Leg 21.01.15 17:19
« Re: Re: GTI
Wl: inokedy máš plný rukáv argumentov pre trojdverák a teraz to odbiješ povrchným pre krásu treba trpieť? >:-[] ;-)
Inak ako ste na tom s fotením? Ja som mal tri nápady, ani jeden sa mi nepodarilo z technických či logistických príčin zrealizovať a vypadá to, že tentoraz sa nezúčastním. Čo je pre mňa ako autora témy dosť potupné. -
woody-alien 21.01.15 15:25
« GTI
iudex: Před čtvrthodinou jsem přijel. Mám první dva problémy. U třídvířka by se hodil podavač pásů a v garáži (aspoň v dolní části) nemůžu dveře naplno otevřít. Jinak to ale byla piánko jízda, aby se mi neztratila manželka, takže jen občasné přepnutí na Sport nebo na S u DSG. Později přidám pár dojmů.
PS pro Ronaulta: Člověče, normálně jsem uvnitř jedl a pil a nic se nestalo. >:D -
white label 20.01.15 16:22
« Re: Plagiátoři
w-a
Jo, interiér GGTI s alcantarou je podle mě aktuálně nejpovedenější ze všech Golfů, a to včetně všemožných (konfigurovatelných) příplatkových prvků, včetně kůže.
A co má být na edici Bocaabiertaté (viz foto odkaz) jiného, než na normálním GTIP? -
woody-alien 20.01.15 16:12
« Plagiátoři
wl: Nj, to víš, GTI to není. ;-) >:-[] Mimochodem, na homepage má pumpkin blog - report z Vídeňského autosalónu. VW zřejmě vyplňuje i ty nejmenší mezírky na trhu a udělalo speciální edici Bocaabierta, která si zároveň bere na paškál konkurenta ze Španěl (zjevná narážka na Cupru Bocanegra) i z Němec, když neoficiálně se mezi fanoušky tvrdí, že jde o zjevný FoST look. ;-)
[odkaz] >:-[] -
white label 20.01.15 15:46
« Re: Re: Re: Re: Mustang
Po oficiálním představení nové RS3, včetně max. výkonu jejího R5T, už reálné verzi GR400 moc nevěřím. Navíc bych potřeboval zkusit klasický G7R s dsg!, a to minimálně na celý den (ideálně na víkend). Krátké svezení s manuálem mě zrovna moc nepřesvědčilo, včetně interiéru, který nelze nakonfigurovat tak, jak to má GTI s příplatkem za alcantaru. -
woody-alien 20.01.15 15:13
« Re: Re: Mustang
wl: A já myslel, že trochu jo. ;-) Zrovna dneska v Motole nebylo jediný místo k zaparkování a tak jsem chvíli čekal a první přišel chlap a šinul si to k bílýmu G7R.
"Jedete pryč ?"
"Jasně, ale nesmíte na mě spěchat."
"To já tolik nespěchám..."
A už jsem byl venku, a už jsem byl u R-ka, třídvířko, DSG, a když už jsem seděl vevnitř (z chlapa se vyklubal sympaťák, něco jako ty ;-) >:-[] ), tak začla "nebožka" něco "hovořit" >:D a musel jsem jít.
Má to 3 měsíce, najeto cca 6.000 a hodně si to chválil. Pro rodinu MPV a pro sebe R-ko jako daily car. Čtyřkolka, automat, DCC, trocha toho výkonu ;-) - pohoda. Na zimu má 18" Cadizy, na léto nevím. Až na tu barvu teda dobrý, ale on říkal, že s barvou je spokojenej, protože si ho už nevšimne vůbec nikdo. A taky to měl teda pěkně zprasený. To by tě křísili. >:D -
white label 20.01.15 14:26
« Re: Mustang
Cov
Za 880 tis. je Mustang s R4 (a manuálem) a Mustang s R4 je něco jako Golf s dvouválcem, i když poměrně výkonným. S V8 a automatem je to 55tis. nad milionem, což je samozřejmě (zvlášť na poměry EU) dost zajímavá cena.
O klasickém G7R neuvažuju, aktuálně jsem zvědavý na BaWoráckou M2.

Jedna je tam i pro Ronaulta. >:-[]
Jinak co říct k dosavadním poznatkům. Nic moc, vzhledem k tomu, že jsem trasu cca 180 km absolvoval s průměrem 6.7 l dle PC. Tak si to asi dovedete představit. >:D
Ale no dobře, panuje maximální spokojenost s komfortem standardního podvozku na 18" kolech. Nejprve tedy volič v poloze D. Režim Eco je chcíplotina, režim Normal je dvojjaký. Když to necháte na libovůli stroje, je to takové utahané. Pokud budete dupat na plyn, nechá se GTI přemluvit, ale i tak se vám snaží cpát co nejvyšší kvalty. Prodleva po sešlápnutí plynu je hodně znatelná. Naopak reakce na pádla je výborná. Tenhle režim je dobrej pro manželku a nebo na běžnou jízdu v rámci ostatního provozu. Režim Sport GTI konečně probudí. A to tak že velmi. Okamžitě se zvednou otáčky, reakce na plyn jsou bleskové a DSG změní taktiku z "však to na tu šestku nějak rozjedem" na "no tak co je vole, máš tam trojku, tak jeď a nechrápej, jo ty se bojíš, no tak co otravuješ". >:D Kromě toho začne být slyšet motor, kterej v Normalu moc slyšet není.
Komu by se však nelíbilo poslouchat trochu přibarvený zvuk motoru, má další možnost. V poloze D ťuknete do voliče a máte tam S. Nemám ještě úplně přesně zmapováno, jak moc a jestli vůbec se liší chování DSG vůči nastavení Sport ve Volbě profilu jízdy, každopádně oproti D je to dost dramatický rozdíl. A zvuk taky máte, prostě z toho důvodu, že DSG nechá motor daleko víc vytáčet.
Takový ty krajní záležitosti (točení do omezovače apod.) jsem z pochopitelných důvodů nezkoušel, maximálně jsem tam měl chvilinku 5000 otáček, ale mám v plánu zajet motor hodně rychle a taky na ně dojde. Celkový dojmy jsou mírně pozitivní, ale mám důvod předpokládat, že se k pozitivnu přikloní mnohem více jakmile nebudu nucen udržovat si za sebou ve zpětném zrcátku nebohou manželku.
PS: A jinak je to krásný auto. Uvnitř jsem si doslova medil. :yes: ;-)