Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Bully_ 23.01.15 17:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Leg:
tvuj HH se uz blizi sportovnimu autu :-) A o vykonu, poctu valcu a prumeru brzd to neni.
Thomasino:
jeden clovek z nemeckeho Lotus-fora pouziva Cayman S jako daily car a na zabavu ma Elise (nebo Exige?) - MkII.,s 1,8-ickou.. -
Thomasino 23.01.15 17:13
Záleží, jak jsou ty dva válce navíc těžké ;-) >:D >:D Ale néé, motor ve 130i je fakt super (řídil jsem ho v Z4 3.0si kupé), podle mě jeden z NEJ tehdy. Však taky dostal pár ocenění ve své době :-) Druhá věc je, že je 130i je poměrně těžká, ale to je dané i koncepcí. Výhoda zadokolky a lepšího řízení je vždy zákonitě vykoupena vyšší váhou...
Třeba zrovna u toho Caymanu to ale tolik neplatí, tam je motor na správním místě, tedy uprostřed :yes: Ale jooo, stačí mě i předchozí Cayman S, ale kdybych náhodou něco zdědil nebo vyhrál ve sportce, tak chystaný Cayman GT4 bude úplně NEJ volba ;-) -
Leg 23.01.15 16:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thom: ešte nedávno by ti stačil Cayman S prvej generácie, teraz už to je GTS druhej... Ako tak stúpajú tvoje nároky, obávam sa, že keď raz na toho Caymana dosiahneš, budeš nervózne pokukovať minimálne po GT3 RS. ;-)
Iudex, label, thomasino: zabudli ste na červený nápis GTI u performance verzie od tohto modelového roka. Takže v skutočnosti môže byť motor identický, ale táto fičúra dodáva aspoň tých udávaných 10 koní navyše.
Mimochodom, pri tom vašom hothečovskom šponovaní sa iba usmievam. Riešite sedačky, xenóny, brzdy a pritom každému z vás akosi pod kapotou chýbajú dva valce. :-! >:D -
Thomasino 23.01.15 16:13
Já do výfuku nevrtal kvůli přidání pár koní, ale kvůli lepšímu zvuku >:-[]
Jestli tam mám 265, nebo 255, nebo 275 koní zatím fakt nevím :-)
P.S: není problém tam dát mapu motoru s 275-ti koníky z nedávné limitky Trophy a Trophy-R, známej to tam už má a není s tím problém :-)
Ale na okruhu třeba mnohem více pomůže výrazné snížení váhy disků (neodpružená rotující hmota), nebo pořádné semislicky apod. >:-[] -
iudex 23.01.15 16:02
« Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
woody: sranda, ja mám v TP "šedá metalíza". Zaujímalo by ma, podľa čoho sa píšu tie farby do TP, u vás evidentne nie podľa toho, ako to označuje výrobca (carbon steel GREY).
Inak ja mám pri Mondeu napísané "hnedá metalíza", pričom hnedú by v tom primárne videlo asi len minimum ľudí: [odkaz] -
Covenant 23.01.15 15:03
Já si kupuju HH převážně na okresky a tam jsou ty dvoupístkové Bremba k neutahání ;-)
A kdybych se někdy pobláznil jak Thom, tak za tu cenu co chce Seat za 4 pístky (cca 60 tis) si je člověk dodělá taky.
Mimochodem 3 dvířko, které by se mělo co nevidět objevit, bude v Česku jen s timhle performance paket s lepšíma brzdama....jsem zvědavý na celkovou cenu oproti 5D -
iudex 23.01.15 14:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Tom: no keď chceš 380k predokolku, tak si si kúpil zlé auto a mal si počkať na Focus RS. ;-)
Inak ako píše woody, my koncernisti sa rozhodne nehneváme na to, že nám výrobca namiesto proklamovaných 230k dá 240. ;-) Aspoň nemusíme uvažovať o tuningu á la nový výfuk či bavlnený filter, ktoré pridajú tak 2-3 kone výkonu. A to, že o 10k slabšia Octavia RS má rovnako veľké brzdy, nás tiež netrápi, to by skôr mohol Covenant namietať, že má iba rovnako veľké brzdy, ako o 50k slabšie GTIP.
P.S. Aby sme boli úplne presní, Performance je o výkone, samosvore, väčších brzdách a NÁPISE GTI NA BRZDÁCH. >:D >:-[] -
Thomasino 23.01.15 14:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
To jenom proto, že po něm ZATÍM nechceš zdaleka tolik jako já >:-[] U GTI by jsi ty standartní brzdy verze Performance na okruhu utahal taky po 20-ti minutách ;-) Nemají ani drážkování, ani pořádné chlazení :-)
A neboj, za půl roku možná nebudeš už říkat, že výkon je dostačující >:D
Mě by se na okruhu v Brně hodilo na tu váhu tak 380-400 koní 8-s
P.S.: Jsem skromný, spokojil bych se i s tímto:
[odkaz]
-
woody-alien 23.01.15 14:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Počkej, jak to myslíš dobrý sedadla ? Kvalita asi nebude nic moc, když se o ně bojíš kvůli tchýni. >:D A co se motoru týká, mně je celkem jedno, jestli je stejnej i v Octě RS. Tahá jak zběsilej a výkonu je tam dost. Řekl bych přiměřeně celkovýmu projevu auta, což mimo jiné znamená, že nebudu muset prořezávat mřížky v přední nárazníku a tahat nějaký trubky ke zuboženejm brzdám. >:-[] ;-) -
Covenant 23.01.15 13:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thomasino
No možné je všechno..každopadně díky 4x4 je v akceleraci do 100 rychlejší G7R pak se to srovnává a na 200 už je Leon o kousek dál, nejspíš díky váze a taky ztrátám u 4x4 ale je to zanedbatelné....pokud máš manuál stačí jedno špatné přeřazení a honba za sekundama je stejně v pytli... >:-[] -
Covenant 23.01.15 13:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thomasino
Ono je to u koncernu celkem všude...Leon 280 má na brzdě cca 300 koní...většinou vždy je tam nějaké rezerva ;-) proto ABT, MTM a podobně jdou při úpravě minimálně na nějakých 330-350...na 300 koní by to byl jen placebo efekt a nabízejí to jen podvodníci.
-
Thomasino 23.01.15 13:04
« Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Jinak jsem měl možnost před pár dny mluvit s člověkem, co má hodně blízko do Škodovky a spolupracuje s nimi, a potvrdilo se mi na 80-90%, že motory 2.0 TSI do Golfu GTI (220k), GTI Perf. (230k) a Oktávky III RS (220k) jsou stejné a ve skutečnosti mají o něco málo více než 230 koní. Proto se také u měření výkonu u Oktávky RS běžně naměří přes 230 koní, někdy i přes 240 koní >:-[] >:-[] Ono je to taky logické, proč by měli dělat tolik různých verzí >:-[] Takže u Peformance je ten příplatek vyloženě jen o samosvoru ;-)

Bully: to je možné, ja popravde netuším kde končí hothatch a kde začína športové auto. A popravde, je mi to jedno. :-)