Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 12.01.15 17:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Aditiva
BW: Právě jsem čtvrt hodiny mluvil s prodejcem a skutečnost je ještě horší. V době, kdy si on-line objednáš ruličku toaletního papíru za bůra a pak na PC sleduješ její cestu z papíren až k tobě domů, v době všudypřítomných kamer, satelitů, v době, která nemá daleko do Orwellova 1984, tak v této době se prostě auto za cca třičtvrtě miliónu ZTRATILO a nikdo neví, kde je. >:D >:D >:D 8-s Já už fakt nemůžu. -
Thomasino 12.01.15 16:06
« Re: Re: Re: Re: Aditiva
Tady máš stylový autobus ke GTI >:-[]
[odkaz]
Ale woody vlastně nemá podobné problémy jako iudex, nemusí řešit že jeho nové GTI v zimě trpí. Když to bereš pozitivně, tak jsi pozdním dodáním před jarem vlastně značně vylepšil jeho životnost, omladil ho o rok, ušetřil za servis, pojištění atd. Samá pozitiva a sociální jistoty ;-)
P.S.: No jo, mrdka na zimu, s vyhříváním sedaček, by se hodila asi kde komu :-( >:-[] -
woody-alien 12.01.15 15:54
« Re: Re: Re: Aditiva
Leg: Vidíš, to mě nenapadlo koupit si autobus. >:-[] Jinak já si to zas tak neberu, olej měním včas, žádný aditiva nedávám a když se mi zdá, že má některý z mých aut častěji režim krátkých jízd, příští delší jízdu jedu s ním, poplácám ho po kapotě a přátelsky s ním promluvím. ;-) A hlavně dbám na to, aby se auto u mě zbytečně dlouho nezdrželo. >:D -
Leg 12.01.15 15:11
« Re: Aditiva
covenant: áno, kvalitný olej a možno nejaké aditíva, to je základ, bohužiaľ to iba zmierňuje negatívny účinok tohoto režimu na motor. Na skutočné vyriešenie problému treba hľadať radikálnejšie riešenia, napr. natiahnuť si cestu do práce na nejakých 30 km, alebo ako to riešia v Rusku: nevypínať motor. Samozrejme, najlepšie by bolo ultimátne riešenie: kúpa nejakej "mrdky" na zimu. >:D ;-)
Ja si ale myslím, že ten motor by to mal bez problémov dať. Nie je to síce ideálne a motor trpí, ale v takomto režime fungujú mnohé tisíce týchto motorov a už pri konštrukcii sa s tým počítalo. Pravda ale je, že nejaké aditívum ani preventívna oleja pred zimou určite neuškodí -
-
white label 12.01.15 13:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nostalgická BeSt1e
Leg
Že jsou ty asociace a hlavně očekávání u současného Audi S1 nesmyslné, v tom s tebou naprosto souhlasím, viz má reakce z 12:30 na Thomasina.
Mně nevadí ani řešení s kostrbatou přesmyčkou ve stylu 1M, ale naopak za "tragické" považuji označení jako je "X5 ///M 50d" apod.
[odkaz]
-
Leg 12.01.15 13:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nostalgická BeSt1e
Ja na keby nehrám a ani netvrdím, že je to rovnaký príklad, len podobný. To že jedno je rally špeciál a druhé malosériovka neznamená, že tam neexistuje paralela. Len poukazujem na to, že dve autá z rodinného striebra dvoch nemeckých prémiových automobiliek (vzhľadom na význam marketingu u prémiových automobiliek si dovolím tvrdiť, že rodinné striebro má cenu zlata) zhodou okolností mali prepožičať svoje meno alebo jeho známejšiu časť bežnému modelu a každá z týchto automobiliek sa s tým vyrovnala inak. BMW zvolilo kostrbatú presmyčku, Audi to tam fláklo tak jak to je. Nakoniec, dôkazom toho, že to vyvoláva nezmyselné asociácie (a očakávania) je aj thomom spomínaný test.
iudex: aditíva nepoznám, riešením nielen tohto problému by mohol byť bufík, ale to je už predsalen trochu náročnejší zásah, aj finančne. Doma parkuješ v garáži alebo vonku? -
white label 12.01.15 12:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nostalgická BeSt1e
Leg
Pro některé "pamětnější" fanoušky rally to dnes může znít "podivně povědomě", ale osobně v tom přesto problém nevidím, viz i reakce iudexe.
Kdyby BMW..., jenže na kdyby se nehraje a BMW s M1 stejným příkladem není. BMW M1 byl regulérní model a pokud bychom chtěli najít srovnatelnou situaci s problémem označení M1/1M, pak by muselo Audi v rámci řady A2 chtít další/novou S2/RS2, které už tu jednou skutečně byly, ovšem ve střední třídě a jejich třídními nástupci byli/jsou S4/S5/RS4. -
white label 12.01.15 12:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nostalgická BeSt1e
Bully
To (kupodivu) "v přímce" je myšleno jak?
Th
Pokud bychom šli do důsledku, tak žádné skutečně sériové auto by si nezasloužilo přímé srovnání s legendou typu ASQ S1. Ani žádné jiné současné eSkové (a dokonce ani RSkové) Audi. Každý, kdo se vyzná v současné sériové produkci Audi logicky očekává, že Audi S1 bude v rámci řady A1 tím, čím je např. v rámci řady A3 S3 apod.. A stejně jako v jiných řadách by měl zbýt prostor pro případnou vrcholnou RS1.

Na studene starty a kratke presuny pomuze nezavisle topeni (i) pro motor, snizi opotrebeni motoru a nemusis kupovat i30 >:D