Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 21.01.15  17:56

« Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal

[odkaz]

Jedna je tam i pro Ronaulta. >:-[]

Jinak co říct k dosavadním poznatkům. Nic moc, vzhledem k tomu, že jsem trasu cca 180 km absolvoval s průměrem 6.7 l dle PC. Tak si to asi dovedete představit. >:D
    Ale no dobře, panuje maximální spokojenost s komfortem standardního podvozku na 18" kolech. Nejprve tedy volič v poloze D. Režim Eco je chcíplotina, režim Normal je dvojjaký. Když to necháte na libovůli stroje, je to takové utahané. Pokud budete dupat na plyn, nechá se GTI přemluvit, ale i tak se vám snaží cpát co nejvyšší kvalty. Prodleva po sešlápnutí plynu je hodně znatelná. Naopak reakce na pádla je výborná. Tenhle režim je dobrej pro manželku a nebo na běžnou jízdu v rámci ostatního provozu. Režim Sport GTI konečně probudí. A to tak že velmi. Okamžitě se zvednou otáčky, reakce na plyn jsou bleskové a DSG změní taktiku z "však to na tu šestku nějak rozjedem" na "no tak co je vole, máš tam trojku, tak jeď a nechrápej, jo ty se bojíš, no tak co otravuješ". >:D Kromě toho začne být slyšet motor, kterej v Normalu moc slyšet není.

Komu by se však nelíbilo poslouchat trochu přibarvený zvuk motoru, má další možnost. V poloze D ťuknete do voliče a máte tam S. Nemám ještě úplně přesně zmapováno, jak moc a jestli vůbec se liší chování DSG vůči nastavení Sport ve Volbě profilu jízdy, každopádně oproti D je to dost dramatický rozdíl. A zvuk taky máte, prostě z toho důvodu, že DSG nechá motor daleko víc vytáčet.

Takový ty krajní záležitosti (točení do omezovače apod.) jsem z pochopitelných důvodů nezkoušel, maximálně jsem tam měl chvilinku 5000 otáček, ale mám v plánu zajet motor hodně rychle a taky na ně dojde. Celkový dojmy jsou mírně pozitivní, ale mám důvod předpokládat, že se k pozitivnu přikloní mnohem více jakmile nebudu nucen udržovat si za sebou ve zpětném zrcátku nebohou manželku.

PS: A jinak je to krásný auto. Uvnitř jsem si doslova medil. :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.01.15  17:40

« Re: Re: Re: GTI

Leg
    Moje argumenty pro 3dv. už jsou tady tak notoricky známé, že nemá smysl, abych je znovu opakoval. Leda, že by si o to někdo vyloženě napsal. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.01.15  17:19

« Re: Re: GTI

Wl: inokedy máš plný rukáv argumentov pre trojdverák a teraz to odbiješ povrchným pre krásu treba trpieť? >:-[] ;-)

Inak ako ste na tom s fotením? Ja som mal tri nápady, ani jeden sa mi nepodarilo z technických či logistických príčin zrealizovať a vypadá to, že tentoraz sa nezúčastním. Čo je pre mňa ako autora témy dosť potupné.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.01.15  15:38

« Re: GTI

w-a
    Kdybys měl moji (nebo iudexovu) výšku, podavač pásů bys nepotřeboval, ale znáš to, pro krásu se musí (trochu) trpět. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 21.01.15  15:25

« GTI

iudex: Před čtvrthodinou jsem přijel. Mám první dva problémy. U třídvířka by se hodil podavač pásů a v garáži (aspoň v dolní části) nemůžu dveře naplno otevřít. Jinak to ale byla piánko jízda, aby se mi neztratila manželka, takže jen občasné přepnutí na Sport nebo na S u DSG. Později přidám pár dojmů.

PS pro Ronaulta: Člověče, normálně jsem uvnitř jedl a pil a nic se nestalo. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.01.15  14:49

« Re: GTI

Samou radostí ani nemůže psát..., má takovou radost, že ani neví kde má klávesnici! >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.01.15  14:19

« GTI

wa: Už? Máme radost? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.01.15  12:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Plagiátoři

Dneska je woodyho "Perfect Day"...
    To byl ten slavný den, kdy k nám byl přivezen perfect performance... :yes: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.01.15  12:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Plagiátoři

pot
    V tomto případě by asi šlo spíš o sněžný skútr, nebo o saně se zapřaženými psy. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 21.01.15  10:45

« Re: Re: Re: Re: Plagiátoři

WL: A navíc by stačilo jen před foťák dát poklici a splňovalo by to i pravidla >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.01.15  20:16

« Re: Re: Re: Plagiátoři

Mám skvělý tip na nového kolegu do naší amatérské fotosoutěže:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.01.15  16:40

« Re: Re: Re: Plagiátoři

Jo, ta nedovřená kapota... >:D , pozdě (a ještě s pomocí), ale přece! :*) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.01.15  16:31

« Re: Re: Plagiátoři

wl: to bol woodyho slovný žart. Pozri sa na tú fotku GTI, spomeň si na moju predvádzačku FoST a prelož si zo španielčiny boca abierta. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.01.15  16:22

« Re: Plagiátoři

w-a
    Jo, interiér GGTI s alcantarou je podle mě aktuálně nejpovedenější ze všech Golfů, a to včetně všemožných (konfigurovatelných) příplatkových prvků, včetně kůže.

A co má být na edici Bocaabiertaté (viz foto odkaz) jiného, než na normálním GTIP?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.01.15  16:12

« Plagiátoři

wl: Nj, to víš, GTI to není. ;-) >:-[] Mimochodem, na homepage má pumpkin blog - report z Vídeňského autosalónu. VW zřejmě vyplňuje i ty nejmenší mezírky na trhu a udělalo speciální edici Bocaabierta, která si zároveň bere na paškál konkurenta ze Španěl (zjevná narážka na Cupru Bocanegra) i z Němec, když neoficiálně se mezi fanoušky tvrdí, že jde o zjevný FoST look. ;-)
    [odkaz] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.01.15  15:46

« Re: Re: Re: Re: Mustang

Po oficiálním představení nové RS3, včetně max. výkonu jejího R5T, už reálné verzi GR400 moc nevěřím. Navíc bych potřeboval zkusit klasický G7R s dsg!, a to minimálně na celý den (ideálně na víkend). Krátké svezení s manuálem mě zrovna moc nepřesvědčilo, včetně interiéru, který nelze nakonfigurovat tak, jak to má GTI s příplatkem za alcantaru.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.01.15  15:25

« Re: Re: Re: Mustang

Tiež som myslel, že wl uvažuje týmto smerom, ale asi je GR moc obyčajný a keď už upgrade, tak možno hneď o dve triedy vyššie a čaká na predstavenie sériového R400. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.01.15  15:13

« Re: Re: Mustang

wl: A já myslel, že trochu jo. ;-) Zrovna dneska v Motole nebylo jediný místo k zaparkování a tak jsem chvíli čekal a první přišel chlap a šinul si to k bílýmu G7R.
    "Jedete pryč ?"
    "Jasně, ale nesmíte na mě spěchat."
    "To já tolik nespěchám..."
    A už jsem byl venku, a už jsem byl u R-ka, třídvířko, DSG, a když už jsem seděl vevnitř (z chlapa se vyklubal sympaťák, něco jako ty ;-) >:-[] ), tak začla "nebožka" něco "hovořit" >:D a musel jsem jít.
    Má to 3 měsíce, najeto cca 6.000 a hodně si to chválil. Pro rodinu MPV a pro sebe R-ko jako daily car. Čtyřkolka, automat, DCC, trocha toho výkonu ;-) - pohoda. Na zimu má 18" Cadizy, na léto nevím. Až na tu barvu teda dobrý, ale on říkal, že s barvou je spokojenej, protože si ho už nevšimne vůbec nikdo. A taky to měl teda pěkně zprasený. To by tě křísili. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.01.15  14:26

« Re: Mustang

Cov
    Za 880 tis. je Mustang s R4 (a manuálem) a Mustang s R4 je něco jako Golf s dvouválcem, i když poměrně výkonným. S V8 a automatem je to 55tis. nad milionem, což je samozřejmě (zvlášť na poměry EU) dost zajímavá cena.
    O klasickém G7R neuvažuju, aktuálně jsem zvědavý na BaWoráckou M2.
  • 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 20.01.15  13:00

« Mustang

white label
    Ted je na titulce nový mustang a startuje na nějakých 880 tis, proč nejít do něčeho takového místo G7R?..nelákalo by tě to, když už jedno praktické auto máš? ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…