Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 30.12.14 10:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
iudex: Tvoje závěry jsou zřejmé, na takovou zábavu je prostě nějaká menší zadokolka (i s menším než Legovým výkonem) ideál. Ale jak jsem psal, u toho Swiště s jeho hmotností, s jeho galuskami místo pneu >:-[] a s jeho mrštností je to docela sranda i tak. ESP tam tedy jde vypnout úplně. Já jsem se ovšem neudržel už 25.12., kdy bylo všude jen mokro, žádnej sníh nebo led, ale jel jsem hned po ránu a města u nás (Děčín, Litoměřice, Roudnice) byla liduprázdná. Kruháče byly ten den moje a Pirellky si užily svoje. >:D -
iudex 30.12.14 10:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tom: pekné, takýmto taxíkom by som sa rád zviezol (ale nie s nákupom, ten by to asi neprežil). :-)
Inak včera som skúšal pri odbočovaní na zasneženú cestu pretáčavý šmyk vyvolaný zatiahnutím ručnej nahradiť šmykom vyvolaným úmyselným rozhodením auta, ale to je nap_d: kontrolovaný šmyk s rúčkou je niečo diametrálne odlišné od nekontrolovaného rozhodenia auta. Plus ESP nie je úplne vypínateľné: pri jednom stlačení tlačidla ESP sa vypne len protipreklzový systém ASR a pri asi päťsekundovom podržaní tlačidla zasvieti režim "ESP Sport - omezená kontrola trakce", teda len obmedzené, nie vypnuté ESP. Skrátka a dobre GTI nie je auto na driftovanie na snehu. :-| (Leg sa iste niekde škodoradostne smeje, on driftuje na snehu kde sa mu zachce - a možno aj tam, kde ani nechce >:-[] ) -
Thomasino 29.12.14 16:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Cayman S první generace po faceliftu mě drží už hodně dlouho a myslím, že jen tak nepustí >:-[] Ale nejdříve se pár let trochu "vyblbnu" po okruzích, koupím normální auto na ježdění a pak teprve přijde na řadu víkendovka pro radost. Je potřeba mít nějaké cíle, aby člověk zvládl chodit do práce a vydělávat ;-) -
Ronault. 29.12.14 16:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: kdyby byly... I kdyby to byl Rapid nebo 110R, tak na sníh bych je nevzal, to se prostě na youngtimera nehodí. 110R v takovém stavu jako mám Fanouše stojí tak 8x více, zanedbané před renovací se prodávají kolem 100t Kč, takže je jasné, že vyjíždt s nima na sníh je už trochu mimo. Rapid je levnější, ale pořád násobně dražší než Favorit a jaksi k němu nemám tak osobní vztah ;-)
Já toho za 4-5 let plánuju... >:D To si vás koupím všecny! >:-[] -
-
Ronault. 29.12.14 16:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: ČP mi jej pojistit nechtěla,pokud vím, tak pojišťují jen nějak do 10 nebo 15 let věku, pak asi až veterány. A taky při tom nájezdu to až nemá tak smysl.
Tak to pípání je upozornění, kdyby se chtěly vysvlékat bez mého vědomí >:-[] >:D -
Thomasino 29.12.14 16:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ty ten historicky unikátní a jedinečný automobil nemáš havarijně pojištěný ?? :-O :-O
...jeho cena bude časem stoupat >:-[]
P.S.: Když vyslíkáš na zadním sedadle ty stopařky, je dobré si před tím zastavit... -
Ronault. 29.12.14 15:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Jo, tak Favorit by teď klouzal moc hezky, zkusím sjet ze špalků jestli to bez pneumatik pojede >:D Obávám se, že případná nehoda Favorita by mě stála více než Megana. V první řadě riziko přežití nebo nezranění ve Favoritu není zrovna vysoké a pak hodnota Favoritu je násobně vyšší než spoluúčast na havarijku Megana ;-)
Když se někdo vzadu připoutá, tak mi to hned ukáže kolik je lidí vzadu připoutáno, ale neukáže mi to, že je nepřipoutaný pasažér. Prostě připoutání si musím pohlídat sám, v sedačce není senzor zatížení, ten je ale u spolujezdce. Když se ale ten dotyčný za jízdy odpoutá, třeba jen pro svléknutí bundy, halenky, podprsenky... >:-[] , tak to hned začne hlasitě pípat. -
Thomasino 29.12.14 15:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tak si na klouzání na sněhu vem Favouše, ten žádné ESP nemá !! >:D >:D
...a když to rozstřelíš, tak to nebude tolik peněz jako škoda ;-)
P.S.: Tobě to pípá i pokud vzdadu někdo nemá pás?? :-O Tak to mě naštěstí ne. Na zimu jsem zadní sedadla vrátil do auta, ale na jaře půjdou zase ven. Jinak když přepnu ESP na režim Sport a posunu zásah stabilizace, tak se s tím smyk zadkem dělat dá, ale pípne to u toho, ale to nijak nevadí, je to jen jednou, ikdyž nahlas >:-[] -
Ronault. 29.12.14 15:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Tak u mě ani na vypnutí ESP není tlačítko... nebo je schované za kontrolou trakce, budu to muset prozkoumat teď když nasněžilo.
Každopádně jak zatáhnu ručku za jízdy pro efektní zatočení, tak to pískání je pravdu nechutně silné, asi stejně silné jako když si někdo vzadu odepne pás.. :-| -
woody-alien 29.12.14 15:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
iudex: Zatím mohu posoudit jen HDM s hill holderem (Swift, předtím i Mondeo) a funguje to bez problémů, ručku na to nepotřebuju. Uvidíme, jak se s tím "milimetrovým" popojížděním popasuje DSG.
Co se týká radovánek na sněhu, tam by ta ručka asi bodla, ale zase dneska jsme tady měli ráno parádní nadílku a tak jsem u Swiště vypnul ESP a spolu s prudkým přenášením váhy to na zadkoklouzání úplně stačilo. ;-) -
Thomasino 29.12.14 14:44
« Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ahojte, po pár dnech koukám na MACZ a vidím, že hlasovat již nestihnu :-( No nevadí, stejně bych první dva volil stejně, pak by to bylo horší, pak bych se musel hodně zamýšlet...
Na hlasování jen 3 dny, když jsou vánoce, to není mnoho, ale nakonec to ničemu nevadilo, moje foto jsem taky dával jen tak do počtu (mimochodem to jasné téma jsem neviděl tak u poloviny fotek ;-) )
Gratulace vítězům :yes: -
Covenant 29.12.14 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
white label
Ta cena byl jen vtip..v tomhle případě o peníze nešlo, chtěl jsem manuál. Ale brácha teď zvažuje Pasata 1,4 TFS (110kw) CNG (ne toho nejnovějšího, ale předchozí model 2010-2011) a tam právě řešíme zda jit nebo nejít do DSG...s DSG je jích většina a vozí se to dost ze Švédska.
Zhruba za měsíc by měla být ve Val. Mezu. nově čerpačka na CNG