pradeda777 04.05.23 08:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Tož já si jednou projel Boxera na Beach Roadu kolem moře v Melbourne.[odkaz] Byla to paráda. Ale počasí bylo tenkrát taky paráda. A to tu jde. Kdo si může dovolit mít takové kabrio jen pro takové příležitosti a nebo je otužilý....fajn...ale jinak to nedává smysl. Proto jich jezdí tak málo....i v Melbourne :-!
Ještě se patří dodat, že kámoš si toho boxera moc neužil, protože po tom, co celý život coby stavitel makal na stavbách, ho to v 65 "kleplo" a na půl těla ochrnul. Tož tak... -
Thomasino 03.05.23 23:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
A kde máš Spydera vyzvednout? Klidně ti ho dovezu, aspoň si zkusím jednou auto bez střechy :-) Teda před 4 lety jsem v jednom seděl, když bylo bez střechy, ale jen krátce a pak mě hned shipovali do vrtulníku >:-[] >:-[] -
iudex 03.05.23 13:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Tak 320-koňový Tiguan R práve nevnímam ako bežné daily auto, to je z môjho pohľadu práve ten univerzál, ako sa hovorilo za socíku "do tanca aj na počúvanie", brutálne rýchly a pritom praktický. Ty si proste koncept daily+víkendovka posunul na vyššiu úroveň. ;-) -
Thomasino 03.05.23 12:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Proto potřebuji mít i v dailyně dostatečný výkon, právě kvůli těm občasným služebkám nebo jiným cestám, kdy je škoda brát víkendovku :-) Samozřejmě na poskakování po Brně by stačila i 8 let stará Octavia 1.4 TSI, nebo jak jsem měl Golf Sportsvan 1.4 TSI 150 ps. Toho má po mě stále kamarádka a je s ním moc spokojena. -
iudex 03.05.23 07:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Univerzál vs. daily + víkendovka je večná téma, ja sa ale stále prikláňam k univerzálovi. V rámci toho pracovného týždňa a dlhších ciest by ma asi štvalo, že neviem povedzme predbehnúť kamión; myšlienka, že doma mám nadupané auto, ktorým by som preskočil celú kolónu kamiónov by ma v danej chvíli neutešila.
Teraz na Morave sme boli 6kou a hoci to nie je až také slabé auto, keď som ten istý úsek horskej okresky prešiel s Mazdou a následne s 540i, práve tam vyniklo, že "dostatočný" a "suverénny" je dosť veľký rozdiel.
Ale pochopiteľne kto cez týždeň poskakuje len medzi semaformi v Brne či jazdí pre rožky a cez víkend sa vyblbne v Buchlovských kopcoch, tak daily+víkendovka je lepšia voľba. ;-) -
Thomasino 02.05.23 22:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
My jsme se SpeedFredem v pohodě, my jsme saturováni :-! Atmosféra šestiválec a manuál s celkem nízkou váhou je z mého pohledu na víkendovku ideální. Na daily jsem ochoten časem jezdit i hybridem :-) -
pradeda777 01.05.23 12:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Freddie.....ono si to řada lidí myslí už teď, když nás vidí "vypadávat" z normální C-HR ;-) >:D >:-[]
Ale ta "vytúzená" C-HR looks very mean. Eště by to chtělo pořádný motor nebo dva.... :-! :-! :-! -
pradeda777 01.05.23 12:07
Chlapi, vím, že Vás to taky s.e.r.e, [odkaz] ale asi nás to nemine. Mě možná, Vás určitě ne. Je smutné, že se automobilky daly od EU takto ukecat. Podle mě je to dáno tím, že do vedení automobilek i EU se dostávaly a dostávají mladší ročníky, které už byly školami indoktrinovány ekofašistickou ideologií. Že za tou ideologií jsou lidé, kteří chtěli jen zbohatnout a ochrana životního prostředí jim posloužila jen jako zastírací manévr, o tom nemůže být pochyb. [odkaz] -
Thomasino 28.04.23 17:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
GT4 a Spyder se nedá reálně objednat od ledna, to že byli donedávna v konfigurátoru vůbec nic neznamená. Na GT4 RS seženeš kvótu taky jen přes známé!! >:-[] >:D
A nakonec zrušili spoustu objednávek na GT4 a Spyder i lidem co si objednali na podzim.. Nyní na konci dubna ruší další.. SpyderFred toho zeleného koupil na poslední chvilku, myslím že dalsí týden váhání, tak je teď pryč. -
pradeda777 28.04.23 17:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Hmm...GT4 už není v Česku nabídce. Pouze GT4 RS a to už je jen s automatem. (GT4 s manuálem je stále v nabídce v DE i US) Ale GT4 vypadá sakra dobře.... ;-) >:D >:-[] [odkaz] -
Thomasino 28.04.23 14:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Pokud s tím jezdíš po okresce a oželíš trošku rychlosti, nepoznáš skoro rozdíl mezi GT4 a GTS 4.0 :-) Aspoň moje zkušenost. GT4 je o něco ostřejší, má lepší aerodynamiku, je ale tvrdší a na rozbitější silnici spíše odskakuje, než že by pohlcovala nerovnosti. Zpětná vazba od řízení a auta je ale stejná (což nejde říct o M Preformce modelech u BMW, pro srovnání). GT4 je dělaná na hladší okresky a okruhy. Spydera jsem neřídil, ten je prý nastavený o něco měkčeji než GT4.
SPYDERFRED - naprosto souhlasím: "Mne by sa páčilo GTS s aero paketom od GT4/Spyder, to by bola značka ideál."

Tom, tvoja skúsenosť s kabriom nič-moč.