Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.02.15  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

Ad krútiaci moment TDI: Brandon má podľa webu Seatu pravdu, motor 2,0TDI 110 kW v Leone Xperience má uvádzaných skutočne až 380 Nm: [odkaz]
    Už pri predstavení sa spomínalo, že má vyšší krútiaci moment, ako dvojkolka.
    EDIT: tak som to čekol na nemeckej stránke a tam sa píše 340 Nm (a ako obvykle Nemci to zrejme budú mať správne). Každopádne sedí to o vyššom krútiaku štvorkolky, lebo dvojkolka má len 320 Nm. [odkaz]
    Inak ten Xperience vyzerá naozaj zaujímavo, dobre vybavený oplastovaný kombík s dvojlitrovým TDI v štvorkolke pod 25t eur je asi bezkonkurenčná voľba (v sérii autoklíma, 17" alu, kožený paket či prídavné kúrenie). K tomu tisícka za balík Exclusive s full LED, parkovacím, svetelným a dažďovým senzorom a za 26t je plne vybavený "Allroad pre chudobných". :-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 01.02.15  11:14

« Re: Re: Re: Re: full led

Bully: Slovo nadsázka ti nic neříká?
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 01.02.15  11:12

« Re: Re: Re: full led

pleaseSMILE:
    tak jestli jsi nevidel prd spis proto, ze jsi neumel zapnout ty dalkove svetla. Jeste jsem nevidel auto, ktere by s dalkovymi svetly neosvetlilo dostatecne silnici pred sebou.

Jinak opravdu mizerne svitici halogeny mam ted na Lotusu, ale protoze to neni daily car, neresim to. Teda krome toho, ze tam dam Osram Nighbreaker Plus, coz jsou podle vsech testu nejsvitivejsi halogenove zarovky s homologaci vubec. Ale da se jezdit i s nimi, stejne jako na kazdem jinem aute. Jenom proste pojedu za uplne tmy a v provozu v prumeru o nejake ty 3 km/h pomaleji a budu prepinat na dalkove, kdyz bude na silnici volno. Kazdy proste dokazeme na aute ne/tolerovat neco jineho a zalezi taky na tom, jak ho pouzivame. Na dailycar bych treba nemohl mit semislicky, za deste je to peklo a predjizdi me kdejaky nakupni vozik :-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 01.02.15  10:33

« Re: Re: full led

Nemá je Rapid, Toledo (nebo má LED?), Beetle a A1. Tím důvodem je, že jsou jen 25W, nejsou tak výkonné a tudíž z výroby nemusí mít ostřikovače.
    Já jsem je u našeho auta hned první zimu odpojil. Nic neumyjí a ještě ta sračka namrzne. Fuj.

Na bixenony jsem ji strašně rychle zvykl a nic horšího než xenony už nikdy nechci. Nedávno jsem byl nucen jet vozidlem bez této "povinné" výbavy ještě k tomu nějakým záhadným způsobem jsem neuměl rozsvítit dálková světla. Cesta smrti. Nic jsem neviděl. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.02.15  10:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

110kW určitě nemá 380 Nm, to ma az 135kW verze TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.02.15  10:13

« Re: Re: Re: Re: SPZ

šmoula: Však jsem jenom kvůli tomu tlumiči jsem zůstal dřepět na studených dlaždičkách o celou půlminutu dýl. Nemoh jsem se vynadívat. >:D ;-) Ale dost nerad bych svou příslušnost ke značce dokazoval ještě chycením "vlka". >:-[]

K těm ostřikovačům světel. Že nejsou xenony jenom bohapustá frajeřinka, ale dost často prostě výrazně líp svítěj je fakt. Je to pár dnů zpátky, co jsem potřeboval večer narychlo do města. První na ráně byl Swift, tak jsem sednul a jel. Celou cestu si říkám, to snad není možný, že bych si tak rychle na ty xenony zvyknul - dyť tohle vůbec nesvítí a dřív se mi nezdálo, že by to bylo tak špatný. To už jsem tak změkčilej ? Na parkovišti jsem se tedy šel podívat. No prostě byly světla tak strašlivě zprasený nánosem špíny, že to by neprosvítil ani vyhledávací reflektor z policejního vrtulníku. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 01.02.15  08:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

Brandon Walsh
    Tak to kup v ČR, které má jednu z nejniších cen. Jezdi sem i Němci a díky špatnému kurzu koruny vuči EURU je ta cena ještě nižší.
    Vzal jsem základní cenu Leona Xperience bez jakýkoli příplatkové výbavy (655 900 Kč)
    Leon kombi X-P 2.0 TDI 4WD Diese110kW/ 150koní
    A po slevě o které vím, že ti tu dají minimálně 3 prodejci, jsem se dostal na cenu
    21 710 Euro s DPH

Pokud by to bylo FR v té samé motorizace (629 900Kč)
    Tak je cena 20 850 Euro s DPH a když si připlatíš 940Euro dosteneš paket kde je:

přední LED světlomety + světla pro denní svícení a zadní světla z LED diod + mlhovky bez funkce odbočovacích světel + parkovací senzory vpředu a vzadu + zobrazení na displeji rádia + vyhřívaná přední sedadla a trysky ostřikovačů + ostřikovače předních světlometů + 18" kola z lehkých slitin + schránky pod předními sedadly, uzavíratelná schránka na středové konzoli, boční síťka v zavazadlovém prostoru

• « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 01.02.15  06:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

Leg presne tak, priamo spod tatier, jazdu sme naštastie stihli síce pri snežení ale suchých cestách, večer a na druhý deň tu bolo vyše pol metra snehu, bol to manual tam je sa mi zda 110 kw a 380 NM, ako rodinné auto by sa to páčilo aj mne len je otázka ako dlho by ma tdi bavilo, celkovo je leon na svk cenami momentálne niekde inde, pýtal som sa predajcu akú zľavu mi vie dať na FR tak iba niečo cez 900 Eur, že ak by šiel za šéfom, prihliadli, že som tam kúpil tri autá dalo by sa niečo viac, ale nič závratné, pre mňa to bolo celkom sklamanie
    Cov a wl ďakujem za vysvetlenie :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 01.02.15  00:13

« Re: full led

Xenony musi mit vysokotlake ostrikovani VZDYCKY. Je to predepsane zakonem kvuli tomu, ze 1/ xenonova vybojka na rozdil od halogenove zarovky nevydava zdaleka takove teplo, takze by svetlomet v zime zvenku zamrzal a nebyl by funkcni, 2/ diky vyssimu svetelnemu vykonu by znecistena plocha udajne mohla lamat proud svetla spatnym smerem. Jestli si nejaky vyrobce z nejakeho konkretniho duvodu zajistil vyjimku ze zakona netusim, ale proste to ze zakona musi u xenonu byt vzdycky. Stejne tak musi mit automaticke naklapeni podle zatizeni vozu a samotny svetlomet musi mit reliefni oznaceni o vhodnosti pro xenonove vybojky.
    Jak je to s LED svetlomety netusim a ani nevim, jak je to osetrene zakonem (pokud vubec). Mozna ze teplo produkuji dostatecne a jako u jinych vozu tam ostrikovani potom byt muze, ale nemusi.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 31.01.15  23:11

« Re: Re: Re: SPZ

woody: >:D Musím říct, že se mi hrozně líbí ten tlumič vejfuku napříč. :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 31.01.15  22:55

« Re: Re: SPZ

Leg: Je to ještě horší než si dovedeš představit.....ty čísla neseděj ani s techničákem. Prostě bordel. ;-\ >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.01.15  22:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

Labelopedie je zrovna na Slovensku, takže zatím jen stručně z mobilu.
    U LED světel nejsou ostrikovace povinné, tak jako u klasických nepodladenych xenonu. Proto jsou obvykle/častěji na seznamu priplatkove vybavy, a to i u prémie.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 31.01.15  21:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

Brandon: ak si dobre pamätám, tak ty si odniekiaľ spod Tatier nie? Tam pre xperience aj nájdete celkom využtie, nie ako my na juhu, párkrát za zimu popráši a všetci sú z toho v pytli. Včera napadlo 20 čísel snehu a iudex sa skoro nedostal domov, bo nemal škrabku. >:-[] Ktorú verziu si vlastne sedlal, slabšiu s manuálom alebo silnejšiu s automatom? Tá s automatom by sa mi celkom páčila ako potenciálne budúce rodinné auto, 4x4 k domu na kopci, automat nielen pre manželku, kufor na všetky haraburdy... Len tých 30000 € je už pre mňa celkom dosť, bohužiaľ, ak chce človek štvorkolku s automatom, pod nejakých 30000 je výber značne obmedzený.

No nakoniec by som ale asi uprednostnil 1.8 TSI a asi by som volil skautíka

Cov - paráda, to už striháš meter. Tak držím palce, nech sa ti Cupra nestratí. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 31.01.15  21:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

Brandon Walsh
    Ještě k těm ostřikovačům....je to opravdu tak jsem jsem říkal
    první cupra nemá paket s vyhřívanýma sedačkama a vyhřívanýma tryskama ostřikovačů....ostřikovače úplně chybí
    [odkaz]
    A druhá naopak tuhle výbavu má
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 31.01.15  21:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

interiér som si ani neprezeral, klasický leon, čo mi ale vadilo a všimol som si, že aj otcovi bola ručná brzda, bolo to nejak vysoko obaja sme vždy museli po stiahnutí pozrieť či je vážne dole, inak všetko v pohode, ako otec vravel keď sme večer porovnávali leon, focus a auris, že z leona si veľa nepamätáme pretože sme nemali čas si obzerať interiér >:-[] , ten motor teda ťahal krásne a v sedačkách sme boli zatlačený teoreticky nonstop
    najlepší dojem čo sa sedenia týka mam z focusu po facelifte, keď beriem čisto dojem, žiadne ošahávanie plastov a podobné srandy, na to som si nikdy nepotrpel
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 31.01.15  21:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

Brandon Walsh
    A co říkáš na interiér, měl jsi sním problém? ;-) .... a co sedačky?
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 31.01.15  21:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

tak to mi je záhada, ale keď ani cupra nemá ostrekovač som kľudný >:D no samozrejme čakám na labela ;-)
    11 týden tak to už vydržíme :yes: včera som zobral otca na testovačku xperiencu 2,0 tdi, no bol z toho nadšený teda takého diabla som ešte nešoféroval >:D ja som skoro prišiel o papiere naštastie merali druhý smer, bez okuliarov veľmi do diaľky nevidím a otec reagoval na radar neskoro, priemerná spotreba 9,1 l , predajca mal radosť, aby som teraz išiel na otočku do Bratislavy kedže musím vykázať normovanú 4,1 l >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 31.01.15  20:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led

11 týden....mám to tam nahoře domluvené, čekám až sleze sníh >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 31.01.15  20:46

« Re: Re: Re: Re: Re: full led

Cov: a kedy máš aktuálne termín? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 31.01.15  20:44

« Re: Re: full led

Ha! Covenant už je tu! >:D a dík za odkaz, zrovna na týchto obrázkoch vidieť, že regulácia sklonu tam je, čo je super. :yes: [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…