Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
poterienko 10.01.15 17:54
« Re: Re: Re: Zvukovod
Cov: Souhlas. Ale i přes to by se mi líbil Audi Sound System, co se dá dokoupit za asi 30 chechtáků a udělá z auta (zvukově) osmiválcovou bestii.
Th: Pokud se nepletu, tak právě ORS má jakési repro, který vytvářejí zvuk V8 (viz. recenze). -
-
Thomasino 10.01.15 14:04
« Re: Zvukovod
Má to tak Cupra, Oktávka, GTI a spousta jiných aut...
Tuším, že jako jeden z prvních u HotHatchů to měl dvojkový Focus ST (225), proto měl taky tak famózní zvuk. Sice pocházel z pětiválce, ale jakýsi rezonátor ve výfukovém potrubí ho patřičně upravoval a zesiloval >:-[] -
Covenant 10.01.15 13:51
« Zvukovod
Mysle jsem, že zvukovod má v rámci koncernu jen G7R a zbytek koncernových HH je umělotina z repráků, ale dnes jsem narazil na toto:
O plnokrvnú zvukovú kulisu navonok sa stará dvojica koncoviek výfuku, o zvukový prejav v interiéri sa zas stará "zvukovod" medzi motorovým priestorom a kabínou. Na zintenzívnenie prejavu SEAT navyše využíva tzv. zvukový aktuátor, ktorý si pokojne môžete predstaviť ako "kladivko" udierajúce do A-stĺpiku v rytme valcov. Zvuk, ktorý Cupra vydáva tak nie je reprodukovanou hudbou, skôr maximálne zintenzívneným skutočným zvukom motora s miernym prikrášlením.
Je fajn že to není jen uměle nahraný zvuku a opravdu se jedná o zvuk motoru..zajímalo by mě zda to má tak i Octávka RS
-
Thomasino 09.01.15 22:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fasterbia
Kdo chce vidět zajímavé on-board nočmí záběry z právě probíhající 24-ti hodinovky v Dubaji, tak záběry z auta 23 nebo 99 jsou SUPER !!
Mimochodem můj oblíbený moravský tým RTR Projects s M3 E46 GTR byli po 6-ti hod první ve skupině, ale pak problém s autem, dvě a čtvrt hodiny v boxech, nyní jedou dále na 3.místě...
[odkaz]
edit: Nakonec další problémy s kardanem, který zdemoloval převodovku, takže výměna převodovky a dalších věcí, další 3 hodiny v boxech :-( Soupeři měli ale také problémy a nakonec skončili na bedně na 3.místě ve skupině A5 (původně tuším 9 aut). Z celkového počtu 90 aut dojela necelá padesátka
[odkaz]
-
woody-alien 09.01.15 10:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fasterbia
pS: No, popravdě, já taky vidím jenom samý Octávky 3 RS a Cupru jsem zatím v provozu viděl jedinou, GTI 7 snad dvě, tři (když nepočítám iudexe), Focus ST myslím dva....docela často potkávám Megany RS před faceliftem.

Nicméně zjišťuju, že na MACZ chodím už v podstatě jen proto abych zjistil, jestli už woodymu přišlo GTI... >:D