Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 25.01.15  10:48

« Fotosoutěž

Hele, prej je tu nějaká fotosoutěž? A prej končí dneska večer?? :-)

No dobře, tak jedna narychlo...
    [odkaz]

A jedna starší mimosoutěžní - rotační peklo, rodiště několika zlých aut :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 25.01.15  09:42

« Re: SC

Cov: Kromě toho koukám, že Toledo dostalo nové LED světla, čímž pro mě osobně tohle auto odstrčilo designově Rapid ještě o pár km dále.
  • 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 25.01.15  08:45

« SC

Tak třídvířko už je i v česku..startuje na ceně 736 900Kč. Kdyby nebyl v ceně příplatkový paket Performance( lepší brzdy atd.), je oproti 5D levnější o 6,5 tisíce. Bez paketu ale objednat nejde.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.01.15  22:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan

WL: Jo a abych nezapomněl. tak můj Silver-line má taky výškově stavitelnou sedačku spolujezdce, pokud se nepletu, jen k tomu je zapotřebí sada klíčů >:D Každopádně má ale nevídaný prvek výbavy na Favority, který jsem ani netušil, že měly a to jsou výškově stavitelné pásy. :-O :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.01.15  22:57

Thomasino: ty se tak rozněžněle rozpomínáš na každý klystýr? >:D

WL: Mám nejvyšší výbavu prodávanou u nás, vyšší stupeň Privilege se u nás prodával, ale přestal asi tak 3/4 roku před tím než jsem kupoval já auto. Měl pokud vím právě to výškově stavitelné sedadlo řidiče, chromovanou lištu na spodku oken a hlavně měl achromatické interiérové zrcátko, které se jinak připlatit nedá a o to jsem zájem měl, rozhodně více než o výškově stavitelnou sedačku spolujezdce ;-) Zvláštní je, že Laguna měla základní stupeň výbavy a výškově stavitelnou sedačku měla, inu střední třída.
    Jinak na jiných trzích se Privilege prodává, např. v Německu (a i ve Fr) mají ještě i výbavu Bose, 2,0 dCi, 2,0 16V 103 kW, více druhů příplatkových Alu kol (např. ty, které jsem zvažoval, když jsem vybíral loni ty 17") a ve Fr často i limitované edice s jiný dekory a čalouněními. Občas jsem si říkal, že bych si klidně nechal 2,0 dCi Privilege přivést, jenže tam má Megane úplně jiné ceníkové ceny než u nás :-O 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.01.15  22:53

Moje sedačka spolujezdce výškové nastavení má >:-[] Ale nemá nastavení šířky, takže se tam široká tchýně hold nevejde >:D Já to teda raději nezkoušel ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.01.15  20:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan

Th
    Myslíš "Sestričku z Kramárov"?

Mám problém prakticky v každém autě, kde není výškové nastavení sedadla, což u sedadla spolujezdce bohužel nebývá úplně pravidlem. A neměla ho ani S-MIkova Ibiiza, proto jsem jel celou cestu s vraženou hlavou do stropu. 8-s
    Mimochodem nemá ho ani Ronaltův Megane Grandtour, který je přitom v nejvyšší výbavové řadě. Zřejmě má Megane nějaké problémy se sedačkama, viz tvoje tchyně, která nakonec musela cestovat taxíkem. :*) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.01.15  20:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan

Vidíš, připoměl jsi mě jeden románek se sestřičkou ze Slovenska >:D >:D

WL - vzpomínám si na jednu vtipnou scénku v Brně na Pekařské, kdy sis sedal k S-Mikovi do jeho Ibizi >:-[] ;-)
    P.S.: Tvoje GTI je taky třídveřové a je poměrně vysoké, takže to chápu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.01.15  20:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan

Ron
    Thomasino sestřičky nepotřebuje, pro své potřeby má dostatečnou zásobu odkazů na patřičné fotky/videa, které (mimo jiné) občas prezentuje i na netu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.01.15  20:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan

Thomasino: Možná jsi o tom nečetl, ale říká se tomu "nadsázka" >:-[] A nezáviď, měl jsi se lépe učit a taky jsi mohl mít ve klíně hlavy sestřiček ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.01.15  19:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan

Th
    Pokud mi třídveřový Golf připadá velikostí/prostorem naprosto v pohodě, mimochodem nastupuje/vystupuje se z/do něj lépe, než z/do vyšší střední třídy, pak nebude u A3/S3 problém pouze v tom, že jsem relativně dlouhý, široký a bystrozraký... ;-)

P:S. Každému, kdo má víc jak 190 cm, musí připadat A3 sedan (samozřejmě nejen ten) jako "dětské" (říká se tomu nadsázka) auto, aspoň trochu určitě.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.01.15  19:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

w-a : s tím zlepšováním samozřejmě souhlas, musí to jít ruku v ruce s tím upravováním auta. Jenom v loňském roce jsem absolvoval koučing na Nordschleife, pak jeden malý na okruhu v Brně a další koučing v září v Mostě. A prý tam od dubna nějaký pokrok vidět je... Takže to chce opravdu jezdit, jezdit, koučing, jezdit, jezdit, jezdit, koučing, jezdit, jezdit, jezdit, koučing a furt tak dále ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.01.15  19:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan

WL - při tvé velikosti Yetiho je pochopitelné, že auta typu A3 sedan ti připadají jako dětské autíčka >:-[] >:-[]
    Pro nás normální lidi pod 100 kg je to docela rozumně velké auto, pokud člověk nepotřebuje toho místa zbytečně moc ;-)

LEG - kde jsi viděl bílé MRS Trophy s černou střechou a červenými koly? Zřejmě se jednolo o Trophy-R, protože to jediné má červené kola. Ovšem mimo Švýcarsko, tam mají speciální edici v této barevné kombinaci také pro běžnější Trophy :-)

Rone - kdyby jsi to četl pořádně, přečetl by sis, že o nějakém oškrabání ochrany podvozku neuvažuji, jen jsem to tu uváděl jako jeden z příkladů ;-) Ale chápu, že jestli jsi to četl na víkendové směně a zrovna jsi měl sestřička na klíně, nemohl ses čtení plně věnovat >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.01.15  17:13

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan

Cov
    Vyvážení ano (i tuhost bude lepší, než u 5dv. hb), ale je to malý sedan, který mě (osobně) v reálu připomíná ještě víc "dětské auto" (zmenšený model v daném měřítku), než hb.
    RS3 ano, ale pro mě ani jako 5dv. hb, ani jako sedan.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 24.01.15  16:40

« Re: Re: Re: Re: RS3 sedan

Leg, white-label

S3 sedán má mít lepší vyvážení než 3 dvířko a nebo sportback...RS3 by na tom mohla být podobně, pokud by se vyráběla jako sedan. [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.01.15  15:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Ron: No, zrovna MX-5 a se staženou střechou by se mi teď hodila. >:D [odkaz] ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.01.15  15:59

« Re: Re: Re: RS3 sedan

Leg
    Ano, Audi se poslední dobou snaží více orientovat i na US trh (ne, že by se dříve nesnažilo vůbec), takže pokud by RS3 sedan nakonec byla, byl by US trh jedním z hlavních důvodů. Aktuálně se RS4/RS6 jako sedan nenabízí, na druhou stranu tomu tak nebylo vždy. A taky by tím pádem vlastně nemohl konkurovat RS4 sedan sedanu RS3 a naopak.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 24.01.15  15:52

« Re: Re: RS3 sedan

RS3 neviem... Na jednej strane sa nerobí ani RS4 ani RS6 v sedane, na druhej strane v us sa predáva iba sedan (a cabrio), takže ak by tam chceli predávať rs3, asi by im iné neostávalo...

Thom dnes som videl R.S. Trophy. Biele, s čiernou strechou a červenými kolesami a doplnkami. Aj keď nie som veľký fanúšik dizajnu megane coupé, obecne bielych áut a farebných kolies a iných doplnkov, toto dokopy tak nejak fungovalo a nevyzeralo to vôbec zle. Vidím v tom asociáciu s francúzkou kuchyňou, kedy sa často spolu zmiešajú podivné a na prvý dojem nekompatibilné suroviny a výsledok je ... skvelý. Bohužiaľ, v autách nedisponujú až takou sebaistotou ako v kuchyni a občas sú tieto ich experimenty, mierne povedané, rozpačité. Ale aj vďaka tomuto majú v automobilovom svete svoje nezastupiteľné miesto. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.01.15  15:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze

Tak jsem tu diskuzi začal číct od počátku kam to Thomasino až dotáhne a chtěl jsem v polovině napsat:

"Thomasino, hlavně seškrábej lak, to je obrovská zátěž. Já teď škrábal kousek barvy na chodbě v přesíni, asi 0,5*0,5m a půl kýbla barvy a to byla jen jedna vrstva... co takových 6 rstev an autě!!!

A ejhle, on o navrhl na konci diskuze sám >:D >:D >:D

Kdo chce ušetřit váhu prosě musí brát nemetalická auta, to je jasný.

Ad barvy v techničkáku:
    Rozhoduje o tom úředník, často pohledem z okna ven. Já když byl přepisovat Lagunu z taťky na mě, tak se úřednice ptala "Vy tu Lagunu máte šedou?" "Ne, stříbrnou" "Tak to opravíme" Vzala propisku, přeškrtla to a napsala - stříbrná. >:D

No a na prvním ZELENÉM Favoritu jsem měl "modrozelená". Taky nějaký barvoslepý uředník. 8-s No a Megane má napsáno "hnědá metalíza", dle katalogu je to samozřejmě "béžová Cendre"... takže toliko :-)

Jinak přidávám se k Woodymu a taky mi spíše záleží mna tom, jak si jízdu užiju a jak si zajezdím, vůbec ne na čase a rychlosti. V první řadě jste to mohli vidět naposledy v Rožnově, jak jsem se bavil za volatnem Favoritu a v druhé řadě vidím jako jediné možné další auto pro zábavu zaokolku, spíše slabší, něco jako MX-5
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.01.15  15:41

w-a
    Velmi zajímavé video. K těm více než 7 vteřinám je potřeba ještě připočítat nějakých 95kg za toho "drobečka", na sedadle spolujezdce, z čehož je jasné, že časy hh na okruhu nebudou primárně o sundávání antikorozní hmoty z podvozku. ;-)
    Ale nejvíc jsem byl zvědavý na to, jestli si ten okruhový "profík" bude stěžovat na dsg. A světe div se, ani slůvkem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…