pradeda777 15.04.23 10:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: manual: Supra vs M2
iu.....souhlas. Bohužel xDrive M140i s manuálem nebylo v nabídce. Jinak bych ji bral, to je jasné. Ale těch 400 koníků, které jsem si již vyzkoušel v RS3 mě láká a cena v PowerTech je velmi dobrá... ;-) Plus je tam možnost se vždy vrátit na originální výkon. Na druhé straně extra 60 koní není zase až tak moc. Horší to bude s krouťákem.... ;-) -
Thomasino 14.04.23 22:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: manual: Supra vs M2
400-500 koní na jedné nápravě, zvláště při váze kolem 1600-1700 kg (bez řidiče), není až takový problém, pokud je plynule dávkovatelný! >:-[] >:D Pak je s tím kopec zábavy !! [odkaz]
Jinak ta GT86 co tam taky jezdí je přeplňovaná ;-) -
iudex 14.04.23 22:14
« Re: Re: Re: Re: Re: manual: Supra vs M2
pradeda: motor to iste zvládne, o to pokoj. Ale poznáš môj názor, že pre kompakt s pohonom jednej nápravy je 340k akurát dosť, na viac by bolo už dobré mať v 1er xdrive. Ale viem, že s týmto názorom som menšina a speedfred povie, že aj 510k na zadokolku je v pohode. >:D
Mimochodom Alfa predstavila facelift Quadrifoglia, má 520k: [odkaz] -
pradeda777 12.04.23 12:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Dany......odkaz video.....super! Přivedlo mě 20 let zpět, když jsem tenkrát byl "a Honda man"..... ;-) a upravovali pro mě DC2 motor. Tak jako ve videu jsem ho viděl rozložený v dílně na ponku. Měnili jsme tenkrát vačkové hřídele (ostřejší vačky a lepší ventilové pružiny a také instalovali Hondata ECU, abych mohl motor točit do 9500 ot/min. Cut off bylo 9700. Those were the days.... ;-) >:D >:-[] :yes: -
Thomasino 11.04.23 21:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Pak bych si vystačil na okresky s Caymanem GTS 4.0 a na okruh X-Box :-) Tigouše R na daily taky mohu nechat. To by byl slušný setup. Jasně, ještě lepší by byl na okruh Cayman GT4 RS !! -
Thomasino 11.04.23 18:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
WL - částečně má Muldix ohledně tvrdosti a poskakování M2c pravdu, chce to hladké okresky, nebo jet rychle (částečně jsem to vyřešil o 10mm širšími pneu, tím pádem mírně vyšší profil, hlavně ty PS 4s mají měkčí bočnice než PS-SS specifikace pro BMW). Ale nesouhlasím s tím, že je původní M2 lepší auto. Možná lépe funguje na nerovném povrchu, ale ten pevnější předek u M2c dodává více jistoty a můžeš se lépe přiblížit hraně. Dost jsem zvažoval, jestli nezkusit M2c mírně zjemnit pomocí podvozku KW v3, ale naštěstí jsem se na to vykašlal a vyřešil to výměnou za Cyamna GTS 4.0. S Muldixem jsem se o něm před týdnem na srazu Porsche v Mostě bavíl, hodně ho chválil, prej posun proti M2 hodně velký, což vidím stejně. A právě to jemnější a měkčí naladění na okresky vidím pro sebe taky jako velké plus. M2c je naladěná i na okruh, kdežto Porsche na to má ještě jeden ostřejší model GT4 a pak si člověk může vybrat. Ikdyž i GTS má adaptivní tlumiče a dá se přitvrdit :-)