Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.12.14  15:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Tak si na klouzání na sněhu vem Favouše, ten žádné ESP nemá !! >:D >:D
    ...a když to rozstřelíš, tak to nebude tolik peněz jako škoda ;-)

P.S.: Tobě to pípá i pokud vzdadu někdo nemá pás?? :-O Tak to mě naštěstí ne. Na zimu jsem zadní sedadla vrátil do auta, ale na jaře půjdou zase ven. Jinak když přepnu ESP na režim Sport a posunu zásah stabilizace, tak se s tím smyk zadkem dělat dá, ale pípne to u toho, ale to nijak nevadí, je to jen jednou, ikdyž nahlas >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.12.14  15:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Thomasino: Tak u mě ani na vypnutí ESP není tlačítko... nebo je schované za kontrolou trakce, budu to muset prozkoumat teď když nasněžilo.
    Každopádně jak zatáhnu ručku za jízdy pro efektní zatočení, tak to pískání je pravdu nechutně silné, asi stejně silné jako když si někdo vzadu odepne pás.. :-|
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.12.14  15:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

iudex: Zatím mohu posoudit jen HDM s hill holderem (Swift, předtím i Mondeo) a funguje to bez problémů, ručku na to nepotřebuju. Uvidíme, jak se s tím "milimetrovým" popojížděním popasuje DSG.

Co se týká radovánek na sněhu, tam by ta ručka asi bodla, ale zase dneska jsme tady měli ráno parádní nadílku a tak jsem u Swiště vypnul ESP a spolu s prudkým přenášením váhy to na zadkoklouzání úplně stačilo. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.12.14  14:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Rone, mě to s ručkou při vypnutém ESP celkem jde posílat na sněhu bokem ;-) :-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.12.14  14:44

« Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Ahojte, po pár dnech koukám na MACZ a vidím, že hlasovat již nestihnu :-( No nevadí, stejně bych první dva volil stejně, pak by to bylo horší, pak bych se musel hodně zamýšlet...
    Na hlasování jen 3 dny, když jsou vánoce, to není mnoho, ale nakonec to ničemu nevadilo, moje foto jsem taky dával jen tak do počtu (mimochodem to jasné téma jsem neviděl tak u poloviny fotek ;-) )
    Gratulace vítězům :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 29.12.14  14:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

white label
    Ta cena byl jen vtip..v tomhle případě o peníze nešlo, chtěl jsem manuál. Ale brácha teď zvažuje Pasata 1,4 TFS (110kw) CNG (ne toho nejnovějšího, ale předchozí model 2010-2011) a tam právě řešíme zda jit nebo nejít do DSG...s DSG je jích většina a vozí se to dost ze Švédska.

Zhruba za měsíc by měla být ve Val. Mezu. nově čerpačka na CNG
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.14  14:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Leg
    Jj, takový automat se spojkovým pedálem, prostě to nejlepší z obou... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 29.12.14  14:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Leg
    hillhold má i Leon s manuální ručkou....nutně jsem ho nepotřeboval, ale když ho tam dávají jako seriovku no tak co už...nebráním se >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.14  14:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Leg
    Nebo máš prostě rychlejší nohy... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.14  14:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Cov
    Zrovna na tom se dá ušetřit hodně i u GTI, takže na +cenu se u dsg argumentuje těžko. :-|
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.12.14  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Covenant: ak sa máme riadiť testom, čo si nám nadelil na Ježiška a cupra má rovnakú prevodovku ako gti, aj tak dostaneš len trochu zložitejší automat. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.12.14  14:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Iudex: zaujímavé, ja síce elektronickú ručnú v aute nemám, ale mám hillhold asistent a u mňa funguje výborne aj s manuálom. Zošliapnem spojku, pustím brzdu, pridám plyn a ako pomaly púšťam spojku, auto sa normálne rozbehne. Všetko funguje úplne prirodzene, ako keď sa rozbiehaš cez ručnú, akurát s ručnou brzdou nepracuješ. Asi to majú inžinieri v BMW lepšie vychytané.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 29.12.14  14:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

white label
    No já šetřil i jinde a vzal jsem si raději pravěky manuál než moderní DSG >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.14  13:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Aspoň něco, na čem u Seatu/Leonu šetřili a udělali tím dobře i pro kupce. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 29.12.14  13:08

iudex
    Jojo vnímám to jako výhodu a využil jsem jí párkrát i dnes na starém autě, když tam je takové klouzavé počasí ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.14  11:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

Loni jste tam u vás sníh skoro neviděli, tak uvidíme letos, jestli to teď není jen výjimka pomalu potvrzující pravidlo.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.12.14  11:06

To je ďalšia vec. Dakedy som s Focusom, keď napadol sneh, do našej uličky pri dome vchádzal cez ručnú, taká drobná radosť. S Mondeom už to nebolo ono, predsalen je to veľká neohrabaná krava. S GTI by to bolo dokonalé, malé obratné auto, ale s elektronickou ručnou mám skrátka smolu. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.14  11:02

Třeba na lehčí "blbnutí" na sněhu bude ta ručka na GTIčku chybět určitě.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.12.14  10:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

wl: presne tak, automat si s tou elektronickou poradí určite podstatne lepšie, keď pri rozjazde fakticky len púšťaš brzdový pedál, čo prípadnú prudkosť povolenia parkovacej brzdy utlmí, naopak pri manuále stojíš na spojke, púšťaš ju, nič, nič, tak jemne pridáš plyn a zrazu auto cukne. Skrátka elektronická parkovačka v kombinácii s manuálnou prevodovkou je blbosť na entú. Som zvedavý, čo na to v praxi povie woody, každopádne v tomto prípade menej znamená viacej a Cov sa môže tešiť, že má starú dobrú páku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.14  10:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků

iudex
    Na GTIčku mám klasiku a v allroadu naopak elektr(on)ickou a situace kterou popisuješ mi nedělá potíže ani u té elektr(on)ické, ten problém asi bude hlavně při kombinaci s klasickým manuálem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…