Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 28.01.15 15:27
« Re: Poslední den hlasování
Hlasujem:
1. Poterienko: najviac vynaloženej energie prinieslo svoje ovocie. Najlepšie spracovanie tematicky i fotograficky.
2. HugoBoss: tematicky najlepšie, fotka síce taká obyč, skôr dokumentárna, ale si priamo pri zdroji. Akurát tá zeleň je na január podozrivo zelená, ale je vás málo, tak neriešim.
3. Emel: hľadal som takú hlbokú myšlienku, ktorú som tam nevidel, Tvoje jednoduché vysvetlenie som nečakal.
Woody: auto máš síce najkrajšie :-) , ale ten majster poľovník mi tam príde trochu nasilu a preto len zemiak.
Inak si sypem popol na hlavu za neúčasť, nevydalo (ale aspoň nie som jej autorom). -
woody-alien 28.01.15 15:26
« Poslední den hlasování
Ještě tedy přidám koment.
poterienko si s tím dal nejvíc práce, jeho noční fotky mám rád (v paměti mi utkvěla především ta s dojezdovkou a připraveným klíčem z Moje auto v prekérní situaci ;-) ) a výsledek je odpovídající - první místo. Mimochodem - Igolstadt je v latině zmiňován jako Auripolis. Navrhuju se s tím nepárat a rovnou to přejmenovat na Audipolis. >:-[]
Emelův pokus je technicky zdařilý (sakra, už to popisuju jak Káňa Jaga XE - drží jak přilepený >:-[] ), téma jasně splněné, pozornost diváka i díky okrajům ve tmě správně stržena na to podstatné. A navíc bonusový body za povedenou modrou metlu a ošoupanou (tudíž často používanou) portmonku. ;-)
HugoBoss93 s námi podle všeho tak trochu vyšplouchl. Samotná fotka se mi líbí co se týká ztvárnění tématu. Nicméně po Legově upozornění (samotnýho mě to netrklo, přece jen to městský "křoví" bývá často dost odolný i co se týká barvy ;-) ) jsem nahlédl do recenze a hluboko v galerii objevil fotky nápadně podobné. [odkaz] Pročež jsem to zohlednil v hodnocení. -
woody-alien 28.01.15 12:28
« Poslední den hlasování
Ještě dnes 28.1.2015 až do 22.00 hod.můžete hlasovat ve Fotosoutěži za Leden 2015 - téma Moje auto a jeho rodiště. Hlasovat může kdokoliv, tedy nejen soutěžící, a to formou příspěvku do diskuse s uvedením pořadí prvních tří dle vašeho výběru. Pro soutěžící je hlasování povinné. Přihlášeni jsou:
HugoBoss93
poterienko
Emel
woody-alien
Přihlášené fotky můžete vidět zde: [odkaz] -
Leg 28.01.15 07:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Emel- tak to si vychytal. Ja keď som prihlasoval svoje, tak som si všetky podklady poctivo nachystal, vyplnil žiadosti a vyrazil na úrad na okraji nášho okresného mesta. Lístočky tam stále nevedú, tak som sa spýtal, kto je posledný. Po chvíli čakania som prišiel na radu, senior policajtovi som suverénne predložil všetky potrebné podklady a on mi bez mihnutia oka povedal, že potrebuje fotokópiu z tohoto tohoto a tohoto (vedľa neho mimochodom stála obria kopírka). Tak som vyrazil autom do centra mesta prefotiť čo treba a zasa naspäť. Zasa som sa spýtal, kto je posledný, chvíľu počkal a potom mi už boli blahosklonne vydané značky. Banánistan. -
Leg 28.01.15 07:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Jak píše thomasino, nad počtom jadier by som sa nejako extra nevzrušoval, ak neprevádzkujem nejakú špecifickú aplikáciu náročnú na procesorový výkon ktorá dokáže štyri jadrá dobre využiť. A takých pri bežnej práci moc nie je. Pre pohodovú prácu s oknami je treba veľa RAM, rýchly disk (podľa možností ssd, kto raz skúsil nechce inak) a nie menej dôležitým paramerom je spracovanie touchpadu, klávesnice a kvalita displeja so solídnym rozlíšením. Ak ho chcem veľa vláčiť so sebou, tak potom ešte hmotnosť, rozmery, výdrž na baterku a robustné spracovanie. Každý má ale samozrejme svoje vlastné pracovné návyky, požiadavky a podľa toho si svoj noťas vyberá. -
šmoula nešika 27.01.15 23:35
>:D
Mám Acer v nejlepších letech - je mu sedm. A zatím jen grafická karta (opraveno zručnou rukou bráchovou) a neohlášený restart, když má blbej den... Ale to dělá, až co jsem ho převzal samozřejmě. Takový pěkný kus techniky za rozumnou cenu, že. >:D Kdo by nechtěl.
PS: Mé mámě staré Alfy nepučovat, jinak bude kroužit okolo čerpačky; její Acer vydrží bez napájení asi pět minut. >:-[]
Edit: Lepší si s tou technikou trochu pohrát než trousit slzu nad devastační a nečekanou chybou Canon B200. >:-[] YT je pln rad, jak tento problém vyřešit... -
white label 27.01.15 23:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Ty méně pokročilé části chápu a vím dobře o čem píšeš. >:-[]
Ono se dnes říká "hliníkové šasi" pomalu i "plastům obaleným v alobalu", ale pokud je to podobně hliníkové šasí jako třeba u jabka, tak dejme tomu... ;-) -
Thomasino 27.01.15 23:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Já chápu, že u vás se častěji platí krompáčem, ale v některých méně pokročilých částech ještě penězi >:-[] Na tu konfiguraci, značku a rychlý servis je ta cena náhodou slušná. Ron to měl navíc samozřejmě se slevou ;-) Ke všemu to není levná plastová základní řada, ale s hliníkovým šasi ;-) -
white label 27.01.15 23:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Ale jo..., jen nevím co si mám představit pod pojem "dostupnost s cenou"? Jako, že si ho fakt reálně můžu koupit (za ty prachy)? >:-[]
Jinak dvoujádro samozřejmě může stačit, jen takovou konfiguraci (za 20 litrů) nepovažuji za nějaké cenové terno. Možná časem, až se u nás více projeví výrazně sílící dolar. -
Thomasino 27.01.15 23:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Jestli dvoujádro, nebo čtyřjádro není až tak argument ;-) Záleží na typu aplikací co na tom pojedou. Je třeba spousta starších her nebo programů, které 4-jádra vůbec nedokáží využít :-) Stačila by klidně slušná i5, hlavně šlo o 8GB RAM a rozumná grafika a dostupnost s cenou ;-) -
Thomasino 27.01.15 21:30
Myslíš jako jednou za 3 roky základní desky, jednou za 4 roky displej a disk apod. ?? >:-[] Neznám horší značku, co se týká průměrného procenta poruchovosti, než je Acer >:-[] >:-[] Ale vyjímka potvrzuje pravidlo, takže se samozřejmě najde spousta lidí, co jim Acer funguje ;-) Stejně jako se najde spusta lidí, co jim dlouhou dobu funguje Alfa Romeo >:D

2. Emel - Emel s Emou... a má to koule >:-[]
3. woody-alien - nejdřív nebožka žena, pak nebožtík woody a nakonec ještě/přesto:
"cornuto in memoriam", jak se říká, na posr... i hajzel spadne. 8-s >:D
HugoBoss93 - to se mezi chlapama nedělá... :*) ;-)