Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 29.12.14 14:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Iudex: zaujímavé, ja síce elektronickú ručnú v aute nemám, ale mám hillhold asistent a u mňa funguje výborne aj s manuálom. Zošliapnem spojku, pustím brzdu, pridám plyn a ako pomaly púšťam spojku, auto sa normálne rozbehne. Všetko funguje úplne prirodzene, ako keď sa rozbiehaš cez ručnú, akurát s ručnou brzdou nepracuješ. Asi to majú inžinieri v BMW lepšie vychytané. -
iudex 29.12.14 11:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
To je ďalšia vec. Dakedy som s Focusom, keď napadol sneh, do našej uličky pri dome vchádzal cez ručnú, taká drobná radosť. S Mondeom už to nebolo ono, predsalen je to veľká neohrabaná krava. S GTI by to bolo dokonalé, malé obratné auto, ale s elektronickou ručnou mám skrátka smolu. 8-s -
iudex 29.12.14 10:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
wl: presne tak, automat si s tou elektronickou poradí určite podstatne lepšie, keď pri rozjazde fakticky len púšťaš brzdový pedál, čo prípadnú prudkosť povolenia parkovacej brzdy utlmí, naopak pri manuále stojíš na spojke, púšťaš ju, nič, nič, tak jemne pridáš plyn a zrazu auto cukne. Skrátka elektronická parkovačka v kombinácii s manuálnou prevodovkou je blbosť na entú. Som zvedavý, čo na to v praxi povie woody, každopádne v tomto prípade menej znamená viacej a Cov sa môže tešiť, že má starú dobrú páku. -
white label 29.12.14 10:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
iudex
Na GTIčku mám klasiku a v allroadu naopak elektr(on)ickou a situace kterou popisuješ mi nedělá potíže ani u té elektr(on)ické, ten problém asi bude hlavně při kombinaci s klasickým manuálem. -
iudex 29.12.14 09:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Blahoželám woodymu k zaslúženému víťazstvu. Rovnako ja ďakujem za hlasy; vzhľadom na kvalitu woodyho fotky má pre mňa striebro cenu zlata.
Inak keď už spomínam woodyho, včera som videl Woodyho film (toho originálneho Woodyho, W. Allena) Kúzlo mesačného svitu; vcelku fajn, aj keď sa nezaradí medzi Allenove najlepšie filmy.
Btw. dnes som opäť "ocenil" výhody elektronickej ručnej brzdy. Parkoval som v miernom svahu a potreboval som auto vyrovnať, teda potiahnuť hore a dolu. Cez manuálne zatiahnutie ručnej sa to nedá, lebo tá má len polohu "on a off"; s asistentom rozjazdu do kopca to ale nie je o moc lepšie, keď ten sa uvoľní tiež pomerne prudko, čo pri potrebe presného parkovania na centimetre je dosť nap.rd. Skrátka kto vymyslel elektronickú ručnú a naviac ju dal povinne do základnej výbavy, zaslúžil by si ruky dolámať. 8-s -
white label 28.12.14 23:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Asi si chtěl napsat předokolka, ale myslel jsi u toho na zadokolku se kterou by se driftovalo jedna báseň. Ale není nic jednoduššího, než vyměnit Mégan za nové Twingo! >:-[]
Ono by stačilo, kdybys ty (nebo já, hlasovali jsme oba stejně) přehodil pořadí 2. a 3. místa na bedně a mohl s být třetí společně s Legem. ;-) -
Ronault. 28.12.14 23:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
WL: U mě se dá vypnout jen trakci, na vypnutí ESP jsem zatím nedošel, možná je to i tím rokem výroby, jestli to na to nemá vliv. A taky přecejen zadokolka "driftuje" jen se zataženou ruční brzdou a při té se zase zapne hooooooooodně nepříjemně hlasité upozornění na její zatažení. Renault prostě jasně říká - chceš blbnout, kup si R.S. 8-s >:D
šmoula: Takže chceš říct, že pravděpodobně kvůli nějaké ženské jsi nehlasoval a vzhledem k té "velké a speciální pochvale" mi unikly body a já tak mohl být na bedně? To snad ne! 8-s Kvůli ženě podrazit kamaráda :no: Konec s tebou... 8-s >:D >:D -
šmoula nešika 28.12.14 23:14
« Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
To je trapas. Tragédie... Šmoula se zakecal a po roce a půl neohodnotil soutěžící. >:D Tak teď aspoň pogratuluji vítězům a nefítěcofé ať nefjeschí chlavy. Za nápad velká a speciální pochvala woodymu a Ronovi :yes: >:D a za techniku tradičně iudexi a Legovi :yes: ;-) . Hodně zdaru do dalších kol! :-) -
Ronault. 28.12.14 23:09
« Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
WL: Jo, je to trochu velké a podobně to je i s Meganem. Dnes jsem v práci, tak nebyl čas, ale předevčírem jsem to trochu zkoušel s P207 a taky ne ideální, i když pravda, tam je fajn ta absence ESP, ale jinak jsem teda za ESP při běžné jízdě zatím vděčný.

Nebo máš prostě rychlejší nohy... >:D ;-)