Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.01.15  22:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

iudex
    Asi máte na Slovensku silnější zemskou přitažlivost, nebo tam máte místo 75 kg podvyživeného euro řidiče, podtatranského baču i se psem...

P.S. Už si slyšel, že od příštího roku se nebude Slovensko jmenovat Slovensko, ale Maroko?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.01.15  22:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

No a keď Ti poviem, že ten môj TP uvádza 1466 kg prevádzkovú hmotnosť? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 23.01.15  22:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Si tak říkám, že je asi dobře, že jste nikdy neviděli můj techničák...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.01.15  22:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Pohotovostní hmotnost (včetně 75 kg podvyživeného řidiče) 3dv. GTIP s dsg by měla být 1402 kg (plus nadstandardní výbava). 3dv. GTIP s manuálem by měl vážit 1382 kg. 3dv. GTI (bez performance) s MT 1351 kg a s dsg 1370 kg.
    Takže úplně zákl. 3dv. GTI by mělo mít pohotovostní hmotnost, bez řidiče, 1276 kg.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.01.15  22:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Cov: No a co mám dělat, jezdit nemůžu (tady pořád sněží), tak žvwaním... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.01.15  22:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

iudex: Já mám v techničáku 1402 kg i s DSG. Může to být těmi chybějícími dveřmi. ;-) DSG těžší je, ale podle všeho o nijak závratných 20 kg.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.01.15  22:38

Cov: no Leg si tu hlavne vybudoval povesť ako leštenkár, zakrývajúci navoskované auto v garáži plachtou, takže našim nepetrolheadským kecom o váhe a podobných životne dôležitých veciach sa tiež moc vysmievať nemôže. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.01.15  22:29

Woody + thom
    Počkejte až přijde Leg....nejdřív výkon motoru teď porovnávaní váhy..bude z vás mít radost :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.01.15  22:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

woody: no moc by som sa Tomovmu Meganu s 1462 kg nevysmieval, mne techničák uvádza 1466 kg (a Tvoje s DSG je ešte ťažšie). A inak s tým Legovým 1er som Ťa chcel opraviť, nechcelo sa mi veriť, že by trojlitrový šesťvalec so zadným pohonom a robustnou oldschoolovou konštrukciou vážil menej, ako dvojlitrový štvorvalcový predohrab na ľahkej platforme MQB; ale opravil si sa sám.
    Každopádne zdieľam Tomovu obsesiu pre hmotnosť, ja tiež cítim, že keď sa poriadne najem, tá jazda v aute je akási pomalšia, iste to je vplyv tej zvýšenej hmotnosti. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.01.15  22:05

Techničáky vyráběj rychle. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  21:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Ty už máš velký techničák ?? Já myslel, že na něj budeš zase pár měsíců čekat :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.01.15  21:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Thom: Renault uvádí provozní hmotnost - tedy vč.řidiče 1462 kg, ale sekl jsem se u té Legovy potvory - tam jsem našel "curb weight" tedy pohotovostní hmotnost bez řidiče. Takže k těm 1460 kg ještě 75 za průměrného (to bych chtěl vidět >:D ) řidiče.

A výborný je jakej bordel v tom má VW, aspoň na jejich stránkách. GTI-P s DSG má uváděnou "pohotovostní" hmotnost 1402 kg, ale je to blbost, musí to být provozní, protože jinak by jim nevycházela při užitečné hmotnosti 543 kg celková hmotnost 1870. A taky že v techničáku je těch 1402 kg jako "provozní" hmotnost.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  21:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  21:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Ještě detail, ve velkém techničáku mám Provozní hmotnost (vč.řidiče 75kg) 1454-1506 kg. Nevím kde jste vzali Pohotovostní 1460 kg, což by znamenalo provozní min. 1535 kg. Prostě se ty údaje hodně liší, převážím a uvidíme.

Jinak Golf 2.0 TDI 4x4 vychází podobně jako Kokta :-) Si tady tak ležím těžce nemocný s rýmičkou, kašílkem a teplůtkou, a z dlouhé chvíle si konfiguruji >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.01.15  21:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Thom: No, jsem zvědav...ne že by mi na tom tak záleželo, ale továrním údajům se moc věřit nedá. Většinou jsou ovšem auta v reálu těžší, že by byl Meg o nějakých 140 kg lehčí než uvádí Renault, no nevím, nevím...jestli si to taky pokaždý nevykládaj "vážiči" jinak. S řidičem, bez řidiče, jak plná nádrž atd. Ale nechci do toho zabřednout. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  21:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Někdy to uvádí schválně o dost více, protože v určitých zemích platíš daň (nebo vyšší pojištění) z poměru výkon versus váha. Uvidíme až to zvážím, pak tomu budu opravdu věřit. Ale třeba takový Leon SC Cupra (3D) by měl podle mě být ještě lehčí...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.01.15  21:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Th
    Jasně, asi když MRS u Renaultu vážili, zapomněli říct tchyni/tchini, ať si vystoupí z kufru. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.01.15  20:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Renault sice uvádí tak vysoké hodnoty, ale jak jsem již psal, anglický AutoCar to opravdu zvážil, i s podvozkem Cup a Recaro sedaly a navážili 1325 kg :-) Pokud by to byla pravda, tak po odečtu lehkých kol jsem na 1310 kg i se zadními sedadly >:-[] Na jaře to hodlám zvážit.
    Až to časem pořádně vykuchám, tak budu hravě kolem 1220-1250 kg ;-) Ale to už bude chtít nějaký to rodinný auto s tažným, co utáhne aspoň 1800 kg.
    Zatím bych se klonil k něčemu takovému "obyčejnému" ve čtyřkolce (teda pardon, on je to vlastně HotHatch!):
    [odkaz]
    (po slevě za 660T)
    nebo:
    [odkaz]
    (srovnatelná výbava FR se stejným motorem a 4x4 vyjde u Leonu ST (kombík = někam se musí vejít sada 4 kol) na nějakých 725 tisíc před slevou.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.01.15  20:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Leg: Jak pravil Komandér ve skvělé parodii Galaxy Quest : "Nikdy neustupuj, nikdy se nevzdávej". ;-) Thomasino tě tady "lakuje" s nutností vykoupit zadokolku s 6-hrnkem vyšší hmotností. Nuže tak tedy - 130 i E87 má uváděnou pohotovostní hmotnost 1460 kg. Žádnej drobek. Přejděme tedy na oficiální stránky Renaultu - u Meganu RS je uváděná hmotnost 1462 kg, bez ohledu na provedení (cup necup, trophy ne trophy) a s klasickou poznámkou, že údaje se mohou lišit v závislosti na výbavě a bla bla bla. Jistě, ani Megane nemá na Astru OPC s jejími 1550 kg a navíc Thomasino odlehčuje, kde se dá, ani chudáka tchýni nesveze >:D , ale o svý trumfy právě přišel.

Zkrátka, na tu tvojí krasotinku musíme najít něco jiného. Vzhled ponechme stranou, stokrát opakovanej vtip atd. ;-) , takže už mi tedy nezbývá než zamumlat něco o "bazarových kovbojích", ale radši budu držet hubu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 23.01.15  19:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Leg: >:D :yes:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…