Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 10 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.12.14  17:15

« Hlásim sa

Prihlasujem sa do súťaže...

[odkaz]

... a prajem Vám pokojné sviatky.

Leg
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.12.14  13:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HH

Ronaulte, díky za přání a nápodobně všem zdejším přeji veselé vánoce ;-)

[odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.12.14  12:06

« Šťastné a veselé

Chlapi, přeju všem pohodové a klidné vánoce ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 23.12.14  09:51

Dobře ten RCZ-R
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 23.12.14  08:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HH

Cov: Toho přemapování si všímám i u A4. Když si manuálně dám při 60km/h trojku a prokopnu plyn, tak nikdy nedostanu takový zátah jako při S módu převodovky (nebo Dynamic mode Audi Drive Select) a stejné rychlosti a RS.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.12.14  21:45

Ron
    Nižší hmotnost je výhodou vždycky, ale v těch ostrých vracečkách do stoupání, navíc obvykle s ne zrovna dokonalým povrchem, to může výrazněji kompenzovat lepší trakce 4x4, což na suchém okruhu příliš "nehrozí", snad s výjimkou pevného startu.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.12.14  21:40

WL: Chápu to na tom mokru, ale na těch vracečkách bch čekal spíše výhodu té nižší hmotnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 22.12.14  21:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: HH

Tady je zajímavý test, jak málo má vliv na zrychlení skoro 300 koňového auta i plné obsazení 4 lidmi.....a je tam taky vidět ten velký rozdíl, kdy se přemapuje jednotka z confort na opravdu sportovní režim....3s je dost [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.12.14  21:27

Ron
    To je právě to o čem jsem psal. To, co očekáváš nedostaneš při jízdě na čas na suchém okruhu, kde jedeš primárně čistou stopu. Tam je kombinace -200kg + nižší těžiště placatého kupé výraznou výhodou i v otázce případné nedotáčivosti, navíc je to "terén", kde trakce přední nápravy (se samosvorem) dokážě přenést až 270 PS relativně bez problémů.
    "Ale už i na rozbitějších okreskách s ostrými vracečkami do stoupání bude trakce GR velkou výhodou i na suchu, nemluvě o mokru apod."
    Tam kde bude chybět trakce, bude s G7R relativně zábava, s fwd hh/kupé to bude spíš naopak "otrava".
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.12.14  21:14

« Re: Re: Re: Re: Re: HH

WL: Vím, že to ještě pokračovalo, ale zaujalo mě jak hodně rozebíráš to pořadí ;-)
    Mě teda spíše zaujalo ta větší nedotáčivost a hravost, ne až tak výkonnost. Čekal bych, že právě díky 4x4 se bude chovat GR méně nedotáčivě a lépe toho využije, ale možná se pletu.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.12.14  21:05

Woody: No záleží jak bereš tu denní použitelnost. Podle mě tam nebude moc velký rozdíl pokud chceš jen 2 sedadla, pokud přecejen druhou řadu potřebuješ, tak ano, tam je to bez debat.

U nás na Peugeot Road days vybrali trasu docela dobře a naštěstí tam byl spolujezdec tolerantní, oproti té trubce v 208 GTI. Komfortem mi RCZ-R přišla na každý den naprosto v pohodě, dokonce bych řekl, že i komfortní.

Covenat: No závoďák, rzdy ano, ale jak píšu výše Woodymu, na každý den bych s tím dokázal úplně v pohodě existovat, ten podvozek mi nijak drastický nepřišel A "běžná RCZ je ještě více v pohodě. Dokonec bych si ji dokázal představit i s tím 2,0 HDI, pokud bych třeba byl obchoďák a nechtěl Oktávku, tak by se s tím dalo trávit čas v pohodě a stylově :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.12.14  21:01

« Re: Re: Re: Re: HH

Když cituješ pouze část, kterou si vybereš, může to skoro vždycky vyznít dle tvých představ. Napsal jsem k tomu tohle:
    "Mně je to (pořadí) celkem jedno, stejně je to jen jeden subjektivní test z mnoha... Podstatnější pro mě bude, jak k těm výsledkům/pořadí došli."
    A právě proto logicky to, jak k těm výsledkům došli, rozebírám především. ;-)
    Kdyby mě zajímalo jen/hlavně pořadí v letošních větších srovnávacích testech hh, mám dávno vybráno i bez tohoto testu.
    Ohledně GR vs Cupra, tedy trakce vs nižší hmotnost, tam je to otázka priorit, na suchém okruhu je to poměrně jasná výhoda pro Cupru, jinde/jindy tomu bude spíš naopak.
    Mezi těmi třemi vozy jsou tak nízké výkonové rozdíly, myslím výkony motorů, že nejslabší (z trojice) RCZR má jen o 10% méně koní, než nejsilnější GR. Potom je hmotnostní deficit GR (zvlášť na suchém okruhu) jasnou nevýhodou, kterou tak malý výkonový rozdíl nemůže snadno smáznout, nehledě na vzpomínané těžiště RCZ-R.
    Ale už i na rozbitějších okreskách s ostrými vracečkami do stoupání bude trakce GR velkou výhodou i na suchu, nemluvě o mokru apod.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.12.14  20:45

Ron: GTI viz SZ, už tady s tím otravuju moc dlouho. >:-[]

RCZ-R jsem nejel, dal jsem v té době přednost jízdě s 208GTi a ty podmínky na Peugeot Road show stály za *****. Ucpaný město, dostat se na kraj, párkrát šlápnou na plyn, zdvižený obočí doprovodu a zpátky do ucpanýho města. 8-s

Jízda s obyč RCZ 200koní se mi ovšem líbila a pokud je tohle (jakože by měl být) ještě jiný level, věřím, že to je zážitek. Spíš jsem to myslel tak, že kupé je už pro mě moc omezující, když to auto nemá být víkendovka, ale prostě moje denní přibližovadlo. Ze stejného důvodu jsem zavrhl i ještě cenově přijatelné Suboty a měl jsem i hodně zajímavou nabídku na 370Z.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 22.12.14  20:29

Ronault
    Ono když se podíváš i na testy normálních leonů na motoringu nebo i jinde (např Jakub Rejlek)..tak je u nich většinou poznámka, že působí při jízdě tak nějak lehce a hravě a navíc o tom píšou i majitelé tady na MACZ ..většinou vybírali z vice auta a leon jim tak nějak padl do ruky...jestli to je rozložením hmotnosti, podvozkem těžko říct, ale zmiňuje se to celkem dost....
    RCZ je závoďák...už jen skoro závodní brzdy alcon
    ;-) ...na druhou stranu dobře, aspoň si každý najde to svoje.

Z testu mi přišlo, že v druhé části zase skončila Cupra až za G7R, které by si vybrali na delší cesty a co mě pozitivně překvapilo bylo naladění motoru... je o něco užranější, ale zase trochu naladěný víc do sportovna když potřebuješ.

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.12.14  20:22

Woody: No a v jaké situaci to teď teda je, jsem každý druhý den atakován otázkou od S. "Už má Woody to GTI??!!" >:D
    Já bych to RCZ-R nezahazoval, nejsem nějaký extra odborník na HH, tolik jich zase nemám odzkoušených, ale RCZ-R bylo parádní. Ale zase nejsem si úplně jistý, jestli bych dal ten velký příplatek za R proti normálnímu R. Co by mi snad na RCZ chybělo nejvíce je špéra, ten šel v RCZ-R cítit krásně.
    No a ad výkon/objem... taky se mi to nelíbí, obzvlášť vzhledem k tomu THP... Ale zase, vem ci, co jsou schopni u VW vydolovat z 2,0 TSI a obávám se, že příští Megane R.S bude taky jen 1,6 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.12.14  20:16

WL: Na to, že: "Mě je to celkem jedno, stejně je to jen jeden subjektivní test z mnoha" tak to rozebíráš docela zevrubně,
    Mě se ten test docela líbil, docela zevrubně to tam je popáno a dokonce i férově přiznávají které auto má kolik najeto a v jakém stavu gumy a brzdy, což bohužel často v testech nezmiňují, především psaných. Docela mě ale překvapilo, že jde tak poznat rozdíl mezi Cuprou v GR ve váze. Pravda, asi tam to RC-R nemělo co dělat, ale asi nic lepšího na Slovensku neměli k mání. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.12.14  20:12

wl: Test si prohlídnu, ale k otázce rozhodování mezi HH a kupé můžu něco říct. Při tom svém bloudění po netu ze zoufalství ve snaze nalézt případnou náhradu za nedodané GTI jsem narazil i na silně zlevněnou skladovku RCZ-R. V bílé barvě s (údajně) 0 na tachometru. Asi 15 vteřin jsem na to zíral a pak mi v hlavě vyskočilo: Ty vle, to je blbost, vždyť je to úplně něco jinýho než jsem chtěl. ;-)

A je to tak, a to i přesto, že RCZ-R je předokolka a i přesto, že GTI bude 3-dv. RCZ-R může být výborné auto (jakkoliv dolovat 270 koní z 1.6 už se mi vůbec nelíbí), ale v reálu není konkurentem pro klasické HH.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.12.14  19:50

« Re: Re: Re: HH

Po přehrání testu, který se odehrával prakticky pouze na suchém! okruhu (viz video), mám pocit, že už tam se o vítězi dávno rozhodlo. V úvodu se sice tvrdí, že nehledají pouze nejrychlejší z nich, ale taky toho, který nejlépe poslouží jako rodinné auto (viz čas 0:29), což ale konečné celkové vítězství RCZ-R objektivně popírá.
    Pokud může být za hh považován RCZ-R, pak může být hh třeba i TTS, Z4, ToyBaru, 370Z, Cayman...
    Další věcí je, že GR měl za sebou zhruba dvojnásobnou porci novinářských! km (GR 18 tis. km vs 10tis. RCZR vs 7 tis. Cupra), pneumatiky na odpis a brzdy zralé na pořádný servis. Hodnota nejen brzdné dráhy GR je určitě ovlivněna i stavem pneu/brzd, a to i přesto, že handicap +100/200 kg nemůže být zanedbatelný.
    RCZ R jsem nejel, takže se klidně může jednat o mimořádně skvělé fwd kupé, ale kolik lidí se reálně bude alespoň rozhodovat mezi jakýmkoli hh a podobným předokolkovým kupé?
    A potom taky, pokud je RCZ-R na okruhu tak talentovaná (i ve srovnání s Cuprou), proč si nevezme/nezvedne rekord o který se tahá MRS právě s Cuprou?
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 22.12.14  19:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pot. vs. zadokolka

pot: Měl jsem na mysli nastavení blogu. To není zas o tolik složitější záležitost než celý Facebook... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 22.12.14  16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pot. vs. zadokolka

Šmoula: Sakra...a zrovna dneska jsme měl možnost delší jízdy v nadautě i30, tak jsem chtěl napsat dojmy...takže to asi hodím jako srovnávačku s Golfem pod jeho recenzi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…