Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 02.02.15 14:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Leg
Moje řeč..., dnes už raději auto, kde si sice řadit můžu, ale taky nemusím..., prostě na rozdíl od klasického manuálu mám na výběr. A spojkový pedál? Ten nám bude časem chybět podobně, jako nám dnes chybí třeba startovací klika, nebo ruční sytič. >:-[] ;-)
Nehledě na to, že se tu bavíme o novém naftovém kombi/crossoveru nižší střední třídy. -
white label 02.02.15 14:10
« Re: Re: Re: full led
pS
Nejen, že nemusí mít ostřikovače, ale ani dynamickou regulaci sklonu, případně dynamickou clonu pro přepínání potkávacích/dálkových světel, což všechno celý systém rapidně prodražuje.
"Běžné xenonové výbojky pracují s příkonem 35 W a dosahují světelného toku přes 3000 lumenů. Aby neoslňovaly, musejí být vybaveny dynamickou regulací sklonu, která kompenzuje houpání karoserie za jízdy. Tím se celý systém prodražuje. Osram proto loni přišel s kompromisem v podobě 25W výbojky a světelného toku omezeného na 2000 lm, což podle zákona stačí na osvobození od výškové regulace. V projektorové optice je pro potkávací světla používají Audi A1, Volkswagen Beetle a Škoda Rapid. Proti halogenovým světlům (kolem 1500 lm) přinášejí jisté zlepšení, ke konci osvětleného pole ale světelnost slábne, proto ani nenabídnou tak pocitově ostrou hranici světla a stínu. Dálková světla zůstávají u halogenové žárovky H7 v samostatné parabole." -
iudex 02.02.15 11:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
No a práve ten automat (povinne spolu so silnejším motorom) robí rozdiel medzi slušnou a vysokou cenou, 25 je fajn, 30 je dosť. Ale keď ste fajnoví/leniví a musíte mať auto, čo radí za vás, tak plaťte. >:D
Ad výbava: no v kontexte koncernu VW (notabene v kontexte prémie, viď Tvoje auto a jeho základná výbava) je tam dosť veľa výbavy; hlavne tie drobnosti, ktoré sa inak priplácajú (farebný displej, lakťová opierka, kožený volant a radiaca páka a pod.). -
Leg 02.02.15 11:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Iudex: plne vybavený ako pre koho. Ja by som asi ešte ocenil metalízu, navigáciu, či strešné okno. Nie že by som to nutne potreboval, kľudne by som sa obyšiel bez toho. Čo by som určite ale v podobnom aute chcel je automat a tam je príplatok 4500€ (iste, spolu so silnejším motorom, ale mne by stačil slabší) a to už je raketa. -
white label 01.02.15 18:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
iudex
Mohl sis ušetřit hledání, začátkem ledna jsem se k tomu podrobněji vyjadřoval v diskusi pod testem Golfu Variant 2,0 TDI 4Motion:
"white label 06.01. 16:39
« Trocha světla do diskusní mlhy...
Jako obvykle se nelze příliš spoléhat na info z sk/cz stránek a je lepší jít rovnou na de.
U Leonu ST 2,0 TDI/110kW se to má současně tak, že předokolky používají jednotky s EU5 s 320Nm, kdežto 4x4 už s EU6 s 340Nm. Těch 380Nm na sk stránkách je překlep, stejně jako těch 320Nm na cz stránkách u Leonu ST 4M, kde sice u 4M uvádějí EU6 (u fwd EU5), ale zapomněli k tomu přizpůsobit i novější zvýšenou hodnotu krouťáku.
U Golfu Variant se pak na cz/sk stránkách uvádí EU5 s 320Nm (stejně jako u Octavie na cz i de), a to bez ohledu na fwd/awd, no a na de stránkách naopak už s EU6 s 340Nm, také bez ohledu na fwd/awd.
Z toho logicky plyne možnost, že zatímco testovaný Golf Variant 4M může mít ještě jednotku s EU5 s 320 Nm, testovaný Seat ST (také s awd) už má EU6 s 340Nm.
U obou testů tu navíc chybí informace o čísle EU normy, což by byla snadná kontrola správnosti uvedené hodnoty v Nm. Přimlouval bych se tedy za to, aby se příště tato informace někde v testu (pokud možno) objevila a nedocházelo pak k podobným nejasnostem."
[odkaz] -
iudex 01.02.15 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Ad krútiaci moment TDI: Brandon má podľa webu Seatu pravdu, motor 2,0TDI 110 kW v Leone Xperience má uvádzaných skutočne až 380 Nm: [odkaz]
Už pri predstavení sa spomínalo, že má vyšší krútiaci moment, ako dvojkolka.
EDIT: tak som to čekol na nemeckej stránke a tam sa píše 340 Nm (a ako obvykle Nemci to zrejme budú mať správne). Každopádne sedí to o vyššom krútiaku štvorkolky, lebo dvojkolka má len 320 Nm. [odkaz]
Inak ten Xperience vyzerá naozaj zaujímavo, dobre vybavený oplastovaný kombík s dvojlitrovým TDI v štvorkolke pod 25t eur je asi bezkonkurenčná voľba (v sérii autoklíma, 17" alu, kožený paket či prídavné kúrenie). K tomu tisícka za balík Exclusive s full LED, parkovacím, svetelným a dažďovým senzorom a za 26t je plne vybavený "Allroad pre chudobných". :-) -
Bully_ 01.02.15 11:12
« Re: Re: Re: full led
pleaseSMILE:
tak jestli jsi nevidel prd spis proto, ze jsi neumel zapnout ty dalkove svetla. Jeste jsem nevidel auto, ktere by s dalkovymi svetly neosvetlilo dostatecne silnici pred sebou.
Jinak opravdu mizerne svitici halogeny mam ted na Lotusu, ale protoze to neni daily car, neresim to. Teda krome toho, ze tam dam Osram Nighbreaker Plus, coz jsou podle vsech testu nejsvitivejsi halogenove zarovky s homologaci vubec. Ale da se jezdit i s nimi, stejne jako na kazdem jinem aute. Jenom proste pojedu za uplne tmy a v provozu v prumeru o nejake ty 3 km/h pomaleji a budu prepinat na dalkove, kdyz bude na silnici volno. Kazdy proste dokazeme na aute ne/tolerovat neco jineho a zalezi taky na tom, jak ho pouzivame. Na dailycar bych treba nemohl mit semislicky, za deste je to peklo a predjizdi me kdejaky nakupni vozik :-) -
boost. 01.02.15 10:33
« Re: Re: full led
Nemá je Rapid, Toledo (nebo má LED?), Beetle a A1. Tím důvodem je, že jsou jen 25W, nejsou tak výkonné a tudíž z výroby nemusí mít ostřikovače.
Já jsem je u našeho auta hned první zimu odpojil. Nic neumyjí a ještě ta sračka namrzne. Fuj.
Na bixenony jsem ji strašně rychle zvykl a nic horšího než xenony už nikdy nechci. Nedávno jsem byl nucen jet vozidlem bez této "povinné" výbavy ještě k tomu nějakým záhadným způsobem jsem neuměl rozsvítit dálková světla. Cesta smrti. Nic jsem neviděl. >:D -
woody-alien 01.02.15 10:13
« Re: Re: Re: Re: SPZ
šmoula: Však jsem jenom kvůli tomu tlumiči jsem zůstal dřepět na studených dlaždičkách o celou půlminutu dýl. Nemoh jsem se vynadívat. >:D ;-) Ale dost nerad bych svou příslušnost ke značce dokazoval ještě chycením "vlka". >:-[]
K těm ostřikovačům světel. Že nejsou xenony jenom bohapustá frajeřinka, ale dost často prostě výrazně líp svítěj je fakt. Je to pár dnů zpátky, co jsem potřeboval večer narychlo do města. První na ráně byl Swift, tak jsem sednul a jel. Celou cestu si říkám, to snad není možný, že bych si tak rychle na ty xenony zvyknul - dyť tohle vůbec nesvítí a dřív se mi nezdálo, že by to bylo tak špatný. To už jsem tak změkčilej ? Na parkovišti jsem se tedy šel podívat. No prostě byly světla tak strašlivě zprasený nánosem špíny, že to by neprosvítil ani vyhledávací reflektor z policejního vrtulníku. >:D -
Covenant 01.02.15 08:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Brandon Walsh
Tak to kup v ČR, které má jednu z nejniších cen. Jezdi sem i Němci a díky špatnému kurzu koruny vuči EURU je ta cena ještě nižší.
Vzal jsem základní cenu Leona Xperience bez jakýkoli příplatkové výbavy (655 900 Kč)
Leon kombi X-P 2.0 TDI 4WD Diese110kW/ 150koní
A po slevě o které vím, že ti tu dají minimálně 3 prodejci, jsem se dostal na cenu
21 710 Euro s DPH
Pokud by to bylo FR v té samé motorizace (629 900Kč)
Tak je cena 20 850 Euro s DPH a když si připlatíš 940Euro dosteneš paket kde je:
přední LED světlomety + světla pro denní svícení a zadní světla z LED diod + mlhovky bez funkce odbočovacích světel + parkovací senzory vpředu a vzadu + zobrazení na displeji rádia + vyhřívaná přední sedadla a trysky ostřikovačů + ostřikovače předních světlometů + 18" kola z lehkých slitin + schránky pod předními sedadly, uzavíratelná schránka na středové konzoli, boční síťka v zavazadlovém prostoru
-
Brandon Walsh 01.02.15 06:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Leg presne tak, priamo spod tatier, jazdu sme naštastie stihli síce pri snežení ale suchých cestách, večer a na druhý deň tu bolo vyše pol metra snehu, bol to manual tam je sa mi zda 110 kw a 380 NM, ako rodinné auto by sa to páčilo aj mne len je otázka ako dlho by ma tdi bavilo, celkovo je leon na svk cenami momentálne niekde inde, pýtal som sa predajcu akú zľavu mi vie dať na FR tak iba niečo cez 900 Eur, že ak by šiel za šéfom, prihliadli, že som tam kúpil tri autá dalo by sa niečo viac, ale nič závratné, pre mňa to bolo celkom sklamanie
Cov a wl ďakujem za vysvetlenie :yes:

casem se budeme divit, ze byla driv doba, kdy auta jeste nejezdila s autopilotem. Jenom doufam, ze se toho sam nedoziju a radsi lezu zpatky na stromy. Mne prijdou auta pretechnologizovana uz dneska. Nejhorsi ale je, ze neni na vyber uz ted. Krome poslednich par zbylych sportovnich aut, a i ty uz se pomalu stavaji bez elektroniky skoro neriditelnymi.