Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 05.01.15 17:55
« Re: Re: Tak mi
wl: Nj, kdybych tušil, jaký s tím dodáním budou obstrukce, tak bych si pro něj klidně těch pár kilometrů dojel. Pro tebe je to lán cesty, ale jeden místní známej jezdí pracovně do Braunschweigu, což je za rohem, dvakrát týdně. Teď už to musím nějak vydržet. A jinak to byl samozřejmě joke, nikdo mi nevolal. A jestli bylo GTI na tý lodi, tak se ani nedivím. >:D ;-) -
iudex 05.01.15 14:01
« Re: Tak mi
woody: To je jasné znamenie; tak vyraz pekne do Wolfsburgu, zabiješ dve muchy jednou ranou - okrem toho, že budeš mať konečne auto, s určitosťou vyhráš tohtomesačnú súťaž :-)
[odkaz]
[odkaz]
A nik to nemá do Vlkohradu bližšie, ako Ty (383 km, to je pre Teba malina, podobné už si absolvoval napr. pre jazdu s Cuprou). ;-) -
Thomasino 02.01.15 14:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hallo aus Bayern.
Ono ten "rozměr" vašeho divokého východu by pro někoho taky mohl hrát roli, to je fakt >:-[]
Znám pár lidí, co si raději zaregistrovali drahé sportovní auto v ČR místo na SK...
Jinak souhlas, samozřejmě že potencionální kupec na M235i Racing je TROCHU jiný než na HotHatch či Caymana >:-[] Vím, že o něm uvažují kluci ze závodního týmu RTR Projects (za týden startují opět ve 24 hod DUBAI, letos je ta série již jako oficiální mistrovství světa ve vytrvalostních závodech), jako druhé k M3 E46 GTR, které nemá ty různé elektronické pomocníky. Chtějí výhledově jezdit VLN sérii a zajet si někdy 24 hod Nurburgringu, takže toto "hodné" závodnícké nářadí ma na mokru na NS velké výhody :-) -
Thomasino 02.01.15 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hallo aus Bayern.
No dají se na okruh vzít samozřejmě oba, ale spíše jsem to myslel tak, že kdybych si toho krokouše pak časem koupil, už bych ho nechtěl na okruhu tak často ničit ;-)
(taky se mezitím třeba na okruzích už vyřádím a omrzí mě, to, ikdyž zatím mě to baví už pár let a čím dál tím více)
Jinak samozřejmě tvojí volbu a argumentaci naprosto chápu >:-[] -
Leg 02.01.15 14:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hallo aus Bayern.
Thomasino: treba si aj uvedomiť, že tých 60 je bez dane. Na druhej strane fakt, že sa auto nedá postaviť na značky znamená, že sme oslobodení od dosť krutého registračného poplatku. Ale to zaujíma iba nás z divokého východu so silným a spravodlivým sociálnym zabezpečením. 8-s >:D
Podľa mňa sa cieľová skupina M235i Racing ani zďaleka neprekrýva s cieľovou skupinou akéhokoľvek hothatchu, Caymanu alebo iného dostupného športiaku. Toto auto si proste kúpi človek, ktorýto už s hobby závodením myslí pomerne vážne a je ochotný do toho liať dosť veľa peňazí (mnohokrát viac, ako si trebárz ty nasypal do Megana - zaujímalo by ma, koľko by mohla celkovo stáť účasť na 24h Nurburgringu na tomto aute) ale naopak má k dispozícii pomerne user friendly auto s dobrou podporou a na závoďák nenáročnou údržbou, takže nemusí zamestnávať zástup ľudí, čo skáču okolo neho a ani nemusí tráviť svoj drahocenný čas tým, že niečo opravuje pod autom. -
Bully_ 02.01.15 13:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hallo aus Bayern.
Thomasino:
nez 4,2 kg/k. a bez homologace, tak radsi moje auto na znackach a s 3,8kg/k. :-) Navic s moznosti jezdit v lete bez strechy, coupe a s motorem uprostred.
Tvrzeni majitele Renaultu Megane, ze Cayman S se da nakonec vzit na ten okruh obcas taky je :yes: -
Thomasino 02.01.15 12:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hallo aus Bayern.
M235i Racing není na značkách, to by bylo jen na okruh. Když máš na takové auto, tak většinou už máš i na ten lehce jetý Cayman S na okresky ;-) >:-[] Ale to mě nehrozí..
Ale taky skončím spíše u toho Caymana S na okresky, který je super na řízení a občas na okruh se dá také vzít (nebo na Nordschleife). Ikdyž stále se mě líbí ta "normální" M235i. Musím ji pak vyzkoušet :-) -
Thomasino 02.01.15 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hallo aus Bayern.
Však jsi psal, že si ho koupíš, takže si to přečteš ;-)
Já ten celý test zatím také nečetl, jen poslední dva odstavce >:-[]
Ale super článek o M235i Racing, moc pěkný a celkem levný závodění pro začátečníky. JENOM ASI 60 TISÍC EUR bez DPH >:-[] >:-[] To už se Bully mohl zamyslet i nad tímto, akorát to není na značkách. Ale váha 1400 kg, výkon skoro seriový 333 koní, nechali seriovou převodovku 8-mi kvalt automat ZF, jiný podvozek s možností nastavování, lepší brzdy, přidali rám, vyhodili zadek interiéru, dali jiné sedačky. Celkem rozumný přístup. Hlavně nechali některé elektronické pomocníky jako ABS a kontrolu trakce, ale ABS přenastali na závodnější styl a kontrola trakce je také s možností volby ve více režimech. Především kvůli Nordschleife, aby na slickách když začne pršet, bylo auto ovladatelné... Teď už jen těch 60T EUR a vozík na auto >:D
[odkaz]
-
Leg 01.01.15 23:05
« Šnr
Hoši, tak šťastný Nový rok, nech sa nám táto naša virtuálna fotosúťažná garáž pekne rozrastá. Minulý rok pribudlo pár hothatchov (r.s. a jedno GTI - nechýbalo veľa a boli by dve), jeden úžasný lotus, skvelá dacia, temperamentné toledo a ako bonus ježkomet. Tak snáď bude tohtoročný prírastok podobne bohatý.
Vlastne čo to meliem, to sú len guče plechov... želám Vám hlavne veľa zdravia, štastia a bezpečné cesty! :-) -
white label 01.01.15 21:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hallo aus Bayern.
Th
Neboj, vím co znamená "před/přede", stejně jako "veš/vši". ;-)
Mám snad já GTI VII Perf., že o tom nic nevím... , ale pokud na celou kritiku auta stačí jen jedna (poslední) věta, musí to být zřejmě celkově hodně dobré auto. -
Thomasino 01.01.15 19:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hallo aus Bayern.
Jo, Jo >:-[] A proto je tam taky slovo "především" ;-) :-) Pokud potřebuješ vysvětlit jeho význam, nestyď se zeptat ;-)
P.S.: Jenom nevím, jak se bude White Labelovi, iudexovi a Woodymu, líbit poslední věta v testu GTI VII Perf. ;-) >:-[] -
Fotosoutěž Moje auto.cz 01.01.15 18:23
« Nové téma Leden 2015
Domluvou zúčastněných bylo pro Leden 2015 vybráno téma:
MOJE AUTO A JEHO RODIŠTĚ
Úkolem soutěžících by mělo být jakýmkoliv způsobem na fotce přiblížit zemi nebo dokonce místo vzniku svého auta. Uznána bude jak země sídla automobilky, tak země výrobního závodu. Pro příklad u Suzuki Swift jak Japonsko, tak Maďarsko. Uznáme i částečnou výrobu, takže majitelé Porsche Cayenne nechť neváhají v rámci soutěže navštívit Bratislavu.... ;-) -
šmoula nešika 01.01.15 16:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hallo aus Bayern.
WL: Jistě... ;-)
pS: No s těmi hrubkami máš problém. V tomto žádný Svět motorů s korekcí... Ale je příslíbeno zpřísnění kontroly, pak by to mohla bejt paráda - Vašek je docela fajn, Kuba hrozně šikovnej coby organizátor, řidič i pisálek. :yes: Hrozně mi připomíná webpaju, jak umí udělat široký a přitom neskutečně obsáhlý text, který zaujme. :-) A moc příjemnej i ve videích. Ale jsou tam občas i další supr novináři. Rejlek táhne prostě... - spolu s dnes již legendárním Honzou Č. ze Speedu/TopGearu pro mě špička. :yes: