Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 28.12.14  22:56

« Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Gratulace vítězům, především woodymu, zaslouženě, protože taková veselá černohumorná tečka na konec roku se jen tak nevidí a díky všem za hlasy. Příště doufám nejen bude více fotek, ale i více hlasujících, pánové, vítěz 18 bodů, to 2. 12 bodů... občas tady vítěz mívá přes 30... chápu, venku po dvou letech mrzne a sněží, takže na parkovištích trénujete driftování >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.12.14  22:53

« Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

welká gratulace (nejen) woodymu! :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.12.14  22:10

« Konec hlasování, vyhlášení výsledků

V Prosincovém kole Fotosoutěže bylo hlasováním určeno toto pořadí:

1.woody-alien - 18bodů
    2.iudex - 12 bodů
    3.Leg - 8 bodů
    --------------------------
    4.Ronault - 7 bodů
    5.Kysky - 4 body
    6.poterienko, Kubass - 2 body

Matheas a Thomasino jsou pro nesplnění povinnosti hlasovat vyřazeni z výsledkové listiny.

Díky všem za účast i hlasování. ;-) :yes:

PS: Děkuji všem, kteří nějakým tím bodem ocenili mojí fotku, mám velikou radost. No a vzhledem k tomu, že já, když už se mi povede zvítězit, úspěch hned zopakuji a pak dám 2 roky pokoj, je to dobrá zpráva i pro vás. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.12.14  20:27

« Re: Re: Poslední den hlasování

Kysky: Jsi všímavej. ;-) Je to rakev jako kráva a já jsem furt sjížděl dolů, proto mi nezbylo než se zapřít levou nohou o pant. >:-[]
    Jak jsem psal v hodnocení, já v té poterienkově fotce vidím tématu dost.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 28.12.14  20:17

« Re: Re: Hlasování

1.iudex
    2.Woody
    3.Ronault
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 28.12.14  20:10

« Re: Poslední den hlasování

1. Leg - moc hezká fotka, která naprosto kontrastuje s povahou tvého nadupaného vozítka :-) velmi povedený
    2. poterienko - narozdíl od ostatních tam téma vidím naprosto zřetelně. Zavřený tesco jsem nezažil a prazdne parkoviště u něj už vůbec ne. A pohled ze zadu na auto k ty fotce jde naprosto luxusně
    3. WA - zadel musí bejt. Překvapilo mě jakou rezervu v ty rakvi máš ;-)

A k mojí fotce - jak jsem si již víckrát přesvědčil, ironii tady chápe málokdo. Kdybych koukal do fotek ze starých kol, tak bych si všiml Matheasovi fotky x let starý. Bohužel tam nekoukam tak jsem nevěděl, vědět to, asi bych vymyslel něco jinyho. Fotu zdar a happy NY všem.
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 28.12.14  20:08

« Re: Hlasování

1. woody
    2. iudex
    3. kysky
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.12.14  16:02

« Hlasování

Hlasuji (s poradcem za zády):

1.iudex
    2.Ronault
    3.Leg
    ----------------
    4.Kubass
    5.poterienko

iudex - ocenění za snahu vytvořit něco jiného, nového, a k tomu se slušným výsledkem. :yes:
    Ronault - souboj tří "atmosférovek" vyhrála tvoje fotka. Poradce ocenil/a zakomponování disku tak přirozené, že ani na vánoční pohlednici by nijak nerušil. ;-)
    Leg - co se týká atmosféry, pro mě osobně fotka kola. Klid a jakési nesmutné zamyšlení z ní přímo dýchá.
    Kubass - taky povedené...ale na stupních vítězů už mi nezbylo místo.
    pot - prázdné parkoviště před novodobým chrámem je pro mě silně symbolické, takže tématicky perfektní. Ztvárnění bych si představoval ale trochu jinak. To je ale jen můj osobní pocit.
    Kysky - pěkná fotka, která mi vůbec nesedí k tématu.
    Thomasino - vše už za mě napsali ostatní. Fotka samotná dobrá, ale do tématu mi moc nesedla.
    Matheas - vítej zpátky a dobře že jsi se zúčastnil, ale na výraznější úspěch tvoje fotka tentokrát nemá. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.12.14  14:47

« Re: Re: Re: Hlasujem

Leg: Já s těma HH znovu začínat nechtěl....ale ani já nejsem takovej kliďas, aby na mě Janda mohl dříví štípat. >:D ;-)

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.12.14  14:30

« Re: Re: Hlasujem

iudex: veď si nemusel fotiť za úplnej tmy, o tom to je. Keby boli na aute jemné odlesky, podobne ako sú na kolesách, bolo by to oveľa zaujímavejšie, ako fotka, na ktorej boli podtrhnuté zaujímavé línie. Takto to skôr pôsobí ako nejaká kresba. A ak ti šlo o hviezdy, tak tých tam aj tak moc nie je. ;-)

Ale nehovorím, že to nie je dobre, oceňujem tvoju snahu a trpezlivosť sa s tým vyhrať a toto je len taký premúdrelý imput od človeka, čo to nikdy neskúsil, ale myslí si že vie ako to spraviť lepšie. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.12.14  14:23

« Re: Hlasovanie

iudex: áno, HDR by v tomto prípade bodlo. Ja som náročné svetelné podmienky doháňal pomerne silnými globálnymi úpravami a toto je maximum, čo som z toho vytiahol bez toho, aby to už pôsobilo silne neprirodzene (aj keď každý toto vníma inak a čo je pre niekoho v pohode, druhý už kriví tvár :-) ). Mnoho amatérskych HDR na mňa pôsobí až odpudivo a preto mám voči nemu trochu averziu a nikdy som v tomto smere neexperimentoval. Je ale jasné, že dobre spracované HDR môže pôsobiť úplne prirodzene a napríklad v tomto prípade by bolo celkom užitočné.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.12.14  14:19

« Re: Hlasujem

Leg: "Možno by to chcelo trocha sa pohrať so svetlom a tieňom": ťažko sa hrať s tieňom za úplnej tmy. ;-)
    "keby... baterkou by si mu podtrhol zaujímavé línie": ale presne to som predsa robil, baterkou obkreslil línie auta. A ak myslíš, že som mal baterkou svietiť na auto, tak i to som skúšal a nič tam nebolo vidieť, na to je taká maličká baterka slabá. To by muselo byť fotené strobist technikou, teda externými bleskami a pri tejto technike by som ťažko dosiahol viditeľnú oblohu (hviezdy), čo bol (aspoň podľa mňa) jeden z hlavných vyjadrovacích prvkov témy.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.12.14  14:18

« Re: Poslední den hlasování

1. woody-alien

2. Leg
    3. iudex

4. Ronault/Kubass
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.12.14  14:11

« Hlasujem

Dajme si na chvíľu pokoj od hothatchov a zamerajme pozornosť na moje hlasovanie. Tramtadadáááá:
    1. woody-alien
    ...
    dlho dlho nič :-)
    ...
    2. Ronault
    3. kubass
    Matheas: po dlhej dobe tu rád vidím tvoju fotku. K diskusii o tom, či je na fotke tvoje auto alebo jeho časť som sa už vyjadril, mne to nevadí, aj keď technicky papiere od tvojho auta nie sú tvoje, ale sú majetkom štátu, rovnako ako napríklad aj ečv. Ak sa teda nemýlim, nie som doktor práv a podľa mňa je to aj tak nepodstatné. Napriek tomu si sa do prvej trojky nezmestil, pretože tu boli jednoducho lepšie a nápaditejšie spracované diela.
    Ronault: pekne si využil jeden z práve prebiehajúcich symbolov pokoja: Vianoce. Raz si už s podobným bodoval, ale ja s tým nemám problém, je to pekne a nápadito spracované, solídne odfotené a ja ťa radím na druhé miesto.
    woody: to by si nebol ty, aby si z toho nevykorčuloval s nejakou vtipnou narážkou. Je tam všetko: paródia na svoje vlastné dielo, sarkastická narážka na vlastnú životnú situáciu, trocha morbídneho humoru a aj aktuálna téma. Spracovanie trochu zaostáva, to ale je dané predovšetkým prostredím a chápem, že robiť podobné aranžmá na cintoríne sa ti zo zrejmých dôvodov moc nechcelo. Zvlášť v predvianočnom období. >:D
    Kysky: Fajn, ale ako tu už padlo, z fotky skôr cítim akciu ako kľud a mier.
    iudex: pekne si sa vyhral, verím tomu, že za fotkou je veľa trpezlivého experimentovania. Len samotný výsledok tomu moc nezodpovedá. Možno by to chcelo trocha sa pohrať so svetlom a tieňom, keby bolo auto zaujímavo nasvietené a baterkou by si mu podtrhol zaujímavé línie alebo tak nejak... Každopádne, skončil si tesne za prvou trojkou.
    Thomasino: ako bolo už bolo naznačené, ty dokážeš fotku svojho R.S. na zatočenej ceste so zaujímavým pozadím napasovať na skoro každú tému. Akože, fotka je pekná, néžené, ale chcelo by to niečo viac k téme.
    poterienko: zaujímavý nápad, technicky tradične nie je čo vytknúť, ale čosi tomu chýba...
    Kubass: to sa mi páči, osamelé autíčko uprostred poľa, má to atmosféru, super.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.12.14  14:05

« Hlasovanie

Tak idem na to:
    1. woody alien
    2. Ronault
    3. Thomasino
    ---------

Matheas: Ako som už písal, som za širšie vykladanie pravidiel najmä čo sa týka podmienok účasti a myslím, že hoci je Tvoja fotka na hranici, nie je za ňou. Čo sa týka samotnej fotky, tá ma už moc neoslovila, ani umeleckým dojmom, technickým spracovaním či vtipom, je to skrátka skôr taký cvak papierov od auta bez výraznejšieho impaktu. Každopádne fajn, že si späť a nabudúce to iste bude lepšie.
    Ron: už Tvoja vianočná klasika, rovnako ako voľakedajší "súčiastkový Betlehem". Príjemná fotka, na kompakt naviac i prekvapivo technicky slušná. Hoci v komtexte onoho Betlehemu trochu postráda originalitu, je to vydarené foto a medailu si zaslúži.
    Leg: príjemná atmosferická fotka, dýcha z toho ten pokoj daný kaplnkou a prázdnotou okolia. Akurát technicky by som si to vedel predstaviť lepšie, možno to chcelo statív a HDR z viacerých expozícií na lepšie zachytenie jasov i tieňov.
    woody: hneď ako si túto fotku dal, vedel som, že si kolo ukradneš pre seba. Tvoj tradičný humor a sranda z vlastnej smiešno-smutnej situácie. I keby tam nebol katalóg GTI, je tam téma jasná a čitateľná (manželka ocenila, že máš kvalitnú značkovú truhlu), odkaz na GTI ale tomu dodáva tú správnu šťavu. Nielenže zaslúžené zlato, ale i jedna z najlepších fotiek tohto roka. Bravo. :yes:
    Kysky: dobrá fotka, pobavila a moja manželka sa schuti na nej zasmiala. Ale ak ouž niekto písal, toto tu už bolo (Matheas) a hlavne na úplne inú tému, to je akčná fotka ako vyšitá a teda presný opak aktuálnej témy.
    Tom: ako obvykle pekná fotka, lákavá okreska, technicky bez výhrad, kompozične detto (ad wl: nie je to takto najlepšie, keď auto smeruje "do záberu" a má tú peknú cestu pred sebou?). Akurát mám nielen ja pocit, že nech je téma akákoľvek, Ty dáš fotku Megana na nejakej okreske, či už v Alpách, Dolomitoch, Buchlovských kopcoch či okreskách pri Brne a niekedy to s témou ladí, inokedy nie. Možno to chce trochu viac invencie.
    Pot: téma tam je čitateľná, prázdne parkovisko pred Tescom som asi v živote nevidel a teda výnimočný pokoj pred chrámom konzumu. Páči sa mi prísne geometrická kompozícia, možno za svetla by tá prázdnota parkoviska vynikla viac, ale to je detail.
    Kubass: pekná panoráma, Fiatík je tam taký maličký, stratený. U Teba špéci oceňujem, že si sa zdržal tradičných prehnaných úprav, takto je to oveľa lepšie.
    O prvom mieste nebolo pochýb, to si s náskokom uchmatol woody. Zvyšok pelotónu priviedol Ron, o tretie miesto bola bitka a dlho som sa rozhodoval medzi Legom, Poterienkom a Thomasinom, kde každá z tých fotiek sa mi niečím páčila a bronz by si zaslúžila, nakoniec som to rozsekol vyššie uvedeným spôsobom (asi preto, že na danom mieste by som bol najradšej) s tým, že zvyšní dvaja majú nabudúce malé plus.

• « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 28.12.14  09:06

« Re: ...a ještě ty HH

woody
    Já sem dal ten odkaz na OPC spíš ze zajímavosti, protože si díváš i po jiných alternativách, nějaké informace se tam vyčíst dají a některé si novinář holt přikrášlil ;-)

Dobře to napsal BULLY v komentářích...auta s podobným charakterem, které se od sebe zase tak lišit nebudou, ale novinář ty pomyslné nůžky mezi nimi musí trochu rozevřít aby bylo co psát....například ta zmínka o podvozku, kde jedno je vhodné na cestu k babičce a druhé ne, přitom obě mají adaptivní podvozek..OPC bude o něco málo tvrdší, protože není na 19 jak píše Janda, ale na příplatkových 20 (stačí mrknout do katalogu nebo konfigu), ale určitě se dají používat na běžné ježdění obě.

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.12.14  07:08

« Poslední den hlasování

Ještě dnes 28.12.2014 až do 22.00 hod.můžete hlasovat ve Fotosoutěži za Prosinec 2014. Téma je Moje auto, klid a mír. Hlasovat může kdokoliv, tedy nejen soutěžící. Naopak pro soutěžící je hlasování povinné.

Přihlášeni jsou:

Matheas
    Ronault
    Leg
    woody-alien
    Kysky
    iudex
    Thomasino
    poterienko
    Kubass

Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.12.14  23:35

« Re: ...a ještě ty HH

woody: Nic si z toho nedělej, shodli jsme se, že Janda je pozér a že jej nebudeme respektovat stejně jako nebudeme respektovat Koubka >:-[] No a je to jasný důkaz pokrytectví, to, co předvádí a pokrytce nemám rád. Nejhorší je, když je pokrytec auterem, protože je snadno odhalitelný..

Už je ti lépe? >:-[] >:D

A teď z jiného soudku...

Nedávno se tady řešil film Zmizelá... tak teď jsme na něj dekoukali... ehm... no teda... trochu jsem ten konec čekal jinak z vašich indicií, větší šok nakonec, ale tím, že to končí tak nešokově je to naprosto šokující a skvělé... :yes:

Letos teda dobrá filmová úroda - Rivalové 91%, Vlk z Wall Street 83%, Zmizelá 87% a Kapitán Phillips 85%... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.12.14  19:58

« ...a ještě ty HH

Cov: Ještě se vrátím k té srovnávačce. Samozřejmě chápu, že čistě subjektivní pocity z auta jsou důležité a že díky nim některá auta působí rychleji a "divočeji", přestože v reálu nejsou o nic rychlejší a nezvladatelnější než jejich "nudný" soupeř. A taky chápu, že tyhle věci přispívají k pocitu zábavnosti a že i kvůli nim dá někdo přednost právě takovému autu před utlumenějším soupeřem. Proti tomu nemám nic.

Jenže mně se prostě GTI-P (stejně jako tobě "sestřička" Cupra) nezábavné nezdá, s ohledem na způsob používání (a tady mám prostě s Jandou největší problém, protože na HH nahlíží primárně jako na dostupnější sporťáky) právě naopak. Kdyby se mi takové zdálo, mohl jsem zůstat u relativně dost silného naftového kombíku se spoustou prostoru a rozvorem dodávky.

A ať ty Jandovy testy čtu tam i pozpátku, nemůžu se navíc zbavit dojmu, že dynamické vlastnosti HH posuzuje někde za hranicí 200 km/h. Jak se autu "chce" dosáhnout maximálky , jak nad 200 už moc nezrychluje apod. Jenže 200 km/h a to jak moc auto ještě zrychluje na dlouhou "dálniční" šestku je asi to nejméně důležité, když si chceš trochu zablbnout na okreskách. Myslím, že neznám jedinou svojí oblíbenou silničku, kde bych mohl zařadit vyšší kvalt než čtyřku, pokud se nechci jen kochat výhledem ale chci se trochu projet. Takže na jednu stranu Janda určité věci jako odezvu řízení, řazení, reakce motoru atd. u HH posuzuje jako ten největší z petrolheadů a na straně druhé by rád snadno opanoval levý pruh na nekonečné dálnici. Trochu rozpor, že...

No a pak do všech svých pocitů, které mu nechci brát, zamontuje zdánlivě exaktní hodnocení a začíná kličkovaná. Přesně jak napsal iudex, snaha za každou cenu nepopřít svoje tvrzení z předchozích testů. Nj, jenže když je v jednom testu potřeba zdrbnout DSG, opře se o chválu manuálu. A pak když se mu chvála manuálu moc nehodí, protože něco se na tom GTI vůči Astře najít musí, nastane problém. Snad si toho čtenáři nevšimnou. Jenže všimnou:

test GTI s DSG :
    "Mohu s jistotou říct, že na rozdíl od dvouspojky nebudete manuální skříň v GTI schopni nijak poplivat, neboť vám k tomu nedá takřka žádný důvod - tak skvostná skutečně je."

test GTI manuál vs. Astra OPC:
    "Řazení snad ani není řazení, to je takový složitější volič automatu - kulisa je dokonale přesná, řadička se v ní pohybuje lehce a samozřejmě, ale kulisa je jinak naprosto umělá a zpětná vazba od převodovky menší než pohyb částic při nula stupních Kelvina."
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.12.14  13:45

« Re: Re: Re: Re: Zahajuji hlasování

pot
    Dávat bacha si tady samozřejmě nemusíš, jen můžeš počítat s případnými reakcemi na cokoli, co se tu napíše. Kdo nic nezaseje, nic nesklidí a kdo nic nedělá, nic nepokazí, viz mé účinkování (pasivního kritika) v tomto kole. :*) >:-[] ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…