woody-alien 16.01.15 22:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI P pod rukou Kuby Rejlka
Ron: Tak tos mi připomněl Macháčka v Samotářích: "No jasně, budu o tom přemýšlet" >:D >:D
PS: Ještě zbývá cesta kufrem, Golf má bohužel průvlak na dlouhý předměty, tudy se dá na zadní sesle dostat. 8-s >:D -
woody-alien 16.01.15 22:08
« Re: Re: Re: Re: GTI P pod rukou Kuby Rejlka
Ron: Jj, třídvířko, a ty bys měl se svojí chorobnou péčí o interiér chápat proč. Tohle bude MOJE auto. Bordel ať si dělá rodinka v těch ostatních. Zabránit vzniku bordelu bohužel nejde, to jsem vzdal, tak jim musím zabránit vůbec do auta vstoupit. >:-[] -
woody-alien 13.01.15 18:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Superšport od Fordu
iudex: Tonhle konkrétně nebylo webpajovo vlastní XF, byla to novota s pár kilometry na tacháči a sériovým výkonem. A osobně si myslím, že to automat ano/ne nesouvisí ani tak s výkonem samotným (ostatně v téhle kategorii jsou jistá minima výkonu,takže automat ti tam určitě neudělá z auta chcíplotinu), ale s charakterem auta. Prémiová pětimetrová limuzína s 6 válcovým dieselem není primárně určena na blbnutí v serpentýnách, tam se hraje na komfort, klid a pohodové přesuny jak v pokojíčku - a tam by tedy podle mého manuál byl patřičný asi tak jako bezdomovec v Ritzu. ;-) -
white label 13.01.15 17:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Superšport od Fordu
iudex
Pokud bys chtěl striktně vázat samotný (jeden) výkonový parametr na typ použité převodovky, tak určitě bude vhodnější krouťák.
Pokud zůstaneme u toho XF webpaji, pak by podle tvého pravidla byl vhodný automat až po načipování o + 60 koní. A podobné by to bylo u 30d, 3.0 TDI, 350 CDI..., což jsou motorizace k nimž manual jednoduše nedává smysl bez ohledu na max. výkon motoru.
iudex 13.01.15 15:38
« Re: Re: Re: Re: Superšport od Fordu
Ale zase hovoríš o prémiovom sedane vyššej strednej s 300+ naftovými koňmi (webpaja to má čipnuté), tam sa automat vcelku hodí. Rovnako tak elektrická ručná pri zadnom pohone ničomu nevadí.
A áno, rovnako ako principiálne odmietam automat v malom hotheči, tak ho odmietam aj v autách s "bežným" výkonom á la Mazda 6, pričom mazdí atmo štvorvalec rozhodne nie je nič, čo by Ti trhalo volant z ruky. Pre mňa je tá subjektívna hranica dôvodnosti automatu 300k, pod touto hranicou by som principiálne automat nechcel a nepriplácal zaň.

>:-[] >:-[]
Mimochodem o víkendu jsem řešil drobný problém, jak tchýni se širokým pozadím odvézt do nemocnice na pohotovost ;-) Samozřejmě že jsem řekl, že do Recar ji nepustím, protože by mi je mohla rozsednout a dozadu jsem jí soukat nechtěl, když jí bylo blbě od břicha a žaludku, takže jsem raději zavezl drahou polovičku k ní a objednal jim taxíka a dal jí pětikilo na toho taxíka >:-[] Lepší než dávat 40 litrů za nový Recara, nebo se ji snažit narvat dozadu. Takto to měla pohodlnější :-)
P.S.: Včera jsem viděl sedmiproudou dálnici, mazec!! Zdravím z Dubaje a okolí, teplota kolem 25-26 st., tak akorát, a voda ve vyhřívaném bazénu je fajn ;-)