Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Bully_ 12.01.15 17:17
« Re: Aditiva
Jak uz tu bylo receno, aditiva prece nepomuzou benzinovemu autu v provozu v zime. Benzin neni nafta, aby "zamrzal" (=hlavni prinos aditiv do nafty v zime).
Na studene starty a kratke presuny pomuze nezavisle topeni (i) pro motor, snizi opotrebeni motoru a nemusis kupovat i30 >:D -
woody-alien 12.01.15 17:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Aditiva
BW: Právě jsem čtvrt hodiny mluvil s prodejcem a skutečnost je ještě horší. V době, kdy si on-line objednáš ruličku toaletního papíru za bůra a pak na PC sleduješ její cestu z papíren až k tobě domů, v době všudypřítomných kamer, satelitů, v době, která nemá daleko do Orwellova 1984, tak v této době se prostě auto za cca třičtvrtě miliónu ZTRATILO a nikdo neví, kde je. >:D >:D >:D 8-s Já už fakt nemůžu. -
Thomasino 12.01.15 16:06
« Re: Re: Re: Re: Aditiva
Tady máš stylový autobus ke GTI >:-[]
[odkaz]
Ale woody vlastně nemá podobné problémy jako iudex, nemusí řešit že jeho nové GTI v zimě trpí. Když to bereš pozitivně, tak jsi pozdním dodáním před jarem vlastně značně vylepšil jeho životnost, omladil ho o rok, ušetřil za servis, pojištění atd. Samá pozitiva a sociální jistoty ;-)
P.S.: No jo, mrdka na zimu, s vyhříváním sedaček, by se hodila asi kde komu :-( >:-[] -
woody-alien 12.01.15 15:54
« Re: Re: Re: Aditiva
Leg: Vidíš, to mě nenapadlo koupit si autobus. >:-[] Jinak já si to zas tak neberu, olej měním včas, žádný aditiva nedávám a když se mi zdá, že má některý z mých aut častěji režim krátkých jízd, příští delší jízdu jedu s ním, poplácám ho po kapotě a přátelsky s ním promluvím. ;-) A hlavně dbám na to, aby se auto u mě zbytečně dlouho nezdrželo. >:D -
Leg 12.01.15 15:11
« Re: Aditiva
covenant: áno, kvalitný olej a možno nejaké aditíva, to je základ, bohužiaľ to iba zmierňuje negatívny účinok tohoto režimu na motor. Na skutočné vyriešenie problému treba hľadať radikálnejšie riešenia, napr. natiahnuť si cestu do práce na nejakých 30 km, alebo ako to riešia v Rusku: nevypínať motor. Samozrejme, najlepšie by bolo ultimátne riešenie: kúpa nejakej "mrdky" na zimu. >:D ;-)
Ja si ale myslím, že ten motor by to mal bez problémov dať. Nie je to síce ideálne a motor trpí, ale v takomto režime fungujú mnohé tisíce týchto motorov a už pri konštrukcii sa s tým počítalo. Pravda ale je, že nejaké aditívum ani preventívna oleja pred zimou určite neuškodí

[odkaz] :-O narazil jsem na něj kousek za passo Falzarego, když jsem se tam tak projížděl přes google street view