Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 24.01.15 11:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
No ještě se dá sundat v zadní části tapecírunk a plasty, to jsou taky kila. Antikorozní úprva rozhodně v plánu zatím není >:-[] Spíše by měl přijít časem na řadu pořádný podvozek, něco jako KW Clubsport. A pak se dá nechat navýšit ten výkon na nějakých relativně bezpečných 320 koní....
Nový RS3 se mě mooooc líbí, to by taky šlo !! :yes: :yes: -
Leg 24.01.15 00:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thomasino: veď práve to nejjednoduchšie (a najťažšie) máš za sebou. Ale ak sa chystáš dokonca dať dole protikoróznu úpravu, tak to rešpekt, to už budeš fakt potrebovať druhé auto a príves.
Iudex: rs3 sa mi páči jak z exteriéru (tie strieborné plasty myslím nie sú povinné) ale hlavne z interiéru. Tento minimalistický dizajn v lacnejších audi celkom žerem. Zrovna včera som otestoval interiér nového tt a to je totálna pecka, jednoduché, pekne upratané a pritom žiadna prehnaná strohosť (teda aspoň pre mňa, fanúšikovia A45 asi budú zívať nudou). Každopádne, som zvedavý na dojmy z rs3 z reálneho sveta, päťvalec s 5g haldexom dávajú tušiť, že tentoraz by to mohlo byť ono.
P.s. Ja viem, že sem o pár minút doplachtí wl a bude namietať, že rs3 má príliš veľa dverí. A ja s ním súhlasím. Napriek tomu, si myslím že je škoda, že v nižšej strednej sa vyrábajú kombíky so 600l jaskyňami. Keby ich o pár cm skrátili, povedzme tak, aby mali nejakých 450l, vyzerali by o kus šmrncovnejšie, stále by boli plnohodnotne využiteľné a aj obratnejšie. -
Thomasino 23.01.15 23:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Chalani, máte někdo osobní delší zkušenost s koncernovým Haldexem poslední generace? Tady je to celkem pěkně popsané, vypadá to, že to už fakt funguje poměrně dobře :-) Viz. také pochvalné testy na Golf R apod.
[odkaz]
-
Thomasino 23.01.15 23:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
LEG - dostat z auta ven koelm 80-100 kilo je celkem "normální", pokud se to kuchne na plech >:-[] Nedávno jsem se bavil s člověkem co byl v závodním týmu u prvního Oktávia Cupu a říkal, že jen ostrouhat protikorozní nástřih z podvozku a přestříkat to barvou je asi 30 kilo, atd. Já už dal dolů 16 kilo na kolech, 1.5kg zadní stěrač, zadní sedačky jsou tak kolem 18kg, nemluvě o chybějících motorcích na sklápění bočních zrcátek. A když se vyhodí i dojezdová rezerva se zvedákem, je to dalších asi 3-5 kg >:-[] Fakt jsem na to zvážení zvědavý ;-) A to je to auto stále v pohodě "civilní". Pak se dá pokračovat drahýma věcima, jako lehká iontová baterka, karbonová kapota, vyhození klimy s kompresorem, vyhození radia a repro, atd., atd. Akorát tam budu muset přidat 4-bodové pásy a hasičák (aspoň malý), abych splnil podmínky pro Carbonia Cup. Možná ho zkusím už letos, nebo příští rok, uvidíme jak bude fungovat chlazení brzd. Kdyžtak zkusím jen ty malé závody na RacingWheels na Slovakiaringu. -
iudex 23.01.15 23:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
wl: to mi už dáva logiku a tak nejak by som to odhadoval, že moje GTI bude o pár kíl ľahšie, ako woodyho. Asi ako píše Leg, ten techničák nie je žiadne Písmo sväté, aby mu človek bezvýhradne veril.
Ale obráťme už list: na autoexpresse je prvá jazda s novou RS3 a vcelku ju vychválili, zdôrazniac najmä väčšiu zábavnosť ("a lot more drama than before", "far more playful character"): [odkaz]
Plus ešte faceliftovaný Focus ST s novou farbou a diskami: [odkaz] celkom mu tá kombinácia sekne, a to čierne disky moc nemusím. -
white label 23.01.15 23:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
iudex
Tvoje konfigurace má ve 3dv. provedení celkovou hmotnost 1850 kg, takže těch 1860 kg u 5dv. by mělo odpovídat.
Potom bys měl mít potovostní hmotnost 1392 (1317 + 75), což je o 10 kilo méně, než woodyho 3dv. s dsg. -
Leg 23.01.15 23:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Iudex: tp by som ako bernú mincu nebral. Často v tom majú celkom bordel, ja mám napríklad ako jeden z rozmerov pneu v techničáku 205/50 R17, s tým, že vpredu sa môže alternatívne použiť 225/45 R17. Ja chápem, že na niektorých autách dáva zmysel mať vpredu širšie pneu (napr. RS3 minulej generácie), ale zrovna relatívne silná zadokolka to asi nebude. :-| -
woody-alien 23.01.15 23:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
iudex: A nemáš tam kvalitnější vícevrstvý lak ? >:-[]
Je to celý blbost.....ale po půlnoci ještě vyrážím na cesty, tak se mi nechce pouštět do nějakejch větších akcí jako jsou xenony, barvy, všechny možný Severní i Jižní smyčky atd. >:D
Ještě jedna příhoda s manuálem - Launch Control je tam popsán velmi podrobně, ale následuje smršť varovných textů ve zvýrazněných rámečcích ve stylu "Jo, je to tam, ale psst, my jsme vám nic neřekli." >:-[] -
iudex 23.01.15 23:09
No ja mám celkovú hmotnosť 1860 kg, teda o 10 menej, ako woody, aj preto mi nesedí, že by som mal mať prevádzkovú o 64 kg vyššiu.
Leg: je známe, že špina konzervuje, ale musí to byť dostatočne hrubá a súvislá vrstva, aby chránila lak pred vonkajšími vplyvmi. >:-[] -
Leg 23.01.15 23:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Woody: ďakujem že ma obraňuješ (teda až na toho bazárového kovboja, já ti dám, to som kúpil u súkromnej osoby >:D ), ja sám som sa do debaty o hmotnosti nepustil predvídajúc, že to ako vždy vyvolá viac otáznikov ako odpovedí. No a počet nasledujúcich príspevkov to len potvrdzuje. Koľko váži vodič, či sa to meria aj s vodou v ostrekovači, čo je zapísané v techničáku, čo udáva fabrika, čo zvážili nadšenci na renaultklube? Čo na performance pakete váži 31 kg? Samosvor s brzdami? Čo thomasino vykuchá z Renaulta, aby ho odľahčil o 100 kíl? Motor? >:D
No a potom som tu za leštenkára. Bodaj by nie, v tomto sa mi fakt vŕtať nechce. >:D >:-[] A okrem toho, mohe auto momentálne nie je chránené plachtou, ale vrstvou špiny, bahna a soli. -
white label 23.01.15 23:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Příklad woodyho konfigurace (3dv. Perf. s dsg):
Celková hmotnost: 1870 kg
Užitečné zatížení: 543 kg
1870 - 543 = 1327 kg + 75 kg = 1402 kg -
iudex 23.01.15 23:03
Nie je to zaujímavé, že naše dve v podstate rovnaké autá sa líšia papierovo o 64 kg? Beriem, že máš o pár dverí menej (ale tie predné máš zase väčšie), ale naopak máš dvojspojkový automat. Ak by to DSG pridávalo cca. 20 kíl, potom by zadný pár dverí mal vážiť 84 kíl? To je evidentne blbosť. -
Covenant 23.01.15 22:56
iudex
leštěnkár :yes: >:D
Woody:
Já to chápu, mam to stejně jako ty..jen s tím rozdílem, že ty si chodíš sednout do garáže a já zatím jen sedím na sportovní židli s bočním vedením >:-[]

[odkaz]
Jinak za sebe mi nejvíce záleží na tom, abych si zajezdil dobře výhradně pro sebe, pro svůj pocit - jestli je to pomalé vůči ostatním nebo rychlé mě tak moc nezajímá. Čímž nechci říct, že bych rezignoval na zlepšení svých řidičských schopností, ale právě tam a jedině tam hledám rezervy. ;-)