Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.12.14  00:16

« Re: Re: Případ Vošický...

pM
    Buď rád, že jsi ten text neviděl i s obrazem, který celé té trapnosti dodává další rozměr...
    On je tam např. (v závěru) opravdu ten malinký "soused z Boleslavi", vedle "obrovské" i20. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 16.12.14  23:16

« Re: Případ Vošický...

Wl
    Ještě, že TV sporadicky zapnu jen kvůli MTV. Fuj, Vošického praktiky. K tomu není co kalého říci. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.12.14  22:16

« Re: Re: Re: Re: Případ Vošický...

Cov
    Ale není Valach, jako valach, to bys pak byl Valach-valach. >:-[]
    Jo, byla tam nějaká soutěžní verze CRS.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 16.12.14  21:41

« Re: Re: Re: Případ Vošický...

white label
    Šak jsme na Valašsku ne? >:-[]

Koukal jsem, že ti dneska postavili před okna nějakého závoďáka...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.12.14  21:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Leg
    Souhlas
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.12.14  21:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Wl: súhlasím prakticky so všetkým. Ja si myslím, že na M3 ten nárazník vyzerá dobre, len na M4 pôsobí ako taký futuristický snežný pluh.

Ad Hjondé - btw my na Slovensku máme stále Hjundaj - to už je iný mozgový výplach. Bohužiaľ, podobné drísty evidentne fungujú 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.12.14  21:24

« Re: Re: Případ Vošický...

Cov
    Tak za ten tvůj neslýchaně opovážlivý výrok, že nová i20 snese srovnání s novou Fabií (a naopak), by tě Vošický určitě nechal minimálně vykleštit, viz text reklamy..., s nějakou novou Fabií bys byl proti i20 tááákhle malý! >:D ;-
    Tady vůbec nejde o to, jestli je nová i20 dobrá, nebo špatná, tady jde v prvé řadě o princip.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 16.12.14  21:20

« Re: Případ Vošický...

white label
    No jedna věc je reklama, ale jinak to nemusí být podle ohlasů špatné auto ve své kategorii..srovnání s fábií určitě snese ;-)... a to nejsem žádný Hjuondeeee fanda
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.12.14  20:47

« Případ Vošický...

V TV začala běžet další reklamní kampaň Hjondéé, tentokrát na novou i20. Velmi snadno překonává vlastní, vysoce nasazenou, laťku trapnosti, a to od "Jdeme proti Š/škodám" (po povodních), až po NadAuto.

Doslovný text zmíněné reklamy:
    "Přichází opravdová bomba, nová i20 od Hjuondééé nastaví zrcadlo ikonám a všechny roztleská. Její obrovský interiér konkurence neskousne, bude jí muset složit poklonu, výjimečné křivky ohromí a závistivci zlostí zezelenají. Nová i20 rozvíří český trh s rodinnými vozy, a i bez brýlí každému dojde, že až v ní přijedete, bude váš soused z Boleslavi tááákhle malý!
    Nový Hjuondééé i20, větší, kvalitnější, prostě lepší, než ostatní..."

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.12.14  20:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Leg
    Mě klasické 4dv. sedany taky neberou (čím menší, tím méně), ale tzv. 4/5 dv. kupé také ne.
    Před jakoukoli A7/S7/RS7 bych dal přednost A6Avant/Allroad/S6/RS6, stejně jako před A5 SB bych dal přednost A5 (coupé). A podobně raději třeba M6 C, než M6 GC.
    Kompaktní 3dv. hb (nikoli rozpláclé pseudokupé) jsou pro mě, ve své třídě, ideálními karosářskými verzemi, bohužel je jich pomalu jako šafránu. S CLA maximální souhlas.
    Nárazník M4 se mi taky nelíbí, působí až lehce pozérsky.
    Jinak ten Datsun 510 by nebyla špatná volba. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.12.14  17:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

pS
    Jo, linie střechy 1er Coupé je povedená (zvlášť na tak malé auto), u 2er Coupé je o chlup horší. U 1er Coupé je celá zadní partie povedenější, předek má naopak pohlednější 2er Coupé. Vybrat mezi současnou M3/M4 by nebylo lehké, ideálně by se mi líbila dvoudveřová M3, ale to bohužel nejde.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.12.14  14:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Wl: ešte k tým starým dvojdverovým sedanom: presne tieto autá z obdobia okolo 70-tych rokov celkom žerem, cortinka atď. Moja zvláštna srdcovka je aj Datsun 510, ak by som mal raz čas, chuť, peniaze a priestor na to, aby som si zaobstaral nejakého youngtimera, chcel by som niečo takéto: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.12.14  10:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Leg: v tomto sa s Tebou zhodujem, tiež pre mňa osobne karosérie sedan a kupé sú mimo záujmu a nekúpil by som si ich principiálne; snažil som sa ale zhrnúť ten názor na dizajn globálnejšie. A súhlasím aj s liekom na krízu stredného veku, ak tam už budem, S7 by bol pre mňa iste veľmi dobrý liek. >:D Rovnako súhlasím s náhľadom na CLA (a viaceré aktuálne Mercedesy). A tiež máš asi pravdu s tým komplikovaným predkom M4, je to už trochu prestajlované, každopádne celková silueta sa mi páči.
    P.S. Včera som sa zameral na pedále v GTI a možnosť potenciálne pracovať s medziplynmi štýlom heel-toe (alebo skôr špička-špička). Nemožné. Pedál plynu je odsadený od brzdového asi 6-8 cm hlbšie, teda je fyzicky nemožné mať nohu na brzde a súčasne dať bokom plyn (darmo mám 48čky nohy, to by som ich musel mať aj také široké).
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.12.14  10:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Pre mňa sú všeobecne karosérie kupé a sedan trochu mimo záujem, pre mňa predstavujú už prežitok. Ja mám rašej hatchbacky, moderne strihnuté kombi alebo poprípade pekné MPV (tých ale moc nie je, napr. BMW 2). Štvordverové kupé mi navadia (okrem CLA, to je otras :-) ). Aj keď si jedno nepobežím kúpiť, viem si predstaviť, že také S7 by pre otca dvoch už trochu odrastenených detí mohlo poslúžiť zároveň ako rodinný povoz (narve tam celú rodinu aj s bagážou) a zároveň ako liek na krízu stredného veku (má kupé o ktorom vždy sníval).

Práve E82 pekne nadväzuje podľa mňa na ideu E30, tak krátke kupé sa podľa mňa ani nedá poriadne spraviť oldschool cestou, teda že by strecha pekne plynule prechádzala cez okno do zadnej kapoty

Premýšlal som, čo mi na M4 vadí a prišiel som na to: je to strašne komplikovaný nárazník, ktorý pôsobí mohutne, hlavne v kontraste so štíhlimi až subtílnymi tvarmi zbytku auta. Na M3 by som povedal je to tak akurát, ako píše Smile, ladí to so širokými blatníkmi a vyššou strechou.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.12.14  09:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Tak ja naruším vaše bavorskofilské hrkútanie odlišným názorom: trojkové kupé boli pre mňa vždy len dvojdverové sedany, čo bola pre mňa najhoršia z možných kombinácií: výzor fádny ako u sedanu a nepraktickosť ako u kupé (platí aj pre 1er Coupé). Kupé má skrátka vyzerať ako kupé, teda s plynulo a elegantne klesajúcou líniou strechy. Ak má mať trojpriestorovú karosériu ako sedan, tak nech to potom je sedan. Skrátka mne sa súčasná štvorka páči najviac z doterajších kupé odvodených od trojky, pretože konečne ako kupé aj vyzerá. Najviac ma ale oslovuje aktuálny trend "štvor- či päťdverových kupé", ktoré (presne opačne ako trojkové kupé) spájajú športovú eleganciu a praktickosť (4 GC, A5 SB): [odkaz]
    A k BMW posledných dvoch dekád: hoci je populárne hovoriť, že to najlepšie tu už bolo, že klasické bavoráky z roku XXXX boli neprekonané, pre mňa je súčasný dizajn bavorákov to najlepšie za posledné desaťročia (platí pre sedany/kombi/kupé, nie pre SUV a opuchliny typu GT), a to či už trojka, štvorka, päťka či šestka, všetky považujem v aktuálnej generácii za absolútne najkrajšie vo svojej histórii. Samozrejme páčila sa mi napr. E39 so svojou nadčasovou športovou eleganciou (najmä ako dostal prvé angel eyes), M1 ako jediný skutočný športiak od BMW či Z8 ako niečo vymykajúce sa bežnej produkcii; ale súčasné dizajnové smerovanie (až na výnimky typu X6) považujem celkovo za najvydarenejšie.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 16.12.14  07:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Wl

To mě nikdy do očí netrklo. Kouknul jsem se na fotky, máš pravdu... No a zrovna, jak jsem psal už předtím, záď 1er Coupe je to, co se mi hodně líbí, že linie střechy a kufru není "kupé-ovitá" ale právě podobná těm u E30 a 02.

Viděl jsem naživo M3 a M4 a zrovna kupé mě ničím nenadchlo. M3 Sedan vypadá o poznání svalnatěji díky rozšířeným blatníkům, které se na čtyřce tak nějak ztratí a nevyniknou. Obě auta nicméně jsou příliš velká na emtrojku, hlavně co do šířky. Předchozí generace vypadá jak mrně vedle M4.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 16.12.14  06:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Wl:

Ano, z trojice pětek E39 začínaje a F10 LCI konče, je E60 ta nejméně pohledná. F11! v M paketu z nich nejhezčí. Touring hezčí než sedan.

Za mě list nejhezčích BMW posledních cca. 15 let:

1. E46; 2. E9x a E82; 3. E39 a Z8; 4. E89 a F10 - F13; 5. E60/61; 6. E86; 7. F22. Snad jsem ty kódy nepopletl.

Leg:

Přesně tak. :yes:

Určitě byly Banglovy výtvory z let 2000 - 2005 refreshem jak říkáš. Čerstvým větrem.

K té sedmičce: Facelift splnil to, co podle mě splnit měl - umírnit prvky, které nejvíce lidem ležely v žaludku.
    To stejné bylo podle mého názoru i u pětky. Prostě více či méně lehké zásahy, které osvěžily daný model na poslední půlku životního cyklu a v mých očích ani sedma ani jiné modely neztratily vůbec nic. Naproti tomu byl facelift trojky E9x radikální a jako Banglovo auto to tedy moc nevypadá. Taky jsem tehdy byl ve většině, které se trojka nelíbila, ale teď s odstupem času se můj názor změnil. Je náchylná na míru options daleko více než ostatní modely, to jo. Ale to už je dneska normální.

Ještě více avantgardní a "svá" než sedma je 6er.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.12.14  02:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Mě se na M4 nelíbí, že se zase ještě více "položila" linie střechy. Pro mě je svým způsobem "posvátný praotec" všech M3(4), dvoudveřový sedan M3/E30. Dříve/kdysi tato karoserie (od stř. třídy dolů) nebyla ničím zvlášť neobvyklým, jako malý kluk jsem se např. vozil ve dvoudveřovém sedanu Ford Cortina, nebo později ve Fiatu 128 rally se stejnou karoserií, ale už to jsem příliš odbočil.
    Takže přesto, že další dvoudveřové (kabria M3 dávám stranou) verze M3 už byly oficiálně kupé, vždycky ("tříprostorovou") linií střechy (a taky tradiční přítomností B sloupku) částečně odkazovaly na původní dvoudveřový sedan M3, což se začalo výrazněji vytrácet už v minulé g. M3 coupé a dnes je to u M4 pryč téměř úplně. A ztráty této tradice mi přijde škoda, protože už to k M3 coupé (a samozřejmě k 3er kupé vůbec) tak nějak patřilo a odlišovalo ji to od jiných menších/středně velkých kupé.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 15.12.14  23:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Wl: myslím, že celkovo jeho jazyk fungoval skôr na malých autách, čo je logické, veľké autá neznesú toľko avantgardnosti a sedí im skôr konzervatívny kabát.

S M3 súhlasím, tam takisto zasa vrámci akéhosi motoršportového purizmu sedia viac oldschoolové tvary. Btw ani poriadne neviem prečo, ale v predvádzajúcej generácii sa mi M3 páčila viac vo verzii sedan ako kupé. A aj súčasná M3 mi viac sedí ako M4.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.14  23:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Meziplyny..

Leg
    U Z4 (E85) se určitě shodneme, tam se vyřádil a dopadlo to velmi dobře.
    U 3er Coupé (E92) jsem měl velký strach, že to skončí nějakým tím větším "vlnobitím" a nakonec jsem byl spíš rád, že ho někdo zřejmě umírnil (jak sám píšeš), mohlo to být sice lepší, ale taky horší, takže na jeho design M3 coupé jsem si nakonec nějak moc neztěžoval. Na druhou stranu to opticky "koulema" na předchozí M3 coupé (E46) nemělo, myslím samozřejmě na svou dobu vzniku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…