AUDIRS6 25.01.15 21:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Bully:
Ved to mi je jasne ;-) Len som pisal ako to Audi prezentuje oficialne: ze na predok oni nikdy neposlu z motora viac nez 400 Nm, na viac podmienuju quattro.
Tie straty su mi jasne, ale strata v pohonnom ustrojenstve mi je milsia, nez strata sposobena neschopnostou trakcie... ;-)
A vdaka vyuzivaniu trkacie 4 kolies v zabere, povazujem dobre spraveny pohon 4x4 ( quattro, Subaru AWD, ale uz aj posledne x-drivy ) za jednoznacne prinosnejsiu a uzitocnejsiu vec, nez usetrenie cca 60-80 kg na hmotnosti auta, hlavne ak sa ma jednat o rozdiel FWD/AWD. - a ak sa teda bavime o vyuzivani na beznych komunikaciach s dajmetomu sviznejsim, alebo radoby sportovym jazdnym stylom.
Na okruhu s autom so zavodnymi slickmi, adekvatnym pritlakom, samosvornym difom, zavodnymi brzdami... - tam je to ine, a na vacsine okruhov by som radsej uprednostnil tych 60kg diety, nez este vacsiu, nez uz existujucu trakciu ( pokial teda nieje mokro >:-[] )
AUDIRS6 25.01.15 21:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
hmm, zaujimave...ten Golf...
oni by sa mali pretacat tak "sekano" proste podobne ako pri brzdeni s ABS na klzkom povrchu, len s opacnym principom - teda pretocenie o dajme tomu 180°, sek, teda zaber, znovu pretoc...a tak...
S tym ESP na Audinach, uz si presne nepamatam, ako to je, ale pokial som na vsetkych (ale vsetky boli quattro) vypol ESP, tak bolo vypnute na trvalo az do vypnutia motora.
V kazdom pripade - quattro obetovat za vybavu - pre mna logicka vec ;-) :yes: Pre niektorich ale bohuzial strasnaaaaa dylema... :-! 8-s
No a teraz, ked je vonku tak "veselo - bielo", tak nech sa tu vsetci ti krikluni ( ktori ale zrovna do tejto podla mna skoro az V.I.P. zony ) rozrozpravaju, ake je to quattro zbytocneeeee... :-! >:-[]
Pozeram akurat nejake diskusie na aktualne temy - ale v ziadnej z nich sa tymto smerom diskusia nezvrtla, takze mam este "voooolno" >:D >:D >:D >:D
ale ked bude treba, som pripraveny im to tam riadne nalOOOOzit >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] -
Bully_ 25.01.15 21:37
AUDIRS6:
i tech par desitek Nm a koni bych bral tezce s rezervou. Ctyrkolka ma vzdycky o dost vyssi ztraty vykonu mezi oficialni udavanou hodnotou (tj. na motoru) a tou v realu rozhodujici= na kolech nez vuz s pohanenou jen jednou napravou. Ale samozrejme ze toho vykonu pri rozjezdu naopak zase dokaze prenest vic, kdyz ma vyssi trakci.
Jak moc zasahuje stabilizace/protiprokluz (pokud je zapnuta nebo nejde uplne vypnout) je vzdycky na konkretnim modelu, i u stejne znacky, stejneho modelu a ruznych motorizaci to muze byt nastaveno uplne jinak. -
woody-alien 25.01.15 21:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
pot: Zatím jsem to v reálu nezkoušel, ale píšou, že máš vypnout ASR a přepnout se buď na "manuál" nebo na S-ko. Případně na Sport režim pokud máš Volbu jízdních profilů. Jinak je to stejný, jedním stiskem vypneš ASR, podržením přejdeš (v případě GTI) na ESC Sport. Úplně vypnout ESP nejde. -
poterienko 25.01.15 21:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Přesně tak - quattro. Mále jsem koupil auto s menším nájezdem a naprosto top výbavou, ale byla to předokolka s multitronicem - ee.
Vypínání "asáků" mám v A4 stejné - stisknu EPS button - vypne se ASR - podržím, vypne se ESP a to totálně. Třeba u stejné A4 s 2.0TDI a multitronicem se po asi 90km/h zase vše zapne.
Já ten dotaz taky psal proto, že u golfa s blbým 1,6TDI bylo trochu problém fakt prudce akcelerovat, protože gumy se prostě protáčely (15" zimáky). -
AUDIRS6 25.01.15 20:58
« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
pot:
ale ty mas quattro, ci ? ;-)
ono, na predokolkach Audi dava zmysel max. 400Nm, oni tam maju cca 380 - co je teda blizko maximu, a urcite ma vsetka elektronika plne procesory roboty. Predpokladam, ze sa obcas obmedzi vstrek, aby sa tak obmedzil vykon a snazilo sa to co najmenej hrabat, ale maly preklz by mal byt dovoleny. Vyskusane na Passate B6 2.0 TDi PD 140 PS predok. Ked som podrzal sekundu ESP, deaktivovalo sa len ASR a preklz dovolilo. Vtedy este bolo mozne podrzat ESP 3 sekundy na uplnu deaktivaciu...takze mohla byt aj "zabava" >:-[]
poterienko 25.01.15 20:32
« Re: Re: Re: Fotosoutěž
WA/WL/Iudex: Nevím, zda máte všichni automat, ale jak se chová právě ten launch control ve spojení se silnou předokolkou? ASR utlumí výkon a nebo jsou široké gumy schopné všechno přenést na silnici?
U mě ASR v podstatě na suchu/mokru nikdy nezasáhne, gumy si to odmakají. -
woody-alien 25.01.15 19:51
« Re: Re: Fotosoutěž
Jakej má vůbec interval Škodovka ? Mě docela překvapilo, že VW má 2 roky nebo 30.000 km. Nějak jsem se o to dopředu nezajímal... poprvé olej vyměním po 5t a pak už po roce, to mi tak bude vycházet do těch 15.000. Víc vzhledem k užívání dalších aut nejspíš nenajezdím. -
Thomasino 25.01.15 19:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
S tím problém není. Já tak pomalounku polehounku pokukuji po autě, co uvezena na vozíku (450-500 kg je vozík) auto o váze 1200-1300 kg. Takže min. je tak 1800 kg ;-) Když k tomu vezmeš takový Golf Variant 2.0 TDI 4x4 nebo Leon ST 2.0 TDI 4x4, nebo klidně Audi A4 Avant 2.0 TDI Quattro, tak je to do 3500 v pohodě ;-)

HugoBoss93
poterienko
Emel
woody-alien
Přihlášené fotky jsou k vidění zde:[odkaz]
Hlasování zahájeno. ;-)