Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
poterienko 27.12.14 08:04
« Re: Re: Re: Zahajuji hlasování
Koukám, že si musím dát bacha na klávesnici, abych tu nebyl za anarchistu. Osobně vyjadřuji jen svůj názor a od toho tu veřejné hlasování je ne? Chápu, že s tím někteří nemusí souhlasit, ake to je holt nevýhoda demokracie.
Ps Rone téma není vánočni a proto je fuk, kdy jsem to fotil. Snažil jsem se zachytit klid na jinak nonstop rušném místě (chtěl jsem vlézt na tu 4 proudovku, aby byl vidět text " tesco nonstop", ale nerad bych se nechal přejet na Vánoce). -
Ronault. 27.12.14 00:23
« Re: Re: Zahajuji hlasování
hlasuji:
1. woody
2. Legacy
3. iudex
Vzhledem k tomu, co zde nastínil poterienko a jeho vysvětlení mi nezbývá než hlasovat.
matheas: můj názor na to, že fotka do fotosoutěže splňuje požadavky jsem už napsal a pokud se to někomu nelíbí, tak platí to, co říká kněz při svatebním obřadu "pokud má někdo nějaké námitky, ať je prohlásí před zahájením hlasování, poté ať mlčí navěky" ;-) A co jednou Woody zahájením hlasování spojí, to Poterienko nerozpojuj >:D I ten klid a mír v té fotce vidím, ale na bednu to, jak jsi ale věděl, není.
Ronault - výjimečně se vyjádřím i k své fotce. Již jsem napsal, že mého auta je tam docela dost, měl jsem zde i fotku (tuším taky skončila na bedně), kdy jsem vytvořil ze součástek dvou aut autobetlém.
Legacy: Bylo to značně na hraně jestli tě nedám až třetího, protože Iudexova fotka je hodně dobrá, ale nakonec jsem tě dal na 2. místo, protože viz níže a ten klid a mír z fotky čiší a ta romatnika :-)
Woody: Terno měsíce, nebýt kyskyho holého zadku, tak nejodvážnější fotka roku. Ten klid, mír a pokoj tam musí vidět i slepý. Však "odpočívej v pokoji/klidu" je na každém hrobě nebo "Rest In Peace = R.I.P." taky. Takže i bez toho Golfu je to paráda :yes: (PS: smáli jsme se oba)
Kysky: Jaksi tam nevidím ani klid a ani mír a jak už tady padlo, tak podobnou fotku tady dával před pár lety Matheas, mimochodem byla teda lépe zpracována a kdybych byl hnidopich, tak řeknu, že je to jen kopie nápadu. Tak trochu malinko podezírám poterienka z hlasování pro "jihočešství" ;-) Ale třeba ne a každý máme právo hlasovat jak chceme, jen pro sebe to nejde, jinak bych si ty tři body dal >:-[] ... a taky jsem dal iudexe na třetí místo, protože by mě třeba mohl ohrozit >:-[] >:D
iudex - taková fotka dá práci s onou expozicí a pak ještě se stane, jak se stalo při mém focení této fotky či jiných fotek z dlouhou expozicí, že na displayi foťáku to vypadá daleko optimističtěji než v počítači a je nutné fotit znova. Třetí místo snad jen proto, že podobnou fotku s nápisem Ceed jsme tady již měli, ale je to opravdu jen o prska korejské atletky :yes:
Thomasino: Krásné auto, i když teda v kombíku je hezčí >:-[] , jen trochu ohrané a když tam nejsou ty hory, není to na bednu :-)
poterienko: Když pominu, že je to foceno ve vánoční čas, tak tu fotku nechápu. Na fotce se mi líbí ten prosvítající mrak nad teskem, ten je super, ale jinak, no, na bednu to není.
Kubass: Nelehké rozhodování to bylo, silně jsem zvažoval třetí místo. Tak alespoň snad potěším zvednutým palcem na pochvalu :yes: :-) -
woody-alien 27.12.14 00:02
« Re: Zahajuji hlasování
pot: První, co mě napadlo, když jsem viděl Kyskyho fotku byla tahle vítězná Matheasova
[odkaz] a to bylo téma Auto a akce. ;-) Takže akce tam je, ale tématicky mi to ke klidu a míru moc nesedí.
Ano, u mě je to hodně zaměřeno na dělání si srandy z aktuální situace, přesto i bez toho katalogu by se to podle mě do tématu vešlo. Měl jsem tady jiné fotky, které byly tématicky více na hraně. Ale nakonec to stejně rozsoudí hlasující. :-) -
white label 26.12.14 22:52
pot
Pokud bych ti chtěl kousek toho "hnidopišství" vrátit, tak bych napsal, že tvá forma hlasování není zrovna vzorová, viz pravidla fotosoutěže. ;-) :-)
Už jsem tu psal, že fotka Mathease je na hraně pravidel, prakticky se dá říct, že auto k samotné jízdě VTP nepotřebuje, na rozdíl třeba od klíče, nebo kola, přesto její finální přijetí do fotosoutěže považuji za správné rozhodnutí. U Ronaultovy fotky takový/stejný problém nevidím.
Nemyslím si ani, že by "nezaujatý", asi si chtěl napsat spíš neznalý (woodyho situace), hlasující nechápal kontext tématu woodyho fotky, mír tam sice taky nevidím, ale klidu a smíření je tam naopak až nad hlavu. >:-[]
Osobně klid a mír nevidím na fotce, kterou jsi dal na první místo, ta mi přijde spíš naopak akční (sám píšeš, že se ti na ní líbí více akce, a to i přes aktuální téma), ale možná jsem u ní něco tématického nepochopil.
S Thomasinem souhlas, fotky pěkné, ale tématicky stále (až na výjimky, jako např. minule) na jedno brdo.
-
Ronault. 26.12.14 20:50
poterienko - to není žádná poklice 8-s ;-\ Tohle je originální Alu disk ze Silver lina, nikde jinde než na něj se tenhle model nemontoval a vyrobili jej pro Škodu v Ronalu, takže i kvalitní... prej poklice... :'-( Ještě ž to nečte Ježkomet, normálně by z těch špalků spadl...
Chápu, že tě štve, že jsme ti zatrhli fotony vyzařované tvým autem, ale fotky jen částí auta nebo jen klíčů tady byly dokonce i na stupních vítězů: [odkaz]
[odkaz] tady klíč dokonce i vyhrál ;-) -
poterienko 26.12.14 20:23
« Zahajuji hlasování
Tak se do toho rovnou pustím, ať na to zase nezapomenu.
Tentokrát jsem hledal ve fotkách hlavně myšlenku a vtip...teda to hledám vlastně vždycky.
Takže jdem na to.
1) Kysky - pro mě o něco vtipnější než fotka WA a líbí se mi více akce. Kompozičně v pořádku, technicky také, kdybych byl běďaromačk, tak bych trochu zvýraznil běžce.
2) Iudex - šikovně občůrané téma, ale proč ne. Líbí se mi hra s expozicí (neznalý tohle nevyfotí) a nápad s malováním světlem. Technicky super, líbí se mi čitelné nebe.
3) Kubass - zde se mi líbí naopak to, že je tam fakt klid a mír. Klidně by mohla být i na téma Moje auto ve světě po konci světa.
4) WA - Líbí se mi zaměření na fór a na tvou aktuální situaci. Vytkl bych to, že nezaujatý hlasující nemusí chápat kontext (stejně jako tenkrát u Lega s naftou).
Leg - Fotka jednodušše krásná, tak bych ji pojmenoval. Být perfekcionista, tak vytknu ty dva stromky (možná by to šlo složitě vyretušovat, ale to po nikom nechci) a utopené stíny v krajině (opět pracovní deformace >:D )
5) Thomasino - jednou je to auto a extrém, na stejné fotce auto a mír a klid...neděláš ty si z nás renault? >:-[]
6) Matheas/Ronault - osobně v tom vidím obcházení pravidel. Poklice by se ještě dala považovat za součást auta - vyjede to z výroby, ale techničák? Auto zaházené dekami v garáži bych katapultoval nahoru v pořadí...
Aby to nedopadlo tak, že si budeme fotit jen doma klíčky od auta.. -
David Silver 25.12.14 23:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Thomasino: jo tady je krásně.... Když neprší, nejsou mlhy, vychřice a je jasno a pohoda. :-) nicméně v pátek večer hlásej přírodní úkaz jenž tu ještě letošní zimu nebyl - až mínus 10 a sníh. Je to sice nereálný, ale kdyby, tak by si s tím tvým šedivákem mohla bejt prča ;-)
Edit 26.12. 7:14 - hehe, co není může být. Asi mám křišťálovou kouli ;)
[odkaz] -
Thomasino 25.12.14 22:25
Mimochodem ten hrad Hardegg je pěknej, stejně jako barokní zámeček v Riegersburgu o kousek dále. Dávám odkaz na oboje. Pak tam najdete ještě dva mé pokusy o soutěžní téma za tma v poněkud ponuré kostelně-vánoční atmosféře, ale fotit po tmě kompaktem a bez stativu se ukázalo jako skoro nemožné >:-[]
[odkaz]
-
Thomasino 25.12.14 22:11
iudex - my ty vánoce letos pojali trochu jinak a odjeli jsme již 24-tého ráno do Podyjí na česko-rakouské hranice, a budeme tady až do soboty. Takže žádné vaření, chystání stromku (ale ten nemáme už asi 7 let), žádné návštěvy, ale pěkně výlety po okolí, zajímavé projížďky (počasí nám zatím přeje), procházky apod >:-[]
P.S.: WL - samozřejmě že auto má tzv. jet dovnitř fotky a ne hned ven ;-) To jen v krajním případě. -
kubass11111 25.12.14 21:06
Tak přihlašuju totok, poslední dobou nemám nějak nápady se mi zdá, zase foceno mobilem.
Jinak takhle si představuju klid a mír já, jenom já, moje auto, krásnej výhled do krajiny a nikde ani živáčka :-)
[odkaz] -
white label 25.12.14 20:50
« Re: Re: Re: Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Th
Zkus si někdy dát do navigace Petersburg místo Riegersburg..., i když šlo i o ten Harddeg/Hardegg u kterého by to naopak tolik nevadilo .
Fotka pěkná, jistě bude mít zejména iudex radost, že neujíždíš ze záběru, ale právě naopak... >:-[] ;-) -
iudex 25.12.14 20:25
« Re: Re: Re: Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Tom: tak to sú pravé petrolheadské Vianoce - ísť si zajazdiť ešte i počas sviatkov. :yes:
Pot: tak Ty si masochista, ísť do Tesca ešte aj cez sviatky >:-[] Btw. akú 35ku si kúpil, f2 alebo f1,4? Ja som svojho času mal tiež pevnú 35ku, momentálne to ale mám lepšie poriešené zoomom. -
woody-alien 25.12.14 20:24
« Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Ještě do 22.00 hod. můžete přihlašovat své fotky do Fotosoutěže za Prosinec 2014. Téma je "Moje auto, klid a mír". Přihlášeni jsou:
Matheas
Ronault
Leg
woody-alien
Kysky
iudex
Thomasino
poterienko
Přihlášené fotky můžete vidět zde: [odkaz]

Tvoje fotka má třeba pro mě velkou symboliku, protože OC jinak žádné svátky nerespektují, a tedy ten náhlý klid je tam přímo hmatatelný. Jen možná bych dělal denní fotku, kdy by podle mého více vynikla prázdnota toho velkého parkoviště.