Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 24.01.15 22:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
WL: Jo a abych nezapomněl. tak můj Silver-line má taky výškově stavitelnou sedačku spolujezdce, pokud se nepletu, jen k tomu je zapotřebí sada klíčů >:D Každopádně má ale nevídaný prvek výbavy na Favority, který jsem ani netušil, že měly a to jsou výškově stavitelné pásy. :-O :yes: -
Ronault. 24.01.15 22:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Thomasino: ty se tak rozněžněle rozpomínáš na každý klystýr? >:D
WL: Mám nejvyšší výbavu prodávanou u nás, vyšší stupeň Privilege se u nás prodával, ale přestal asi tak 3/4 roku před tím než jsem kupoval já auto. Měl pokud vím právě to výškově stavitelné sedadlo řidiče, chromovanou lištu na spodku oken a hlavně měl achromatické interiérové zrcátko, které se jinak připlatit nedá a o to jsem zájem měl, rozhodně více než o výškově stavitelnou sedačku spolujezdce ;-) Zvláštní je, že Laguna měla základní stupeň výbavy a výškově stavitelnou sedačku měla, inu střední třída.
Jinak na jiných trzích se Privilege prodává, např. v Německu (a i ve Fr) mají ještě i výbavu Bose, 2,0 dCi, 2,0 16V 103 kW, více druhů příplatkových Alu kol (např. ty, které jsem zvažoval, když jsem vybíral loni ty 17") a ve Fr často i limitované edice s jiný dekory a čalouněními. Občas jsem si říkal, že bych si klidně nechal 2,0 dCi Privilege přivést, jenže tam má Megane úplně jiné ceníkové ceny než u nás :-O 8-s -
white label 24.01.15 20:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Th
Myslíš "Sestričku z Kramárov"?
Mám problém prakticky v každém autě, kde není výškové nastavení sedadla, což u sedadla spolujezdce bohužel nebývá úplně pravidlem. A neměla ho ani S-MIkova Ibiiza, proto jsem jel celou cestu s vraženou hlavou do stropu. 8-s
Mimochodem nemá ho ani Ronaltův Megane Grandtour, který je přitom v nejvyšší výbavové řadě. Zřejmě má Megane nějaké problémy se sedačkama, viz tvoje tchyně, která nakonec musela cestovat taxíkem. :*) >:-[] -
Thomasino 24.01.15 20:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Vidíš, připoměl jsi mě jeden románek se sestřičkou ze Slovenska >:D >:D
WL - vzpomínám si na jednu vtipnou scénku v Brně na Pekařské, kdy sis sedal k S-Mikovi do jeho Ibizi >:-[] ;-)
P.S.: Tvoje GTI je taky třídveřové a je poměrně vysoké, takže to chápu :-) -
white label 24.01.15 19:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Th
Pokud mi třídveřový Golf připadá velikostí/prostorem naprosto v pohodě, mimochodem nastupuje/vystupuje se z/do něj lépe, než z/do vyšší střední třídy, pak nebude u A3/S3 problém pouze v tom, že jsem relativně dlouhý, široký a bystrozraký... ;-)
P:S. Každému, kdo má víc jak 190 cm, musí připadat A3 sedan (samozřejmě nejen ten) jako "dětské" (říká se tomu nadsázka) auto, aspoň trochu určitě. -
Thomasino 24.01.15 19:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
w-a : s tím zlepšováním samozřejmě souhlas, musí to jít ruku v ruce s tím upravováním auta. Jenom v loňském roce jsem absolvoval koučing na Nordschleife, pak jeden malý na okruhu v Brně a další koučing v září v Mostě. A prý tam od dubna nějaký pokrok vidět je... Takže to chce opravdu jezdit, jezdit, koučing, jezdit, jezdit, jezdit, koučing, jezdit, jezdit, jezdit, koučing a furt tak dále ;-) :-) -
Thomasino 24.01.15 19:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
WL - při tvé velikosti Yetiho je pochopitelné, že auta typu A3 sedan ti připadají jako dětské autíčka >:-[] >:-[]
Pro nás normální lidi pod 100 kg je to docela rozumně velké auto, pokud člověk nepotřebuje toho místa zbytečně moc ;-)
LEG - kde jsi viděl bílé MRS Trophy s černou střechou a červenými koly? Zřejmě se jednolo o Trophy-R, protože to jediné má červené kola. Ovšem mimo Švýcarsko, tam mají speciální edici v této barevné kombinaci také pro běžnější Trophy :-)
Rone - kdyby jsi to četl pořádně, přečetl by sis, že o nějakém oškrabání ochrany podvozku neuvažuji, jen jsem to tu uváděl jako jeden z příkladů ;-) Ale chápu, že jestli jsi to četl na víkendové směně a zrovna jsi měl sestřička na klíně, nemohl ses čtení plně věnovat >:-[] -
white label 24.01.15 17:13
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Cov
Vyvážení ano (i tuhost bude lepší, než u 5dv. hb), ale je to malý sedan, který mě (osobně) v reálu připomíná ještě víc "dětské auto" (zmenšený model v daném měřítku), než hb.
RS3 ano, ale pro mě ani jako 5dv. hb, ani jako sedan. -
white label 24.01.15 15:59
« Re: Re: Re: RS3 sedan
Leg
Ano, Audi se poslední dobou snaží více orientovat i na US trh (ne, že by se dříve nesnažilo vůbec), takže pokud by RS3 sedan nakonec byla, byl by US trh jedním z hlavních důvodů. Aktuálně se RS4/RS6 jako sedan nenabízí, na druhou stranu tomu tak nebylo vždy. A taky by tím pádem vlastně nemohl konkurovat RS4 sedan sedanu RS3 a naopak. -
Leg 24.01.15 15:52
« Re: Re: RS3 sedan
RS3 neviem... Na jednej strane sa nerobí ani RS4 ani RS6 v sedane, na druhej strane v us sa predáva iba sedan (a cabrio), takže ak by tam chceli predávať rs3, asi by im iné neostávalo...
Thom dnes som videl R.S. Trophy. Biele, s čiernou strechou a červenými kolesami a doplnkami. Aj keď nie som veľký fanúšik dizajnu megane coupé, obecne bielych áut a farebných kolies a iných doplnkov, toto dokopy tak nejak fungovalo a nevyzeralo to vôbec zle. Vidím v tom asociáciu s francúzkou kuchyňou, kedy sa často spolu zmiešajú podivné a na prvý dojem nekompatibilné suroviny a výsledok je ... skvelý. Bohužiaľ, v autách nedisponujú až takou sebaistotou ako v kuchyni a občas sú tieto ich experimenty, mierne povedané, rozpačité. Ale aj vďaka tomuto majú v automobilovom svete svoje nezastupiteľné miesto. :yes: -
Ronault. 24.01.15 15:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Tak jsem tu diskuzi začal číct od počátku kam to Thomasino až dotáhne a chtěl jsem v polovině napsat:
"Thomasino, hlavně seškrábej lak, to je obrovská zátěž. Já teď škrábal kousek barvy na chodbě v přesíni, asi 0,5*0,5m a půl kýbla barvy a to byla jen jedna vrstva... co takových 6 rstev an autě!!!
A ejhle, on o navrhl na konci diskuze sám >:D >:D >:D
Kdo chce ušetřit váhu prosě musí brát nemetalická auta, to je jasný.
Ad barvy v techničkáku:
Rozhoduje o tom úředník, často pohledem z okna ven. Já když byl přepisovat Lagunu z taťky na mě, tak se úřednice ptala "Vy tu Lagunu máte šedou?" "Ne, stříbrnou" "Tak to opravíme" Vzala propisku, přeškrtla to a napsala - stříbrná. >:D
No a na prvním ZELENÉM Favoritu jsem měl "modrozelená". Taky nějaký barvoslepý uředník. 8-s No a Megane má napsáno "hnědá metalíza", dle katalogu je to samozřejmě "béžová Cendre"... takže toliko :-)
Jinak přidávám se k Woodymu a taky mi spíše záleží mna tom, jak si jízdu užiju a jak si zajezdím, vůbec ne na čase a rychlosti. V první řadě jste to mohli vidět naposledy v Rožnově, jak jsem se bavil za volatnem Favoritu a v druhé řadě vidím jako jediné možné další auto pro zábavu zaokolku, spíše slabší, něco jako MX-5 -
white label 24.01.15 15:41
w-a
Velmi zajímavé video. K těm více než 7 vteřinám je potřeba ještě připočítat nějakých 95kg za toho "drobečka", na sedadle spolujezdce, z čehož je jasné, že časy hh na okruhu nebudou primárně o sundávání antikorozní hmoty z podvozku. ;-)
Ale nejvíc jsem byl zvědavý na to, jestli si ten okruhový "profík" bude stěžovat na dsg. A světe div se, ani slůvkem.

No dobře, tak jedna narychlo...
[odkaz]
A jedna starší mimosoutěžní - rotační peklo, rodiště několika zlých aut :-)
[odkaz]