dsg je to celkem jedno. U alllroadu mám ale taky uchycený plyn vrchem.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.12.14  17:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

šmoula: Jo, to je přesně on, jen měl teda lakýrky, košili s manžetovými knoflíky atd... >:D Viděl jsem z blízka jeho jízdu, pak jsem ho i zaregistroval na letišti, ale netušil jsem, že je to on, jen mě pak někdo upozornil, takže bych jej dnes už nepoznal.

Leg.: Jo, to je velká výhoda, ty reakce jsou opravdu bleskurychlé, to se nedá srovnat s běžnými novými auty.

Woody: Brždění levou jsem se musel učit ze stejného důvodu. Jednu dobu mi Laguna do zahřátí na volnoběh na lpg chcípala, pokročilo to pak dtak daleko, že pořád, nakonec se přetěsnilo sání a bylo to OK, ale jinak to nešlo, jen přepínat na benzín... a ten je drahý >:D
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 14.12.14  13:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Covenant: To je možné, že Janda něco závodí. Zkusím se podívat... Taky jsem četl kdesi, že byl kdysi dávno testovací jezdec či co, což by jeho bezmozkovému stylu jízdy i v běžném p(r)ovozu odpovídalo.

Edit: Dobrá profilovka... [odkaz] Ronault může být pyšný, že ho viděl na vlastní oči. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 14.12.14  12:57

« Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Vranis
    A nejezdí P.Janda nějaké závody, když mu to tak jde? Jako například váš dobrý novinář Rasto Chvála.
    Někde tu průpravu musel získat :-)

Leg:
    taky budu muset potrénovat s novým Car...zatím to taky není žádná sláva ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 14.12.14  11:11

« Re: Re: Re: Meziplyny..

Leg: Áno, zdá sa, že pán Janda naozaj vie čo robí. Ako inak by sa mu podarilo toto ? :-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.12.14  10:28

« Re: Re: Re: Re: Meziplyny

Leg: V3S jsem nejel, ale připomněls mi scénu ze seriálu M.A.S.H., kde se Jeep řízený Radarem dostal do dělostřelecké palby. Jak tak kličkoval ze strany na stranu po cestě, jeden z doktorů vzadu (myslím že Hawkey) zařval na Radara: Jak to krucinál jedeš ?
    Promiňte, pane, ale v takové palbě se blbě dávaj meziplyny. >:D

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 14.12.14  10:11

« Re: Re: Re: Meziplyny

woody: s brzdením ľavou nohou som na tom podobne. Občas som to len tak skúšal a aby som brzdil primerane, musel som sa na to absolútne sústrediť, čo je nemysliteľné pri nejakom ostrejšom prejazde zákrutou. Ale myslím, že absencia citu v ľavej nohe nie je len o preferencii ľavák - pravák ako skôr o tom, že bežný človek má ľavú nohu skôr vycvičenú na to, že proste bez citu stlačí spojku naplno a potom ju keď tak plynule povoľuje. To je opak u brzdy, na ktorú spravidla treba ísť s citom a uvoľniť sa dá aj prudšie. Ale to je skôr otázka na ľudí, čo majú sa fungovanie ľudského tela školu ...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 14.12.14  10:04

« Re: Re: Re: Meziplyny

covenant: ja to tak nejak intuitívne chápem tak, že sa snažíš dosiahnuť otáčky, čo budeš mať po preradení, čím zaistíš plynulé spojenie kolies a motoru bez rázov a šklbnutia. Ale v tomto som úplny samouk, nie som žiadny Malchárek a keby si videl, ako to tam mrskám počas mojej úbohej snahy o svižnú jazdu, radšej by si sa ma ani nepýtal. >:D BTW výborná škola na toto je jazda s V3S, tam musíš dávať medziplyny aj pri radení smerom hore a zakaždým s dvojitým vyšlapovaním spojky.
  • « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.12.14  09:19

« Re: Re: Meziplyny

Leg: Díky, takovou oběť od tebe nežádám. ;-) Ale napadlo mě, jestli ta patová situace kolem H-H není nějaký znamení. Třeba že FWD is OUT. >:-[]

Brzdění levou nohou je pro absolutního praváka jako jsem já dost náročné, nemám v té noze cit. Ale okolnosti mě přinutily se to učit už u 120ky, když mi škodověnka (než jsem to opravil) při přiblížení se k volnoběžným otáčkám prostě chcípala. Takže jsem musel při příjezdu ke křižovatce zároveň brzdit, řadit a přidávat plyn. Když jsem pak vyčistil karburátor, stejně jsem si koupil takovej origo plechovej nástavec na plynovej pedál, čímž se mi dařilo brzdit a přidávat plyn zároveň. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 14.12.14  09:11

« Re: Re: Meziplyny

Leg Díky

já to chápu že musím dosáhnout brnknutím po plynu otáček které tam byly předtím ...chtěl jsem vědět jestli máš nějakou přibližnou hranici, kam necháváš ty otáčky většinou spadnout když brzdíš a pak až přeřazuješ?.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…