Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.01.15  18:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Thomasino: áno, zadný pohon má aj svoje nevýhody, ktoré pri kompaktnom hatchbacku zvlášť vyniknú. Asi preto podobné auto vyrába len BMW a aj to už len do času.

Bully: to je možné, ja popravde netuším kde končí hothatch a kde začína športové auto. A popravde, je mi to jedno. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 23.01.15  17:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Leg:
    tvuj HH se uz blizi sportovnimu autu :-) A o vykonu, poctu valcu a prumeru brzd to neni.

Thomasino:
    jeden clovek z nemeckeho Lotus-fora pouziva Cayman S jako daily car a na zabavu ma Elise (nebo Exige?) - MkII.,s 1,8-ickou..
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  17:13

Záleží, jak jsou ty dva válce navíc těžké ;-) >:D >:D Ale néé, motor ve 130i je fakt super (řídil jsem ho v Z4 3.0si kupé), podle mě jeden z NEJ tehdy. Však taky dostal pár ocenění ve své době :-) Druhá věc je, že je 130i je poměrně těžká, ale to je dané i koncepcí. Výhoda zadokolky a lepšího řízení je vždy zákonitě vykoupena vyšší váhou...

Třeba zrovna u toho Caymanu to ale tolik neplatí, tam je motor na správním místě, tedy uprostřed :yes: Ale jooo, stačí mě i předchozí Cayman S, ale kdybych náhodou něco zdědil nebo vyhrál ve sportce, tak chystaný Cayman GT4 bude úplně NEJ volba ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.01.15  16:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Thom: ešte nedávno by ti stačil Cayman S prvej generácie, teraz už to je GTS druhej... Ako tak stúpajú tvoje nároky, obávam sa, že keď raz na toho Caymana dosiahneš, budeš nervózne pokukovať minimálne po GT3 RS. ;-)
    Iudex, label, thomasino: zabudli ste na červený nápis GTI u performance verzie od tohto modelového roka. Takže v skutočnosti môže byť motor identický, ale táto fičúra dodáva aspoň tých udávaných 10 koní navyše.
    Mimochodom, pri tom vašom hothečovskom šponovaní sa iba usmievam. Riešite sedačky, xenóny, brzdy a pritom každému z vás akosi pod kapotou chýbajú dva valce. :-! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  16:13

Já do výfuku nevrtal kvůli přidání pár koní, ale kvůli lepšímu zvuku >:-[]
    Jestli tam mám 265, nebo 255, nebo 275 koní zatím fakt nevím :-)

P.S: není problém tam dát mapu motoru s 275-ti koníky z nedávné limitky Trophy a Trophy-R, známej to tam už má a není s tím problém :-)
    Ale na okruhu třeba mnohem více pomůže výrazné snížení váhy disků (neodpružená rotující hmota), nebo pořádné semislicky apod. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.01.15  16:02

« Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

woody: sranda, ja mám v TP "šedá metalíza". Zaujímalo by ma, podľa čoho sa píšu tie farby do TP, u vás evidentne nie podľa toho, ako to označuje výrobca (carbon steel GREY).
    Inak ja mám pri Mondeu napísané "hnedá metalíza", pričom hnedú by v tom primárne videlo asi len minimum ľudí: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.01.15  15:03

Já si kupuju HH převážně na okresky a tam jsou ty dvoupístkové Bremba k neutahání ;-)

A kdybych se někdy pobláznil jak Thom, tak za tu cenu co chce Seat za 4 pístky (cca 60 tis) si je člověk dodělá taky.
    Mimochodem 3 dvířko, které by se mělo co nevidět objevit, bude v Česku jen s timhle performance paket s lepšíma brzdama....jsem zvědavý na celkovou cenu oproti 5D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.01.15  14:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Tom: no keď chceš 380k predokolku, tak si si kúpil zlé auto a mal si počkať na Focus RS. ;-)
    Inak ako píše woody, my koncernisti sa rozhodne nehneváme na to, že nám výrobca namiesto proklamovaných 230k dá 240. ;-) Aspoň nemusíme uvažovať o tuningu á la nový výfuk či bavlnený filter, ktoré pridajú tak 2-3 kone výkonu. A to, že o 10k slabšia Octavia RS má rovnako veľké brzdy, nás tiež netrápi, to by skôr mohol Covenant namietať, že má iba rovnako veľké brzdy, ako o 50k slabšie GTIP.
    P.S. Aby sme boli úplne presní, Performance je o výkone, samosvore, väčších brzdách a NÁPISE GTI NA BRZDÁCH. >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  14:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

To jenom proto, že po něm ZATÍM nechceš zdaleka tolik jako já >:-[] U GTI by jsi ty standartní brzdy verze Performance na okruhu utahal taky po 20-ti minutách ;-) Nemají ani drážkování, ani pořádné chlazení :-)
    A neboj, za půl roku možná nebudeš už říkat, že výkon je dostačující >:D
    Mě by se na okruhu v Brně hodilo na tu váhu tak 380-400 koní 8-s

P.S.: Jsem skromný, spokojil bych se i s tímto:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.01.15  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Počkej, jak to myslíš dobrý sedadla ? Kvalita asi nebude nic moc, když se o ně bojíš kvůli tchýni. >:D A co se motoru týká, mně je celkem jedno, jestli je stejnej i v Octě RS. Tahá jak zběsilej a výkonu je tam dost. Řekl bych přiměřeně celkovýmu projevu auta, což mimo jiné znamená, že nebudu muset prořezávat mřížky v přední nárazníku a tahat nějaký trubky ke zuboženejm brzdám. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

No to víš, zase mám slušné řízení, dobrý sedadla a podvozek ;-) >:-[]
    A po drobných úpravách teď už i skvělé brzdy >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.01.15  14:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Thom: Co bys taky chtěl, když Performance paket nestojí ani tolik, co tvoje (nevyhřívaná) Recara ;-) A xenony........jo vlastně Megane.....tak nic, žádný xenony. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  13:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Jo ty myslíš ty podvýživené brzdy co jsou na GTI bez Performance paketu ?? No tím mě dost překvapili, že to takto zprznili. Kokta RS má také 340mm, stejně jako většina konkurence >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.01.15  13:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Th
    O samosvoru a brzdách.
  • 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.01.15  13:35

« Tohle je bomba..

Rezervy nafty uložené v Bavorsku podle Němců nepatří Česku. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 23.01.15  13:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Přihlašování pokračuje

Iudex: Tak sem kecal. Přesně je to "Vesnice jihočeského kraje roku 2014".
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.01.15  13:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Thomasino
    No možné je všechno..každopadně díky 4x4 je v akceleraci do 100 rychlejší G7R pak se to srovnává a na 200 už je Leon o kousek dál, nejspíš díky váze a taky ztrátám u 4x4 ale je to zanedbatelné....pokud máš manuál stačí jedno špatné přeřazení a honba za sekundama je stejně v pytli... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  13:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Tak bylo by logické, že Leon Cupra 280 a Golf R (300k) budou mít taky stejný motor :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.01.15  13:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Thomasino
    Ono je to u koncernu celkem všude...Leon 280 má na brzdě cca 300 koní...většinou vždy je tam nějaké rezerva ;-) proto ABT, MTM a podobně jdou při úpravě minimálně na nějakých 330-350...na 300 koní by to byl jen placebo efekt a nabízejí to jen podvodníci.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  13:04

« Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Jinak jsem měl možnost před pár dny mluvit s člověkem, co má hodně blízko do Škodovky a spolupracuje s nimi, a potvrdilo se mi na 80-90%, že motory 2.0 TSI do Golfu GTI (220k), GTI Perf. (230k) a Oktávky III RS (220k) jsou stejné a ve skutečnosti mají o něco málo více než 230 koní. Proto se také u měření výkonu u Oktávky RS běžně naměří přes 230 koní, někdy i přes 240 koní >:-[] >:-[] Ono je to taky logické, proč by měli dělat tolik různých verzí >:-[] Takže u Peformance je ten příplatek vyloženě jen o samosvoru ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…