white label 23.01.15 22:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Pohotovostní hmotnost (včetně 75 kg podvyživeného řidiče) 3dv. GTIP s dsg by měla být 1402 kg (plus nadstandardní výbava). 3dv. GTIP s manuálem by měl vážit 1382 kg. 3dv. GTI (bez performance) s MT 1351 kg a s dsg 1370 kg.
Takže úplně zákl. 3dv. GTI by mělo mít pohotovostní hmotnost, bez řidiče, 1276 kg. -
iudex 23.01.15 22:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Cov: no Leg si tu hlavne vybudoval povesť ako leštenkár, zakrývajúci navoskované auto v garáži plachtou, takže našim nepetrolheadským kecom o váhe a podobných životne dôležitých veciach sa tiež moc vysmievať nemôže. >:-[] -
iudex 23.01.15 22:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
woody: no moc by som sa Tomovmu Meganu s 1462 kg nevysmieval, mne techničák uvádza 1466 kg (a Tvoje s DSG je ešte ťažšie). A inak s tým Legovým 1er som Ťa chcel opraviť, nechcelo sa mi veriť, že by trojlitrový šesťvalec so zadným pohonom a robustnou oldschoolovou konštrukciou vážil menej, ako dvojlitrový štvorvalcový predohrab na ľahkej platforme MQB; ale opravil si sa sám.
Každopádne zdieľam Tomovu obsesiu pre hmotnosť, ja tiež cítim, že keď sa poriadne najem, tá jazda v aute je akási pomalšia, iste to je vplyv tej zvýšenej hmotnosti. >:-[] -
woody-alien 23.01.15 21:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thom: Renault uvádí provozní hmotnost - tedy vč.řidiče 1462 kg, ale sekl jsem se u té Legovy potvory - tam jsem našel "curb weight" tedy pohotovostní hmotnost bez řidiče. Takže k těm 1460 kg ještě 75 za průměrného (to bych chtěl vidět >:D ) řidiče.
A výborný je jakej bordel v tom má VW, aspoň na jejich stránkách. GTI-P s DSG má uváděnou "pohotovostní" hmotnost 1402 kg, ale je to blbost, musí to být provozní, protože jinak by jim nevycházela při užitečné hmotnosti 543 kg celková hmotnost 1870. A taky že v techničáku je těch 1402 kg jako "provozní" hmotnost. -
Thomasino 23.01.15 21:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Ještě detail, ve velkém techničáku mám Provozní hmotnost (vč.řidiče 75kg) 1454-1506 kg. Nevím kde jste vzali Pohotovostní 1460 kg, což by znamenalo provozní min. 1535 kg. Prostě se ty údaje hodně liší, převážím a uvidíme.
Jinak Golf 2.0 TDI 4x4 vychází podobně jako Kokta :-) Si tady tak ležím těžce nemocný s rýmičkou, kašílkem a teplůtkou, a z dlouhé chvíle si konfiguruji >:-[]
woody-alien 23.01.15 21:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thom: No, jsem zvědav...ne že by mi na tom tak záleželo, ale továrním údajům se moc věřit nedá. Většinou jsou ovšem auta v reálu těžší, že by byl Meg o nějakých 140 kg lehčí než uvádí Renault, no nevím, nevím...jestli si to taky pokaždý nevykládaj "vážiči" jinak. S řidičem, bez řidiče, jak plná nádrž atd. Ale nechci do toho zabřednout. ;-) -
Thomasino 23.01.15 21:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Někdy to uvádí schválně o dost více, protože v určitých zemích platíš daň (nebo vyšší pojištění) z poměru výkon versus váha. Uvidíme až to zvážím, pak tomu budu opravdu věřit. Ale třeba takový Leon SC Cupra (3D) by měl podle mě být ještě lehčí... -
Thomasino 23.01.15 20:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Renault sice uvádí tak vysoké hodnoty, ale jak jsem již psal, anglický AutoCar to opravdu zvážil, i s podvozkem Cup a Recaro sedaly a navážili 1325 kg :-) Pokud by to byla pravda, tak po odečtu lehkých kol jsem na 1310 kg i se zadními sedadly >:-[] Na jaře to hodlám zvážit.
Až to časem pořádně vykuchám, tak budu hravě kolem 1220-1250 kg ;-) Ale to už bude chtít nějaký to rodinný auto s tažným, co utáhne aspoň 1800 kg.
Zatím bych se klonil k něčemu takovému "obyčejnému" ve čtyřkolce (teda pardon, on je to vlastně HotHatch!):
(po slevě za 660T)
nebo:
(srovnatelná výbava FR se stejným motorem a 4x4 vyjde u Leonu ST (kombík = někam se musí vejít sada 4 kol) na nějakých 725 tisíc před slevou.
woody-alien 23.01.15 20:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Leg: Jak pravil Komandér ve skvělé parodii Galaxy Quest : "Nikdy neustupuj, nikdy se nevzdávej". ;-) Thomasino tě tady "lakuje" s nutností vykoupit zadokolku s 6-hrnkem vyšší hmotností. Nuže tak tedy - 130 i E87 má uváděnou pohotovostní hmotnost 1460 kg. Žádnej drobek. Přejděme tedy na oficiální stránky Renaultu - u Meganu RS je uváděná hmotnost 1462 kg, bez ohledu na provedení (cup necup, trophy ne trophy) a s klasickou poznámkou, že údaje se mohou lišit v závislosti na výbavě a bla bla bla. Jistě, ani Megane nemá na Astru OPC s jejími 1550 kg a navíc Thomasino odlehčuje, kde se dá, ani chudáka tchýni nesveze >:D , ale o svý trumfy právě přišel.
Zkrátka, na tu tvojí krasotinku musíme najít něco jiného. Vzhled ponechme stranou, stokrát opakovanej vtip atd. ;-) , takže už mi tedy nezbývá než zamumlat něco o "bazarových kovbojích", ale radši budu držet hubu. >:-[]

Asi máte na Slovensku silnější zemskou přitažlivost, nebo tam máte místo 75 kg podvyživeného euro řidiče, podtatranského baču i se psem...
P.S. Už si slyšel, že od příštího roku se nebude Slovensko jmenovat Slovensko, ale Maroko?