Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 30.01.15 13:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Pomerne skoro? Po dvoch generáciách? :-)
Zrovna štvormiestne kabrio vychádzajúce z bežného sedanu/kupé/hatchbacku je asi najmenej športovou karosériou. Auto na pohodu, pri ktorom dávaš tuhosť karosérie a hmotnosť na oltár pocitu pri otvorenej streche. To už radšej fakt GTI Variant.
M550d má k M5 asi tak ďaleko ako prípadná S6 TDI (v budúcnosti určite očakávateľná podobne ako SQ5 TDI) k RS6. V BMW potrebovali okrem vyhranenej rady M ktorá bola ekvivalentom RS aj trochu kompromisnejšiu radu, ktorá by bola ekvivalentom Skových Audi. No a tak zvolili divíziu M performance a štandartné označenie modelu doplnili o M-ko. Takže je jasné, že auto má gény v divízii M ale stále je to civilný bavorák, niečo na polceste. Podľa mňa stále prijateľnejšie ako veľké M na prahoch 318d
-
white label 30.01.15 12:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Leg
GTI TDI byla určitě chyba, i když od toho poměrně brzo utekli. Benzínové cabrio GTI mně naopak nevadí, je to obecně relativně sportovně vnímaná karosářská varianta. Samozřejmě, že může přijít i Variant GTI (svět by se k vwůli tomu určitě nezbořil), jenom to považuji za méně pravděpodobné, než u Variantu GTD. Možná by je VW představil rovnou (ve dvojici - jako Variant GTI/GTD).
Příplatkový M-paket, S-line/R-line paket apod. nemají přímo s označením modelu nic společného, na rozdíl třeba od M550d.
[odkaz]
Nevidím v principu zásadní rozdíl (ohledně použití daného loga) mezi "M5" a "M550d". Jak moc daleko má označení "M550d" k případnému "M5d"? -
Thomasino 30.01.15 12:07
« Re: Re: Re: Re: Kinotip
Ohledně Fiesty RS - já teda četl spíše předpoklady o předokolce se samosvorem a výkonu kolem 220-230 koní. Což ale už úprava Mountune z Fiesty dokázala dostat 215 koní. Spíše ten samosvor je zajímavej :-)
[odkaz]
No když si vzpomenu, že jsem měl na Slovakiaringu co dělat s poladěnou Fiestou ST, co měla právě 220 koní, samosvor a hodně tvrdý poladěný podvozek (ale nechtěl bych ho vidět ve městě!), tak by to mohl být slušněj ďáblík!! >:-[] -
Leg 30.01.15 11:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Och, zasa tradície a označovanie modelov. Trochu zbytočná, ale celkom zábavná téma.
Tá tradícia a vôľa neodkláňať sa od tradičného receptu asi nebude až taká silná, čoho dôkazom je v minulosti vyrábané GTI TDI alebo GTI Cabrio. Naopak, ponuka konkurenčných výrobcov ukazuje, že potenciál kombi hothatchov je nemalý a VW sa rozhodlo na tento vlak naskočiť, viď GTD Variant a R Variant. Ak si v marketingovom oddelení spočítajú, že výroba GTI Variant sa oplatí, tak nevidím jediný dôvod, prečo by ho na trh nedávali, tradícia netradícia.
Čo sa týka štítku M, tak tým môžeš mať "oblepené" v podstate akékoľvek BMW už mnoho rokov. Že sa ho rozhodli dávať aj na svoj najvýkonnejší (a svojou konštrukciou jedinečný) diesel mi určite žily netrhá, kým produkt nepredávajú ako M5. -
iudex 30.01.15 10:23
« Re: Re: Re: Kinotip
Emel: predoskarovské obdobie je vždy najlepšie z hľadiska možnosti vidieť dobrý film. A ono tento rok je tu celkom slušná zbierka potenciálne dobrých a zaujímavých filmov: Grandhotel Budapešť, Birdman, Chlapčenstvo, Whiplash, Teória všetkého, Kód Enigmy, Americký ostreľovač a Selma. Okrem spomínaného Grandhotelu som videl Chlapčenstvo a to je skutočne výborný film (ideálny aj pre manželky), Oskara by si zaslúžil. Whiplash tiež vyzerá byť ako silný film, labelom spomínaný Kód Enigmy tiež, Birdman ťažko povedať, vyzerá to na veľkú podivnosť, American Sniper a Selma skôr budú blízke z dôvodu témy Američanom. Každopádne všetky filmy majú na rôznych stránkach vysoko nadpriemerné hodnotenia a človek iste neurobí chybu so žiadnym z nich.
Ja som žiaľ odkázaný na torrenty a to, kedy vyjdú DVD, do kina sa moc nedostanem (naposledy na Interstellar).
Ad hotkombi: Focus ST TDCI v kombíku stojí 719t Kč, teda viac, ako O RS kombi, aj keď nijak citeľne. Btw. čítali ste klebety o možnej Fieste RS? 250k a pohon 4x4; znie to dosť odvážne, uvidíme, čo z toho nakoniec bude. Každopádne Focus RS by mal byť predstavený už o pár dní, 3.2. -
Emel 30.01.15 08:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
No a kolik bude stát Focus ST TDCi v kombíku, taky bez xenonů? Octavia RS TDI se vždycky brala jako super kauf, Variant GTD možná bude o něco méně super kauf, ale že by to bylo "skoro neprodejné" si nemyslím.
V Octavii se zase připlácí za rádio na volantu a k tomu musíš vzít bluetooth telefonování... -
white label 29.01.15 22:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Že je R-line podobný eRku je logické a bylo tomu stejně tak i v 5. a 6. g. Golfu. Znalec se zkušeným okem to ale pozná - nárazníky nejsou úplně stejné, jiná kola, brzdy, výfuky a označení na předním blatníku... a taky sedí o poznání níž.
Podle mých předpokladů Golf Variant GTI spíš nebude, přece jen 40 let tradice je docela silný argument proti a logo GTI na Golfu má svou "váhu/hodnotu", kterou bych osobně zbytečně podobně nedevalvoval. -
Thomasino 29.01.15 18:44
« Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
S uvedením GTD v kombíku je to celkem pochopitelný tah, stejně jako u eRka (jen jsem zvědavý na tu cenu, protože +25T za 5dv. a plus dalších 20-30T za kombík by bylo vražedné a skoro neprodejné). Je otázka, jestli to přijde také u GTI. Podle mě to legendární označení GTI takto "prznit" neměli, ale stejně tak se nebudu divit, když udělají také z GTI kombíka >:-[]
Podle mě by to chtělo spíše nějakou "stylovější" (hezčí) variantu, něco jako Golf CC, už na to měli i nějaké koncepty, ale bohužel zatím nic :-( Stejně jako chybí stylovější kupátko, protože Scirocco je už OUT :-O :'-( :'-(
Třeba tohle se mě tehdy dost líbilo, bohužel realizace opět NULA :-(
[odkaz]

Karoserie bez střechy má logicky podobný handicap, přesto je obecně vnímaná sportovněji, než klasické kombi.
Ano, BMW chybí "přechodové" logo mezi běžnou produkcí a ///M modely. Stejně tak souhlasím s tím, že Mpakety se neměly nabízet ke všem motorizacím.