Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
white label 19.01.15 18:42
« Re: Re: Re: Re: Bezkonatní myčka
V textu článku mě zaujal odlišný pohled na věk při rozdílném pohlaví.
"...22letá žena, která chtěla pilovat své řidičské schopnosti."
"O chvíli později se přiřítil stejně starý mladík..."
Prostě zřejmě stárneme (už od 22 let) pomaleji, než ženy. ;-) -
Leg 19.01.15 15:23
« Re: Re: Bezkonatní myčka
Iudex: to nevypadá zle, päťkoruna za základné umytie, ak si dáš raz za čas nejaké rozšírené, mali by byť náklady vcelku rozumné. Hlavne ak uvážiš, že je to bez námahy a bez poškodenia. Len škoda, že umývanie kolies je len vo vyššom programe. My majitelia hothatchov s namáhanými brzdami vieme, že kolesá sú často naznečistenejšou časťou auta.
Na HČK v zime s deťmi nič moc... je tam pusto, v expozícii je zima, nič moc sa tam teraz nedeje. Cez Vianoce bývajú pekné vianočné prehliadky, ale to ste už zmeškali. Na druhej strane, ak je pekné počasie, je tam kľud, ticho, môžte si užiť peknú prechádzku po okolí. A keď nasneží, po okolí býva vytvorených niekoľko kilometrov stopy pre beh na lyžiach. (Mimochodom, tento rok ma naštvali keď prestali odhŕňať veľké parkovisko - to bol môj obľúbený playground, kde som nacvičoval "drifty" - nikde nikto, opustená veľká plocha.) -
iudex 19.01.15 13:17
« Re: Bezkonatní myčka
Cov: áno, hovorím presne o takej umývačke ako na tom tvojom odkaze.
[odkaz]
Leg: asi to tak bude, auto mi nastriekalo asi tromi rôznymi druhmi peny, z toho jedna taká viacfarebná vyzerala, že by umyla aj email zo starogréckej amfory.
>:-[] No človek má skrátka na výber: buď klasickú kefovú, lak odierajúcu umývačku, slabú bezdotykovú, ktorá ti auto neumyje, alebo takúto účinnú všerozpúšťajúcu. Ale nie je to len tou chémiou, aj ten tlak vody tam bol podstatne vyšší, ako inde. Btw. aspoň si ma potešil, že som nerobil zbytočnú robotu s tým voskovaním. :-)
Inak keď už si tu, stojí za to ísť teraz v zime na Červený kameň (s deťmi)? -
Leg 19.01.15 12:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Wl: díky za odkaz, ja som sa dnes cítil fajn ale po prečítaní článku cítim, že na mňa mierna depka predsalen lezie. Ešteže nám podobné články vždy povedia, ako sa máme cítiť a čo nás má zrovna najviac trápiť, aby sme zapadli do celonárodnej nálady. >:-[] -
white label 19.01.15 11:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Leg >:D
Jak napíšeš dávky, tak ani "nevím" proč, hned si vzpomenu na naše nedbale elegantní, nápadně snědé spoluobčany. Asi před rokem tady na náměstí přišla partička snědých příživníků, která se vydávala za aktivisty vybírající dobrovolné příspěvky pro neslyšící, přičemž sami předstírali, že mají toto postižení také. Dokonce měli nějaké archy/formuláře, kde se mohl každý kdo přispěl podepsat, asi aby to vypadalo přesvědčivěji. Byli i u nás v baru a pár dobrovolníků, kteří jim přispěli, se tu taky našlo, já si o tom tenkrát myslel svoje, ale důkazy jsem pro své logické podezření neměl. Dneska přišli znovu a policajti na ně udělali zátah a posbírali je. Shodou okolností tady vedle nás dělá vedoucí prodejny paní, která má neslyšící dceru a ovládá znakovou řeč, tak to dneska na ně zkoušela a samozřejmě ani ťuk, nakonec se raději normálně rozmluvili. Asi se dneska, kluci ušatí, nepodívali na novinky.cz
[odkaz]
>:D
P.S. Já chtěl to téma vztahu "dokonalost/nedokonalosti" a případné závisti posunout vyloženě do obecné roviny, ale když vidím vývoj diskuse, tak evidentně marně, takže teď už nevypadám jen jako kosmetický úchyl, ale i jako kosmetický "autonarcista". :*) >:-[] -
Leg 19.01.15 11:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Iudex: ak na tú bezkontaktnú umývačku plánuješ chodiť pravidelne, tak ten vosk kľudne niekomu daruj. Používajú tam totiž relatívne agresívnu chémiu nutnú k tomu, aby špina zliezla bez toho, aby sa na ňu pôsobilo mechanicky. Vedľajším efektom je, že so špinou celkom spoľahlivo zlezie aj ochranná vrstva vosku, takže ak neplánuješ voskovať po každom umytí (čo by robil len čistý masochista), tak voskovanie nemá zmysel. -
poterienko 19.01.15 11:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Ad myšky: Osobně mám v wapkami na benzínách ten problém, že vždy nějakou část vynechám. Takže ačkoli auto při mytí vypadá dokonale, po zaschnutí mi na dveřích vylezou špinavé pruhy. Samozřejmě se bavím o situaci, kdy tam chci nechat max tři pětky a pak rychle pokračovat v jízdě. Když to chci pořádně, tak si vytáhnu wapku doma. -
woody-alien 19.01.15 11:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
iudex: Naštěstí se ty myčky rychle rozrůstaj. U nás v blízkosti teď stavěj dvě nové. Pro mě je to jediné přijatelné řešení, jak udržovat auto v přiměřené čistotě. Naházet nějaký mince a za pár minut hotovo. Leštit můžu jindy. ;-) -
iudex 19.01.15 10:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Zase umývanie, moja "obľúbená" téma. >:-[] Ja som síce kúpil tvrdý vosk s tým, že pred zimou Golf naleštím, ale akosi som sa nedostal k umytiu auta pred príchodom mrazov a odstavením vody vonku a potom už to nešlo. Takže som donedávna strašil totálne zapraseným autom, až mi to po mesiacoch ;-) nedalo a našiel som novú bezdotykovú umývačku, ktorá bola prekvapivo účinná. Načo moje auto vzápätí videl kamarát a krútil hlavou, ako môžem mať také čisté auto v zime. >:-[] -
woody-alien 19.01.15 09:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Leg: >:-[] Já bych třeba ještě zkousnul, že místo Ordinace v Růžové zahradě myju auto, ale ta marnost toho počínání mě drtí. ;-) Když nezačne pršet nebo sněžit, tak aspoň před tvým naleštěným bourákem po ulici zcela jistě pojede kropička nebo na silnici vjede traktor z pole a ještě tak 5 kilometrů se před tebou bude "oklepávat" od bahna. >:D

Som zvedavý, čo potom budú pýtať za top verziu - 177 kW 4-motion.