kubass11111 25.12.14 21:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Tak přihlašuju totok, poslední dobou nemám nějak nápady se mi zdá, zase foceno mobilem.
Jinak takhle si představuju klid a mír já, jenom já, moje auto, krásnej výhled do krajiny a nikde ani živáčka :-)
white label 25.12.14 20:50
« Re: Re: Re: Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Th
Zkus si někdy dát do navigace Petersburg místo Riegersburg..., i když šlo i o ten Harddeg/Hardegg u kterého by to naopak tolik nevadilo .
Fotka pěkná, jistě bude mít zejména iudex radost, že neujíždíš ze záběru, ale právě naopak... >:-[] ;-) -
iudex 25.12.14 20:25
« Re: Re: Re: Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Tom: tak to sú pravé petrolheadské Vianoce - ísť si zajazdiť ešte i počas sviatkov. :yes:
Pot: tak Ty si masochista, ísť do Tesca ešte aj cez sviatky >:-[] Btw. akú 35ku si kúpil, f2 alebo f1,4? Ja som svojho času mal tiež pevnú 35ku, momentálne to ale mám lepšie poriešené zoomom. -
woody-alien 25.12.14 20:24
« Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Ještě do 22.00 hod. můžete přihlašovat své fotky do Fotosoutěže za Prosinec 2014. Téma je "Moje auto, klid a mír". Přihlášeni jsou:
Matheas
Thomasino
poterienko
Přihlášené fotky můžete vidět zde: [odkaz] -
Thomasino 25.12.14 19:00
« Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Tak já tedy nakonec dneska ještě něco nafotil. Využili jsme prázdné rakouské okresky na skvělou projížďku, kde byl ten vytoužený "klid a mír", protože bylo pusto a prázdno >:-[]
Tuto trasu (okruh) mohu vřele doporučit, na rakouské straně to stojí opravdu za to:
Znojmo - Hnanice - Retz - Harddeg (zajímavý hrad) - Riegesburg - Vranov nad Dyjí - Znojmo
Přihlašuji tuto fotku:
woody-alien 25.12.14 17:40
« Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Ještě dnes můžete až do 22.00 hod.přihlásit svou fotku do Fotosoutěže za Prosinec 2014 - téma je "Moje auto, klid a mír".
Přihlášeni jsou:
iudex
Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz] :*) -
Leg 25.12.14 11:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Šťastné a veselé.....but the show must go on
woodyho fotka ma totálne rozsekala, povedzte mi, jak máme proti tomuto postaviť nejakého súpera. >:D
(zasa) k Jandovi: ja už som to tu spomínal, ak by celé autofórum bolo písané ako nejaký osobný blog, nepoviem ani mäkké f. Keď to ale beriem ako objektívny test, neubránim sa pocitu vnímania akéhosi pózerstva, ktoré z jeho textu sála. Akejsi snahy ukázať svetu že toto je síce dobré pre masy, ale ak autor najazdil bambilión kilometrov na všetkom od bicykla po raketoplán, tak už potrebuje niečo viac. Som si istý, že podobne by sa mohol ku GTI vyjadrovať aj Clarkson, Harris a v podstate celá smotánka motoristickej žurnalistiky, len im na rozdiel od pána Jandu nechýba vnímanie kontextu triedy hothatch a požiadavky, ktoré zákazníci na tento typ auta majú. -
iudex 25.12.14 10:51
« Re: Re: Prihlasujem sa
Cov: ako píšem, ide o tzv. maľovanie svetlom, teda počas dlhej expozície pobeháš s baterkou obrysy auta, prípadne napíšeš, čo chceš. Keďže je to dlhá expozícia a ty sa hýbeš, na fotke nie si vidieť. Toľko teória, v praxi je problém utrafiť tú správnu dĺžku expozície, rýchlosti písania a sily baterky, preto treba veľa experimentovania, kým je to akotak prijateľné. -
iudex 25.12.14 10:41
« Prihlasujem sa
Tak po woodyho perfektnej a vtipnej fotke už asi hráme len o druhé miesto ;-) ale i to má zmysel a preto sa prihlasujem so svojím súťažným príspevkom s názvom: Kľud a peace pod vianočnými hviezdami: [odkaz]
Ide o techniku maľovania svetlom a nie je to také ľahké, ako som si po pozretí pár videí na youtube myslel, stálo ma to kopec experimentovania a desiatky fotiek (pričom jedna fotka mala priemerne 30-sekundovú expozíciu). Ideál by bol vziať auto za mesto, kde by bola na pozadí čisto hviezdnatá obloha bez svetelného smogu, ale to už je presahuje moje časové možnosti. Ešte pár ilustračných záberov z fotenia:
iudex 25.12.14 10:12
« Re: Re: Re: Re: Šťastné a veselé.....but the show must go on
Takisto som prelúskal tú Jandovu porovnávačku a ja teda fakt neviem. Presne ako píše woody, chce za každú cenu byť iný, ísť proti prúdu, neísť s davom, aj keby ten dav mal náhodou pravdu. Súčasne sa zúfalo snaží netvrdiť iné, ako v predošlých testoch, avšak súčasne dospieva k odlišným záverom. V prvom teste GTI v podstate povedal, že ak by mal manuál, bolo by to úplne iné a lepšie auto, tu ten manuál má a kritizuje ho. Ak desať z desiatich testov povie, že OPC je ťažká a neobratná, on na nej nájde ľahkosť a mrštnosť. Na jednej strane napíše, že OPC je o 170 kíl ťažšia, ako GTI a všade inde nadváhu moderných áut kritizuje, tu to zrazu ničomu nevadí. Všade chvália fungovanie samosvoru VAQ v GTI, jemu však pracuje zvláštne. Na jednej strane napíše, že hotheč nie je okruhový športiak, ale univerzálne auto, na druhej strane GTI nepriamo vytýka, že je moc univerzálne. A tá poznámka o Megane RS ma úplne dorazila, Janda je jediný novinár na celom svete, pre ktorého je OPC lepším hothečom, ako MRS.
Skrátka všetci chuderu Astru bijú, tak bude Janda ochrancom slabých a chudobných. Faktom ale je, že 206 kW Astra jazdí iba rovnako rýchlo, ako GTI a tomu na rovnakú dynamiku stačí v pohode 169 kW, to nemôže poprieť ani Janda a preto si musí k svojmu záveru o víťazstve OPC dopomôcť silne subjektívnymi hodnotiacimi kritériami. To je samozrejme v poriadku, v kategórii hothečov sú dojmy a emócia dôležité, len skrátka keď tie dojmy všetkých ostatných testérov sú odlišné, pôsobí pán Janda akosi nedôveryhodne. -
Covenant 25.12.14 09:12
« Re: Re: Re: Šťastné a veselé.....but the show must go on
Taky jsem měl trochu problém přečíst tu slohovou prácí a mohl by být stručnější.
Z toho co napsal jsem pochopil, že GTI ale stejně na tom bude i třeba Leon nebo G7R jsou jednoduše víc univerzální (pro někoho víc nudné)....dělá to i ten zvukový projev....vem si např F-Type...i když není nejrychlejší ve své kategorii tak to jak má naladěný chuligánsky výfuk tě prostě baví a v táhne do děje...no a OPC má z fabriky odladěného myslím akropoviče....a to je právě to prskání a např. pocit z auta, že motor je celkově tak nějak divočejší a surovější.
Co se týky čistě mechanického samosvoru vs řízený elektornikou, není to první názor kdy se někdo zmiňuje v některých případech o lepším chovaní čistě mechanického...tak uvidíme, jak bude fungovat na opravdu utáhlých vracákách...otázkou je jestli bych jako řidič ty drobné rozdíly poznal, dokázal dohnat auto až na takovou mezní hranu..
To že si v některých věcech protiřečí je fakt...u Leonu mu 19 nijak zvlášť nevadily a tady píše o volbě českého masochisty.....jezdil jsem s autem i po opravdu špatných a zvlněný okreskách okolo Oloumoce, pře vesnici kde se dělala plyn nebo kanalizace a žádný masochizmus to není....osobně s tím dokážu žít v pohodě.
Pokud se ale člověk podívá na video, je vidět že i OPC při své váze umí.. ;-)

Kuaaaa
tak nic, už :-)