Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 23.01.15 23:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
iudex
Tvoje konfigurace má ve 3dv. provedení celkovou hmotnost 1850 kg, takže těch 1860 kg u 5dv. by mělo odpovídat.
Potom bys měl mít potovostní hmotnost 1392 (1317 + 75), což je o 10 kilo méně, než woodyho 3dv. s dsg. -
Leg 23.01.15 23:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Iudex: tp by som ako bernú mincu nebral. Často v tom majú celkom bordel, ja mám napríklad ako jeden z rozmerov pneu v techničáku 205/50 R17, s tým, že vpredu sa môže alternatívne použiť 225/45 R17. Ja chápem, že na niektorých autách dáva zmysel mať vpredu širšie pneu (napr. RS3 minulej generácie), ale zrovna relatívne silná zadokolka to asi nebude. :-| -
woody-alien 23.01.15 23:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
iudex: A nemáš tam kvalitnější vícevrstvý lak ? >:-[]
Je to celý blbost.....ale po půlnoci ještě vyrážím na cesty, tak se mi nechce pouštět do nějakejch větších akcí jako jsou xenony, barvy, všechny možný Severní i Jižní smyčky atd. >:D
Ještě jedna příhoda s manuálem - Launch Control je tam popsán velmi podrobně, ale následuje smršť varovných textů ve zvýrazněných rámečcích ve stylu "Jo, je to tam, ale psst, my jsme vám nic neřekli." >:-[] -
iudex 23.01.15 23:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
No ja mám celkovú hmotnosť 1860 kg, teda o 10 menej, ako woody, aj preto mi nesedí, že by som mal mať prevádzkovú o 64 kg vyššiu.
Leg: je známe, že špina konzervuje, ale musí to byť dostatočne hrubá a súvislá vrstva, aby chránila lak pred vonkajšími vplyvmi. >:-[] -
Leg 23.01.15 23:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Woody: ďakujem že ma obraňuješ (teda až na toho bazárového kovboja, já ti dám, to som kúpil u súkromnej osoby >:D ), ja sám som sa do debaty o hmotnosti nepustil predvídajúc, že to ako vždy vyvolá viac otáznikov ako odpovedí. No a počet nasledujúcich príspevkov to len potvrdzuje. Koľko váži vodič, či sa to meria aj s vodou v ostrekovači, čo je zapísané v techničáku, čo udáva fabrika, čo zvážili nadšenci na renaultklube? Čo na performance pakete váži 31 kg? Samosvor s brzdami? Čo thomasino vykuchá z Renaulta, aby ho odľahčil o 100 kíl? Motor? >:D
No a potom som tu za leštenkára. Bodaj by nie, v tomto sa mi fakt vŕtať nechce. >:D >:-[] A okrem toho, mohe auto momentálne nie je chránené plachtou, ale vrstvou špiny, bahna a soli. -
white label 23.01.15 23:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Příklad woodyho konfigurace (3dv. Perf. s dsg):
Celková hmotnost: 1870 kg
Užitečné zatížení: 543 kg
1870 - 543 = 1327 kg + 75 kg = 1402 kg -
iudex 23.01.15 23:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Nie je to zaujímavé, že naše dve v podstate rovnaké autá sa líšia papierovo o 64 kg? Beriem, že máš o pár dverí menej (ale tie predné máš zase väčšie), ale naopak máš dvojspojkový automat. Ak by to DSG pridávalo cca. 20 kíl, potom by zadný pár dverí mal vážiť 84 kíl? To je evidentne blbosť. -
Covenant 23.01.15 22:56
iudex
leštěnkár :yes: >:D
Woody:
Já to chápu, mam to stejně jako ty..jen s tím rozdílem, že ty si chodíš sednout do garáže a já zatím jen sedím na sportovní židli s bočním vedením >:-[]
-
white label 23.01.15 22:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
iudex
Asi máte na Slovensku silnější zemskou přitažlivost, nebo tam máte místo 75 kg podvyživeného euro řidiče, podtatranského baču i se psem...
P.S. Už si slyšel, že od příštího roku se nebude Slovensko jmenovat Slovensko, ale Maroko? -
white label 23.01.15 22:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Pohotovostní hmotnost (včetně 75 kg podvyživeného řidiče) 3dv. GTIP s dsg by měla být 1402 kg (plus nadstandardní výbava). 3dv. GTIP s manuálem by měl vážit 1382 kg. 3dv. GTI (bez performance) s MT 1351 kg a s dsg 1370 kg.
Takže úplně zákl. 3dv. GTI by mělo mít pohotovostní hmotnost, bez řidiče, 1276 kg. -
iudex 23.01.15 22:38
Cov: no Leg si tu hlavne vybudoval povesť ako leštenkár, zakrývajúci navoskované auto v garáži plachtou, takže našim nepetrolheadským kecom o váhe a podobných životne dôležitých veciach sa tiež moc vysmievať nemôže. >:-[]

Ale obráťme už list: na autoexpresse je prvá jazda s novou RS3 a vcelku ju vychválili, zdôrazniac najmä väčšiu zábavnosť ("a lot more drama than before", "far more playful character"): [odkaz]
Plus ešte faceliftovaný Focus ST s novou farbou a diskami: [odkaz] celkom mu tá kombinácia sekne, a to čierne disky moc nemusím.