Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 30.01.15 15:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
label: na druhej strane, ako odmena ti ostane plná náruč škrabiek. >:D Čo ma privádza k otázke, či sa dá kryt viečka nádrže na aktuálnych Škodovkách zamknúť...
Edit: Emel už mi v predstihu odpovedal. A je to aj logické, takú fantastickú škrabku by predsa nenechali napospas lepkavým rukám. -
white label 30.01.15 15:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
Leg
Máš oldschool hh a k němu i oldshool kartičku. Šlo, akorát bys pak musel změnit kartu, nebo rovnou i pojišťovnu. >:-[]
Pro česko+slovenské majitele Škodovek bych ještě přidal upozornění, ať se před oškrábání auta ubezpečí, že se skutečně jedná o jejich konkrétní vůz, aby postupně zbytečně neočistili půlku Škodovek na daném parkovišti. >:D -
Leg 30.01.15 15:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
iudex: než sa pustíš do práce, hlavne si over, či vôbec bude možné opustiť parkovisko. Lebo ručne očistiť auto sa ešte so sebazaprením dá, ale ručne si odhádzať výjazd z parkovacieho miesta, to už je challenge. >:D
wl, iudex: že kreditka, pekná dekadencia. >:-[] -
iudex 30.01.15 14:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
Importér Fordu a predajca Summit v BA, kde som kupoval oba Fordy, je trochu prispatý, ale taký Koiš (v Trenčíne a Bánovciach) Ti zoženie a spraví všetko. Čo sa týka záruky, to je vyhlásenie priamo eorópskeho Fordu, tak by slovenský predajca ťažko povedal, že kvôli tomu padá záruka.
Ad sneh: normálne sa bojím ísť po práci k autu: https://dennikn.sk/37218/velke-vlocky-za… (nehovoriac o fakte, že nemám škrabku ani metličku, teda zase odhŕňam holými rukami 8-s ) -
woody-alien 30.01.15 14:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
iudex: Když jsem ještě zvažoval Fiestu ST, trochu jsem se o ten Mountune kit zajímal. Protože popravdě ten tovární výkon na Clio RS nestačil, a to nejen při nějakých měřeních, ale i pocitově. Zatímco s 215 koni a zejména 320 Nm už "smázla" Clio spolehlivě. Taková kapesní raketa. ;-) No jenže dotazem na Ford ČR jsem se dozvěděl, že to u nás nikdo nedělá. Myslel jsem že třeba Charouz by mohl. Asi by nebyl problém zařídit si to v Německu...ale to už má člověk moc času na přemýšlení o tom, že takovej kostitřas vlastně vůbec nechce. >:-[] -
Leg 30.01.15 14:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
iudex: veru, registračný poplatok dáva niektorým rozhodnutiam trochu taktický rozmer. Napríklad aj v prípade Cupry: ak chceš verziu 280, tak okrem príplatku 1850€ si musíš nachystať aj o 350€ viac na registračný poplatok, ktorý u verzie 280 činí 2047€ (čo je v tomto prípade cca 7,3 percenta z nákupnej ceny auta). Dohromady je sa zaplatí za verziu 280 o 2200€ viac, čo je za 15 koní, 19'' disky a nejaké nápisy a čierne prvky celkom pálka. No a príplatok za DSG je tiež pomerne masívnych 2700€.
BTW. dá sa u nás ten kit od Mountune kúpiť? A ide to priamo u Fordu so zárukou?
To mokré svinstvo mi dnes dáva zabrať, kým som odhádzal sneh na konci príjazdovky, na začiatku už bolo znova 5 cm snehu. A stále padá. Som rád, že nežijem niekde na Kysuciach, toto absolvovať pravidelne, tak ... si kúpim frézu. >:D
wl: áno, kabriolety majú celkom športový šmrnc, často ale dosť nezaslúžene. :-) -
iudex 30.01.15 13:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
Tak mi v súvislosti s tým power-kitom od Mountune napadlo, že to z finančného hľadiska u nás nie je zlý nápad. Napr. kit MP200 pre Focus [odkaz] zvýši výkon motora 1,6EB zo 150k na 200k; stojí to 995 libier (cca. 1300 eur bez montáže, ktorá ale má trvať iba hodinu, teda v autorizovanom servise cca. 50 eur). Len samotný rozdiel v registračnom poplatku pri tomto výkone by bol ale 560 eur (poplatok pri 110 kW: 397 eur, 147 kW: 957 eur). Rozdiel v cene 150k a 182k Focusu je 990 eur; plus za silnejšiu verziu je o 390 eur vyšší registračný poplatok.
Teda sumár: ak si človek kúpi slabší 150k Focus a dokúpi si kit na 200k (oficiálny, Fordom schválený s plnou zárukou), vyjde ho to dokonca lacnejšie, ako keby si priamo kúpil silnejšiu 182k verziu (plus je tu bonus 18 koní navyše).
P.S: To mokré biel svinstvo to už u nás trochu preháňa: [odkaz]

Škrábat auto kreditkou mi nepřijde jako moc chytrý nápad... to přenecháme konkurenci.