Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 29.12.14 15:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Tak u mě ani na vypnutí ESP není tlačítko... nebo je schované za kontrolou trakce, budu to muset prozkoumat teď když nasněžilo.
Každopádně jak zatáhnu ručku za jízdy pro efektní zatočení, tak to pískání je pravdu nechutně silné, asi stejně silné jako když si někdo vzadu odepne pás.. :-| -
woody-alien 29.12.14 15:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
iudex: Zatím mohu posoudit jen HDM s hill holderem (Swift, předtím i Mondeo) a funguje to bez problémů, ručku na to nepotřebuju. Uvidíme, jak se s tím "milimetrovým" popojížděním popasuje DSG.
Co se týká radovánek na sněhu, tam by ta ručka asi bodla, ale zase dneska jsme tady měli ráno parádní nadílku a tak jsem u Swiště vypnul ESP a spolu s prudkým přenášením váhy to na zadkoklouzání úplně stačilo. ;-) -
Thomasino 29.12.14 14:44
« Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ahojte, po pár dnech koukám na MACZ a vidím, že hlasovat již nestihnu :-( No nevadí, stejně bych první dva volil stejně, pak by to bylo horší, pak bych se musel hodně zamýšlet...
Na hlasování jen 3 dny, když jsou vánoce, to není mnoho, ale nakonec to ničemu nevadilo, moje foto jsem taky dával jen tak do počtu (mimochodem to jasné téma jsem neviděl tak u poloviny fotek ;-) )
Gratulace vítězům :yes: -
Covenant 29.12.14 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
white label
Ta cena byl jen vtip..v tomhle případě o peníze nešlo, chtěl jsem manuál. Ale brácha teď zvažuje Pasata 1,4 TFS (110kw) CNG (ne toho nejnovějšího, ale předchozí model 2010-2011) a tam právě řešíme zda jit nebo nejít do DSG...s DSG je jích většina a vozí se to dost ze Švédska.
Zhruba za měsíc by měla být ve Val. Mezu. nově čerpačka na CNG -
Leg 29.12.14 14:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Iudex: zaujímavé, ja síce elektronickú ručnú v aute nemám, ale mám hillhold asistent a u mňa funguje výborne aj s manuálom. Zošliapnem spojku, pustím brzdu, pridám plyn a ako pomaly púšťam spojku, auto sa normálne rozbehne. Všetko funguje úplne prirodzene, ako keď sa rozbiehaš cez ručnú, akurát s ručnou brzdou nepracuješ. Asi to majú inžinieri v BMW lepšie vychytané. -
iudex 29.12.14 11:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
To je ďalšia vec. Dakedy som s Focusom, keď napadol sneh, do našej uličky pri dome vchádzal cez ručnú, taká drobná radosť. S Mondeom už to nebolo ono, predsalen je to veľká neohrabaná krava. S GTI by to bolo dokonalé, malé obratné auto, ale s elektronickou ručnou mám skrátka smolu. 8-s -
iudex 29.12.14 10:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
wl: presne tak, automat si s tou elektronickou poradí určite podstatne lepšie, keď pri rozjazde fakticky len púšťaš brzdový pedál, čo prípadnú prudkosť povolenia parkovacej brzdy utlmí, naopak pri manuále stojíš na spojke, púšťaš ju, nič, nič, tak jemne pridáš plyn a zrazu auto cukne. Skrátka elektronická parkovačka v kombinácii s manuálnou prevodovkou je blbosť na entú. Som zvedavý, čo na to v praxi povie woody, každopádne v tomto prípade menej znamená viacej a Cov sa môže tešiť, že má starú dobrú páku. -
white label 29.12.14 10:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
iudex
Na GTIčku mám klasiku a v allroadu naopak elektr(on)ickou a situace kterou popisuješ mi nedělá potíže ani u té elektr(on)ické, ten problém asi bude hlavně při kombinaci s klasickým manuálem.

...a když to rozstřelíš, tak to nebude tolik peněz jako škoda ;-)
P.S.: Tobě to pípá i pokud vzdadu někdo nemá pás?? :-O Tak to mě naštěstí ne. Na zimu jsem zadní sedadla vrátil do auta, ale na jaře půjdou zase ven. Jinak když přepnu ESP na režim Sport a posunu zásah stabilizace, tak se s tím smyk zadkem dělat dá, ale pípne to u toho, ale to nijak nevadí, je to jen jednou, ikdyž nahlas >:-[]