Leg 28.12.14 14:11
« Hlasujem
Dajme si na chvíľu pokoj od hothatchov a zamerajme pozornosť na moje hlasovanie. Tramtadadáááá:
1. woody-alien
...
dlho dlho nič :-)
...
2. Ronault
3. kubass
____________
Tentoraz som preferoval fotky, z ktorých cítiť atmosféru pokoja, kľudu a mieru. Výnimku som učinil u woodyho ale o tom potom...
Matheas: po dlhej dobe tu rád vidím tvoju fotku. K diskusii o tom, či je na fotke tvoje auto alebo jeho časť som sa už vyjadril, mne to nevadí, aj keď technicky papiere od tvojho auta nie sú tvoje, ale sú majetkom štátu, rovnako ako napríklad aj ečv. Ak sa teda nemýlim, nie som doktor práv a podľa mňa je to aj tak nepodstatné. Napriek tomu si sa do prvej trojky nezmestil, pretože tu boli jednoducho lepšie a nápaditejšie spracované diela.
Ronault: pekne si využil jeden z práve prebiehajúcich symbolov pokoja: Vianoce. Raz si už s podobným bodoval, ale ja s tým nemám problém, je to pekne a nápadito spracované, solídne odfotené a ja ťa radím na druhé miesto.
woody: to by si nebol ty, aby si z toho nevykorčuloval s nejakou vtipnou narážkou. Je tam všetko: paródia na svoje vlastné dielo, sarkastická narážka na vlastnú životnú situáciu, trocha morbídneho humoru a aj aktuálna téma. Spracovanie trochu zaostáva, to ale je dané predovšetkým prostredím a chápem, že robiť podobné aranžmá na cintoríne sa ti zo zrejmých dôvodov moc nechcelo. Zvlášť v predvianočnom období. >:D
Kysky: Fajn, ale ako tu už padlo, z fotky skôr cítim akciu ako kľud a mier.
iudex: pekne si sa vyhral, verím tomu, že za fotkou je veľa trpezlivého experimentovania. Len samotný výsledok tomu moc nezodpovedá. Možno by to chcelo trocha sa pohrať so svetlom a tieňom, keby bolo auto zaujímavo nasvietené a baterkou by si mu podtrhol zaujímavé línie alebo tak nejak... Každopádne, skončil si tesne za prvou trojkou.
Thomasino: ako bolo už bolo naznačené, ty dokážeš fotku svojho R.S. na zatočenej ceste so zaujímavým pozadím napasovať na skoro každú tému. Akože, fotka je pekná, néžené, ale chcelo by to niečo viac k téme.
poterienko: zaujímavý nápad, technicky tradične nie je čo vytknúť, ale čosi tomu chýba...
Kubass: to sa mi páči, osamelé autíčko uprostred poľa, má to atmosféru, super.
iudex 28.12.14 14:05
« Hlasovanie
Tak idem na to:
1. woody alien
2. Ronault
3. Thomasino
---------
Matheas: Ako som už písal, som za širšie vykladanie pravidiel najmä čo sa týka podmienok účasti a myslím, že hoci je Tvoja fotka na hranici, nie je za ňou. Čo sa týka samotnej fotky, tá ma už moc neoslovila, ani umeleckým dojmom, technickým spracovaním či vtipom, je to skrátka skôr taký cvak papierov od auta bez výraznejšieho impaktu. Každopádne fajn, že si späť a nabudúce to iste bude lepšie.
Ron: už Tvoja vianočná klasika, rovnako ako voľakedajší "súčiastkový Betlehem". Príjemná fotka, na kompakt naviac i prekvapivo technicky slušná. Hoci v komtexte onoho Betlehemu trochu postráda originalitu, je to vydarené foto a medailu si zaslúži.
Leg: príjemná atmosferická fotka, dýcha z toho ten pokoj daný kaplnkou a prázdnotou okolia. Akurát technicky by som si to vedel predstaviť lepšie, možno to chcelo statív a HDR z viacerých expozícií na lepšie zachytenie jasov i tieňov.
woody: hneď ako si túto fotku dal, vedel som, že si kolo ukradneš pre seba. Tvoj tradičný humor a sranda z vlastnej smiešno-smutnej situácie. I keby tam nebol katalóg GTI, je tam téma jasná a čitateľná (manželka ocenila, že máš kvalitnú značkovú truhlu), odkaz na GTI ale tomu dodáva tú správnu šťavu. Nielenže zaslúžené zlato, ale i jedna z najlepších fotiek tohto roka. Bravo. :yes:
Kysky: dobrá fotka, pobavila a moja manželka sa schuti na nej zasmiala. Ale ak ouž niekto písal, toto tu už bolo (Matheas) a hlavne na úplne inú tému, to je akčná fotka ako vyšitá a teda presný opak aktuálnej témy.
Tom: ako obvykle pekná fotka, lákavá okreska, technicky bez výhrad, kompozične detto (ad wl: nie je to takto najlepšie, keď auto smeruje "do záberu" a má tú peknú cestu pred sebou?). Akurát mám nielen ja pocit, že nech je téma akákoľvek, Ty dáš fotku Megana na nejakej okreske, či už v Alpách, Dolomitoch, Buchlovských kopcoch či okreskách pri Brne a niekedy to s témou ladí, inokedy nie. Možno to chce trochu viac invencie.
Pot: téma tam je čitateľná, prázdne parkovisko pred Tescom som asi v živote nevidel a teda výnimočný pokoj pred chrámom konzumu. Páči sa mi prísne geometrická kompozícia, možno za svetla by tá prázdnota parkoviska vynikla viac, ale to je detail.
Kubass: pekná panoráma, Fiatík je tam taký maličký, stratený. U Teba špéci oceňujem, že si sa zdržal tradičných prehnaných úprav, takto je to oveľa lepšie.
O prvom mieste nebolo pochýb, to si s náskokom uchmatol woody. Zvyšok pelotónu priviedol Ron, o tretie miesto bola bitka a dlho som sa rozhodoval medzi Legom, Poterienkom a Thomasinom, kde každá z tých fotiek sa mi niečím páčila a bronz by si zaslúžila, nakoniec som to rozsekol vyššie uvedeným spôsobom (asi preto, že na danom mieste by som bol najradšej) s tým, že zvyšní dvaja majú nabudúce malé plus.
Covenant 28.12.14 09:06
« Re: ...a ještě ty HH
woody
Já sem dal ten odkaz na OPC spíš ze zajímavosti, protože si díváš i po jiných alternativách, nějaké informace se tam vyčíst dají a některé si novinář holt přikrášlil ;-)
Dobře to napsal BULLY v komentářích...auta s podobným charakterem, které se od sebe zase tak lišit nebudou, ale novinář ty pomyslné nůžky mezi nimi musí trochu rozevřít aby bylo co psát....například ta zmínka o podvozku, kde jedno je vhodné na cestu k babičce a druhé ne, přitom obě mají adaptivní podvozek..OPC bude o něco málo tvrdší, protože není na 19 jak píše Janda, ale na příplatkových 20 (stačí mrknout do katalogu nebo konfigu), ale určitě se dají používat na běžné ježdění obě.
woody-alien 28.12.14 07:08
« Poslední den hlasování
Ještě dnes 28.12.2014 až do 22.00 hod.můžete hlasovat ve Fotosoutěži za Prosinec 2014. Téma je Moje auto, klid a mír. Hlasovat může kdokoliv, tedy nejen soutěžící. Naopak pro soutěžící je hlasování povinné.
Přihlášeni jsou:
Kubass
Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz] -
Ronault. 27.12.14 23:35
« Re: ...a ještě ty HH
woody: Nic si z toho nedělej, shodli jsme se, že Janda je pozér a že jej nebudeme respektovat stejně jako nebudeme respektovat Koubka >:-[] No a je to jasný důkaz pokrytectví, to, co předvádí a pokrytce nemám rád. Nejhorší je, když je pokrytec auterem, protože je snadno odhalitelný..
Už je ti lépe? >:-[] >:D
A teď z jiného soudku...
Nedávno se tady řešil film Zmizelá... tak teď jsme na něj dekoukali... ehm... no teda... trochu jsem ten konec čekal jinak z vašich indicií, větší šok nakonec, ale tím, že to končí tak nešokově je to naprosto šokující a skvělé... :yes:
Letos teda dobrá filmová úroda - Rivalové 91%, Vlk z Wall Street 83%, Zmizelá 87% a Kapitán Phillips 85%... :yes: -
woody-alien 27.12.14 19:58
« ...a ještě ty HH
Cov: Ještě se vrátím k té srovnávačce. Samozřejmě chápu, že čistě subjektivní pocity z auta jsou důležité a že díky nim některá auta působí rychleji a "divočeji", přestože v reálu nejsou o nic rychlejší a nezvladatelnější než jejich "nudný" soupeř. A taky chápu, že tyhle věci přispívají k pocitu zábavnosti a že i kvůli nim dá někdo přednost právě takovému autu před utlumenějším soupeřem. Proti tomu nemám nic.
Jenže mně se prostě GTI-P (stejně jako tobě "sestřička" Cupra) nezábavné nezdá, s ohledem na způsob používání (a tady mám prostě s Jandou největší problém, protože na HH nahlíží primárně jako na dostupnější sporťáky) právě naopak. Kdyby se mi takové zdálo, mohl jsem zůstat u relativně dost silného naftového kombíku se spoustou prostoru a rozvorem dodávky.
A ať ty Jandovy testy čtu tam i pozpátku, nemůžu se navíc zbavit dojmu, že dynamické vlastnosti HH posuzuje někde za hranicí 200 km/h. Jak se autu "chce" dosáhnout maximálky , jak nad 200 už moc nezrychluje apod. Jenže 200 km/h a to jak moc auto ještě zrychluje na dlouhou "dálniční" šestku je asi to nejméně důležité, když si chceš trochu zablbnout na okreskách. Myslím, že neznám jedinou svojí oblíbenou silničku, kde bych mohl zařadit vyšší kvalt než čtyřku, pokud se nechci jen kochat výhledem ale chci se trochu projet. Takže na jednu stranu Janda určité věci jako odezvu řízení, řazení, reakce motoru atd. u HH posuzuje jako ten největší z petrolheadů a na straně druhé by rád snadno opanoval levý pruh na nekonečné dálnici. Trochu rozpor, že...
No a pak do všech svých pocitů, které mu nechci brát, zamontuje zdánlivě exaktní hodnocení a začíná kličkovaná. Přesně jak napsal iudex, snaha za každou cenu nepopřít svoje tvrzení z předchozích testů. Nj, jenže když je v jednom testu potřeba zdrbnout DSG, opře se o chválu manuálu. A pak když se mu chvála manuálu moc nehodí, protože něco se na tom GTI vůči Astře najít musí, nastane problém. Snad si toho čtenáři nevšimnou. Jenže všimnou:
test GTI s DSG :
"Mohu s jistotou říct, že na rozdíl od dvouspojky nebudete manuální skříň v GTI schopni nijak poplivat, neboť vám k tomu nedá takřka žádný důvod - tak skvostná skutečně je."
test GTI manuál vs. Astra OPC:
"Řazení snad ani není řazení, to je takový složitější volič automatu - kulisa je dokonale přesná, řadička se v ní pohybuje lehce a samozřejmě, ale kulisa je jinak naprosto umělá a zpětná vazba od převodovky menší než pohyb částic při nula stupních Kelvina."
;-) -
white label 27.12.14 13:45
« Re: Re: Re: Re: Zahajuji hlasování
pot
Dávat bacha si tady samozřejmě nemusíš, jen můžeš počítat s případnými reakcemi na cokoli, co se tu napíše. Kdo nic nezaseje, nic nesklidí a kdo nic nedělá, nic nepokazí, viz mé účinkování (pasivního kritika) v tomto kole. :*) >:-[] ;-) -
woody-alien 27.12.14 08:47
« Re: Re: Re: Re: Zahajuji hlasování
pot: To rozhodně nemusíš, komentáře k fotkách jsou přesně k vyjádření názoru určeny. Že nejspíš nastane nějaká polemika, je docela jisté. ;-)
Tvoje fotka má třeba pro mě velkou symboliku, protože OC jinak žádné svátky nerespektují, a tedy ten náhlý klid je tam přímo hmatatelný. Jen možná bych dělal denní fotku, kdy by podle mého více vynikla prázdnota toho velkého parkoviště. -
poterienko 27.12.14 08:04
« Re: Re: Re: Zahajuji hlasování
Koukám, že si musím dát bacha na klávesnici, abych tu nebyl za anarchistu. Osobně vyjadřuji jen svůj názor a od toho tu veřejné hlasování je ne? Chápu, že s tím někteří nemusí souhlasit, ake to je holt nevýhoda demokracie.
Ps Rone téma není vánočni a proto je fuk, kdy jsem to fotil. Snažil jsem se zachytit klid na jinak nonstop rušném místě (chtěl jsem vlézt na tu 4 proudovku, aby byl vidět text " tesco nonstop", ale nerad bych se nechal přejet na Vánoce). -
Ronault. 27.12.14 00:23
« Re: Re: Zahajuji hlasování
hlasuji:
1. woody
2. Legacy
3. iudex
Vzhledem k tomu, co zde nastínil poterienko a jeho vysvětlení mi nezbývá než hlasovat.
matheas: můj názor na to, že fotka do fotosoutěže splňuje požadavky jsem už napsal a pokud se to někomu nelíbí, tak platí to, co říká kněz při svatebním obřadu "pokud má někdo nějaké námitky, ať je prohlásí před zahájením hlasování, poté ať mlčí navěky" ;-) A co jednou Woody zahájením hlasování spojí, to Poterienko nerozpojuj >:D I ten klid a mír v té fotce vidím, ale na bednu to, jak jsi ale věděl, není.
Ronault - výjimečně se vyjádřím i k své fotce. Již jsem napsal, že mého auta je tam docela dost, měl jsem zde i fotku (tuším taky skončila na bedně), kdy jsem vytvořil ze součástek dvou aut autobetlém.
Legacy: Bylo to značně na hraně jestli tě nedám až třetího, protože Iudexova fotka je hodně dobrá, ale nakonec jsem tě dal na 2. místo, protože viz níže a ten klid a mír z fotky čiší a ta romatnika :-)
Woody: Terno měsíce, nebýt kyskyho holého zadku, tak nejodvážnější fotka roku. Ten klid, mír a pokoj tam musí vidět i slepý. Však "odpočívej v pokoji/klidu" je na každém hrobě nebo "Rest In Peace = R.I.P." taky. Takže i bez toho Golfu je to paráda :yes: (PS: smáli jsme se oba)
Kysky: Jaksi tam nevidím ani klid a ani mír a jak už tady padlo, tak podobnou fotku tady dával před pár lety Matheas, mimochodem byla teda lépe zpracována a kdybych byl hnidopich, tak řeknu, že je to jen kopie nápadu. Tak trochu malinko podezírám poterienka z hlasování pro "jihočešství" ;-) Ale třeba ne a každý máme právo hlasovat jak chceme, jen pro sebe to nejde, jinak bych si ty tři body dal >:-[] ... a taky jsem dal iudexe na třetí místo, protože by mě třeba mohl ohrozit >:-[] >:D
iudex - taková fotka dá práci s onou expozicí a pak ještě se stane, jak se stalo při mém focení této fotky či jiných fotek z dlouhou expozicí, že na displayi foťáku to vypadá daleko optimističtěji než v počítači a je nutné fotit znova. Třetí místo snad jen proto, že podobnou fotku s nápisem Ceed jsme tady již měli, ale je to opravdu jen o prska korejské atletky :yes:
Thomasino: Krásné auto, i když teda v kombíku je hezčí >:-[] , jen trochu ohrané a když tam nejsou ty hory, není to na bednu :-)
poterienko: Když pominu, že je to foceno ve vánoční čas, tak tu fotku nechápu. Na fotce se mi líbí ten prosvítající mrak nad teskem, ten je super, ale jinak, no, na bednu to není.
Kubass: Nelehké rozhodování to bylo, silně jsem zvažoval třetí místo. Tak alespoň snad potěším zvednutým palcem na pochvalu :yes: :-) -
woody-alien 27.12.14 00:02
« Re: Zahajuji hlasování
pot: První, co mě napadlo, když jsem viděl Kyskyho fotku byla tahle vítězná Matheasova
[odkaz] a to bylo téma Auto a akce. ;-) Takže akce tam je, ale tématicky mi to ke klidu a míru moc nesedí.
Ano, u mě je to hodně zaměřeno na dělání si srandy z aktuální situace, přesto i bez toho katalogu by se to podle mě do tématu vešlo. Měl jsem tady jiné fotky, které byly tématicky více na hraně. Ale nakonec to stejně rozsoudí hlasující. :-) -
white label 26.12.14 22:52
pot
Pokud bych ti chtěl kousek toho "hnidopišství" vrátit, tak bych napsal, že tvá forma hlasování není zrovna vzorová, viz pravidla fotosoutěže. ;-) :-)
Už jsem tu psal, že fotka Mathease je na hraně pravidel, prakticky se dá říct, že auto k samotné jízdě VTP nepotřebuje, na rozdíl třeba od klíče, nebo kola, přesto její finální přijetí do fotosoutěže považuji za správné rozhodnutí. U Ronaultovy fotky takový/stejný problém nevidím.
Nemyslím si ani, že by "nezaujatý", asi si chtěl napsat spíš neznalý (woodyho situace), hlasující nechápal kontext tématu woodyho fotky, mír tam sice taky nevidím, ale klidu a smíření je tam naopak až nad hlavu. >:-[]
Osobně klid a mír nevidím na fotce, kterou jsi dal na první místo, ta mi přijde spíš naopak akční (sám píšeš, že se ti na ní líbí více akce, a to i přes aktuální téma), ale možná jsem u ní něco tématického nepochopil.
S Thomasinem souhlas, fotky pěkné, ale tématicky stále (až na výjimky, jako např. minule) na jedno brdo.
Ronault. 26.12.14 20:50
« Re: Zahajuji hlasování
poterienko - to není žádná poklice 8-s ;-\ Tohle je originální Alu disk ze Silver lina, nikde jinde než na něj se tenhle model nemontoval a vyrobili jej pro Škodu v Ronalu, takže i kvalitní... prej poklice... :'-( Ještě ž to nečte Ježkomet, normálně by z těch špalků spadl...
Chápu, že tě štve, že jsme ti zatrhli fotony vyzařované tvým autem, ale fotky jen částí auta nebo jen klíčů tady byly dokonce i na stupních vítězů: [odkaz]
[odkaz] tady klíč dokonce i vyhrál ;-) -
poterienko 26.12.14 20:23
« Zahajuji hlasování
Tak se do toho rovnou pustím, ať na to zase nezapomenu.
Tentokrát jsem hledal ve fotkách hlavně myšlenku a vtip...teda to hledám vlastně vždycky.
Takže jdem na to.
1) Kysky - pro mě o něco vtipnější než fotka WA a líbí se mi více akce. Kompozičně v pořádku, technicky také, kdybych byl běďaromačk, tak bych trochu zvýraznil běžce.
2) Iudex - šikovně občůrané téma, ale proč ne. Líbí se mi hra s expozicí (neznalý tohle nevyfotí) a nápad s malováním světlem. Technicky super, líbí se mi čitelné nebe.
3) Kubass - zde se mi líbí naopak to, že je tam fakt klid a mír. Klidně by mohla být i na téma Moje auto ve světě po konci světa.
4) WA - Líbí se mi zaměření na fór a na tvou aktuální situaci. Vytkl bych to, že nezaujatý hlasující nemusí chápat kontext (stejně jako tenkrát u Lega s naftou).
Leg - Fotka jednodušše krásná, tak bych ji pojmenoval. Být perfekcionista, tak vytknu ty dva stromky (možná by to šlo složitě vyretušovat, ale to po nikom nechci) a utopené stíny v krajině (opět pracovní deformace >:D )
5) Thomasino - jednou je to auto a extrém, na stejné fotce auto a mír a klid...neděláš ty si z nás renault? >:-[]
6) Matheas/Ronault - osobně v tom vidím obcházení pravidel. Poklice by se ještě dala považovat za součást auta - vyjede to z výroby, ale techničák? Auto zaházené dekami v garáži bych katapultoval nahoru v pořadí...
Aby to nedopadlo tak, že si budeme fotit jen doma klíčky od auta.. -
David Silver 25.12.14 23:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Thomasino: jo tady je krásně.... Když neprší, nejsou mlhy, vychřice a je jasno a pohoda. :-) nicméně v pátek večer hlásej přírodní úkaz jenž tu ještě letošní zimu nebyl - až mínus 10 a sníh. Je to sice nereálný, ale kdyby, tak by si s tím tvým šedivákem mohla bejt prča ;-)
Edit 26.12. 7:14 - hehe, co není může být. Asi mám křišťálovou kouli ;)
Thomasino 25.12.14 22:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
Mimochodem ten hrad Hardegg je pěknej, stejně jako barokní zámeček v Riegersburgu o kousek dále. Dávám odkaz na oboje. Pak tam najdete ještě dva mé pokusy o soutěžní téma za tma v poněkud ponuré kostelně-vánoční atmosféře, ale fotit po tmě kompaktem a bez stativu se ukázalo jako skoro nemožné >:-[]
Thomasino 25.12.14 22:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Poslední den přihlašování - do 22.00 hod.
iudex - my ty vánoce letos pojali trochu jinak a odjeli jsme již 24-tého ráno do Podyjí na česko-rakouské hranice, a budeme tady až do soboty. Takže žádné vaření, chystání stromku (ale ten nemáme už asi 7 let), žádné návštěvy, ale pěkně výlety po okolí, zajímavé projížďky (počasí nám zatím přeje), procházky apod >:-[]
P.S.: WL - samozřejmě že auto má tzv. jet dovnitř fotky a ne hned ven ;-) To jen v krajním případě.

2. Leg
3. iudex